Vino je Teran, Merlot, Refo?k, mogo?e ?e Modra frankinja.
Cvi?ek pa... Bog ti ga po?egnaj, ampak jaz se za cvi?ek ne zganem niti iz hi?e, kaj ?ele, da bi se peljal na Dolenjsko. Pa ?etudi bodo ?evapi zraven...
Lahko bi pa kakega Mazda?a povabil na obisk, bi malo poklepetala, malo popila,... No, veliko popila. Pa bi bilo ravno tako narejeno prav, hitro in kvalitetno. Mazda?i so iz raznih panog, ne samo lesno-predelovalno-glasbene...
Meni je cisto vseeno ali me z divjanjem ogroza reven bebec ali bogat bebec...
Reven bebec ne bo imel za takega Audija, kot ga je imel ta Zagreb?an .
?e pa kak?en siromak hiti v slu?bo, pa za nekaj kilometrov prekora?i hitrost, bo dobil kazen v vi?ini minimalne pla?e - kar je za njega precej huj?e kot za kakega bogatega bebca 1500 ?, kolikor dobi? za preko 200 km/h in prehitevanje po desni... Zato ideja, da bi kazen pla?evali glede na vi?ino dohodka...
Zakaj tako nizka kazen? Zato, ker so kazni za vse enake. ?e bi vi?ino kazni dolo?ali glede na premo?enje ali glede na osebni dohodek (npr.: za tak prekr?ek je kazen v vi?ini treh mese?nih osebnih dohodkov ali pa 1% ocenjene vrednosti premo?enja), potem bi bila kazen gotovo vi?ja in bi se tudi lastnik vozila, ki zmore 218 km/h, malo bolj dr?al cestno prometnih predpisov...
Zaleti??e skakalnice ima, po njihovih navedbah, naklon 37,5 stopinje. Tak naklon vsako mo?nej?e vozilo s ?tirikolesnim pogonom zmore. Dobro, oni so ?li pozimi, so pa imeli "je?evke" na kolesih. Tisti, ki so kdaj po MPL ?li naokoli z menoj po na?ih vlakah so imeli prilo?nost videti povsem originalno in nepredelano BTjko (z "neprilagojenim" menjalnikom, brez jeklene plo??e na podnu, brez je?evk, brez varnostne jeklenice,...) na 80% vzponu, kar je precej blizu 37,5 stopinjam... Nekdo je celo racal s kamero zadaj za njo in pri tem naredil ?e napako - ni posnel BTjke, ko se vozi po tem vzponu, ampak svoje kletvice, ko je racal za njo, ko smo ga ?akali na vrhu... Ampak BTjke ni v nobenem oglasu, Audi pa zna narediti reklamo in vsi ob?udujejo, kako zmogljivi so...
Ne more bit vsak drugi Slovenec policaj. Rabimo ?e druge poklice.
Mislim, da bi se dalo. ?e pogleda?, na primer, Monako, imajo precej ve?ji procent policistov na 1000 prebivalcev, kot pa Slovenija. Pa imajo v prora?unu dovolj denarja zanje in za njihovo opremo. Pa ?e vse druge poklice imajo "pokrite".
Aja, Monako je kne?evina. Ja, ima? prav. Ve? policije, kot jo imamo, Slovenija ne premore. Ker potem komunistom ne bi ostalo kaj dosti za rabutat...
A ve?, da se to tudi jaz spra?ujem. Za njih so samo Moskvi?i s 75 konji, pa ?e to je premo?no zanje... Se pa velikokrat vpra?am tudi, kak?ne pnevmatike imajo, ker imajo velikokrat zavorno pot nenormalno dolgo...
Nekaj sem razmi?ljal,da je mogo?e problem v tem,da je nizko montiran in spodaj plo??ice in je hladno spodaj in zato kondenz na dnu.Bom probal dat spodaj kak?no izolacijo.
Negativno.
?e so spodaj plo??ice in so hladne, bi se kondenz nabiral na njih, ne pa na bojlerju. Kondenz se vedno nabira na hladnej?em delu in ne na toplej?em...
Najprej kondenz: ta se vedno nabira na hladnej?em delu. Ker je bojler praviloma toplej?i od prostora, se na njem ne nabira kondenz. Razen na dovodni cevi, kjer mrzla voda te?e v bojler. Ampak tega je praviloma tako malo, da se posu?i, preden se opazi...
Nato temperaturni raztezki: pri izvedbi centralnega ogrevanja se ra?una, da mora ekspanzija "po?ret" 10% vode v sistemu. Torej je to pri pet litrskem bojlerju pol litra... Praviloma se na bojler na dovodni cevi montira nepovratni ventil, da topla voda ne bi "uhajala" nazaj v vodovod. Lahko, da je ta nepovratni ventil ?e montiran na bojler. Torej, ?e si montiral bojler brez ekspanzije, si si naredil eno majhno bombo, ki tlak spu??a na kak?nem tesnilu (npr. grelca) in ?aka, da bo enkrat nekje nekaj popustilo...
Seveda pa je pri vsej stvari za vpra?at tudi, ali je sam bojler narejen, kot je treba ali pa ima tovarni?ko napako in spu??a.
Predlagam takole: bojler ugasni in osu?i (po?akaj, da se odte?e voda tudi iz izolacije bojlerja). Nato spremljaj, ?e se bo voda spet pojavila. ?e se pojavi, potem pu??a bojler. ?e se pa ne, potem pa zapri dovodni ventil pred bojlerjem, bojler pri?gi, odpri pipo in podstavi posodo. ?e sem prav razumel, je bojler pod nivojem pipe, torej voda iz njega ne bo odtekla. Se bo pa na pipi izlila tista voda, ki bo postala "vi?ek" zaradi temperaturnega raztezanja. Hkrati pa bo? preveril, ?e bojler kje pu??a, kadar je vro? (zaradi temperaturnih raztezkov je mo?no, da hladen sicer tesni, segret pa pu??a - no, pu??a bolj kot hladen...). pa ti bo hitro postalo jasno, ?e mogo?e potrebuje? ekspanzijo in koliko veliko.
Pride danes nek in?pektor za varno hrano in ker me ni bilo doma, mu ?ena razka?e "?ebelarstvo". In mo?akar v zapisnik zabele?i, da nimam pravilno skladi??enega medu za prodajo.
Ja, cepec zarukani, normalno, da nimam med za prodajo pravilno skladi??en! Pravzaprav med za prodajo zdaj sploh nimam skladi??en! Sem namre? ?e pred dvemi meseci prodal ves med, ki je bil za prodajo! Kako naj bo pa pravilno skladi??en, ?e ga pa ni! Bumbar usran!
Mislim, da ne potrebujemo ?im ve?jega ?tevila tem... Mogo?e se pred odpiranjem nove malo pregleda, katere ?e obstajajo. In mogo?e se lahko ti dve zdru?ita...
To, da se meri hitrost, je povsem pravilno. Pravzaprav ne bi bilo ni? narobe, ?e bi se naslednji odsek kar tam nadaljeval. In bi se odseki tako "?tukali" eden do drugega. Preko cele Slovenije vklju?no z Ljubljansko obvoznico...
Bi bilo pa prav tudi, da so omejitve res z nekim razlogom. Na avtocesti je omejitev komaj kaj vi?ja kot na navadni cesti izven naselja. ?emu? V redu, so predori, ja. Ampak pred petintridesetimi leti so stoenke, moskvi?i in katre lahko vozili 120 km/h, zdaj pa vozila s kupom varnostnih asistentov vozijo 100 ali pa ?e manj... Kaj ti asistenti v predoru ne delujejo? Kaj vozniki, ki izven predora obvladajo vozilo pri 130 km/h pa v predoru naenkrat postanejo tako nesposobni, da ne morejo vozila obvladati pri 100 km/h? Ali pa mogo?e na?i vrli gradbeniki niso sposobni v predoru narediti ustrezne podlage, ki bi dovoljevala normalno hitrost?
In prav bi bilo tudi, da se kaznuje ?e "po?asnost". ?e je lep, topel, son?en dan, se po prehitevalnem pasu vozi 130 in ne 95 km/h. Torej bi morali kaznovati tudi tiste, ki se spravijo na prehitevalni pas s "prenizko" hitrostjo.
Danes po?tar prinese neko "kuverto", v kateri je nekak?en "?asopis" A-Cosmos Novice. Pa malo prelistam in preberem. Na zadnji strani najdem ?lanek o Toyoti. In berem:
"... ... ... ... ... Toyota, najve?ji proizvajalec avtomobilov na svetu, je bila vselej sinonim za kakovost, zanesljivost in natan?nost. A ?asi se spreminjajo, z njimi pa tudi ta japonska znamka, ki je z modelom C-HR zapeljala v novo dobo."
Torej, ?e prav razumem, v novi dobi Toyota ni ve? sinonim za kakovost, zanesljivost in natan?nost. In to so spremenili v modelu C-HR, o?itno pa bodo ta trend uporabili tudi v drugih modelih.
Ker sem se ?e ravno peljal mimo Ajdov??ine in ker sem slu?ajno imel prazen keson in ker so doma zaloge ?e malo po?le, sem se ustavil tam in malo nakupoval. Mislim, da se lahko kar krepko pohvalim. Kupil sem:
- 25 kg bele moke
- 5 kg makaronov
- 3 kg ajdove moke
- 1 kg pirine moke
- 1 kg r?ene moke
- 1 kg polbele moke
- 133 litrov soka
- 80 frutabel
- 6 frutkov
- 700 g marmelade
- 60 kg drobljenca za koko?i nesnice
Za vse skupaj sem pla?al 171,76?. Glede na koli?ino se mi res ne zdi veliko...
Omejitev hitrosti je 40, ?enska vozi 6 km/h prehitro in ujame jo radar. Policaj pride po?asi do avtomobila in pravi: "Kam pa vi tako hitite?" "Zamujam v slu?bo." "Dajte no, kaj pa delate tako pomembnega?" "Riti raztegujem." "Kaj? Kako pa raztegujete riti?" "Najprej porinem noter en prst, potem dva, pa tri, in potem celo roko. Nato obe roki in po malem raztegujem, dokler ni rit velika kaka dva metra." "Kaj za bo?jo voljo pa potem naredite z dvometersko ritjo?" "Damo ji radar in jo postavimo tja, kjer je omejitev 40 km/h.
Sorry polovico teh ljudi je stopilo na prehod za pesce oz so bili ze na prehodu!
Kaj ima telefon s tem, res da moras biti pazljiv, a ustaviti se moras ze ce nekdo stoji na plocniku.....
(Komentiram video, Lojz(i) z mano ni treba v trol debate)
Si moram vzeti ?as in ?e enkrat pregledati posnetek, a mislim, da vozniki tu niso krivi telefoniranja med vo?njo. Kolikor sem videl, so mobitele na u?esih imeli pe?ci. Bom ?e enkrat pogledal, mogo?e sem pa kaj zgre?il...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vino je Teran, Merlot, Refo?k, mogo?e ?e Modra frankinja.
Cvi?ek pa... Bog ti ga po?egnaj, ampak jaz se za cvi?ek ne zganem niti iz hi?e, kaj ?ele, da bi se peljal na Dolenjsko. Pa ?etudi bodo ?evapi zraven...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani