A veste kaj...."jaz pa nujno rabim,pa si ne morem privoščiti..."...v rit si zatlačite to komunistično miselnost..."pokradli"bi tistim pridnim,kateri so si z delom prigarali in potalali tistim k bi radi "na lahki način" vse tisto,kar vidijo pri drugih...vse kot po drugi SV...
Sami levajzarski lenuharji foušljivi.
Res izgleda,da bo še pelo orožje...samo tokrat bo drugače.
Ravno včeraj smo na eni fešti ugotovili, da taubija in njegove rdeče falange ne mara v bistvu nihče. Ne levi, ne tisti vmes, ne desni. Zanimivo. Pa toliko so pričakovali od njega. Še posebej, ko je napovedal davek na nepremičnine je izgubil "občudovanje" ta levih. 😊😉
Joj, spet moram dokazovat. 🙃😂
Z postopki za uvedbo davka na nepremičnine je začela prva JJ vlada, ko je predložila Državnemu zboru v sprejem naslednji zakon (2004-2008).
Če mene vprašate, je pravično obdavčenje nepremičnin NUJNO. Ker je na trgu noro stanje in si ljudje, ki nujno rabijo stanovanje, tega ne morejo privoščit. 😢 Na drugi strani večino stanovanjskih nepremičnin trenutno pokupijo investitorji z gotovino.
Davek bo nadomestil sedanje 3 občinske davke (NUSZ, davek na premoženje in pristojbino za uporabo goznih cest). Danes je v praksi tako, da v nekaterih občinah lastniki plačujejo 0€, v drugih pa nekaj 100€. Neustavno in nepošteno.
Še 20 let nazaj je bil za našo družino vrtec kar strošek. Še poleti, ko sta bila otroka več kot mesec doma, smo plačevali skoraj polno (kot da bi bil v vrtcu). Spomnim se, da je žena takrat eno leto učila še nekaj ur tedensko na neki drugi šoli in zaslužila letno še eno dobro plačo. Pa sva padla z vrtcem v višji razred in sem izračunal, da v tej šoli pod črto ni zaslužila niti za potne stroške. 🙃 S takim avčno socialnim sistemom nekaj ne štima, ali pa se motim?
Ni mi jasno, zakaj se pri plačilih dajatev, vrtcev, pokojnin, ... praviloma oblikujejo razredi, med katerimi so veliki skoki. Tako dobi mnogo upokojencev z nižjo pokojnino + dodatek na koncu več, kot tisti, ki je za las prestopil mejo za višji razred. Namesto da bi se prehodi delali zvezno, z odsekoma linearnimi funkcijami, y=k*x+n ali kakšnimi drugimi zveznimi funkcijami in bi se dobivalo ali plačevalo sorazmerno z neko osnovo.
Tako stanje ne paše samo mladim družinam, ampak tudi leasing hišam.
Na koncu, ko se "znajde" že 90% ljudi, se zakomplicirajo predpisi in vsi bentimo.
Te socialne pravice na različnih koncih bi čim prej morali spraviti na eno mesto in v 1 znesek. Tako pa se bolj splača izrabljati vse luknje v predpisih, kot delati za minimalno plačo. Če pa imaš povprečno plačo in se ne znajdeš (si lastnik avta), pa ti ostane približno enako, kot če bi imel minimalca in avto na leasing.😄
Sam nisem nikoli uporabljal te vrste "iznajdljivosti" oz. lukenj v zakonu.
Vrtec ima določeno ceno na otroka. Fiksno. Potem so pa socialne olajšave, ki jih glede na premoženjski status krije občina, v občino pa denar pride od občanov (menda že čez pol dohodnine gre občinam, potem glavarina in državnega proračuna, NUSZ, davek od premoženja, ..). Torej gre za to, da se eni občani znajdejo na račun drugih občanov - slednji zaradi prvih plačujejo še več. 😥
Ponavadi in v mojem primeru sodelavci sodelujejo na službenih delovnih področjih. 😂
Sem pa tja grem na teren, ponavadi kot šofer, včasih pa tudi kot sopotnik. Bolje s sodelavko kot s sodelavcem, ki je včasih vozil rely ... po 7-ih urah vožnje z njim po zasavskih hribih z Jimnyem mi je bilo zadnjič po dolgih letih spet slabo 🤮.
Danes naju je Google peljal po zelo strmi bližnjici dolenjskih hribov in še sreča, da sva imela bencinsko Vitaro 1.4 Allgrip, ker si ne predstavljam, da bi moral ritensko, za obračat pa ni bilo prostora. Ob teh terenskih poteh, pa se vidi marsikaj ... tale traktor pod cesto sem slikal septembra
Dajte se skulirat in malo prej pogledat, v kateri temi smetite... Jaz ne bom pucal za vami...
Prejle sem cistil temo "Prigode v prometu" in blodnje premaknil v temo chat is back... pa se je nekaj zalomilo... in sem moral celo temo "Chat is back" izbrisati ... ker se je izgleda na bazi nekaj pokvarilo ... in je neko staro Bostijevo sporocilo dupliciralo vsaki dve minuti
Pri bencinskih Mazdah skyactiv G si hotel reči? Dizel nima nekih pretiranih obratov, ko je mrzel.
Vem za G120, G165, G194 in CD175. Tako so Mazde tovarniško narejene - programirane. Mene moti, ker speljujem najprej cca 15 metrov nazaj, pa potem speljem naprej in moram takoj močno zavit in odvit skozi dvoriščna vrata pri tem pa pazit, da nisem prehiter, da avto kam ne ruknem ...
Danes sem spremljal. Ko vžgem, nabije na 1.500 obratov in drži nekaj 10 sekund. Na 750 obratov je prišla po nekaj minutah, ko je bila segreta na delovno temperaturo (obrati so se počasi zvezno nižali s 1.500 na 750).
Pa kaj smo mi krivi, če se mazde ne kvarijo. Saj napišemo tudi to, kolikokrat smo jih oprali, pa koliko tekočine za stekla smo dodali, pa kake gume bomo montirali gor. Pa tu in tam uleti na forum kdo, ki mu mašina zariba, da malo razbije to monotonijo. Če greš na kak drugi avtomobilski forum se pa pogovarjajo resnično večinoma o okvarah svojih ljubljenih konjičkov. Resda jih preklinjajo a nikakor ne bodo priznali, da četudi imajo enega premijca izmed nemške svete trojice, imajo en kup problemov zraven.
Tako, da je bolje, da se pogovarjamo o vremenu in kuhariji, kot o okvarah. 😉
Ob vsem tem našem balastu, ki ga produciramo, pa novince, ki kaj rabijo glede Mazd, takoj zabijemo v tla ... mislim, da je problem tudi v "izkušenih", ki nam manjka nekaj angleške kulture komuniciranja.
Vsak je enkrat začetnik in tudi nekateri "zelo izkušeni" ga pogosto biksamo. Če kakšen zaluta in ga potem ni več, pa kaj ... pomembno je, da se ostali trudimo ohranjat nek nivo in da se počutimo svobodno. Pa da je smeha in dobre volje čim več.
Lahko jim damo en test iz osnov motornih vozil in če to rešijo nad 80% lahko sodelujejo. Al pa dva krat ne javi kako je rešil oziroma hodi samo po rešitve na forum, pa adijo.
Ti si pa strog , mlajša generacija je rezultat permisivne vzgoje. 😃
Taki samo pridejo po nasvet za lastno rit, še nobeden od takih ni nazaj napisal kako je rešil. Takšne upam da vredu olupijo na servisu.
Morda pa bi se dalo nastaviti na forumu kakšen obrazec, kjer bi spraševalca vodilo in bi navedel vsaj osnovne podatke (znanka, model, prevoženi km, ... težava)? Za polpismene brez bontona. 😃
Tudi moja polnoletna otročička včasih po SMS komunicirata, da bi ju najraje nekam poslal, recimo za vsako besedo eno sporočilo, ... potem se pa jaz matram s tipkanjem, da ugotovim, kaj hočeta (ciljam na odgovor DA ali NE). Da ne govorim, da jih na telefon skoraj ne moreš priklicat .. 🙃😂
Kot da smo na tržnici. Vedno bolj me moti odnos novih uporabnikov. Niti ne napiše zakaj se gre niti se ne predstavi, niti nič. Spoštovani uporabnik tako kot si tukaj napisal napiši na uradni servis, gmt, euroton itd... Pa boš videl kdo ti bo odgovoril, nihče.
Včasih osnovni bonton pomaga, da pozdraviš če začneš s temo, opišeš težavo, predstaviš avto in nato vprašaš za mnenje in izkušnje. Nismo ti mi trgovina da bi vedeli maloprodajne cene pa še popuste...
Vglavnem mislim da je skrajn cajt za čistko na forumu.
Kot sem že napisal v neki drugi temi, jaz odgovarjam z nasveti samo starim članom in dejavnim članom, za vse ostale pa pelji na servis in kupi na servisu.
Po svoje se strinjam (imaš ti več dela že s podvprašanji, kot tisti, ki sprašuje 😀). Ampak, zakaj ne bi pomagal tudi takim, če te nič ne stane, za hobi? Nobeden nikogar ne sili. 🙂
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se vidi, da garaš v pravem realnem sektorju. 😀
Povezava za deljenje
Deli na druge strani