Skoči na vsebino
Bela tehnika
Napisano
pred 25 minutami je toto89 napisal:

Ne verjamem.

Je pa dejstvo, da so bile stvari 10 let nazaj narejene bolje. Vsi, ki ste omenili, da zadeve še vedno delujejo..

Z razvojem materialov in tehnike pa gre vse (namenoma) dol.

Jaz lahko samo potrdim,da so nekdaj bili bolje narejeni oz. da ni bilo vgrajene planirane obsolescence.

Moj prvi Bosch hladilnik kupljen pred 28 leti je bil "rakeeeta", k v bistvu ni crknil,ampak k se nam je enostavno zaluštal nov...in smo se zajebali🫤...smo Boscha še prodali za 200€...pa da vidite,kako je folk klical,dokler nismo dali oglasa z bolhe....

Sem pa pozabil napisati,da imamo v kleti še zmrzovalno omaro od Liebherra...res "booomba" 😃👍...tud plastika-predali drži...res robustno...

Tako da,kar se hladilnika tiče...ko bo v mansardi nova kuhinja,bo Liebherr...en res dober velik dobra 2m z zamrzovalnim delom.

Za sedanjega boscha ne rečem (mimogrede-made in Turčija)...za slabega jurja je TOP...pač se moraš zavedati,da boš moral tu n tam kupiti kak predal...bo pa Liebherr za to sigurno enkrat dražji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano

Bom za Miele rekel tako...imam premalo izkušenj,da bi lahko kaj trdil,lahko pa napišem,kaj si mislim.

Imam teto v Stuttgartu,k ima sušilca kondenzacijski,k mora navroke stran zlivati vodo,k je star že cca 30 let in noče in noče crkniti....je teta jezna,k se ji ne da skoz stran zlivati tisto vodo...pa k mal več ponuca...sam ko vidi ceno novega.. pa dela stari naprej.

In smo mi tudi mislili,da bomo pač "investirali", pol bo pa mir...pa je pomivalc sicer češki zdžal daleč pod pričakovanji. In je tudi res,da je prec po 2-3 mescih šel en ventil al kaj...ob strani pri toplotnem izmenjevalcu,in je moral nekaj izpirati in pucati...pač v garanciji...je bil kar šok,k smo kupili tudi zelo dragega pralnega,tašča pa pralnega in sušilnega....

Je pa serviser tud debelo gledal,ko je videl,da je "češki"...dejansko najprej ni verjel...

In kaj si mislim o Miele-jih....bom rekel tako-po moje delajo najcenejše drugje kot v nemciji,ker morajo parirati zahtevam trga ravno zaradi garancij in cen.

Po moje,da če se odločiš za Mieleja,ne smeš jemati najcenejše,ostalo je pa itak 1000€ in naprej...

Pri nas kot rečeno oba pralna Mieleta delata brez problema že dolgo...pr sušilcu je šel ventilator uparjalnika...se zgodi...

Bi pa omenil eno slabost,k je pooblaščen serviser za Miele lih Etis...bolje,da ne omenjam,kako mnenje imam o njih...samo bežite stran!!!

Za Boscha še dobiš kakega serviserja,k ima kaj pojma,in da ni od Etisa...za Miele si pa sam na Etisu👎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nisem siguren...se mi zdi,da sem videl tudi v Bauhausu...sm kar debelo pogledal😳 

Ti pa lahko zastonj dam en nasvet.

Če res rabiš vse te različne eksoticne velikosti,pol ok,zna biti top...če pa ne,pa je po mojem mnenju najboljša Wiha PicoFinish...obstajajo različni seti,tudi bolj eksotični za popravilo telefonov itd...

Jaz imam enega še iz časov,ko je Conrad lih odprl trgovino v Lj. pod Emporiumom...leeeeeta nazaj,jevbilo dragocza popiz.. ,in ti rečem,to je eno najboljših orodij,kar jih imam...pa imam res ogromno orodja!!!

Za tak set se ne smeš čuditi,če boš moral odšteti cca. 50€+

Je vreden vsakega centa,in lahko povem,da sem zelo začuden,kaj vse sem z temi izvijacči delal...tudi "heblal" kot z malim pajserjem ipd...in so še zmeraj kot novi...res najboljši.

Za Wiho "dolgo nič", po tem mogoče veliko cenejša Wera,Wite ipd...

Ti Fixit in podobni seti pa...ne rabim ti razlagati...3x lahko ugibaš kdo proizvaja itd...pa ne,da bi rekel,da je to kaj slabega...daleč od tega...,samo vedeti moraš,kaj kupuješ.

IMG_20230822_220049.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Po desetih letih "škripnila" Metabo LED lučka,in prec kupil novo-identično...je tako fajn,da se zmeraj vsi grebejo zanjo,če rabijo...k tako fajn sveti...res bomba-za tiste,k so na Metabu-absolutno priporočilo👍

Se vidi,da je tudi malenkost drugače-še močneje-robustneje narejena kot moja "stara" k je "crknila"

Pr Shoppsterju za 48,90€

https://www.shoppster.si/p/0774475

IMG_20230822_153211.jpg

IMG_20230822_153229.jpg

IMG_20230822_153345.jpg

IMG_20230822_153402.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano

Če te zanima...številko modela ne vem...vem pa,da je bela verzija "Silence Plus" z manj opreme "Serija 4",brez zgornje košare za pribor (je bilo sicer fino,k smo imeli pr Miele-tu)...ves INOX notri,zamik vklopa-nam je važno,k včasih tudi po tri runde na dan pomije,in pol vsaj eno spustimo po polnoči,vse programe k rabiš,tud 1h program...jaz pa najraje uporabljam Automatik....je bil enkrat nekaj znižan v Mercatorju na cca. 550€,pa sem kar vzel...običajno raje vzamem še malce višji rang okoli cca.700-800€,pa zaenkrat v redu dela.

Še nekaj-najraje uporabljamo prašek,al pa tekočega...tablet ne uporabljamo-je v naših očeh metanje denarja v odtok,k ne moreš dozirati...pa so zadnji čas detergenti podražili za popizdit...pa sem vzel kar prek Amazona 4kom. Finish tekoči detergent-zelo dobro opere-kozarci kar "škripajo" v roki...pa lepo lahko doziraš z pokrovčkom po potrebi,kar je viška pa gre nazaj v flašo👍

https://www.amazon.de/gp/product/B00GX3XAUK/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&th=1

Pa sem pol v Leclercu pol spet dobil Finish prašek za "normalno ceno"...moraš naleteti🙄 in tapravi čas kupiti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bela tehnika
Napisano (urejeno)

Od Gorenja že leeeeta nič več...konkretno hladilnik pr tašči-vsa plastika in predali v zmrzovalnem delu-gre tiktak po gobe...prišel na servis Črnuče,pa smo stali trije v vrsti za enake predale...

Pomivalc se najbolj nagibam k Bosch-u...pa smo imeli tud Candy (drek),pol Bosch (je bil top),predzadnjega tud Miele-ja (najcenejši Miele za 700€ made in "češka") in je zdržal 7 let....torej tud Miele ni več "rumeno od jajca"...pa imam hudega Miele pralnega Twin-dos itd...ni,da ni-dela top.Tašča ima enega na drugem Miele pralnega in sušilca (kompressorskega)...delata v redu,pr sušilcu je šel motor ventilatorja,to je vse,drugače tud TOP.

Hladilnike sem imel Bosch (raketa z dvemi kompressorji👍,Electrolux (drek od dreka-je z notranje strani pleha "zgnilil") in sedaj spet Bosch-takega z stekleno fronto-črno seveda z zmrzovalnikom z tremi predali. TOP stvar,z slabostmi-k nima posebaj ročajev,in ko vsi zapirajo z prijemom spodnjega predala,predal poka....in tudi tako-nafilane flaše so težke,spodnji predal na vratih pa drži le majčken delček plastike,kateri pa se rad zlomi...npr. 5kg na dveh 1x05cm koščkih plastike...dobesedno planirana obsolescenca!!!...pa ni taka panika-slabih 30€ preko Amazona...pol cene kot pri nas.

Napa,mikrovalovka,pečica,steklokeramična-vse Bosch!!!

EDIT-še nekaj-od Bosch-a ne jemati cenejše verzije pomivalcev.Vsaj jaz zase sem mnenja,da mora biti komplet notranjost z INOX-a,pri cenejših pa je kompletna spodnja banja iz plastike...sicer ni rečeno,da je to slabo,a pri Candy-ju nam je vratca zadetergent dobesedno "razžrlo",in je bilo gor polno mehurčkov...pač sranje plastika...pa ne bom še o drugih problemih z Candy-jem....pač "poden".

Pri Boschu pa kot rečeno-določene rezervne dele dobiš na eBayu al Amazonu za v redu ceno.

Evo-to so naše izkušnje.

Glej priponko-kako to izgleda-notranji vratni predal....

61VtN63HDLL._AC_SL1500_.jpg

61JnyRjje0L._AC_SL1500_.jpg

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kdo je bolj tečen na tem forumu?
Napisano

Mogoče je pa lih v tem problem...da ne gresta na pivo🧐🙄

Ženske se ne marajo do smrti...kot psice ko se gonijo...se pogrizejo do smrti....

Moški smo drugačni...se zravsamo in stepemo,pol pa gremo skupaj na pivo😋...pivoooo😃👍 

Saj sta odrasla...in če vidita,da ni fajn stvar,da vsaj nehajta...oba...ali pa vsaj en-ne glede kdo,k za vsak ravs sta potrebna dva.

Dobri komad...dobro besedilo!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Jest Imaš sicer prav...do neke mere.

Na ulici moje mnenje,da sovražni govor ne obstaja ne velja. To moje mnenje je moja osebna smernica,kako se obnašam in kako dojemam drugače misleče.

Torej na ulici vlada oblast....tuka na forumu pa administratorji...ostali smo pa itak vsi "zastonj" tu gor...administratorji se morate odločiti kako boste vladali.

Ta tema oz. anketa je ena možnost...za ostale veš,pa ne bom drezal...ni pa moja stvar,da se z tem strinjam in sodelujem.

Je pa moja stvar in dolžnost opozoriti tudi na drugo plat medalje (beri zgoraj)...

Bom pa povedal še čisto po "kmečko"...ja za kaj pa sploh reagirate?! Me spominja na osnovnošolske zbadljivke itd...bolj reagiraš,bolj se te privoščijo,in z reakcijo samo legitimirate izziv.

Pa pustite človeku naj "naklada"...kaj se sploh ubadate z tem?...živi in pusti živeti!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pravkar je Shrek napisal:

Te podpiram. 

Ampak...

Alex se spušča res nizko in žali. Vsiljuje svojo voljo, čeprav sploh ne ve, kaj piše. Vsiljuje politiko, ki nas ne zanima. Vsiljuje politično zgodovino, ki nas ne zanima. Se dela norca iz ljudi, ki delajo in razmišljajo drugače kot on... 

Pod črto. Zame OSEBNO je SLAB, ZELO SLAB človek. 

Te popolnoma razumem,a če se boš spravil nekomu "zapirati gobec" oz. mu "nadevati nagobčnik",pa nima veze v imenu česa...večine,"hudosti žalitve" al kaj...nima veze),se ne boš smel čuditi,če se bo kdaj stvar vrnila kot bumerang.

Pač tako je,takšni "smo"...ljudje...nihče ni rekel,da bo le lepo,rožice,med in mleko.

Glej,jaz zase se imam za politično desnega...zares desnega,in takšne stvari jemljem kot mojo osebno dolžnost,čeprav tudi meni včasih ne paše...pa ne samo Alex...tudi kdo drug...jaz moram biti "nad tem",če ne se bom izneveril samemu sebi...pač to je moje breme,katerega moram trpeti...to je "moja plat".

Upam,da me razumeš,kaj ti mislim povedati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz pa nikakor ne mislim sodelovati v tej anketi,ker verjamem v svobodo govora...pa ne glede kakšen je.

Za moje pojme sovražni govor ne obstaja!!!

Vsak,ki sodeluje v bilokakšni vrsti govora,pogovora,komunikacije se mora zavedati nevarnosti biti od nekoga "užaljen" ipd....to je temelj svobode govora,le ta je pa temelj demokracije.

Kaj bomo tukaj uvedli verbalni delikt?...v tej temi celo z "diskreditacijo" kao:..."večina je tega mnenja"?!!!

Tudi jaz sem bil deležen Alexove pikrosti ipd...a to je pač "lepota komunikacije"...ni nujno,da ti mora biti všeč...in jih je Alex fasal nazaj...včasih bolj,včasih pa manj prijazno..."gliha vkup štriha"...in kaj po tem,a sem šel "mamici jokcat"...NE,ker sem odrasla oseba!

Pač smo takšni in drugačni ljudje...in kjer se ne kregajo,se tudi radi nimajo.

Dajte se malo umirit prosim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano

Mene pa samo zanima,kolikšnji odstotek "cepljenih" se bo šel še cepiti...tudi od tukaj pametnih,k so nas "ožigosali" kot kužne,vse pandemije krive,egoiste,teoretike zarot itd...se še vse spomnimo...vse smo bili,samo normalni-zdravi ljudje ne...

Pa bom vrgel eno "vprašanje" tako v debato...ja,kaj od vseh "teorij zarot" se pa ni izkazalo za resnično?

No...,a se kdo javi,za naslednji odmerek?

OK-dost zajebancije,k mislim,da sedaj bi pa marsikdo moral o teh stvareh malo drugače razmišljati-upam,da bo marsikdo ta pojav novih Covid variant izkoristili za malce temeljitejši razmislek o samemu sebi.

Vem-težko je,k najlažje je,da so zmeraj drugi krivi,in najlažje je da ti ni treba z lastno glavo razmišljati oz. misliti tisto,kar ti drugi (televizija in mediji) "naročijo".

Upam,da se bo kdo malce bolj potrudil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 13 urami je Tilen5 napisal:

Jaz se vozim s kolesom in ni nekih zastojev

Ampak....a ti veš,da pol moraš "poganjati"...tisto spodaj,kot ene ročice,k se vrtijo...so takšni pedali,k daš levo in desno nogo gor-tisto moraš vrteti,in vrteti in vrteti🤨

😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
dne 7. 8. 2023 ob 16:36 je Bini napisal:

Ej ,vikend je bil včeraj.....🤔👍

Ajd,sem se potrudil...iz nočne...pa zaslužim..."tolažbo"😁...samo,sedaj so že trije😳,in imam peoblem,katerega najprej...ajd,naj bo Gosser😋...

Za razliko od zadnjič pa ne bo samo "aviacija",ampak tudi "kralj živali" oz.t.i. "prasec"😋

IMG_20230813_143815.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 12 minutami je FuManchu napisal:

Danes sem si za drobiž tole kupil. Včasih pride prav:prstgor:

IMG_20230813_142626.jpg

Čez čas,boš ugotovil,da je to eno najboljših orodij😃👍...tako v beterijski varianti pa še posebaj,ker samo "v roke vzameš na brzino"....zmeraj je kaka malenkost za počistiti,poščetkati,pobruziti,odrezati,spolirati itd...dokupi si še vpetje z rezalne diske...imajo včasih v Lidlu tudi lepe komplete za majhni cvenk😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

VETERANI SLO-91 💂
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Domoljub??? Sem v teh dneh izvedel za konkreten primer, ko je ta naš "domoljub" svojim namignil, naj ne pomagajo Koroški  ... in niso pomagali s svojo razpoložljivo težko mehanizacijo. Bolano! Pred kamerami z lopato in polnimi usti želje po sodelovanju, v ozadju pa brezkompromisno delovanje za svoje politične cilje, četudi v škodo prizadetim obupanim ljudem. 😪

Tudi sam sem 14 let verjel v tega "domoljuba", ki razdira Slovenijo in ji je povzročil več škode, kot prejšnji teden poplave.

Karel Gržan je pred dnevi v dobrodelni oddaji RTV SLO dobro povedal, da bi moral on in podobni spokati iz slovenske politike, ker nam delajo neizmerno škodo. Slovenci in tukaj živeči ljudje (levi, desni, verni, neverni, cepilci, anticepilci, ...) smo v osnovi dobri ljudje in lahko kljub različnim pogledom odlično sodelujemo, si pomagamo.

Nočem izpasti žaljiv ali podobno...resno vprašam...a ti vse verjameš,kar ti kdo reče?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obvestilo: Ponovno so se pojavila e-sporočila, ki vas kot prejemnika obveščajo, da vas čaka paket, za katerega je potrebno plačati manjši znesek poštnine (2,99 EUR). Gre za lažna sporočila, saj Pošta Slovenije v nobenem primeru dostave ne pogojuje s plačilom vnaprej. O obstoju pošiljke se lahko vedno prepričate na naši spletni strani: sledenje.posta.si, kjer z vnosom 13 -  mestne sprejemne številke preverite ali pošiljka v našem sistemu sledenja dejansko obstaja, kje je bila oddana itd.

Sem tudi ze imel ta primer...mi je bilo čudno...k sicer zelo veliko online naročam...in sem poklical na pošto...in mi je prijazna zaposlena povedala,da je "natega", in da je tega ogromno...in potrdila-raje poklicati,in vprasati,kot pa se jeziti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

🙄Bomba nakup 199€+ptt-en set že imam...OK,imam jih že veliko,pa ne bom našteval...a te baterije z 5,5Ah so nenormalno močne (zmorejo noooro velike tokove-cca. 1000W😲) idealno za fleksarico,fen,štemarico,kosilnico  ipd...in ker jih pri Vsegradu še imajo,sem moral še en set vzeti😊

https://www.vsegrad.si/trgovina/metabo-set-2-x-lihd-5-5-ah-asc-145-685190000-se/

Identičen set (kao ne Special Edition) normalno stane 139€ več https://www.vsegrad.si/trgovina/metabo-osnovni-set-2-x-lihd-55-ah-685122000/ ...pa so to že v redu cene🙄 ...za samo baterije,pa bolje,da ne omenjam,bo link dovolj🥺 https://www.vsegrad.si/trgovina/metabo-baterijski-paket-lihd-18-v-55-ah-625368000/

Kdor je na Metabu-samo vzami,dokler še imajo👍

Sestavljene 02/2021,in sveti ena LED od štirih-torej so celice OK🧐😃,ker "Black Edition" obstaja od 01/2021

IMG_20230809_111225.jpg

IMG_20230809_111238.jpg

IMG_20230809_111325.jpg

IMG_20230809_111507.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Ne vem,al je smešno,al žalostno...ma,bom kar tu prilimal....ponedeljek v Fužinah na NLB.

Pa ne mislim toliko zaradi maske....če pa rabiš Trolley,ga pa v Mercatorju "pajsneš"...kdo drug k penzionerji....

IMG_20230807_111615.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano

A drži,k sem slišal da se Guiness pije "topel" oz. na sobni temperaturi...in da če želiš moraš prav naročiti ohlajenega🙄

Sem pred kratkim enega poizkusil...požirek-dva,ostalo je pa šlo v WC-školjko🤮

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.