Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Kak cirkus no.. Nem?ija no?e prodajati Savdijcem oro?je, Pariz in London sta pa u?aljena zaradi tega. Namesto, da bi se cel zahod odlo?il in nehal prodajati oro?je na bli?nji vzhod in Afriko.. :vskalo:

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/nemcija-podaljsala-prepoved-prodaje-orozja-rijadu-pariz-in-london-na-nogah/481963

A ti ves koliko prihodkov izpade potem, ti si pa res smesen....:)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz tebe razumem, mislim pa, da ti nisi razumel mene: ti motoristi so si ?eleli pogledati rudnike v Salzburgu pa muzej v M?nchen, pa sever Francije, pa Anglijo, pa ?kotsko. In so potrebovali samo prevoz motorjev domov. Torej ni "14 dni pro? vr?enega ?asa"...

Bi se pa najbr? dalo motorje dobiti domov tudi ceneje. Ne vem, zakaj so se tako odlo?ili.

Pa veliko sre?e in seveda pri?akujemo podrobno reporta?o po dogodku.

Ja to ni isto, res je. Samo ne bomo ?pilali turiste po Evropi :)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne, motorjev je bilo ?est.

Ja, stro?ek je kar bil, ker so kri?arili od znamenitosti do znamenitosti celo pot od Slovenije do severa Anglije...

Ker stroskovno se ne splaca niti da se 4je vsedemo v moj avto, kljuka je, prikolo se da dobiti za motorje zadaj. Ceneje je avion in organiziran prevoz motorja gor dol, izguba casa minimalna, skorajda nicna.

A kot receno je to ne samo dnar ampak 14 dni vrzenega casa stran gor pa dol.

Primer Maroko:

Do Gibraltarja je 2500 km + trajekt za ?ez, cestnine benz. V obe smeri je to 5000km min 1 teden in cca 1500? (nenazadnje skorajda en komplet gum na motorju)

Medtem ko je prevoz omenjenega podjetja iz Ajdovscine do Seville povratno manj kot 500?

Trajekt iz Genove do Maroka pa povratna s kabino 295?....

Zato se planira toliko v naprej pa se dobi cool cene.

Vseeno hvala ti za info in trud.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ufff hvala ampak tole je iber too much za v eno smer.

Predvidevam da zaradi prikolice niso bili vec kot 4je.

V tej varianti je v eno smer celotna pot, 8 dni + stroski na poti. Samo spanje je 500? kaj sele bencin, cestnine hrana a obenem izgubis cel teden + tunel za rokavski zaliv. Torej je v eno smer vsaj 1500 kar je vec kot ce dam na kamion v obe smeri ali grem z avtovlakom, in to da izgubim 8 dni na AC pa da dol padem na glavnem cilju

Zal ni logike da pelje samo v eno smer a stroske ima za v obe smeri. Kamionski prevoz v obe smeri bo cca 700?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja 2,10m 220kg

Drugace se uporabljajo namenske tovorne prikolice - iste kot za avte, samo za tovornjake ne gre drugace

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mislim, da je tukaj kar nekaj ljudi, ki se ukvarjajo s prevozi ali logistiko, pa da vpra?am za predloge / re?ive:

I??e se prevoz s kamionom ali kamionsko prikolico za do 6 motorjev. Pripeti in varovani na paletah, se pravi vili?ar in nalaganje v SLO in kontra na cilju.

Cilje je vsaj Anglija, oziroma ?im bli?je ?kotske - povratno v obdobju maja-junija 2020.

JBG, taka potovanja je treba na?rtovati vsaj leto v naprej.

Lastniki, vozniki to smo mi, pridemo do kraja prevzema / oddaje z avionom po dogovoru.

Letos imamo trajekt za Maroko, drugo leto je do sedaj najbolj?a alternativa avtovlak Nica - Pariz. Niso problem kilometri, problem je ?as na poti....

?e kdo pozna kako podjetje ki se s tem ukvarja, oziroma se da kaj dogovoriti, prosim za info.

Ajdovsko podjetje Makovec, ki fura v ?panijo, ?al ne vozi na sever.

Thx

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Oglasujejo ravno se ne... Uradna predstavitev je 26. marca :) ... 

https://telemach.si/a39763/Pomoc/Novosti-in-Obvestila/Prednarocite-Huawei-P30-Pro-ekskluzivno-pri-Telemachu.html

jaz sem ?e na dom dobil

Revert na 12.1.3 uspe?en, bomo videli.

Edit, zadnji backup je 12.1.4 tako da ne morem restore na 12.1.3 narediti, za?aran krog.....backupov z 12.1.3 pa ni ve? gor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Revert na 12.1.3 uspe?en, bomo videli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Ajzadevo mam zgolj zaradi sluzbe in kot receno carplaya. Android play se ne more primerjati z skype for business, circuit (kar uporabljamo) ker enostavno ne delata tam. Na carplayu delata bp, s popolnoma vsemi komandami na ekranu avta.

To je treba priznati, kar apple da ven dela. Zdaj ali je zaprto in kompleksno je druga zadeva

Kupi huawei bos zihr zadovoljen. Jst mam p20 pro pa mi zdrzi skoraj 2dneva uporabe.. Brat ma mate 20 pro.. Pa ima se boljso baterijo..

Ze oglasujejo P30 si ze za casom :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

a to ti OS prazni baterijo al je mogo?e kak?na aplikacija "zaciklana" oziroma se ne znajde s tem OS-jem?

Telefon je enak kot prej, brez novih appov, se pa posodabljajo, torej ?e ali je sam OS ali aplikacija z OSom...potem bi revert moral pomagati....ampak ne vem ?e je ?e podpisana ta verzija od jabuka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Upam, da se ?e da restore narediti z 12.1.3. Z 12.1.4 bateriaj crkne pred 16:00.....pa sem naredil tudi s to verzijo clean install...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Vzorniki so starsi, in tu lahko zacnemo na zalost s kajenjem in pijaco....brez novinarjev

So pa novinarji krivi za nastalo situacijo. Kaj raje napisejo sportnik ujet pijan ali sportnik pomagal starejsemu cez cesto?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ja to?no to,jures , se strinjam.in ravno zato bi se morali znani osebki ?e toliko bolj zavedati in se konec koncev tudi nau?iti bremzati samega sebe v takih situacijah.

?e dobro da nisva znana :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Upam, da se zaveda? da ne odpira? ventilov samo s kolesom. :) In to je moj point, vsi smo enaki, vsi enkrat popustimo pod stresom ali nekako podobno. Zato obsojati druge je te?ko. Pa? mi nismo zanimivi kot nemedijske osebe....od nas ?asopisi nimajo ni?...

http://www.mazda-si.net/topic/9097-razkurnik-oz-razpiiiizdnik/page-83?do=findComment&comment=396605

http://www.mazda-si.net/topic/5082-jamralnik-v2/page-632?do=findComment&comment=399797

http://www.mazda-si.net/topic/9097-razkurnik-oz-razpiiiizdnik/page-90?do=findComment&comment=404849

http://www.mazda-si.net/topic/9097-razkurnik-oz-razpiiiizdnik/page-90?do=findComment&comment=405487

http://www.mazda-si.net/topic/9097-razkurnik-oz-razpiiiizdnik/page-89?do=findComment&comment=404219

http://www.mazda-si.net/topic/9097-razkurnik-oz-razpiiiizdnik/page-89?do=findComment&comment=404732

http://www.mazda-si.net/topic/9097-razkurnik-oz-razpiiiizdnik/page-89?do=findComment&comment=404760

http://www.mazda-si.net/topic/9097-razkurnik-oz-razpiiiizdnik/page-87?do=findComment&comment=402343

http://www.mazda-si.net/topic/9097-razkurnik-oz-razpiiiizdnik/page-86?do=findComment&comment=398316

http://www.mazda-si.net/topic/9097-razkurnik-oz-razpiiiizdnik/page-86?do=findComment&comment=399084

http://www.mazda-si.net/topic/9097-razkurnik-oz-razpiiiizdnik/page-86?do=findComment&comment=399122

http://www.mazda-si.net/topic/9097-razkurnik-oz-razpiiiizdnik/page-83?do=findComment&comment=395596

Gamad, glupi, idioti, kurbe...to je sovra?ni govor, ki je tudi zlo?in...

Pa ne mi zameriti, tudi jaz sem ?e kdaj imel pod kapo pa nehote kaj razbil, velikokrat pa tudi komu na cesti namerno kaj narediti, a za enkrat se to ?e ni zgodilo, me em?o varuje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

No jaz nisem NIKOLI namenoma po?kodoval tuje stvari. In ne mi rect da se primerja razgrajanje znanega ?portnika pod vplivom alkohola z nekim xy osebkom,ki napol javno pove , da mu je neka xy natakarica ra?unala ve? kot 600eur preve?.

Govori? o odpiranju ventilov.....in besede so bile zelo te?ke, ne samo pri 600?, tudi pri prodajalkah v trgovinah itd

Kaj se da popraviti, lastnino ali psiho?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ja,ok naj butne ven... Ampak a je isto a "butne ven" ali pa "Dajmo razbit pano in ?ajbo na Marici"?. Naj gre boxat,laufat,peezda nevem no... Meni tudi butne ven... Pa ne na tak na?in.. sj pa nismo v srednji ?oli ...

Joj Nejc a ti si celo ?ivljenje 1A brez kakega problema? Vsi smo ljudje, ne opravi?ujem ga, ampak vsi smo enaki, ?portniki, ?tudentje.....vsi smo podvr?eni stresu. Jaz osebno ne poznam osebe, ki je celo ?ivljenje 100% vzorna. Ker ne more? biti (ne govorim o kartotekah). 

Nenazadnje ti je parkrat butnilo ven pri kelnarcah in drugih osebah, ki si jih javno ?alil tukaj na forumu....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ne vem ce se on naliva na vsakem koraku? Za sportnike ki abstinirajo celo sezono je dokaj normalno da butne enkrat ven.

Raikkonen je legenda, tudi zaradi svojih 'pricakovanih' dejanj. Najboljsi je bil na prireditvi zadnjic....:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Brezplacno za clane

post-2637-0-23051100-1551523192_thumb.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najvi?ja asfaltirana cesta v Hr na Svetega mene (Sv. Jure) ?e ni ?isto prevozna. Na koncu sem samo poslu?al, a sem ti rekla, kam rine?... :):)

Gre seveda za obvezen kolesarski cilj na Biokovo. Mi, en oldtimer, 2 osla in 3je kolesarji danes. Poleti pa cela jeba z motroji, avtobusi, kolesarji, cesta pa max 2m v ?irino ponekod.

https://feeds.croatia.hr/en/if-you-think-the-stelvio-trail-is-awesome-sv-jure-will-blow-your-mind/

1762m

post-2637-0-28994400-1551379764_thumb.jpg

post-2637-0-62977900-1551379782_thumb.jpg

post-2637-0-74571800-1551379803_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

njegov CV je na parih straneh :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Zadnji golf tiguain TSI ga ima ze od lani

Aha, se prav, po izbiri.

Me pa zanima kolk bojo tisti 1.0 mlincki pol vlekl z GPF

Se enkrat ni izbira, pride s turbino. Tako da mlincki ga ne bodo imeli

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Nekateri ga ze imajo

Nemci so zaceli s tem

Other manufacturers are equipping their own petrol cars with GPF systems. Mercedes-Benz, for example, fits it to some S-Class derivatives and, like VW, plans to roll it out more widely across its fleet. Ford has the system on its new Mustang, among other models.

Petrol cars have been subject to particulate emissions legislation since the introduction of the EU5 standard in 2009. The latest stage, EU6c, was introduced in September 2017, forcing petrol engine particulate emissions to be reduced by 10 times the previous level.

How the petrol particulate filter works:

The new filter is tucked in behind the engine a few centimetres from the turbo, heats up very quickly and becomes effective seconds after starting from cold. At its core, exhaust is forced through the walls of channels blocked off at alternate ends. The trapped particulates are superheated, reduced to CO2 and, at the same time, the unwanted HC, NOx and CO are converted to small amounts of CO2, nitrogen and water.

After leaving the filter, exhaust gases pass through a second, conventional three-way catalytic converter mounted beneath the floor. This ensures the tailpipe exhaust complies with the latest level of EU6c emissions standards even when the engine is working flat out. The Up GTI is subject to the new WLTP (World Harmonised Test Procedure) and RDE (Real Driving Emissions) testing standards. Like EU6c, WLTP applies to all new types of car introduced after September 2017. WLTP should ensure the quoted emissions are much closer to real world outputs.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ali na kratko - vsi dizlasi imajo turbino, vsi imajo dpf. Turbo bencinarji imajo dpf...

Torej? Razlika je izjemno majhna, fizika pac dela svoje, verjetno se ze ob predelavi nafte v benz veliko skuri v ozracje. Enako velja za porabo, vecja = vec co2

Kakorkoli se lahko kregamo to je, neglede na avto, motor. Tudi ce je elektrika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Otroški voziček
Napisano

A 'smart' vozickov pa se ne prodajajo - da jih furas z mobitelom, gps lokacija, hitrost....pa da ti povejo da je otrok za previt....? :)

?ala....za isofix mas pa variante da imas isofix osnovo kar va avtu stalno, na njo pa potem lahko klik lupino....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.