Mi smo pred 5 leti kupili nov vozi?ek Tako https://www.mali-vragci.si/otroski-vozicek-tako-city-move-3v1-paris rde?e barve. Komplet za cca 600?. Ni kak, luxus ma je bil zelo uporaben. Pa off road je tudi ?lo. Fanj, ker ?porten del je ?el komot brez razkopavanja v prtlja?nik. Lani prodan za 300?, ker smo morali kupiti nov (rabljen) bugaboo twins....
Uf, v?eraj mi se skoraj pregorel gsm. naval novinarjev se je usul na mene....
To se tudi zdaj dogaja, nonstop zvonijo novinarji. Vsi bi hoteli prvi objaviti prve fotografije na novo odkritih rovov, kjer ?e ?love?ka noga ni nikoli bila.
Poznam primer, ki je mo?akar hotel zidati hi?o in pri izkopu na?el nevem kaj. Pri?li so pinel?karji... Gradnja se je za nekaj let podalj?ala... Pa itak je moral tudi stro?ke pinel?karjev pla?ati. Groza.
Ima T? in ima skupne elektri?ne povpre?ne porabe 43kwh/dan. To je cca 155?/mesec, oz. skupaj z prispevkom cca. 1800?/leto (odvisno od ponudnika ele.).
Pred kratkim si je namestil ?e 10kW MSE.
Na dan priklopa MSE se lahko stranka dogovori z distributerjem oz. dobaviteljem ele., koliko bo pla?eval mese?ni obrok. Lahko tudi samo prispevek 20-25?/mesec (odvisno od varovalk).
1x na leto je obra?un in tako se to?no dolo?i mese?ni obrok. ?e ima ve? oddane energije kot prejete je poraba 0 kwh/mesec in mese?no pla?uje samo prispevek za varovalke.
Pa vzamemo, da je res investiral v T? in MSE 20.000? in da letno porabi 1500? (z odbitem prispevkom za varovalke) elektrike; mu investicija pride na 0 po dobrih 13. letih.
Tukaj pa nisem upo?teval vzdr?evanja, zavarovanja,...
Ne vem ma 13 let je dolga doba in vseeno se jih veliko to odlo?a.
Razni top ?opi pa ponujajo res vsemogo?e pakete... kako privabit ?im ve? investitorjev...
Iz mojega vidika so te MSE in SE ene take smeti, ki nam v distribuciji povzro?ajo kar veliko problemov...
Jaz sem se odlo?il za KWB easyfire 15kW in mi ni ?al. Ima zalogovnik, ki gre noter od 210-225 kg in mi zdr?i od 7-15 dni (odvisno od zime in burje). ?i??enje pa je 1 x letno
Ogrevam 175 m2 + 300L sanitarno vodo v zimskem ?asu (talno na 22?C, kopalnica na 24?C + radiatorji v spalnicah na 20-21?C. in letno pokurim cca 3600kg. Od tega mi nastane to?no 17 kg pepela, ki ga 1 na leto o?istim iz pepelnika.
Pa pe? mi dela 24h/dan, celo kurilno sezono brez prekinitve.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Odli?en, idealen in son?en dan sem pre?ivel v dru?bi z virozo
Povezava za deljenje
Deli na druge strani