Tole temo bom na?el, ker me je v?eraj na dolo?en "kiks" v lizing pogodbi opozoril moj kolega.
1 leto je okrog odkar sem kupil avto. Ne bom podal to?nih cifer, ampak bom navedel zgodbo iz katere boste izvlekli bistvo in mi podal k?n nasvet..upam.
Avto sem kupil pri YYYY avtosalonu. Izbral sem opcijo nakupa vozila preko lizinga pri Hypo banki. Vso dokumentacijo je urejal lastnik avtosalona osebno, kar se mi je zdelo odli?no. Bilo je hitro in brez zapletov. V?eraj je kolega pregledal mojo dokumentacijo in zasledil (po njegovem je to velik kiks) razliko med vpla?ano akontacijo (prodajalec mi je trdil da je akontacija polog, ki jo bo on dal banki). V pogodbi lizing hi?e je naveden oz vpla?an polog, ki je 500? ni?ji od moje dejanske vpla?ane akontacije lastniku salona (imam podpisan papir z vi?ino dane akontacije). Kon?na cena vozila je bila to?no 18.000? in razliko do te cene je pla?ana lizing hi?a. Pri pologu naj bi bil opeharjen za 500? in sem dejansko pla?al avto 18.500?. Vi?je kot je navedena cena vozila v pogodbi med mano, lastnikom avtohi?e in Hypo. Papirje imam vse doma in je razlika med vpla?ano akontacijo in dejanskim vpla?ilom pologa opazna. Posledi?no imam ve? lizinga, ampak se ?utim opeharjenega in bo zadeva ?e se izka?e za krajo morala dose?i dolo?en dogovor ali pa bom uporabil bolj uporabne prijeme.
p.s Lastnik avtosalona mi je po urejenem lizingu rekel naj papir s potrdilom vpla?ila akontacije strgam. Tega seveda nisem storil ker je podpisan papir med mano in prodajalcem.
Takole ti povem, delam direktno s Hypo leasingom Kranj in imam odli?ne izku?nje - pa to mislim da tukaj nima veze, pomembno je to, da sem za vseh 8 dosedanjih lizingov pla?al toliko, kolikor je leasing direktno hotel. ponavadi je to min 10% vrednosti avtomobila.
Torej tvoj problem ti?i med hi?i in lizingom, kjer je lahko pri?lo do 'zaslu?ka'
Po drugi strani, pa je pomemben znesek na katerega se ve?e pogodba. Torej ?e je avto bil vreden 15.000, pologa si dal 1.000 je preostali del podlaga za izra?un lizing 14.000k
Torej, ?e se po tej plati izide da je skupen znesek pogodbe ve?ji (ne koliko prepla?a? ampak osnova, ki je vrednost vozila za izra?un lizinga), od dogovorjene cene avta potem je to narobe....
Predvidevam da ima? Hypo Kranj? ?e ja je tam Matja? Majce, ki dela pogodbe in ga mogo?e lahko pokli?e? v smislu - kot uporabnik bi rap preveril pogodbo (vrednost celotne in koliko je bilo pologa), lahko ti tudi jaz pomagam
No pa ?e tole, ?e nisi ti napisal bom pa jaz. ?e je to AH Amb.... na Gorenjskem - kjer ima Hypo zalogo svojih zaplenjenih vozil, potem bodi previden, tip je tako umazan da je joj (to?be in v slo novicah redno).
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Kar je v krneki vidijo le registrirani uporabniki. Klubskega vidijo le dolo?eni in vidim, da sta vsaj 2 ?lana pla?ala in debate ne bi videla. Razen, ?e yavarye naredi eno skupino dobrodelne?ev, in se jih daje notri?
problem solved
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Jaz bi pa samo dodal da se tole prestavi pod klubski ali splo?no debato, ker kr neki je javno in v?asih ko ima? dober namen slovenska fov?ija nima meja in se obrne nasprotno
Navsezadnje gre za 'klubsko' akcijo, in bomo la?e preko registriranih userjev imeli pregled
No ?ena me je potem klicala offline in mogo?e bo dala predlog. Bom tukaj predlagal kasneje, odlo?itev seveda skupna potem.
Imen ravno ne moremo pisati tukaj - predlagam, da se dobimo nekje s predlogi in dose?emo enoten konsenz na koncu
No glede na?e pravi, da je to preve? delikatno kar se ti?e podatkov, da bi se sigurno kdo na?el ampak imajo zelo slabe izku?nje s tem in tudi prepoved....(bile so ?e osebne gro?nje, klici, obiski itd, tako da no way)
Tudi sem pripravljen prispevati. Opozoril bi le, da je pametno sredstva zbrati preko neke organizacije, ki je registrirana za humanitarno dejavnost, druga?e so sredstva obdav?ena in lahko kdo, ki zbira na svojem ra?unu in ne odvede davka pla?a ?e kazen. Sem v enem zdru?enju, ki je organiziralo dobrodelni koncert za svojega ?lana, invalida pa se je nekoliko zapletlo z DU. (dru?tvo takrat ni imelo registracije za humanitarno dejavnost).
Gre samo za dobronamerno opozorilo.
?e nih?e ne ve, je ok
Pomoje bomo to takrat dorekli ko se odlo?imo oz. ko izberemo kdo bo dele?en tega, in jest mislim da je vljudno da se prej prejemniku pa? pove, da ne bo kak?ne zadrege, vseeno mora mislim da potrditi tole. Je kdo ?e kam kaj pisal, poizvedel mogo?e?
moje ?e ni doma
A je mogo?e kdo kandidat, da bi posvojil ma?ka? Al pa pozna koga primernga? Muc je potepuh oz. se je ustalil pr nas v slu?bi, kjer ga s sodelovcem hranva, zdj so se pa odlo?il da ga bojo "odstranl" ker baje dela ?kodo ko se hod gret na ene cevi in je strgu izolacijo. Nimam pojma na ka?en na?in se ga ho?jo znebit, ampak nimam prou dobrga ob?utka.
Sej bi ga uzela js, ker je res lep ma?kon, ?rno-bele barve, star ka?no leto (po moji oceni), se ne spoznam na ma?ke ampak bi rekla da je zdrav, ampak sej veste ka?na je moja doma?a situacija in kaj bi blo z muckom pr men.
Trenutno mu je ime Gorazd, ampak se ga da spremenit Pusti se ujet brez problema in je prou prjazn. Upam pa da se bom spomnla jutr da ga slikam in nalimam ?e slikco.
I take your Gorazd, and I raise you one kitten Mushi, yellow fat Garfield and a preagnant tiger cat Jola
o?itno je sezona spu??anja ma?k v neznano...
jih pa ne futramo, ker potem je konec - samo sedijo zunaj in bulijo not, ta mali po moje v ?olnu ?ivi
?e bo mel pa kdo ?as, da pride prevzet ?e kej sladkega pa tud prispevam ka?ne ?okoladne lizike, pi?kote oz. kar kol bo ?e takrat aktualno v produkciji.
Loh se ustavimo sproti.
?e en detajl moramo dore?i - kdaj bo D DAY in kako bomo izvedli (ne moremo se kar nalimat na vrata in zapet pesmico...(al pa ja?)
Kaj pa ?e naredimo "ob?asna sre?anja" ?portne narave namre? in sicer tako kot sem lanskega oktobra najel plac (Besnica pri Kranju), zbobnal tolpo (od tega najmanj 7 mazda?ev ?e me spomin ne vara), potem smo igrali 2 urci odbojko v dvorani (mislim da je ura 20? za najem), potem pa ?e 1h ko?arke.
Kasneje ko smo pretegnili ude, smo ?e imeli zunaj brunarco najeto, v kateri smo spekli nekaj ?evapov ter popili nekaj piv. Skratka pikniki je bil prete?no ?portne narave in nikakor ne pivske.
Vi dajte ?e na to temo, jaz bom pa na?o vpra?al, ker dela na ZPIZU na invalidskih in mogo?e pozna kak tragi?en primer, v?asih mi razlaga kaj se dogaja...
Samo ne vem kako je ali lahko ona kar podatke da - v?asih ho?e? dobro pol pa po p*** dobi?
Evo kaj je resnica o PATRIJI, samo ob enem je ?e tu en dokaz, da imajo na?a sodi??a dvojna merila, kako lahko nekdo, ki je to?bo dobil potem pla?a sodne stro?ke? Ali ni bila do sedaj praksa, da jih pla?a tisti, ki sodbo izgubi?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Torej tvoj problem ti?i med hi?i in lizingom, kjer je lahko pri?lo do 'zaslu?ka'
Po drugi strani, pa je pomemben znesek na katerega se ve?e pogodba. Torej ?e je avto bil vreden 15.000, pologa si dal 1.000 je preostali del podlaga za izra?un lizing 14.000k
Torej, ?e se po tej plati izide da je skupen znesek pogodbe ve?ji (ne koliko prepla?a? ampak osnova, ki je vrednost vozila za izra?un lizinga), od dogovorjene cene avta potem je to narobe....
Predvidevam da ima? Hypo Kranj? ?e ja je tam Matja? Majce, ki dela pogodbe in ga mogo?e lahko pokli?e? v smislu - kot uporabnik bi rap preveril pogodbo (vrednost celotne in koliko je bilo pologa), lahko ti tudi jaz pomagam
No pa ?e tole, ?e nisi ti napisal bom pa jaz. ?e je to AH Amb.... na Gorenjskem - kjer ima Hypo zalogo svojih zaplenjenih vozil, potem bodi previden, tip je tako umazan da je joj (to?be in v slo novicah redno).
Povezava za deljenje
Deli na druge strani