Skoči na vsebino

Na Italijanskem Mazda 6 forumu sem zasledi temo,ki pa je zelo pomembna za lastnike M6.!!

Govora je o diesel M6, 136 konjskih (verjetno velja to tudi za 120), letnik 2002-05.

V glavnem,veliko lastnikom M6 je tudi tam zaribala ma?ina.Kot opozorilni znak je vedno nenormalna poraba olja-1liter ali ve? na 10000km.Zelo rado se tudi dimi zadaj :( .In v nobenem primeru se nikoli ne pri?ge lu?ka za olje.

V ?em je te?ava?Bila naj bi spet konstrukcijske narave.Ne vem to?no,kako se imenuje stvar po slovensko,italijanski izraz pa je RONDELLE INIETTORI (nekaj kot Podlo?ke vbrizgalnih ?ob.)

Ne vem iz ?esa so narejene (najbr? iz kak?ne medenine-ne me vzet za besedo), ampak iz pogovorov sode? se zaradi njih na koncih skarbonizirajo injektorji in ko??ki le-teh se nabirajo v oljnem koritu.

post-399-1241021184_thumb.jpg -skurjen injektor M6

post-399-1241021254_thumb.jpg -vsedline na filtru oljne pumpe.

Problem nastane,ker (baje)ni dovolj oljnega pritiska (?eprav je olja dovolj) in posledi?no gre ma?ina.

Pri njih ti takoj zamenjajo te "podlo?ke" in so seznanjeni tudi servisi z tem problemom.

Same te podlo?ke naj ne bi bile toliko drage ,1podlo?ka-15,55?,a z delom in ostalim materijalom pride kar bogato:

- 4 neke gumice-52,49?

- tesnilo (ne vem kak?no)-14,56?

- nekak?en silikon-31,64?

- delo-199,50?

- drobni material-3,14? + davek...

Zatorej,lastniki M6,lepo kontrolirajte nivo olja in porabo,da ne bo prepozno.

?e originalni link te debate,?e kdo obvlada italijan??ino.

http://mazda6club.altervista.org/viewtopic...p;sk=t&sd=a

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mr. Komar
Napisano

Ooo,Komar?ina....vse najbolj?e. :cheers: Sn pa opazo,da ima "njegova" mazdura ?e drugega lastnika. ;)

Pa kaj ni ve? Mazda??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Imamo plastike,ki se jih te?ko lepi ,plastike,ki se jih ?e te?je lepi in plastike,ki se jih ne da lepiti spljoh.

Tvoja ni verjetno ne prva ne druga. :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opomnik
Napisano

Odpiram novo temo, da se lahko opomne na zadeve (na primer v zvezi z zakonom, avti, dogodki...)

Kot prvi opomnik dam PREVERITE OLJE!

Jaz sem ga danes in zopet 1,5dcl dodal - ker sem nabu ze dodatnih 3.000km....

Jaz sem ga v petek preveril.Tudi dodal ene 3 dcl po 4000 prevo?enih od servisa.Mislim,da je to normalna poraba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

welcome to the 6 club :)

p/s: a nis reku, da je z neosvin?enim manj te?av kot z dizli :)

yebat... zgleda da je 6ka 6ka pa ne glede na to, katera je <_<

...in to naj bi pomenilo,da....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Zlihtal - zamenjal faking lajtngo od serva na moji M6, dobil sem original in to zastonj ker je to spet ena od tovarni?ki cvetk mazde <_< .

Pa dobro,a je ?e kak?na stvar gor na M6,ki ni tovarni?ka napaka in dela oz. je v redu? :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sam mislim, da doti?ni gospod niti ni bil kadrovnik, ampak direktor. Trditi tega ne morem, saj sem ?e prej napisal, da se mi ni noben predstavil.

Torej: neto?nost, neolika, neznanje, nestrokovnost, ... tak je na? kapitalizem. Po mojih izku?njah.

He,he-dobrodo?el v Slo.stvarnost.Po?asi bo? moral spremeniti taktiko na razgovorih.Ni? poni?nosti-pucaj na prvu loptu.In humorist mora? bit na razgovoru-to v?asih v?ge.Ni? se ne sme? bati-ful samozavesti (tudi,?e je igrana) in prepri?ljivo govori.

Pa tudi,ko pi?e? pro?njo napi?i kaj od?tekanega-mene so recimo sprejeli v zdaj?njo slu?bo,ker sem napisal,da igram kitaro v heavy bandu ?zmeden? in ?e pro?njo sem napisal z kaligrafsko pisavo in vse skupaj sem okrancljal z okraski po robovih.

In direktorica me je povabila na razgovor,ker je hotela videti tako "umetni?ko" du?ico. :D ...

...in od takrat je minilo ?e 7 sre?nih let.In vsi smo bili zadovoljni...in sre?ni...no,ja...recimo. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

?e se ne dr?i? za kandelaber,da te ne odpihne,je to vse en ma?jika?elj. :harhar:

Pod 30 m/sek. je malo mo?nej?a sapica oz.pi??ek vetrca. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

od zdaj naprej bom vsakic pil, ko bo moja mazda kam sla ne da bi se kaj pokvarla :)

(sam jo treba se prej dobit s servisa)

hecno (ali pa ironicno), da je vse te poti in velik hujse maltretacije, zastava 128 prestala brez kaksnih hudih okvar

Hja,sej zdej lahko vidimo,da so bile 101-ke stroji.Jaz sem z mojo pol Evrope skoz dal in nikoli ni zatajila. :bravo:

Razen kak?ni kabli za sve?ke in to je bilo to. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filmi
Napisano

Zelo priporo?am film Gran Torino od Clinta Eastwooda, ki je spet prekosil samega sebe saj so njegovi filmi res prave umetnine. V filmu Changeling je celo iz Angeline Jolie naredil igralko, ki ni tam samo zaradi ?nablov, jo?k in riti.

Za pogledat so pa ?e filmi: Reader, pa seveda Slumdog Millionar in nikakor ne pozabit na Watchmen-e.

Tej so res vsi hudi.Dodal bi ?e "?ude? v st.Anni".Po resni?nih dogodkih-res za pogledat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Se pravi,da ?e ne bo prestra?eni napadeni podal prijave,nije niko ni?ta "video".

Sva?ta.Altroke Texas za nekatere in obljubljena de?ela je tle pri nas. :angry2:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jaz pa ?ekiram vsak dan :D .... eeee... aja, o avtih govorimo sramezljiv

Aha,ni da ni ?ekiranje vsak dan...o olju je beseda,ne? :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Fov?ija ne pozna meja... neki usrani zahrbtni pi?kici se je o?itno moja ?estka zdela preve? nobel in mi je po vratih polil jedko teko?ino (verjetno zavorno olje), ki mi je stopila lak.

Jebe? tako skupnost, kjer je sodr?avljan sodr?avljanu najhuj?i sovra?nik... sploh ne rabmo ne hr?kov ne drugih zunanjih sovragov, sej si sami med sabo naredimo najve? ?kode :(

p.s. avto je bil parkiran v parkirnem boksu na ulici in nisem nikogar zaparkiral... no ja saj takrat si ne bi upal, ker bi to?no vedel kdo je bil.

Mislim...to je pa res slika na?e ljube dr?avice.Fou?ija in nespo?tovanje tuje lastnine.Bljak...kje je ?e civilizirana Europa.

Verjetno bo? moral barvati...?e nov avto.In to ne zaradi nesre?e... <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

RECESIJA
Napisano

Jap,mislim,da bo kmalu napo?il ?as,ko bodo morale priti spremembe.Celo v Ameriki to po?asi ugotavljajo in po Evropi tudi.Bo treba spet dati delo oz.ga vrniti v Evropo in delo spet ceniti ter deliti cvenke med vse...

...?e ho?ejo,da bo vse funkcioniralo,kot mora.Ker ?e ne,bo nastopil kaos...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

RECESIJA
Napisano

Kriza je bila pri nas v Slo ?e pred svetovno,samo se je malo "ma?ilo" stvari iz starih zalog.

Pol pa so predlani in lani fajn cene vsega nabili,pla?e pa mizerne.In...ni imel po?asi ve? kdo kupovat.

In ker so ?e stra?ili z krizo,slovenceljni kupujejo ?e manj.In ker kupujejo manj,je vi?ka robe...

in ni konca in kraja.?e bi,kot je lepo Boss napisal,ko je ?lo kao dobro gospodarstvu ?e malo razdelili med rajo,bi le-ti lahko ve? tro?ili.Tako pa,smo postali "?parovni",kot so nas lepo u?ili vrli politiki. :P:harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?no vinjete?
Napisano

sistem, ki so si ga zamislili je bil janezek naj se vozi ceneje, tujci pa naj pla?ajo...

Sistem pa bo: Janezek pla?a vse, tujci pa se 2 tedna vozijo zastonj, ali bolje receno za isto ceno prepeljejo Slovenio na poti v Hrvasko in nazaj...

Tik pred junijem bom kupil zadnjo vinjeto,ki bo trajala ?e eno leto.In pol konec.

Za unih 4-5 X,ki grem v Lj ali kam drugam ,bom ?e kupil tedensko.Ali pa,?e ne bo nuje po stari cesti.

Bomo vsaj spet kaj videli zanimivega na poti in ne samo tuje tovornjake,ki dimijo po avtocestah. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.