V?eraj iz Ikeje iz Celovca pripeljal nekaj kosov pohi?tva. Celotna trasa je bila dolga 482 km. Ker pa me je zanimala poraba, sem tankal v Ro?ni dolini. Tja grede in nazaj grede. Kljub prikolici in (nazaj grede) nekaj omaram na prikolici je petka za 424 km dolgo pot porabila 24,46 litra. Sem bil kar prijetno presene?en in moram tega turbo dizla lepo pohvalit.
Ko sem se?tel vse stro?ke, sem ugotovil, da sem privar?eval malo ve? kot 45? - v primerjavi z "alternativo": Ikea Villesse. Je pa res, da sem izgubil nekaj ur sobote ve? kot ?e bi ?el v Villesse... Vseeno se moram pohvalit, da me Gorenjske navade niso ?isto zapustile...
V?eraj popoldan in danes dopoldan pa sem vse sestavil in postavil. Krasno zgleda.
Jeb***** mimovrste pa njihovo na zalogi dobava 1.12! Jutri el classico, nov tv pa nekje v enmu kombiju!
?ofer si pa misli: kak?no krasno ?ivljenje! Nekdo je naro?il nov kav?, nekdo novo TV, jutri je pa El Classico! Parkiram nekje in si v miru ogledam, brez da bi ?ena te?ila...
Samica si je uredila domovanje v kleti, ob?asno jo vidimo tudi v "drvarnici" (prostor, kjer se nahaja 15 metrov polen, bojler, zalogovnik, vse ?rpalke, ventili in podobno. Sam kotel je v drugem prostoru), pa tudi v hi?o kdaj pride. Zdaj je dolga ?e blizu dva metra. Ja, in med poleni vsake toliko najdemo kose leva, ko se levi. Ravno v?eraj sem na?el enega. Ga potrebuje?? Zdaj visi na polenih in ?aka, ?e se kdo oglasi, da ga odpelje - ponavadi u?iteljica biologije iz osnovne ?ole... ?e ga potrebuje?, samo povej.
- "Veste, v Afriki so ljudje la?ni, pa bomo zbirali denar za hrano. Prinesite jutri vsak po tri evre."
Naslednji dan pobira denar, vsi so prinesli samo Janezek ne.
- "Janezek, zakaj pa ti nisi ni? prinesel?"
- "Moj o?e pravi, da v Afriki ni la?nih."
U?iteljica ostane brez besed, skomigne z rameni in predava snov naprej po u?nem na?rtu.
?ez en teden u?iteljica pove otrokom:
- "Veste, v Afriki so ljudje ?ejni, pa bomo zbirali denar za vodo. Prinesite jutri vsak po tri evre."
Naslednji dan pobira denar, vsi so prinesli samo Janezek ne.
- "Janezek, zakaj pa ti nisi ni? prinesel?"
- "Moj o?e pravi, da v Afriki ni ?ejnih."
U?iteljica ostane brez besed, skomigne z rameni in predava snov naprej po u?nem na?rtu.
?e en teden kasneje u?iteljica pove otrokom:
- "Veste, na? predsednik vlade, g, Miro Cerar, je ?el skupaj z ministri v Afriko in pravijo, da v Afriki ljudje potrebujejo pomo?. Zato bomo zbirali denar zanje. Prinesite jutri vsak po tri evre."
Naslednji dan pobira denar, vsi so prinesli po tri evre, samo Janezek je prinesel devet evrov.
- "Janezek, kako pa to? Prej dvakrat ni?, zdaj pa kar devet evrov?"
- "Moj o?e pravi, da ?e so v Afriki Miro Cerar in na?i ministri, da potem so ljudje tam zagotovo la?ni in ?ejni in potrebni pomo?i..."
Vpra?ajo starej?ega mo?aka, kaj bi imel raj?i, Parkinsona ali Alzheimerja? Mo?ak: "Parkinsona! Bolje da polijem pol kozarca vina, kot da pozabim, kje imam fla?o".
Pri nas smo vse te te?ave zelo u?inkovito re?ili s ka?o, in sicer s samico go?a. Pride skozi vsako luknjico, skozi katero gre mi?, po vseh mi?jih rovih, in jih lepo polovi. Sicer je zdaj ka?onka dolga blizu dva metra, mi?i pa nimamo niti v kleti pri krompirju...
Sem hotel nekaj napisati o vo?nji proti semaforjem in zaviranju, pa me je ?e Zmaj prehitel. Zato bom dodal samo ?e to: se mi zdi, da kolikor ve? konjev je pod pokrovom, toliko ve?ji bedak sedi za volanom...
On se je postavil desno do ?rte, kamper je bil, kakor je bil, re?ilec je ?el mimo (o?itno si slabo bral!), zataknil se je gasilski tovornjak.
Kazen ni bila za oviranje pa? pa za vo?njo po odstavnem pasu.
Mah, brez veze vse skupaj, ker se mi ?e cel teden dogaja, da se ljudje prepirajo z menoj pa sploh ne poslu?ajo, kaj jim govorim. Ampak imajo neko svojo idejo v glavi in me prepri?ujejo, da je to moja ideja in da je napa?na.
Grem k ?eni v posteljo, baje ima en dober film na lap-topu...
Zej ali je to do robnega pasu ali cez nobenga ne zanima niti ti noben nebo kazni napisal. Pac postavi se toliko kolikor se ti zdi da je potrebno. ... ... ... ... ... ... ... ...
Odstavni pas more biti pa itq prazn.
Ne bo? verjel, se najde model, ki napi?e kazen. Sicer se je ?ofer nato prito?il in po spletu okoli??in dobil sodnika, ki je imel nekaj med u?esi, zato je bil opro??en kazni.
Bilo je pa takole: promet se je ustavil, ob ?leperju je stal kamper in ko so pri?li gasilci s tovornjakom, je zmanjkalo prostora. Zato je ?ofer zavol na odstavni pas. ker pa je samo prikolica ?leperja dolga preko 12 metrov, je moral malo ve? potegnit po odstavnem, da jo je dovolj zvlekel h kraju (prikolica ima precej previsa ?ez zadnje osovine in ko je zavil desno, je zadnji del prikolice zavil levo - torej ?e bolj pred gasilce...). Pri tem po?etju ga je dobil policist na motorju, vklopil lu?i in sireno, potegnil lopar?ek in mahal, kot da ustavlja ekspresni vlak, ne pa ?leperja, ki se umika na odstavni pas. In mo?akarju napisal polo?nico. nato smo se pozanimali in ugotovili, da je ni?ja kazen za oviranje intervencijskega vozila kot pa za vo?njo po odstavnem pasu...
Tako da, ja, dobi? koga, ki ti bo napisal kazen...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V?eraj iz Ikeje iz Celovca pripeljal nekaj kosov pohi?tva. Celotna trasa je bila dolga 482 km. Ker pa me je zanimala poraba, sem tankal v Ro?ni dolini. Tja grede in nazaj grede. Kljub prikolici in (nazaj grede) nekaj omaram na prikolici je petka za 424 km dolgo pot porabila 24,46 litra. Sem bil kar prijetno presene?en in moram tega turbo dizla lepo pohvalit.
Ko sem se?tel vse stro?ke, sem ugotovil, da sem privar?eval malo ve? kot 45? - v primerjavi z "alternativo": Ikea Villesse. Je pa res, da sem izgubil nekaj ur sobote ve? kot ?e bi ?el v Villesse... Vseeno se moram pohvalit, da me Gorenjske navade niso ?isto zapustile...
V?eraj popoldan in danes dopoldan pa sem vse sestavil in postavil. Krasno zgleda.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani