Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Teli moji dizela?i kar nabijajo stro?ke. V?eraj spet na servisu. Tokrat zavorne plo??ice na poltrahtorju... O?itno ne zdr?ijo ve? kot 30.000 km...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Kje to lahko nabavim ?

Ne vem, tudi jaz i??em. Sem pa dobil namig, da imajo lovci, policisti in vojaki ?e bolj?o stvar. Od enega takih sem dobil tale odgovor:

Ne vem, jst mam pu?ko - keeps the idiots and assholes away for EVER! :)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Bemti?, so me svarili pred dizela?em in stro?ki, pa nisem verjel. Zdaj pa imam. 

En dizela? ima skoraj 100.000 km, drugi skoraj 200.000 km. In samo v enem mesecu je ?lo za oba dizela?a (pa ne za servis in nafto!) zajetnih 879,12?. V enem mesecu sem moral kupiti za minibus ?tiri zimske pnevmatike in nova jeklena plati??a ter za vsakega po en akumulator.

Vsaj to je bila sre?a, da sem povsod lahko pomahal s kartico Mazda kluba, pa se je malo poznalo, druga?e bi me dizela?i v enem mesecu olupili vsaj za tiso?aka... ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Zdravnikom ne gre za re?evanje zdravstvenega sistema, ampak za vi?je pla?e.

Ne more? od zdravnika pri?akovati, da se bo ?el re?evanje oz. reforme zdravstvenega sistema - to je naloga politike. ... ... ...

Res? Kolikor sem sledil politikom v samostojni Sloveniji, so 18 let zdravniki vodili ministrstvo za zdravje. O?itno pa jim ni bilo preve? v interesu urediti te zadeve...

Kar se pa davkopla?evalcev ti?e, smo pa navadni smetnjaki - pogoltnemo ?isto vse. ?e mi ne naredimo tako, kot od nas pri?akuje tisti, ki nas pla?a, smo krivi, nosimo odgovornost za svoja dejanja, lahko celo ostanemo brez slu?be. Politike in ministre pla?ujemo mi, torej smo mi njihovi nadrejeni. A ?e ne delajo tako kot mi od njih pri?akujemo, smo lepo tiho. ?ehi so svoje nekajkrat "defenestrirali", mi pa svoje ponovno izvolimo oz. jih nikoli ne kli?emo na odgovornost. Pa razumi, ?e more?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ni mi potrebno brati, vem, da ima? prav. ZZZS zelo omejuje ?tevilo posegov. To pa zato, ker nekaterim ni dovolj niti po 8000? mese?nega nakazila na TRR. In potem zmanjka denarja za ostalo...

?E SE NE MOTIM ima po mnenju ZZZS splo?ni zdravnik 7 minut na pacienta, da postavi diagnozo in napi?e recept oz. napotnico za naprej. Pa se gre za ?loveka. Ve? ?asa si vzamejo veterinarji za ??ene pregledat... Pa mehaniki za avto. Pa je le stroj, ne ?ivo bitje... 

Zato pri vsem skupaj ne razumem, zakaj zdravniki stavkajo in zahtevajo vi?je pla?e? Njihove vi?je pla?e teh te?av ne bodo re?ile... Vsaj moje mnenje, se pravi mnenje kmeta, ki je s hribov doma...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Glede zdravni?ke stavke: a vi?je pla?e jih bodo pa spo?ile in pomno?ile?

Zdravnikov je toliko, da se plesen na njih nabira. In pla?ani so spodobno. ?e preve?. Problem je, ker je doktor medicine direktor bolnice. In tudi ve?ina ministrov je doktorjev medicine. Normalno, da v svojem mandatu ne bo natempiral dela, ker ko se mu mandat izte?e, bo moral tudi on bolj tempirano delati. Samo za primer poglej na primer magnetno reasonanco. Aparat sam je sposoben delati 24 ur na dan, ?e ima? tri zdravnike vsakega v svoji izmeni. ?e pa ima? tri zdravnike v eni izmeni, pa imajo najprej zjutraj kavo in klepet, pa tri ure delajo, potem pa malica in kolegij, pa potem ?e tri ure delajo, potem je pa klepet in odhod domov. ?akalna vrsta pa vedno dalj?a...

Nadure in de?urstva pa opravljajo tudi tehni?ne slu?be v bolnici, ne samo medicinsko osebje. In da zna biti napaka tehni?nega osebja ravno tako usodna za paciente je pokazal dogodek v bolnici v ?empetru (zamenjane cevi). In dobijo ti delavci na mesec z vsemi de?urstvi in nadurami vred toliko, kolikor dobi zdravnik samo za en vikend de?urstva. Tako da, ko naslednji? kak?en doktor za?ne razlagat, da ima samo 2500? pla?e, to pomno?ite z 1,5 do 1,75, da dobite dejansko izpla?ilo na TRR. Toliko o tem, kako "so bogi in preobremenjeni"...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

O?itno je prava luna...

Zjutraj BTjka povsem zatajila, petko sem pa s pomo?jo polnilca pognal. BTjka ima sedem let, petka pa ?est. Akumulatorji pa ?e original...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Potem pa mene gledajo kot ?udaka, ko zjutraj skidam hlev, razme?em steljo in name?em seno v jasli, pa pe? zakurim in sem na koncu ?isto prepoten in se grem stu?irat ter v avto in v slu?bo... In mi vsi pravijo, da sem nor in da je to garanje in da naj prodam ?vino in hi?o v hribih in naj se preselim v stanovanje, pa bom imel ve? ?asa in bom lep?e ?ivel...

:whatever: 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Ti posnetki lepo poka?ejo to, kar ves ?as trdim: vsa tehnika ne pomeni ni?, ?e voznik ne ve, kako jo upravljati. Sicer bi bilo zanimivo vedeti, zakaj je Audi tako priviligiran in prikazan kot vrhunski, definitivno pa je imel nekaj razredov bolj izku?enega voznika kot pa ostala dva udele?enca. Se vidi ?e pri vstopu, kako se loti vo?nje ob prvem sto?cu. Precej bli?je kot druga dva. Posledica tega je manj ostro in sunkovito zavijanje, zato bolj teko?e pripelje do drugega sto?ca, kjer mu zmerijo majhno oddaljenost. Torej ga ne odnese toliko iz ovinka. Tudi pri vo?nji po skakalnici gor voznik Audija precej prej zavije in se ne postavi tako zelo po?ez kot voznik takoj za njim, ki zavije za skoraj 90 stopinj in potem posku?a spravit avto spet naravnost v breg. Pa tudi pri vo?nji v krogu, sploh pri primerjavi vo?nje dveh na isti sliki se lepo vidi, da je Audi vozil z enakomerno hitrostjo cel krog, druga dva sta se pa zagnala nekaj hitreje, potem pa zdrsnila iz ovinka in popravljala, pa spet pospe?ila, dokler nista zdrsnila.

?koda, da se v naslednji rundi niso zamenjali vozniki, pa da se vidi, kateri je bolj izku?en. In v tretji rundi ?e eno menjavo voznikov, pa da se potem vidi, kateri avto je res bolj?i (torej tisti, ki bi pri treh razli?nih voznikih dosegel najbolj?e rezultate).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ma ja, zdj bi bla itak samo ?e v gara?i za okras, naj bo ?e za kej koristna. No sej js bi imel tud marsikoga za pohvalit, ki kaj donira..npr jures prispeval 4 odli?ne 10 let stare gume, da se bo lahko ?e naprej veselo driftalo (seveda ne po cesti) :D

Kak?na dimenzija ti pa pride prav za tako delo. Mogo?e se najde kaj okoli na?e hi?e...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A ti slikam enega?

Recimo tako, da avtobus pregazi pol plo?nika s sprednjim desnim kolesom zato, da z zadnjim levim blatnikom ne drsa po tistem teglcu na sredini...

Pa tako, da moram z BTjko, kadar imam prikolico zadaj, dobro poni?aniti, da zvozim skozi brez da bi jahal robnike.

Potem se pa najde kdo, ki se usaja zaradi neuporabe smernikov. Ja pa kaj, saj ga itak ne vidi, ker je avto pod prevelikim kotom in vidi levi bok tistega, ki vozi v kro?nem kri?i??u...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.