A je mogo?e kdo kandidat, da bi posvojil ma?ka? Al pa pozna koga primernga? Muc je potepuh oz. se je ustalil pr nas v slu?bi, kjer ga s sodelovcem hranva, zdj so se pa odlo?il da ga bojo "odstranl" ker baje dela ?kodo ko se hod gret na ene cevi in je strgu izolacijo. Nimam pojma na ka?en na?in se ga ho?jo znebit, ampak nimam prou dobrga ob?utka.
Sej bi ga uzela js, ker je res lep ma?kon, ?rno-bele barve, star ka?no leto (po moji oceni), se ne spoznam na ma?ke ampak bi rekla da je zdrav, ampak sej veste ka?na je moja doma?a situacija in kaj bi blo z muckom pr men.
Trenutno mu je ime Gorazd, ampak se ga da spremenit Pusti se ujet brez problema in je prou prjazn. Upam pa da se bom spomnla jutr da ga slikam in nalimam ?e slikco.
I take your Gorazd, and I raise you one kitten Mushi, yellow fat Garfield and a preagnant tiger cat Jola
o?itno je sezona spu??anja ma?k v neznano...
jih pa ne futramo, ker potem je konec - samo sedijo zunaj in bulijo not, ta mali po moje v ?olnu ?ivi
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
?e bo mel pa kdo ?as, da pride prevzet ?e kej sladkega pa tud prispevam ka?ne ?okoladne lizike, pi?kote oz. kar kol bo ?e takrat aktualno v produkciji.
Loh se ustavimo sproti.
?e en detajl moramo dore?i - kdaj bo D DAY in kako bomo izvedli (ne moremo se kar nalimat na vrata in zapet pesmico...(al pa ja?)
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Kaj pa ?e naredimo "ob?asna sre?anja" ?portne narave namre? in sicer tako kot sem lanskega oktobra najel plac (Besnica pri Kranju), zbobnal tolpo (od tega najmanj 7 mazda?ev ?e me spomin ne vara), potem smo igrali 2 urci odbojko v dvorani (mislim da je ura 20? za najem), potem pa ?e 1h ko?arke.
Kasneje ko smo pretegnili ude, smo ?e imeli zunaj brunarco najeto, v kateri smo spekli nekaj ?evapov ter popili nekaj piv. Skratka pikniki je bil prete?no ?portne narave in nikakor ne pivske.
Vi dajte ?e na to temo, jaz bom pa na?o vpra?al, ker dela na ZPIZU na invalidskih in mogo?e pozna kak tragi?en primer, v?asih mi razlaga kaj se dogaja...
Samo ne vem kako je ali lahko ona kar podatke da - v?asih ho?e? dobro pol pa po p*** dobi?
Evo kaj je resnica o PATRIJI, samo ob enem je ?e tu en dokaz, da imajo na?a sodi??a dvojna merila, kako lahko nekdo, ki je to?bo dobil potem pla?a sodne stro?ke? Ali ni bila do sedaj praksa, da jih pla?a tisti, ki sodbo izgubi?
Evo vam kontre, pobrano iz komentarjev 24 kur, da ne bo kdo spet meni repliciral, kaj sem si zmislil:
Zaradi la?jega razumevanja poglejmo posamezne primere, da bomo lahko prepoznali sovra?ni govor, se z njim soo?ili in ga prijavili pristojnim organom, saj je kaznivo dejanje.
Primer 1:
?e nekdo zapi?e, da je na volitvah opazil »udele?bo volivcev v ?portnih obla?ilih (trenirkah)«, je to sovra?ni govor.
?e pa nekdo zapi?e, da je Ur?ka Ba?ovnik modno neizobra?ena, kot tudi tista dolo?ena skupina ?ensk, ki nosi krila »?ez kolena in nizke pete«, kar je nazadnja?ko, to ni sovra?ni govor, ampak modna kritika.
Primer 2:
?e nekdo zapi?e, da so imeli volivci »na roki s kemi?nim svin?nikom napisano ?tevilko, ki jo morajo obkro?iti na glasovnici«, kar naj bi kazalo na nedemokrati?ni pritisk na volivce, je to sovra?ni govor.
?e pa nekdanji predsednik republike Milan Ku?an re?e, da je SDS nedemokrati?na politi?na stranka, to ni sovra?ni govor, ampak opozarjanje, da je demokracija v Sloveniji ogro?ena.
Primer 3:
?e nekdo zapi?e, da je na voli??ih opazil skupine po dva ali tri, ki so stalno telefonirali in govorili v srbskem jeziku, je to sovra?ni govor.
?e pa nekdo zapi?e, da je opazoval skupino ukrajinskih otrok, ki so se pogovarjali o njemu nerazumljivem jeziku ter se ?udili morju, bogato zalo?enim policam v trgovini in ves ?as fotografirali, to ni sovra?ni govor, ampak reporta?a o ukrajinskih otrocih v zdravili??u na Debelem rti?u.
Primer 4:
?e nekdo zapi?e, da je kandidat na volitvah prejel 300.000 glasov priseljencev iz nekdanjih jugoslovanskih republik, je to sovra?ni govor.
?e pa nekdo zapi?e, da so za Baracka Obamo ve?inoma glasovali priseljenci, temnopolti in latinoameri?ani, to ni sovra?ni govor, ampak poro?ilo o volitvah v ZDA.
Primer 5:
?e nekdo zapi?e, da so na voli??a hodili volivci s tujim naglasom, je to sovra?ni govor.
?e pa nekdo zapi?e, da je ameri?ki veleposlanik govoril slovensko z ameri?kim naglasom, to ni sovra?ni govor, ampak ljubka anekdota.
Primer 6:
?e nekdo zapi?e, da so na voli??a hodili volivci, ki niso odprli ust, je to sovra?ni govor.
?e pa nekdo zapi?e, da Matja? Kek med igranjem slovenske himne ni odprl ust, to ni sovra?ni govor, ampak poro?ilo z nogometne tekme.
Primer 7:
?e nekdo zapi?e, da se je po volitvah slavilo s skandiranjem Tito, Tito, je to sovra?ni govor.
?e pa Ivo Godni? re?e, da je za nasprotnike Tita v Hudi jami ?e veliko prostora, to ni sovra?ni govor, ampak satira.
Primer 8:
?e nekdo zapi?e, da se je po volitvah slavilo z ju?nja?ko glasbo, je to sovra?ni govor.
?e pa glasbenik pravi, da je »nastal komad, ki ima v sebi ju?nja?ki melos«, to ni sovra?ni govor, ampak definicija glasbene zvrsti skladbe.
Primer 9:
?e nekdo zapi?e, da bo Slovenija ob svoji 20. obletnici dr?avnosti in samostojnosti dobila za predsednika vlade Srba, je to sovra?ni govor.
?e pa nekdo prepoznava Slovence kot Slovenceljne, ki so primitivni, ozkosr?ni in dvoli?ni, to ni sovra?ni govor, ampak umetni?ka svoboda.
Primer 10:
?e nekdo zapi?e, da je bilo podeljeno dr?avljanstvo 20.000 izbrisanim, ki so pridobili volilno pravico, je to sovra?ni govor.
?e pa predsednik republike dr. Danilo T?rk re?e, da so pobiti mo?ki, ?enske in otroci v Hudi jami drugorazredna tema, to ni sovra?ni govor, ampak svoboda govora.
Primer 10 + 1:
?e bi ta zapis napisale stranke desne politi?ne opcije, bi bil to ksenofoben, nacionalisti?ni in fa?istoiden sovra?ni govor.
?e pa bi ta zapis napisale leve politi?ne opcije, to ne bi bil sovra?ni govor, ampak opozarjanje na nevarnost desne politi?ne opcije, ki ogro?a demokracijo.
Zavija? od teme, ali i??e? izgovor za dejanja izjave?
Bilo pa bi smotrno, da imamo ?e na?rt komu - lahko tudi kaki skupnosti ala varna hi?a, kjer so matere z otroci same itd. Na primer jaz imam tudi veliko cunj, igra?...vse kar se potrebuje.
Sory Boss, ka resnica in dejstva bolijo Druga?e pa je ta na?in tvojim ljubim novinarjem zelo doma?.
O tem kdo koliko dela bi se dalo ?e kako razpravljat ker to da se ima? za nevem kako bogega vem ?e dolgo, skoz jamra? koliko dela?, zakaj pa ne i??e? druge slu?be, ?e si tako bogi in toliko dela?? Poleg tega pa dela? v dr?avni banki in vedi, da ?e ne bi bilo mene in ?e ostalih, ki nismo zaposleni v tej tvoji banki bi ?la ta tvoja slu?ba rakom ?vi?gat in jaz sem prvi, ko bo treba podpisat, da se to NLB proda pa bo? videl kako bo? potem delal, ker dokler ne dela? v firmi kjer so ti tujci lastniki ne neki govorit napamet koliko kdo dela. Pa, ?e sma ?e pri tem tudi jaz bi lahko rekel, da ti ne bo? delal nikoli toliko kot delam jaz, tvoj delovnik je lepo od ponedeljka do petka in vikend lepo pre?ivi? v bol?i dru?bi kot jaz, ki moram delat ?e v soboto in kdaj tudi v nedeljo, vedi da ?e bi imel mo?nost bi 100 krat raje delal to kar dela? ti, samo nismo vsi take sre?e kot si ti in ne moremo imeti takih slu?b. Pa ?e la?en bi bil Boss, ?e ne bi bilo tega poklica, ki ga sedaj opravljam, ker pa? kje kopuje? hrano Boss, ?e ne v trgovini? Druga?e pa za konec, ?e ne bi bilo dokapitalizacije NLB, bi ta banka lahko propadla ali pa bi jo bili prisiljeni prodati oziroma dokapitalizirati s pomo?jo tujcev in vedi, da bi bila potem tvoja pla?a odvisna od poslovanja banke in ne fiksna kot jo ima? sedaj, pa da ne pozabim kake bo?i?nice ste si vsaj lani izpla?ali, kako le ?e je bil minus na ra?unu va?e banke? ?e bi delal v privat sketorju in bog nedaj, da bi bil lastnik tujec se raje zavedaj, da ?e tega kar ima? ne bi mel.
Pa sory, ?e sem ti spet dvignil pritisk, tudi ti si ga meni in mi ga ?e dlje ?asa z svojo vase zagledanostjo, ki jo poznam ?e kar nekaj ?asa, samo do sedaj sem bil tiho in ti tega nisem direkt povedal.
O?itno se spet klanjamo Bossu
1. NLB je v rokah tujcev (belgijcev)
2. Jaz delam v firmi, ki je last tujcev, in lahko re?em le hvala bogu...
Vid res potrebuje? pomo?....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
o?itno je sezona spu??anja ma?k v neznano...
jih pa ne futramo, ker potem je konec - samo sedijo zunaj in bulijo not, ta mali po moje v ?olnu ?ivi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani