Pol ure pred koncem dopoldanske izmene me obvestijo, da je imel tisti, ki bi moral prevzeti popoldansko izmeno, nesre?o in da bo do petka na bolni?ki. In tako mi pade danes ?e popoldanska in jutri zjutraj spet moja redna dopoldanska.
Pre?ivel je tisti, ki je naletel na motor, ki je le?al sredi ceste. Druga dva voznika sta preminula.
Ko sem prej omenjal, da je ?enska povzro?iteljica: da se ne razumemo narobe. Ni? nimam proti ?enskam za volanom. ?e celo doma imam ?en(sk)o, ki pick-upa s prikolico rikverca brez te?av, montira verige na obe sprednji kolesi v manj kot 15ih minutah in podobno. S tem se brez te?av kosa z marsikaterim mo?kim.
Ta ?enska, ki je vozila enega od udele?enih vozil (mislim da BMW), pa je bila tiste sorte ?enska, ki se je na friziranje motorja spoznala bolje kot na ?enske frizure, ki je predelave avtomobilov obvladala bolje od make-upa, za katero so govorili, da vozi v gojzarjih, ker njena lu?tna ne?na no?ica ni dovolj te?ka, da bi lahko tako stisnila... Torej naj bi se malo spoznala na hitrost in na to, kako se vozi hitro. In potem ti naredi takle masaker...
Koliko je ?e bilo takih prizorov, postavljenih je prometnih znakov kot drevored, pa vendar se ?e vedno dobijo taki, ki ti?ijo kot zverine, da se ?e poden pod pedalom krivi... To rundo sta ti?ala oba. Tretji, ki je v nesre?i, je tam samo zato, ker je naletel na motor, ki je le?al na sredi ceste potem, ko ga je odtrgalo ven iz avta.
Za dodatek: glavna, ki je ti?ala in prehitevala v nepregledni ovinek, je ?enska...
In mnogi, ki ju bodo danes objokovali, bodo ?ez nekaj mesecev (ali ?e prej) sami ti?ali ko zverine...
- "Mami, fant me je zaprosil in ne vem kaj naj naredim. Sej me ?e ne pozna dobro."
- "Poro?i se, h?i. Ne ?akaj, da bi te spoznal..."
Na pode?elju prijatelj vpra?a novope?enega voznika:
- ''No, kako ti gre kaj vo?nja?''
- ''Po ?ahovsko.''
- ''Kako, po ?ahovsko?''
- ''Zbijem kmeta, zbijem konja ?"
?tirje kirurgi razglabljajo...
Prvi:"Na operacijski mizi imam najraje knigovodje. Notri v njih je vse pre?teto."
Drugi: "To ni ni? v primerjavi z elektri?arji. Razli?ne barvne kode te vodijo od organa do organa. Ni ?ans, da bi zgre?il."
Tretji: "Meni so najbolj v?e? knji?ni?arji, v njih je vse lepo zlo?eno po abecednem redu"
?etrti: "Najbolj enostavno je operirati ?efe! Ni srca, ni mo?ganov, ni jajc. In najbolj?e: glava in rit sta med seboj zamenljivi!"
Kdaj ve?, da je mo?ki copata?
Ko mu da? 100 kil sliv in skuha marmelado namesto ?nopsa.
Nekega dne sem pogledal ?eno in ji rekel:
- "Pred 25 leti sva bila brez avta, imela sva majhno sobico, sedela sva na oguljenem divanu in gledala ?rno-bel TV, jaz pa sem bil poro?en s ?udovito plavolaso petindvajsetletnico. Sedaj imava Veliko hi?o, mercedesa, usnjeno sede?no in najnovej?i plazma TV, jaz pa sem poro?en z debelu?no petdesetletnico. To nikakor ne gre skupaj...
Pa je rekla ?ena:
- "Ah, dragi, ti si kar poi??i ?udovito plavolaso petindvajsetletnico, jaz pa bom poskrbela, da bo? spet imel le majhno sobico, divan in ?rno-bel TV..."
Se pogovarjajo trije mo?akarji, ?igava ?ena je bolj trapasta.
Prvi: "?ena je kupila zunanji trdi disk, pa sploh ra?unalnika nimava..."
Drugi: "To ni ni?. Moja je namesto pralnega stroja kupila su?ilec..."
Tretji: "To vse skupaj ni ni?. Moja se vsak ve?er na?minka, oble?e mini-krilo in v torbico naba?e kondome. Pa sploh pimpeka nima..."
Oprosti,ampak se niti malo ne strinjam in mislim,da si izbral neprimeren cas za podajanje mnenja o zdr.delu...
Po tvoje zdravnik opravlja polovicno delo;se ne strinjam ampak ok,imas svoje mnenje...
Po tvoje se po redni poti ne pride dalec,razen ce se jih spostuje;zdravnika je potrebno spostovati,tako kot skoraj vseh 7mrd ljudi na svetu... da pa se zato,ker jih kdo ne spostuje,ne pride po redni poti,se tudi ne strinjam...
Da so nadljudje?to mi pricakujemo od njih,ker jim ne znamo oprostiti napak...
Bajne place... nevem a bi se jokal al smejal... ja,pescica njih... vecina... raje nebi o tem koliko je zacetna placa zdravnika...
Sicer pa,ce je tok super... zakaj nismo sami dohtarji tle gor...sj smo se usi mel sanso ucit pa vpisat na medicino... ni vse zlato kar se sveti,verjemi... in ce so dr.tako slabi ljudje,tud ni treba iskat njihove pomoci,ko jo bomo rabli...
Se pa strinjam,blo je vpr.casa,ampak to ne zmanjsa gnusobe tega sprevrzenega dejanja...
Tako da,z moje strani,iskreno sozalje svojcem,prijateljem,znancem... policista in zdravnika. Drugemu policistu pa cimprejse in cimboljse okrevanje....
In tudi sam upam,da bo takih debilov,ki se z orozjem odpravljajo v bolnisnico in na barbarski nacin
"Resujejo svet in iscejo pravico" cimmanj,oz.da jih ne bo...
Za dejanje pac ne najdem niti malo razumevanja...
Nikakor ne podpiram tovrstnega re?evanja te?av, da se razumemo.
Glede zdravni?kega dela pa... Se mi ne da tipkat na dolgo in ?iroko, ko se kdaj sre?ava v ?ivo, bova pa nadaljevala. Dogovorjeno?
To je pa tako, ko po redni poti ne pride? nikamor in nekateri mislijo, da so nadljudje in da jim pripada bajna pla?a za polovi?no delo, ljudje pa jih morajo spo?tovati, ker druga?e sploh ne bodo po redni poti pri?li nikamor... Se niti ne ?udim preve?. ?al mi je samo obeh policistov, ki sta se zna?la tam brez ustrezne opreme...
Za vse prikoli?arje (in ostalo zainteresirano javnost):
Danes mi nekdo za?ne pametovati, kako se pravilno natovori prikolica (pa je sam sploh nima in je nikoli sploh ni vozil). Nazadnje mi pa poka?e vir njegovih izku?enj. Se mi je zdelo zanimivo in mogo?e ?e komu prav pride. Ker opa?am, da ljudje zelo malokrat pomislijo, kako se bo tovor obna?al med vo?njo in natovorijo vozilo tako, da se ?udim in v?asih kar bojim peljati po cesti (sploh v ?asu poletnih po?itnic)...
Tole pa mi itak nih?e ne bo verjel, da je resni?no...
Pride sosed k meni, ?e ga lahko peljem v dolino, ker se je njegovi ?eni pokvaril avto (Mercedes v precej spo?tlivih letih). Greva dol in ugotoviva, da je v dizela?u bencin. Mo?akar vpra?a ?eno, kako, da je natankala bencin.
Pa ?ena odvrne: "Ja, kaj pa drugega, saj je vendar Mercedes - Benz..."
Jah, preden pride do mene v te na?e hribe, mine nekaj let... Ravnokar sem zvedel, da na Sveti Gori gori. Pa sem ?el do soseda in je potrdil, da je res videl v?eraj dim na Sveti Gori. Sosednji hrib gori, jaz pa pojma nimam... Problem je, ker sploh ne vem, da se moram sekirati...
Ja pa zakaj ne kupi renolda. Moja najdra?ja sicer ni samska (ne vem a je to olaj?evalna ali ote?evalna okoli??ina), ampak njen renold pri enakih kilometrih do sedaj brez popravil (trkam na les da ne bo jutri ribnu). Rje pri dobrih 7let starem tud ene pikice ne, pa ?eprav moja redno in zelo vztrajno z blatniki ?oha podboje gara?nih vrat in smo se ?e zdavnaj naveli?al popravljat. Mislim, blatnike smo se naveli?al popravljat, ne gara?nih vrat.
Zato, ker smo renolda imeli mi, pa smo govorili, da je rena, ne Reno... Osebno poznamo vse renoldeve servise od Tolmina do Kopra in ?e nekaj servisov med Koprom in Ljubljano. Niso za brez veze v skoraj vsaki vasi...
Normalno, da rjavi, saj je iz ?eleza. ?e no?ete rje, si kupite Trabante...
Kljub temu, da rjavi, se pa pelje. Za razliko od nekaterih, ki ne rjavijo, pa se z njimi komaj s servisa domov pripelje?... Pri 140.000 km ?e menjano ve? kosov, kot na kak?ni Mazdi pri 280.000. Kon?niki mislim da ?e vsi, oba sprednja zavorna diska, alternator, v zadnjih lu?eh je vedno voda (sem kar eno majhno luknjico zvrtal, da odteka in se ne nabira), mehanizem za odklepanje desnih sprednjih vrat, zdaj smo menjali sprednje le?aje, ker smo mislili, da ?vi?gajo, a nismo zadeli pravega - ker ?vi?ga ?e naprej (o?itno bo treba razdreti menjalnik). Govorim pa o avtu, ki ga ima samska ?enska - torej razen sebe ne preva?a nikogar. Nima otrok, da bi jih preva?ala, iz trgovine ne vozi celih bal robe, ne zida hi?e in ne vozi domov gradbenega materiala, ne gre z dru?ino na po?itnice otovorjena s kolesi in ne vem ?em vse, da se avto kar na auspuh naslanja, ko gre po cesti,... ?ivi in dela v Ljubljani, v slu?bo se ob lepih dnevih vozi s kolesom, v slabih dnevih pa seveda z avtom (raje naj bo avto moker kot pa ona). Kar je res, je pa res: po ?estih letih nima ?isto ni? rje. Nikjer!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
?akaj, ?e je ona vozila Megana, s ?im je bil pa potem Tolminc? S Focusom?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani