Pa misliš, da ne bi bil zmožen? Tud meni je bila medicina nekoč črna škatla zdaj mi je pa mogoče žal, da namest na informatiko nisem šel na medicino. Stvari so precej logične in dejansko kar rabiš za študij je zicleder pa zmerno moraš bit sposoben. To drugo bi šlo, zicledra pa nimam.
Če prav razumem, si v drugem delu že sam odgovoril na vprašanje (odgovor je NE). 😀
Ampak če sem razumel, je Alex predlagal samo polaganje izpitov, za to pa ne potrebuješ zicledra (za vsak izpit rabiš kakšno urco). Pa potem še kakšnih 5 let specializacije....😄
Fotra je pred letom (nekaj mesecev po cepljenju) začelo nekaj bolet v prsih ... seveda je bil prepričan, da je to od cepljenja. Potem se je ugotovilo, da je bila kriva kislina v želodcu. 😃
Neka bližnja žlahtnica (ni ovca, tako kot jaz, ampak razmišlja s svojo glavo 🤪) me je pred tretjim cepljenjem rotila, naj se ne cepim, ker da bom umrl v roku 3 mesecev. Imam še pisno na telefonu. V nasprotju z njeno napovedjo, sem še po več kot enem letu živ. Najbolj sem pa žalosten, ker ima ženska doktorat iz naravoslovne znanosti. 🙃
Men se zdi tud nesmiselno kupovat avto za 30k€, da bodo 80 letniki delali 2000km/leto. A ne bi bilo bolj logično najt neki rabljenega dobro ohranjenega, če že zdajšnji avto ni več dober zaradi katerega koli pač razloga.
Opel Corsa 1.4-16V-COLOR EDITION-SLO-100.000KM-KLIMA-ODLIÈNA, letnik:2012,5990 EUR :: www.Avto.net ::
Se strinam. Mene je tale letna kilometrina tudi močno presenetila. Pa še ta bo šla še počasi dol.
Je pa tudi vedno težje uskladiti moje in njihovo razmišljanje. V resnici jih jaz palim, da si avto zamenjata ... želim, da bi imela novejši, bolj varen avto. Za razliko od mene, je bil samo njihov prvi fičo kupljen rabljen, potem pa vedno novi, ker sta se s prvim tolk nasrala.
Ta ideja mi je všeč, sem jih ravnokar poklical, pride soliden s SOL opremo okoli 22.000. Samo mini problem - čakalna doba pol leta. 😔 Ko se človek navduši pri 80-tih, je to lahko problem. 😃
Kako to zgleda v praksi? Prideš do polnilnice, povežeš kabel (ozr. ga vstaviš v avto), odpreš aplikacijo z istim imenom kot je na polnilnici, počakaš sekundo ali dve, da po lokaciji pogrunta, kje si, in nato samo še klikneš 1 ali 2 (št. priključka, kamor si se povezal). In že letijo elektroni. Končaš lahko s klikom v aplikaciji ali pritiskom na polnilnici, kjer se potem stvar obračuna in trga iz kartice (ki si jo predhodno shranil v aplikaciji).
Glede na to, da sem bil pred mesecem dni v zelo podobni dilemi, ti lahko priporočim le mojo rešitev.
Električni avto! Zakaj? Poglejmo:
- ker so avtomatiki (80 letniki in šaltanje)
- ker imajo veliko pomagal (če že delajo kake napake)
- ker odpadejo dragi servisi (sploh ker se delajo samo kratke razdalje)
- ker bodo navdušeni nad uporabniško izkušnjo
Tako da bi jaz na tvojem mestu gledal v smer:
- Twingo electric
- Smart ForFour EQ
- Volkswagen e-Up
- Škoda Citigo-e
- Renault ZOE
ali kaj podobnega.
Cenovni razred je okoli 25.000. Začela sta razmišljati okoli 20, po pol leta se razmišlja tudi že o 30. 😃 Ne vem, če so ti kabli za starejše ljudi??? Sploh pa kakšne polnilnice, pa kartice, ...
Jaz ti iz prve roke povem da za ta denar super avto, razen notri je pač plastika fantastik - od kvalitete/izdelave tipk do njihove postavitve, ekran/monitor ma kar ma, (npr v 2023 nima opcije nastavitve digitalnega displaya trenutne hitrost) DAB lovi kokr je vreme, etc, etc
Jaz tudi iz prve roke vem, slika vzratne kamere na zadnji Mazdi 6 se proti sliki omenjene Suzuki Vitare skrije. Žal.
Janez, imaš prav. Še vedno pa ne pomeni, da ima tak človek vedno prav, ker obstaja zelo velika verjetnost, da tudi on marsikaj ne ve. Vseveda pač ni, zato je kanček dvoma s strani laikov včasih zaželjeno. Sej če pogledaš družinskega zdravnika ali pa tvojega osebnega, ti je lahko hitro jasno kako sistem deluje. Dobro, lahko da so izjeme sem in tja. Hočem rečt, vedno vse prevečkrat se samo zatira simptome, vzroke se pa ne išče, ker ni rentabilno za sistem...
Od predmeta filozofija v srednji šoli mi je ostalo tole od Sokrata Tisti, ki veliko ve, se vsaj zaveda, kako malo ve. 😃
Ok, naj bo, sam take izjave so vedno problem, ker če zmečeš vse v en lonec dobiš pomije in seveda je potem z lahkoto kazat, kako je to slabo in neokusno. Ampak pomije si sam naredil, ker si vse zmetal v ta lonec. Če sprejmeš, da imajo ljudje drugačna mnenje to ne pomeni, da vsi, ki nimajo enakega mnenja kot ti, so med seboj enaki oziroma z enakim mnenjem. Je pa tak način obravnave odličen za manipuliranje in blatenje ter zaničevanje drugače mislečih. Kar pa niti malo ni kul.
Sicer pa se nam pred očmi odvija razpletanje te zgodbe in kot kaže vsak od glavnih akterjev nekako išče izhod, da bi najprej rešil svojo rit.
Ampak po bitki je vedno lahko biti junak, a ni tako?
In nekomu, ki napove na desetine prerokb, se bo kakšna tudi uresničila, že po verjetnosti.
In kaj pomeni moje mnenje (pisarniškega inženirja tehnike) o zdravljenju srčnih zaklopk, o zdravljenju ALS? Sploh kaj pomeni moje mnenje - mnenje laika v primerjavi z mnenji tistih, ki se profesionalno s tem ukvarjajo po več 10 let?
Iščem avto za par star okrog 80 let. Sedaj vozita skoraj 20 let staro Opel Merivo. V glavnem kratke vožnje, sem pa tja pa še kakšna relacija do 50 km.
Sam navijam za tole, kar vozim včasih v službi, dovolj visok, ne prevelik, dobra lega na cesti, ugodna poraba. Kakšna ideja za alternativo približno tega cenovnega razreda?
Razmišljam,da bi še jaz kaj od tega zamenjal a ne vem še kaj....🤔 Avto imam nov in še to premium,z ženo sem ful zadovoljen,takih ne delajoveč,edino v službo bi nehal godit,ker me že penzija za ekom čaka......
Me prav zanima kaj to pomeni? Da ko prideš domov, te vedno na mizi čaka toplo kosilo, večerja? Po obedu še mrzlo pivo v dnevni pred TV z nogometno tekmo? Ko se tega naveličaš pa sledi misijonarski položaj v spalnici? 😂
Slivka nisi edini. Tudi jaz bom v naslednjih dneh po desetih letih dal odpoved v javnem skretu pa sem imel super plačo.
Kaj je to super? Greš v realni sektor na super plačo + 2.000 €? Si zdravnik družinske medicine? 😂
Glede plač v javnem sektorju, predvsem pa predvidenega razmerja 1:7. Meni se to razmerje zdi veliko preveliko. Če je najnižja plača recimo 1.000 € neto, najvišja pa 7.000 €, in človek za vodo, kruh, ogrevanje, obleko, stanovanje mesečno porabi najmanj 900€, potem je zame merodajno primerjati tisto, kar ostane od plače, to je 100/6.100 oziroma 1:61! Torej oseba z minimalno plačo bo lahko svojemu otroku nudila dobrine za 100€, ona z najvišjo plačo pa dobrine za 6.100€. Seveda je ta računica zelo poenostavljena.
Druga stvar je, kaj je realni sektor? Imam enega v žlahti, ki ves čas zajebava ljudi okrog sebe, ki delajo v javnem sektorju. Ker kao skoraj nič ne delajo in za to vlečejo dobro plačo. In kaj ta človek dela v "realnem" sektorju? Je zavarovalniški zastopnik, posrednik. In sedaj primerjajte delo Slivke in tega posrednika, ki izpolnjuje formularje in kasira provizijo.🙃
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Katalizatorje pri nas kradejo kot srake
Policija: najraje imajo japonce
Naša policija razkriva: Lotili se vas bodo, če imate te znamke avto
Povezava za deljenje
Deli na druge strani