Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano
pred 27 minutami je Boss napisal:

Se mi kr mal smiliš, da boš moral vstrajati s tako zastarelo grafo :hudicek:.

Hehe, seveda je šala, ker kaj naj pol rečem sam, k sem še vedno na 1070 TI? 😂🤣 Ampak World of Tanks mi pa še vedno lepo špila na vseh detajlih s 100FPS.

Jaz te zastopim, vidim da je bila moaj 2060 na istem nivoju kot tvoja 1070 TI. Ampak ko sem naroču ultrawide zadeva preprosto klecne :D 

Nauk zgodbe: ne menjat monitorja dokler res ne rabiš :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 9 urami je TBA napisal:

Pregrevajo se samo če so klasično vgrajene, če jo daš pokonc z riser kablom je ok . baje je napaka v vapor chamberju. 

image.png

Daš jurja in pol morš celo kišto premontirat, da jo postavš stoječe? Lej ne :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 51 minutami je TiEn napisal:

Upam da ne referenčne.

Pred eno uro je NevLado napisal:

Upsss..naroču 7900 XT :dudek:

Sem, referenčno od Sapphire - ker je minimalna razlika z OC od Powercolor ali XFX. 2 fps več za 200 eur več? Cmmon.... Nitro+ od Sapphire ima pa bolano ceno.

Zakaj sem vzel referenčno? Tista serija, ki se je pregrevala, so bile XTX in NE XT. Tako da sem prav vesel in komaj čakam, prvič v lajfu sem kupil Radeonko, tako da sem sedaj full team red :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 minutami je Slivka napisal:

A imaš ti v sorodstvu, pa to moraš tako pisat?

Fides je napovedal stavko, ker zahtevajo višje plače. A vsi vidimo, da je težava v pomanjkanju kadra. Torej se težava rešuje tako, da se bo dalo še več denarja tja, kjer ga je že dovolj. In večja količina denarja bo kar sama od sebe rešila težave. Kako? 

Poleg tega bolnice zapirajo oddelke in krčijo program - pa ne zaradi pomanjkanja doktorjev ampak zaradi pomanjkanja (predvsem srednjih) medicinskih sester. Samo v naši bolnici manjka 10 doktorjev in 60 medicinskih sester za normalno delovanje. Torej višje plače so potrebne, ampak za en drug kader, ki ga manjka...

Ja ampak mogoče boš pa koga ekstra prepričal s tem, ko boš dvignil plačo, da gre kot najstnik delat neki v to smer.

Men se medicinske sestre ki cele dneve drek brišejo smilijo za tistih 900 eur.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 2 minutama je g.Wankel napisal:

Jaz sem mislil, da je to od konjske kreme, da sem si po očeh ponesreči dotikal, pa potem nisem klical zdravnika ker je minilo po dveh dneh. 

Potem pa ogromno ljudi okrog mene reče da ima iste probleme :D

Me zanima kaj je to :)

Glede na to, da so vnetja kar znana za ta nova cepiva, zna bit povezano kej s tem...bolj je vprašanje katera stvar to spodbudi...ker to smo imeli tudi pred cepljenji :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 9 minutami je g.Wankel napisal:

A je kdo dec/jan fasal rdeče/vnete oči? :D

jaz sem imel, pa sem potem okrog poizvedoval in jih je imelo kar nekaj podobno...

Uhm ja jst 27 decembra, še zdej imam mal na veki rdeče??

Mi je dala dohtarica maxitrol, pa ti?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 8 minutami je Bossek napisal:

Sam dolgo nisem bil ljubitelj apple zadev, sedaj pa sem nekako v njihovem ekosistemu in moram priznat, da dela. Se vedno me moti ta zaprtost in neko omejevanje, toda tudi na googlu (pac ce gledamo ios - android) je zelo podobno in tecno.

Zanimivo pa je da folk vedno primerja top iphone z cheap androidom. Tko pokazejo iPhone 14 Pro 512GB in potem nek najcenejsi huawei.

Sam sem kot imel OnePlus in potem Google Pixel. Ce sedaj pogledam cene teh telefonov me kar mine. Recimo oneplus 10 pro sedaj ko je v akcij je 800 eur drugace 950 eur. Google Pixel 7 pro je 860 eur.

Sam sem imel sreco in sem dobil iphone SE (2 leti nazaj) za 360 eur (placal sem brez davka). - pac je "najslabi" iphone ampak trenutno mi prav vse deluje kar rabim

so pa cene zadnje case tem napravam zblaznele v visave

refurbished iphone se dobiš za 218 eur na amazonu, preverjeno naročil kolega in je imel eno samo prasko zadaj, baterija pa nova

https://www.amazon.de/-/en/dp/B08D39SX4M/ref=sr_1_3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
dne 26. 12. 2022 ob 19:36 je TiEn napisal:

Sej je apple namerno upočasnjeval svoje naprave s posodobitvami, da si rabu na 2 leti menjat telefon,..

Ubistvu so hoteli podaljšat delovanje svojih naprav s starimi baterijami... namreč telefon, ki ima švoh baterijo, ne more več sfolgat "napada na procesor 100%", ker mu baterija klecne. Zato so določene akcije upočasnili, da ti ni umrl telefon ob prevelikem posegu po energiji.

Podobno naredi tudi osebni računalnik - če imaš preveč porabnikov in prešvoh napajalc. Al bo umrl al ti bo pa upočasnil določeno komponento.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV - modna muha?
Napisano

Jah folku očitno res paše kupovanje te plastike - veliko vlogo igra tudi občutek, da imaš nekaj "novega".

Če boš šel v VW po Polota, ti bodo predlagali T-Crossa. če boš šel v Renault po Cliota, ti bodo predlagali Capturja. Če boš šel v Mazdo po 3ko, ti bodo predlagali CX-30, etc etc. Večini folka to pač paše. In tukaj proizvajalce prav en kurc briga, kako je ta suv ekološi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Verjemi, da niso takšne marže na prodaji avtov. Vem iz prve roke, ker je Jereb (avto jereb) moj kolega. Največ zaslužijo na servisih in prodaji rezervnih delov. 

Ja ne zdej gledat samo končnega prodajalca..imaš tu še kup dobaviteljev in uvoznikov

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 17 urami je pob napisal:

Mene samo zanima, kako veš, da cepivo za covid deluje?

Če misliš delovanje na tak način, potem ok:

Ker res ne vidim rezultatov oz razlik med ja in ne.

Eno in isto skos lapaš kot pokvarjen gramofon.

20 let nazaj ni bilo covid in zamika v zdravstveni oskrbi… pa tudi ne interneta, kjer izveš da je nekoga v braziliji usekal infarkt med igranjem fuzbala. Zaradi mnogo mnogo dejavnikov je zdaj kar naenkrat vsako bolezenjsko stanje posledica peciva. Sploh pa naša generacija upa, da bo kar večno živa in zdrava. Ljudje počasi izgubljate razum in vsak dan je tega razumevanja manj, žal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Moraš definirat za katera to drži. Za večino klasičnih cepiv ja in tudi večina le teh nudijo dolgotrajno oziroma doživljensko zaščito. To so cepiva v pravem pomenu besede.

Kaj je pa tole za kovid? Oprosti, ampak to pecivo je kr neki in da ne bo zablode, glede efiktivnosti... tu na forumu smo vsi necepljeni po novem, razen tistih, ki si na pol leta vbrizgavate boosterje. Torej kaj je pol to? Kakšna zaščita neki.

Glej ti dam za primer, cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu ima booster na vsake 3 leta. Pri covid cepivu pa pač rabiš booster 5 mesecev. Dejstvo, cepivo torej deluje, res da omejen čas ampak deluje :lol: 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je pob napisal:

Men je logično samo to, da so cepiva bullshit zaščita. Ljudje smo si tako različni med sabo, da ima vsak drugačno izkušnjo s prebolevanjem. Tako cepljeni kot necepljeni so imeli lahko lažji potek bolezni (različnih starosti), zdej pa ugibaj procente. 

To preprosto ne drži. Sva loh še tako subjektivna in vlečeva vsak v svojo smer ampak na podlagi dejstev cepiva delujejo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 16 minutami je Janez007 napisal:

V smislu, s polno ritjo je lahko s..... :)

Ja, že eden, kaj šele dva 32" 4K monitorja je seveda boljša izbira, kot eden 34" 3440x1440p. So pa tile 4K bistveno dražji (na površino), vsaj so bili pred pol leta, kot 34" 3440x1440p ...

Tegale sem dobil za 290€. :)

Monitor ViewSonic VA3456-MHDJ, 86,36 cm (34), IPS, UltraWide, WQHD, 75 Hz, 4 ms, črn | Enaa

Nadomestil sem DELL U2719D in sem presenečen, ker ne opazim razlike v kakovosti slike, oziroma da bi bil kaj slabši od veliko dražjega DELLa.

image.png

Meni je to precej manj praktična konfiguracija kot ultrawide :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Katerega si pa nabavil?

Ta format imam 1 leto in sem se kar težko navadil oz. me še kdaj zafrkava prerazporejanje oken. Pride prav za široke tabele (Excel), sicer pa sta meni bolj praktična 2 ožja.

image.png

S3422DWG

Imam v službi S3422DW in je top, ker imam lahko urejevalnik kode na polovici, na drugi pa brskalnik.

Vse kar rabiš je da se navadiš win+puščice kombo 😛

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Evo, prišel čas, da menjam 1200p monitor za 1440p ultrawide :D Komaj čakam :ouje:

Sedaj pa naslednja investicija menjava grafične - tako da prodajam 2060 RTX če koga zanima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.