Skoči na vsebino
Mene pa nekaj zanima!
Napisano

kaj pravis na to lojz. gorenjska avtocesta. :Dpost-1307-1345797301_thumb.jpg

Na to pravim takole;

Kdor se ne more pohvalit z mo?jo in hitrostjo svojih mo?ganov, se lahko edino pohvali z mo?jo in hitrostjo svojega avta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Se pravi smo usi dr?avljani nenormalni...samo ti in tebi podobni ste normalni? :jupiii:

Policaj Lojz :aaaaa:

Nak. Ne vsi dr?avljani. Samo po?teni so normalni.

Pravzaprav si mi dal zdaj za mislit. V sloveniji je ?e res postalo normalno, da si nepo?ten.

No fajn, pojdiva oba, ti bo? lovil prehitre bedake jaz pa ri?arje, bova naredila red da bo kaj! :ouje:

Kdo pa so ri?arji?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Enega normalnega dr?avljana mi poka?i ki hvali policaje! :jezicek:

Saj ve? tisto...glup kot policaj? :hohoho:

Bom tako odgovoru. Vsak ki je normalen in po?ten dr?avljan, hvali polcaja.Je pa res, da so tud polcaji krvavi pod ko?o in da tudi gre?ijo. Ampak ne gre?ijo tolk kot vi mislite.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Med drugim je bil ?lanek na to temo tud v financah kako leto nazaj..

Marsi kaj pi?e v ?asopisih. Tud od Damjana Murka marsikaj pi?e. Samo da se ?asopis prodaja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Ali pa da prepo?asni in okorni voznik spregleda ostale udele?ence v prometu je pa varno, zato se strinjam z baby viperjam.

Ni varno, je pa vseeno manj nevarno, kot pa kadar prehitri in okorni voznik spregleda ostale udele?ence v prometu.

Vrjamem da tako kot z moje strani, tudi njihova ni bila pohvala! :glare:

Saj ti verjamem. Tud na primer lopovi cigani in cestni prekr?karji ne hvalijo prav radi polcaje.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

p.s. Lojz si kdaj razmi?ljal iti v politiko??namre? mislim da bi potrebovali enga tazga B)

Nisi edini, ki si to opazil in mi reku. Ne, v politiko nebi ?el. Bi pa z veseljem ?el za polcaja. Verjem da bi jaz hitro naredu red, ?e bi mi bila le dana dovolj velika mo? in pristojnosti.

?e je na tem forumu mogo?e kak?en Novome??an in je dovolj star, se morda spomni enega novome?kega polcaja (ne bom napisal imena). Ko je bil ta polcaj na ?ihtu so vsi cigani in vsi barabini vedeli, da takrat nima smisla krast in se zajebavat po cestah.. V njegovi izmeni je bil red. Tak bi bil tud jaz.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Lojz, pozablja? da ljudje nismo roboti in posledi?no obstajajo taki, ki vozijo nad omejitvijo aka divjaki in po drugi strani taki, ki vozijo pod omejitvijo aka tenstatorji. Tuki ne vidm zakaj je treba spet odkrivat toplo vodo :ne vem:

No, ?e pa ?e ma? preve? ?asa potem pa mnogo u?itkov pri raznih znanstvenih raziskavah :bravo:

Ne pozabljam tega. Vi ste tisti, ki pozabljate! Pozabljate na dejstvo, da je tisti, ki je prehiter, veliiiiiiiiiiiiiiikoooooo bolj nevaren kot pa tisti, ki je prepo?asen. Ampak vas bolj motijo tisti, ki so manj nevarni kot pa tisti ki so bolj nevarni. Na va?i strani je pozabljivost ne na moji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Ja dej poslu? ?e enkrat pa ne govor ve? bedarij!

Bom uzel tvoj primer...ja sta oba kradla, se pravi sta oba lopova.V mojem primeru sta oba vozila preve? od dovoljenega in sta oba prekr?karja!ampak ta k je ukradu ?ve?ilni bo druga?e tretiran kot ta k je iz zlatarne pokradu zlato...je tako?isto je s hitrostjo, STA OBA NAREDILA PREKR?EK JA, ampak ali se lahko oba pospravi v isti ko?(140km/h ali 200km/h)???????NE! kot tisti s ?ve?ilnim bo tudi ta s 140km/h dobil minimalno kazen in je potem takem lahko smatran kot divjak????pa tisti z 200km/h???

Tudi ubijati se nesme pa ljudje to delajo...pojdi njih buzerirat zakaj to delajo in da po pravilih to nesme, itd itd...

p.s. Lojz si kdaj razmi?ljal iti v politiko??namre? mislim da bi potrebovali enga tazga B)

No vidi?, saj bo. Na vpra?anja, ki si jih men zastavljal, bo? po?asi sam sebi odgovoru.

Saj bo p?o?as bo.

Misli.........misli....?e misli....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

G. Lojz,

res bi vas vpra?al kako gledate na to dolo?bo, ki je bila ?e omenjena: 130 km/h je pri nas najve?, v Nem?iji pa omejitve ni. Torej potemtakem v Nem?iji ni nih?e divjak, medtem, ko tisti ki po slo vozi 140 km/h ?e vsaj kriminalec, ?e ne zlo?inec. Da prekr?kar ne omenim.

Jah logi?no, saj je v Nem?iji dogovor druga?en in pravila so temu prilagojena in tej logiki so tudi pri?akovanja vsakega ?oferja temu dejstvu druga?na kot pri nas. Ne bo? verjel, na gorski dirki tud lahko pelje? ve? kot je po predpisih, pa nisi ozna?en za divjaka. In na dirki se tudi vsi udele?enci v tej igri prilagodijo in pri?akujejo kar je v tej igri lahko pri?akovano v skladu s tem dejstvom. Zakaj pa tukaj nih?e ne spra?uje zakaj so pa v nekaterih drugi dr?avah, npr. skandinavskih, omejitve pa ?e manj?e kot pri nas? Po skandinaviji ma? omejitve 120 al pa 110 km/h po avtocesti. Zakaj vas pa tak?en red ne zanima? Samo gas vas zanima, bremza pa vam smrdi.

Tud Lojz se je ?e vozil po nem?kih AC brezskrbi. In ne klobasajte preve?. V nem?iji je tudi velikokrat napisana omejitev na AC. Brez omejitve te pustijo res samo v idealnih vremenskih razmerah. In na va?e razo?aranje se tudi v Nem?iji ?e pogovarjajo, da bo treba tudi na njihovih cestah postaviti fiksne omejitve. Mogo?e ste za to razmi?ljanje nemcev zaslu??ni tudi vsi tisti, ki se vozite v Nem?ijo na AC z divjanjem zdravit svoje manjvrednostne komplekse. Zaenkrat je avtomobilski lobij v Nem?iji ?e mo?nej?i od tistih ki skrbijo za ?ivljenja. Ampak bo kmalu druga? tud v Nem?iji, n? bat.

Gustav, pa s tem postom ne mislim nate osebno, da ne bo? preve? zameru.

Za samooklicanega pametnjakovi?a precej bizarna re?.....

Ali ti to resno ali se samo namerno dela? kretena?

Hja, zgruntaj! Jaz sem pameten pa se delam mogo?e kretena, a ti si pa mogo?e kreten se dela? pa pametnega?

Hehe, nekaterim vidim, da vas je malo vendarle vest zaskelela. To ni slab cahen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

G. Lojz ali to pomeni, ?e se vozi? po AC 140km/h da si divjak?

se zavedam da toliko nebi smeli voziti ker kokr sam pravi? je prehitro oz. nad omejitvijo, ampak po mojem mnenju tudi ?e se vozi? 140km/h je vo?nja lahko ?e kako varna! uzamiva za primer AC Slovenija-Nem?ija. Bistveno manj nesre? je v Nem?iji pa povsem na levem pasu ni omejitve!Se pravi ?e lahko Nemc vozi pametno 200km/h +, nevem zakaj je potem s tvoje strani ?lovek v Sloveniji takoj smatran za divjaka, ?e se vozi 140km/h, pa? te prehitevajo en za drugim, medtem ko se sam vozi? po omejitvi non-stop ane?!?!

Torej so divjaki PRAV VSI, ki se vozijo nad omejitvijo?!? tisti ki gre 53km/h in tisti ki gre 103km/h skozi naselje?

Lojz najprej se malo opredeli, kdo je zate divjak in kdo samo normalen prekr?kar ki je naredil minimalen prekr?ek!

Danes je veliko ljudi po forumih, torej zakaj nebi bilo med njimi tudi kak?nega "divjaka"?Seveda da so na forumih, samo po mojem mnenju se dr?ijo bolj v ozadju, se ne izpostavljajo veliko...

Poglej kolega. Spra?uje? neumnost.

To motoviljenje al je divjak tisti, ki vozi 1km preve? al je divjak tisti, ki vozi 50km preeve? itd... je brezveze. To je isto kot bi spra?eval al je lopov nekdo, ki je v trgovini ukradu zve?ilko, al pa je lopov tisti, ki je v trgovini ukradu televizor. Oba sta kradla. In to?no vsak ve, da se v trgovini ne sme krast. In tudi vsak, ki je naredu vozi?ko, to?no ve kolko lahko vozi, kaj sme in kaj ne sme. Pika. Tle je stvar jasna kot beli dan. Tle ni trte mrte.

Jaz res ne vem zakaj niste na ispitni vo?nji peljali ve? kot je dovoljeno? Zakaj niste ispitni komisiji rekli; ej ta omejitev je premajhna, ta prometni znak je brezveze itd...jaz bom peljal tolk pa tolk, tako pa tako. A? Misli? da bi polo?u vozni?kega?

To so pravila igre in teh pravil se je traba dr?at, sicer se celotni sistem poru?i. To je isto kot pri fuzbalu. Ne more? ti na fuzbalu z roko na gol metat, ?e pa je zmenjeno da se brca z nogo. Potem se ne more? fuzbal igrat, ?e bi si vsak pravila krojil po svoje. Je tako? Kdor se zapelje na na?e AC, upravi?eno pri?akuje, da se ne bo nih?e peljal ve? kot 130 ker je tako pa? dogovorjeno in ker so taka pravila. Ampak nekateri, pravzaprav ve?ina, se po?vi?gajo na to dejstvo. Pol pa tukaj beremo; me je izsilil, je sko?il pred moj avto itd.....A je kaj ?udnega? Vozi po pravilih pa bo precej manj izsiljevanja! ?e zeraj se bo kak?no izsiljevanje zgodilo, ker vsak ?lovek lahko kaj spregleda, ampak verjemi, veliko veliko manj bo izsiljvanja ?e se bo vozilo po omejitvah. In posledi?no veliko veliko manj nesre?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Jz mislim da tolk stiskajo in ti??ijo ter stalno izbolj?ujejo predhodno postavljene cestne rekorde, da enostavno NIMAJO ?asa za tovrstne blesarije kot so razni forumi. :ne vem:

Kaj pa vem? Jaz ne bi dal roko v ogenj. Tud ne tem forumu je enkrat obstajala ena tema, mislim da ji je bilo naslov "kon?ne hitrosti va?ih mazdic". Kar precej hvale in precej foruma?ev je blo v tisti debati, ki so se en pred drugim hvalili.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

G. Lojz je naredil pravo znanstveno raziskavo! :rispekt::bravo:

Najbolj?a znanstvena raziskava je doooolgo ?ivljenje. Kdor ho?e, se v ?ivljenju lahko veliko nau?i.

ZMAJ, a ti tud misli?, da cestni divjaki oziroma cestni prekr?karji nimajo interneta in da jih zato ni na avtomobilskih forumih?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Brez skrbi - dobr imam odprte o?i pa tud s ?marnco al pa cvi?kom v riti se ne vozim okoli tako, da hvala za skrb. Pa si ti po istem postopku, kot ga svetuje? meni, preveril tudi svojo vo?njo? Saj ve? odprte o?i :blush:

.

Pol probajva pa tako; Ve?, avti majo, tud mazde imajo, eno tako napravco, ki se ji re?e merilnik hitrosti oziroma, po doma?e, ?tevc. Po navadi je ta ?tevc spredaj na armaturki pred volanom. In te napravce majo v ve?ini primerov en tak kazal?ek, ki ka?e na cifro kolk km/h ta avto gre. In ?e se kdaj ozre? na to ?udno napravico, ti gor to?no pi?e kolk km/h vozi?. No, in ?e ve?, da se po na?ih AC lahko vozi NAJVE? 130km/h potem za hec pelji enkrat toliko, torej 130km/h. Pol pa samo glej! Samo glej in ?tej kolk avtov te bo prehitelo. In ti avti, ki te bodo prehiteli, pomeni da peljejo PREhitro. Zastopi?, kaj ti mislim povedat? Se bo? enkrat zavzel in probal to narest?

Obstaja sicer ?e ena mo?nost za napa?no sklepanje in ta je, da ?tevc na tvojem avtu mogo?e preve? la?e. Ampak ti ma? itak Mazdo, pa menda ja ne bo? reku, da majo Mazde zani? ?tevce?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

?e je to problem pojdi na BMW, Audi, VAG ali FAVDL forum. Razen ?e seveda ne posplo?uje?, da so divjaki le tile, ki si jih na?tel.

Saj sem ?el na omenjene forume. Sicer se nisem prijavil, sem le malo bral umotvore na teh forumih. In glej ga ?menta, tud na teh forumih nobenega divjaka. Nih?e ne prizna, da divja in da vozi narobe. Na BMW forumu pa itak ne.

?udno ko hudi?. BMWja? noben ne divja?????? Sem za?el ?e dvomit, da ne poznam avtomobilskih zna?k.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Ta s policaji je pa mal neumestna ?eprav do neke mere resni?na. Policaj ima zakonsko podlago, da lahko kaznuje nekoga za 10km/h preve? je pa nima za nekoga z 10km/h pod omejitvijo. ?ele ko se za nekom vle?e kolona lahko zakonsko ukrepajo ampak je s hitrostjo pa? "ve? zaslu?ka" kot z vodniki kolon, ki najdejo 1000 in en na?in kako se zgovorijo zakaj so tako po?asni in da vmes niso na?li nobenega mesta, da bi spustili kolono naprej. Ne vem kako bo? z radarjem dokazoval, da je nekdo prepo?asen saj je to proces, da se je kolona nabrala - edino smemanje s provido mogo?e a ti pa ve?ino paradirajo samo po AC-jih - no ja to pa itak ne ve?, ker ti na AC-jih pa? ni dovoljeno vozit brez vinjete.

Bosss ti take kozlarije pi?e?, da se mi sploh ne da s tabo pogovarjat, ker sam sebe demantira? in to v enem stavku. Samo preber to sranje, ki si ga naklofal v tem odstavku, ?eprav so tvoje debate ve? al man vse narejene po tem vzor?nem kopitu in so si zelo podobne. Pa?, ne ve? kaj pi?e?.

Pravi?, da polcaj lahko kaznuje nekoga, ki pelje 10km preve?, ne kaznuje pa nekoga, ki pelje 10km pod omejitvijo. Ja poba, 10km POD omejitvijo je dovoljeno peljet. Si ?e sli?al za to? Ni dovoljeno peljat 10km NAD omejitvijo. Kapi?? Zakaj bi pol polcaj kaznoval za nekaj, kar je dovoljeno po?et?

In pol spet pravi?, da polcaji raje kasirajo tistim, ki vozijo NAD omejitvijo, ker bojda, kot pravi?, je tukaj ve? zaslu?ka. Ja, kaj je zdaj? Ti trdi?, da vidi? ve? tistih, ki vozijo prepo?asi, manj vidi? pa tistih, ki vozijo prehitro. Ja, a neb blo pol, po tej tvoji logiki polcajem bolje ustavljat tistih, ki vozijo prepo?asi? Saj pravi?, da je ve? po?asnetov kot prehitrih. Bi ti grdi polcaji ve? zaslu?ili na po?asnetih, ?e jih je ve? a ne? Ejejej Bosss.

In zakaj nebi radarji mogli merit prepo?asne vo?nje? A niso radarji take ?ude?ne ma?ine, da merijo vsakr?no hitrost, ne samo hitro?

Ejejej, Bossek ti take klobasa?, da se kar kre?e za teboj.

In ?e se nave?em nazaj na osnovno temo. Torej ti trdi?, da divjakov ni veliko, tisti ki pa so, pa itak divjajo po vaseh, pa tolk so zaostali ti divjaki, da itak interneta nimajo?

No ja, ?lovek zmeraj kaj novega zve.

Khhhh.....

Eeeeeeee, moti? se, evo me divjaka :aaaaa::bravo:

Kon?no eden ki prizna.

Ej, kako pa to, da ma? ti internet? Tle pravjo, da divjaki nimate interneta?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Boss, kdo je ve? na cesti, al jaz al ti bi se spet dalo debatirat. Mogo?e si res ti. No in ?e si res toliko na cesti, potem samo odpri o?i. Z odprtimi o?mi mora? vozit. In ko bo? vozil z odprtimi o?mi bo? videl ve? tistih, ki vozijo prehitro kot pa prepo?asi. Le odpri o?i le.

?udno da tudi policaji vidijo ve? divjakov kot pa po?asnetotov, pa so menda policaji stereotipno gledano precej neumni. Pa to vidijo. ?udno da ti tega ne vidi??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Tako je in to?no tako se je treba obna?at.

Ampak ve?ina tistih du?ebri?nikov, cestnih ?erifov in tako imenovanih varnih voznikov se tega NE ZAVEDA. Ampak to?no taki se nato zgra?ajo, ko nekdo pelje nekoliko nad omejitvijo, ?e to cesta, vreme, situacija, preglednost dopu??ata, itd. Ja res obstajajo omejitve, ki pa so ve?inoma postavljene na situacijo, ko cestni pogoji niso idealni. ?e vidi? znak 70 to pomeni, da na?eloma bi se moralo tisti odsek odpeljat s to hitrostjo tudi, ?e je cesti??e mokro. Se pravi, ?e je suho bi ?lo tudi z 80-90km/h brez te?av, ?e upo?teva? vse prej na?tete zadeve.

Ne govorim zdaj, da je treba kr?it omejitve samo nikoli ne bom rekel nekomu divjak, ?e nekoliko prekora?i hitrost bo pa zame divjak vsak, ki se NE PRILAGAJA cestni situaciji pa ne samo hitrostno ampak tudi tak, ki vozi nakresan, ki dela 100 drugih stvari med vo?njo, ne spremlja prometa in daje ob?utek, da ne obvladuje ne vozila in tudi ne cestnega bontona.

Hja Boss, on se zgra?a nate, ti se zgra?a? pa na njega. Kdo ima tukaj prav lahko debatirava do nezavesti. Dejstvo pa je zelo preprosto. Razen pilotov, se od PREmajhne hitrosti ni ?e nih?e ubil. Zaradi PREvelike, pa ne?teto. Kaj je pol tle bolj pametno?

Boss, a ti tud trdi?, da cestnih divjakov zato ni na forumih, ker ti divjaki bojda nimajo interneta?

A misli? da vsi ti "strupeni" BMW-ja?i, AUDI- ja?i in razni TDI- ja?i ki vsak dan divjajo, ?gejo in ?vigajo mim mene, res nimajo za internet? Avto vreden ?e pa ?e denarja, za internet pa ni? Misli?, da je to mo?no?

A zdej ?e use me?e? v isti ko??

Tudi "starej?i" ljudje morajo upo?tevati da smo na cesti mi, malo mlaj?a generacija ki se vozimo ob idealnih pogojih 50 ali malenkost ve? in ne 30km/h! tudi oni morajo predvideti ali sem dovolj oddaljen od kri?i??a v katerega misli zapeljati in to brez izsiljevanja!Ampak mi (malenkost) mlaj?i imamo veliko prednosti pred starej?imi vozniki, namre? naj bi bolje videli, sli?ali, imeli bolj?e reflekse...

Po doma?e povedano ti bom probal razlo?it: "Nekdo je lahko bumbar pri 20ih, ali pri 70 letih", "lahko 70letnik vozi veliko bolj varno,pametno od 20letnika"..."lahko pa je 70letnik najve?ji bumbar kar jih je!"

Za razliko od tebe jst ne me?em vseh v isti ko?! PA? STO LJUDI, STO ?UDI!

Posplo?uje? ti, ne jaz. Tako star?ek kot tudi smrkavc ne smeta izsiljevat. A kje pi?e, da ?e divja?, da ne more? izsilit?

Ampak vi ste tisti, ki, kadar je debata o pravilih in spo?tovanju omejitev, potem takoj privle?ete na plano enga star?ka, ki pelje po omejitvah ali manj. To je pa? dovoljeno. Vi ste tisti, ki vozite ve? kot je dovoljeno, pa se kurcate na tiste, ki vozijo po pravilih!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

DarianM, Vreme in cesta nista edini faktor, ki ga je treba upo?tevat pri prilagajanju hitrosti. Tudi psihofizi?na sposobnost je faktor katerega je treba upo?tevat pri prilagajanju. In treba je upo?tevat tudi dejstvo, da imamo na cesti bolj ali manj ve??e voznike. Za vo?njo po na?ih cestah ni nujno da zna? vozit kot ?umaher. Lahko si malo slab?i voznik od njega. Ima? pravico biti na cesti tudi, ?e si slab?i voznik od ?umaherja in to moramo VSI upo?tevat. Tudi ?enske in tudi ljudje, ki niso ve? rosno mladi imajo pravico biti na cesti in voziti avto. Tudi invalidi imajo pravico vozit po cesti. In to mora? ti upo?tevat in predvidevat. Upam da ra?una? tudi ti neko? postat starej?i voznik. In verjemi, ko bo? starej?i bo? malo bolj okoren voznik. Bo? pa zato modrej?i. Al pa tud ne. Ampak tam na cesti bo? z vso svojo pametjo in ve??inami!

Gustav, joj joj joj, zdaj si nehote demantiral tiste, ki pravjo da taki nimate interneta.

A ma? kaj za narezat druga??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Boss pozablja? na pravilo, da je dovoljeno in celo obvezno peljati tudi manj od omejitve, torej manj od zgornje hitostne meje. Na znaku je napisana ?tevilka, ki ozna?uje zgornjo, torej najvi?jo hitrost, ki je ?e dovoljena. Dovoljeno in tudi obvezno je, ?e so razmere neugodne, peljati tudi manj od najvi?je dovoljene hitrosti, torej od omejitve. Temu se re?e prilagojena, oziroma za ve?ina divjakov neprilagojena hitrost. Torej hitrost je treba tudi prilagodit, ampak ne na vzgor. Na vzdol.

@Lojz sedaj si povedal to?no to kar ti je symon ?e 2x probal objasnit!

Lp

Kolega, za doma?o nalogo ima? ?ekirat vse poste v tej temi nazaj in pazljivo prebrat, kdo komu kaj objasnjuje.

Sre?no!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Zdej pa ti men neki povej na enem primeru...Na AC se vklju?i avto s hitrostjo 80km/h, in zapelje na vozni pas...pred seboj ima tovornjak, ki vozi malenkost po?asneje, zato se odlo?i da ga bo prehitel s hitrostjo ki jo ima, sepravi 80km/h.S smerokazom naka?e svojo namero in zapelje na prehitevalni pas brez pogleda na stransko ogledalo, ravno v tem trenutku se po prehitevalnem pasu pelje drugi avto s hitrostjo 130km/h!!

Kateri od telih dveh je zate pameten,oz. dober voznik?Prvi ali drugi avto?OBA VOZITA PO OMEJITVI!

btw. ti ima? izpit za avto, oz. narejen CPP in ob?inske teste?

Mo?akar, ne bo? verjel, poleg omejitev je treba upo?tevat tudi druge predpise, med drugim je treba v?asih tudi v ?pegle in tudi sicer pogledat ali je cesta frej ali ni.

A bi ti mogo?e rad povedal, da, ?e se pa na AC vklju?i? pa z ve?jo hitrostjo od 80km/h da pa ni treba pogledat ?e mogo?e ?e ni kdo na prehitevalnem pasu preden se odlo?i? za prehitevanje?

Pa to ti vsi sku?amo dopovedati!

Pa? tist ki po omejitvah zna v naprej predvideti situacijo, in je hkrati pazljiv da ne ogro?a svojega oz. drugih udele?encev v prometu!

Vredu?

Ne napaka, to jaz ho?em dopovedati tebi in drugim. Vi ste tisti, ki bi mi radi dopovedali, da so varnej?i tisti, ki predpisov in omejitev ne upo?tevajo in vozijo pa? PO SVOJE kot vsak misli da je po njegovem prav. Vsak po svoje. No saj tako v resnici tudi je.

Pa misli?, da se taki ki radi vozijo "po svoje" zbirajo tudi na takih avtomobilskih forumih, al se taki kanoni zbirajo kje drugje, ker bojda taki nimajo interneta?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

O?itno si nepismen in ne dojame? bistva napisanega? :blink:

DOBER VOZNIK JE TISTI, KI NAJDE SVOJE MESTO V PROMETU BREZ OGRO?ANJA DRUGIH UDELE?ENCEV.

Torej se vklju?uje varno, prehiteva varno, spremlja dogajanje okoli sebe in posledi?no vnaprej predvideva situacije vnaprej. Ne tako kot una dva primerka, ki ju je v?eraj videl Boss itd... A je to te?ko razumeti? ?e bo ?el "divjak" 160 po prazni avtocesti ne bo nikogar ogro?al, ?e bo pa kaka manekenka pozabila pogledati v ?pegu, ko bo pri 100 zapeljala na prehitevalni pas pred "divjaka" je pa vredna da se jo sklofta. Ali pa, da se kak dedi priklju?i na vozni pas pri 50. Tudi to sem ?e do?ivel, takoj mimo cestnine direkt na vozni pas medtem ko sem jaz "besno" pospe?eval na pospe?evalnem pasu in me je gospa grdo gledala ker sem divjak. Da bi jo tovornjak mal vzgojno porinu naprej mamuji. <_<

Odgovor na tvojo zadnjo objavo, nekdo bo pri 50 na ?martinski v ljubljani popolnoma zmeden, nekdo bo pa pri 80 ?isto zbran in spremljal dogajanje okoli sebe. Ali pa kontra seveda, nih?e ne pravi, da vsi ki vozijo 50 dremajo v avtu in tisti, ki divjajo, da so zbrani. Ne more? metati vseh v en ko?.

Sicer pa ja, povej nam kdo je za Vas dober voznik?

Bi se dalo debatirat kdo je tukaj nepismen.

Tekst, ki si ga povdaril; A ni to vo?nja po predpisih? A vo?nja po predpisih in omejitvah ne vsebuje tudi tega, kar si si v tekstu povdaril? A se ne da vozit po predpisih in biti hkrati pazljiv, predvidevati ne ogro?ati itd....?

A nisi razbral kdo je zame dober voznik? Odgovor: Preprosto tisti, ki vozi po predpisih in ki je hkrati pazljiv, predvidljiv itd....

Pa mi ?e ti odgovori prosm! A ti mogo?e trdi? da se ob spo?tovanju predpisov in omejitev ne da biti previden, predvidljiv, potrpe?ljiv, se primerno vklju?evat na cesto, ne izsiljevat itd....?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Dober voznik je tisti ki predvidi vse situacije vnaprej!sepravi tako kot je simon rekel...lahko se dedek vozi po naselju po omejitvi(50km/h), pa vseeno spregleda pun?ko ki gre po zebri ?ez cesto, lahko se pa en vozi 70km/h in to predvid in pravo?asno ustavi!

Ne govorim, da zdej usak ki gre ?ez omejitev pametno vozi, ampak lahko se karkol zgodi al vozi(?) 30km/h ali 80km/h!

Kdo je pa zate pameten,oz. dober voznik Lojz?

A ho?e? povedat, da tisti, ki vozi ?ez naselje 70 predvideva, tisti ki pa ?ez naselje vozi 50, tisti pa sploh ne predvideva? A ni mo?no ?ez naselje peljat tako po omejitvah 50 in hkrati tudi pri tej predpisani hitrosti predvidevat?

A se ne da vozit po predpisih in hkrati tudi predvidevat?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Dober voznik ni tisti, ki slepo uboga pravila ampak najde svoje mesto v prometu brez da ogro?a sebe in druge. Pika.

Torej je dober voznik tisti, ki vozi po svoje in kakor ON misli, da je prav?

Ve?ina va?kih dirka?ev nima interneta.

A res?

Ampak jaz " dirka?e" ne sre?ujem samo po vaseh. Tud na avtocestah so. ?e ve?. A oni tud nimajo interneta?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Stvar je taka.

?e nekaj ?asa se spra?ujem, na katerih forumih se zbirajo potem tisti, ki po cesti ne vozijo pravilno?

?e ?lovek klikne na kak?en avtomobilski forum, vsi uporabniki kateregakoli avtomobilsega foruma vozijo pravilno in najbolje od vseh! Ampak priznajo pa, da ne vozijo po predpisih. Torej klasi?en oporabnik avtomobilskega foruma (ni va?na firma avta) zna vozit u piko, brez da bi upo?teval pravila. Ampak on zna in ve da lahko vozi po svoje.

Noben uporabnik avtomobilskih forumov, bog ne daj, ne prizna da divja. Oh kje pa, on vozi ve? in druga?e kot je dovoljeno, ampak on ni divjak, niti ni prekr?kar. On zna in on obvlada. Ni kej!

Torej.... samo po sebi se zastavlja logi?no vpra?anje; Kje za boga in na katerih forumih potem pi?ejo tisti, ki pa SO divjaki in ki SO cestni gre?niki? Namre? kdor se kdaj zapelje na kak?no cesto lahko vidi polno divjakov in polno prekr?karjev, ampak teh na avtomobilskih forumih NI. Kje za boga so pol ti kanoni podivjani, ki jih vsakodnevno vidimo in sre?ujemo? Kje in na kak?nih forumih se taki zbirajo? A se taki divjaki mogo?e potem zbirajo na kak?nem forumu kleklarjev? Mogo?e se divjaki zbirajo na tak?nem forumu kot je zdravstvena posvetovalnica za dojen?ke? A se taki divjaki mogo?e zbirajo v forumu aktiva kme?kih ?ena? Kje so ti modeli podivjani? Ne mi re?, da divjaki nimajo interneta in da jih ni na internet sceni.

Kje so? Povejte prosm!

Hvala ker lahko smetim!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.