Boss pravi, treba je zamenjat ljudi, ne oblast, zakonodajo in koruptivne ljudi!
?estitke - zmagovalec tedna za najbolj udarno deskriditacijo sogovornika, pa ?e se malo zla?e al pa nabija ni ni? hudega sej to vsi delajo tako pa jim noben ni? ne more. S tem pretiranim negativizmom ste ?e vsi ?isto zastrupljeni in ne uni?ujete politikov ali oblasti ampak zgolj in samo samega sebe. Va?no, da vedno najdemo, da je nekdo drug kriv pa smo zadovoljni, zase pa itak mislimo, da smo nedol?ni brezmade?ni, ki imamo pa? to nesre?o, da nas je nekdo zjebal ter, ker po lastnem mi?ljenju ne bo ?lo na bolj?e je pa? najbolje, da se vdamo v usodo.
Saj vem, hudo je gledat in marsikdo se po?uti ogro?enega, ?e se nastavlja ogledalo v katerega se no?e pogledat in vem, da bi marsikomu bilo bistveno bolj v?e?, ?e bi tudi Boss klele samo jamral in ?imfal skupaj z ostalimi in s prstom kazal na nekega notranjega sovra?nika... no ja sej ne dolgo nazaj je tak sistem uspeval nekemu malarju. Ravno tako je divjala kriza, ?e veliko huj?a kot ta in treba je bilo najti krivca in so ga. Pa naj ?e nekdo re?e, da se zgodovina ne ponavlja.
Sej vem, da vas ve?ina tega ni razumela in bo spet mislila, da kogar koli ??itim ampak bridka resnica je ta, da tudi, ?e polovimo vse tajkune in vse koruptivce in zamenjamo vso politiko in zakonodajo in oblast problema ne bomo re?ili. Populisti?no bi to bil velik uspeh in ljudje bomo bili zadovoljni ampak dokler ne bomo spremenili lastne miselnosti in zaznali, da je vsak od nas ko??ek skupnega mozaika se pa? iz tega prime?a ?al ne bomo izvili.
Pa kdo je to rekel - sem samo postavil vpra?anje zakaj ne gremo ?e je drugod tako super? A se tud to ne smem ve? vpra?at ne da bi mi nekdo nekaj podtaknil - iste metode manipulacije uporablja? kot politika, ki jo sovra?i?.
v redu razumem, vsi vsepovsod la?ejo samo mi ziher vemo kak?na je resnica... sicer pa verjemte v kar ?te zarad mene tud v bajeslovna bitja ampak mi ni jasno zakaj pol vsi ne gremo v te dr?ave, ?e je tako fino fajn in vse napol zastonj z minimalnimi davki ali celo brez ter noro visoke pla?e. :ne vem:
sortiraj si po net v $, kjer je prera?un narejen za vse valute in vezan tudi na letnico ko je podatke na voljo tako, da se najbolje vidi razmerje.
recimo na kaj sem ciljal:
Slovenija - 1310$ neto povpre?na pla?a
Estonija - 979$
?e?ka - 963$
Polska - 896$
Slova?ka - 891$
Litva - 699$
Latvija - 681$
Mad?arska - 650$
Kar se pa ti?e obdav?itve je ?e samo v tako opevani Nem?iji vi?ja kot pri nas, pa recimo Danska, Pa recimo ?vedska (celo najvi?ja procentualna obdav?itev), ki jo vedno dajem za primerjavo kot visoko socialno urejena dr?ava, pa Belgija ipd. Je pa res, da marsikje je ni?je samo tukaj je vedno en hakeljc, kadar se gleda samo obdav?itev pla?, ki ne pove dejanskega dav?nega bremena na posameznika ali podjetje. Nekje so bolj obdav?ene pla?e drugod,manjko davkov dobijo iz drugih naslovov in na koncu je ve? ali manj podobno vsepovsod.
Evo pa mamo veselico pr nas - Francozi so se obrnili proti nam. 5 let star Peugeot 307 od v.d. ta??e je ribnil - stro?ek nekaj drobi?a ?ez jurja in pol. V istem tednu je crknil ?e v.d. tastov Renault Twingo - stro?ek vi?ji od vrednosti avta tako, da bo verjetno ?el v razgradnjo.
?akam samo, da se ?e kapelca kako tako spomni pa je krog zaklju?en - jebemu francoze. Pr familiji brez te?av zdaj delujejejo samo ?e obe Mazdi, Hyundai in oba Fiata!?!?!
V tem je problem, ker posku?a lastnik proizvodnjih sredstev pa? ?im ve?ji dobi?ek zase in da bi ljudi ?im manj pla?al (?e bi ?lo bi najreaje videl, da delajo zastonj) ampak tukaj se vidi kratkovidnost pohlepnih kapitalistov. ?e bo? ljudi dr?al na minimumu ne bodo imeli niti toliko, da bi kupovali izdelke , ki jih sami proizvajajo in tako se bo proizvodnja ?e kr?ila.
Pameten kapitalist bo bil raje zadovoljen z manj?im profitom in zadovoljnimi delavci s kupno mo?jo, ker edino tako bo lahko pre?ivel na dolgi rok.
Kar se pa ti?e pla? in procenta obdav?itev ni drugod ni? kaj manj?a le neto pla?e imajo bistveno ni?je pa je zato potem stro?ek bruto bruto pla?e pa? toliko ni?ji.
Tale izjava je pa kr neki... aha , ko so podjetje kupovali pa niso vedeli kak?na je zakonodaja. Se pravi kupi? nekaj na pamet potem pa proda?, ker tega prej kao nisi vedel. To je pa? najbolj priro?en izgovor za ravbanje in odstranjevanje konkurence. Sej ni panike zapremo firmo in prodremo z lastnimi izdelki na tr?i??e.
Ne vem no, ampak mora bit pa ?lovek totalno slep, da ne razume oziroma ne vidi kam taco moli dana?nji poskus neoliberalizma... v dobrobit ljudi sigurno ne in to mi lahko verjame?. Pa tole kar ti razlagam je svetlobna leta od nekega marksizma. Sicer pa dvomim, da sploh ve? kaj je marksizem ker ?e bi vedel ga ne bi v tako primerjavo tla?il.
Kar se pa ti?e primerjave zakaj selijo proizvodnjo drugam to sigurno ni vzrok obdav?itve ampak to da je dejansko delovna sila bistveno cenej?a tako na ?e?kem, Slova?kem in posebej Poljskem, kjer so zaradi nizkih pla? stro?ki tudi ni?ji in kapital zanima samo to - kje bodo ve?ji dobi?ki.
Pa da ne bo kdo mislil, da imamo v Slo slabe pla?e mogo?e za primerjavo tale ?lanek
To je to, ?e nekaj tujcu proda? - vsi mislijo kako bo pol blazno bolj? in tukaj je rezultat. Sej druzga ne znajo in ?e nobenega moralnega ?uta do zaposlenih ne rabijo imet, ker pa? so stotine km stran in jih bolj djoko kaj bo z delavci. In to se zna zgoditi z vsemi podjetji, ki jih mislijo razprodat tujcem. Vse kupnina bo hitro spuhtela v obliki brezposelnih na zavodu - pa naprej v nove zmage kot, da nas toba?na, vipap, danfos, itd niso ni? nau?ili... folk pa ?e kr razmi?lja kako bomo zlezli ven iz sranja, ?e bomo vse prodali
vem sam moram vseen mal potrenirat z igranjem budale, ker druge prirojene budale prehitro pre?itejo, ?e se kdo samo dela budalo... :ne vem:
?al ne morem pomagati. Rumene je nekaj ?e ostalo, bele ?isto ni?.
tnx vseen, ker si ponudil pomo?... glede na to, da jo bom rabil le kak liter to tudi ni tak stro?ek, da bom cincal pri nakupu...
Sem pa razmi?ljal kako bi zgledale ?rte v bidermajerskem slogu al pa v neoklasicisti?nem? Ker baro?ne bi po moje bile mal preve? ki?aste... lohk bi pa rob bil recimo kot idrijska ?ipka.
ok, pol bom pa pono? narisal, da me ne bo nih?e videl... zjutri se bom pa budalo naredil, da ni? ne vem, pa da je no?na izmena darsovcev mal preve? popila in so po nesre? narisal ?trajfne kr pr men na dvori??u...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
?estitke - zmagovalec tedna za najbolj udarno deskriditacijo sogovornika, pa ?e se malo zla?e al pa nabija ni ni? hudega sej to vsi delajo tako pa jim noben ni? ne more. S tem pretiranim negativizmom ste ?e vsi ?isto zastrupljeni in ne uni?ujete politikov ali oblasti ampak zgolj in samo samega sebe. Va?no, da vedno najdemo, da je nekdo drug kriv pa smo zadovoljni, zase pa itak mislimo, da smo nedol?ni brezmade?ni, ki imamo pa? to nesre?o, da nas je nekdo zjebal ter, ker po lastnem mi?ljenju ne bo ?lo na bolj?e je pa? najbolje, da se vdamo v usodo.
Saj vem, hudo je gledat in marsikdo se po?uti ogro?enega, ?e se nastavlja ogledalo v katerega se no?e pogledat in vem, da bi marsikomu bilo bistveno bolj v?e?, ?e bi tudi Boss klele samo jamral in ?imfal skupaj z ostalimi in s prstom kazal na nekega notranjega sovra?nika... no ja sej ne dolgo nazaj je tak sistem uspeval nekemu malarju. Ravno tako je divjala kriza, ?e veliko huj?a kot ta in treba je bilo najti krivca in so ga. Pa naj ?e nekdo re?e, da se zgodovina ne ponavlja.
Sej vem, da vas ve?ina tega ni razumela in bo spet mislila, da kogar koli ??itim ampak bridka resnica je ta, da tudi, ?e polovimo vse tajkune in vse koruptivce in zamenjamo vso politiko in zakonodajo in oblast problema ne bomo re?ili. Populisti?no bi to bil velik uspeh in ljudje bomo bili zadovoljni ampak dokler ne bomo spremenili lastne miselnosti in zaznali, da je vsak od nas ko??ek skupnega mozaika se pa? iz tega prime?a ?al ne bomo izvili.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani