Skoči na vsebino
projekt mazda6 webasto upgrade
Napisano

Evo zrihtal webasto dela ko urca. S pomocjo Ajvara in Juresa. Stvar deluje zamenjal smo software od ene stare mazde z novo.

logiko - ?ip, ne samo SW.

P.S. In pri?parali zlatarskih 400? + delo....(vir Webasto d.o.o. :huh::notworth: )

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Huh... a ve? kje je razlika? Swifta vozi tvoja ne?na ?enka, Mazdo pa ti k si kramp**. :hudicek:

**ne me ubit sem se sam hecal :jezicek:

Kar je res je res in to priznavajo tudi v mati?ni fabriki.

Itak, mi smo divjaki :hudicek:

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zdej sm klical na mazdo za webasto so mi rekli da so probal in ne morejo nastavitve spreminjat. Jures lahko se popoldne oglasim pr teb in probava prek VAG COM ce se lahko kj spremeni. Ce imas cas seveda.

nimam se kabla - kak vag.com to je za vage, jaz sem mislil predelat kabel. Kabel z webata za diagnozo je ampak da ga PC sprejme preko usb je tisto vazno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Software ze imam - evo te nastavitve

post-2637-1321438737_thumb.jpg

samo se kabel sedaj - batko a mas ti tak kabel:

ali uno starejso skatlico s COM portom??

toleOperating_Instructions_PC_Diagnostics_V2.12.pdf

V bistvu je samo en pin pomemben - imam ?e VAGOV USB OBD kabel, misli? da se ga da uporabiti - predelati?

Daj prosim poglej ?e je tvoj N na koncu

http://www.techwebasto.com/heater_thermo_test_2_09.htm

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Yaris je iz Tur?ije, Suzuki Swift iz Mad?arske, Toyota IQ mislim, da Slova?ke (ali pa tam nekje), Peugeot RCZ naprimer v Avstriji, Opel Astra isto na Poljskem v Gliwicah, ve?inoma ro?no delo... :P Nekaj ?asa so delali Mazdo 2 (mislim, da je bila 2) v ?paniji. Nasploh je biv?i blok SZ uporaben ker je ni?ji standard in je avto sestavljen ceneje. ?e je avto sestavljen v EU tudi ni dolo?enih davkov.

Ve?ino Nissanov in Hond za EU delajo Angle?i (edino 350Z, S2000 ne). Edino kak Subaru in Mazda sta sestavljena na Japonskem (iz kje so deli pa Bogvej :P ).

Renaulti narejeni v NM so eni najbolj kvalitetnih. Poleg unih, ki jih naredi Alpine v Dieppeju (prej?nji RSi, 16V, Turbo petka). Zdaj delajo Twinga RS v NM, Cliota v Dieppeju, Megana RS pa nekje v ?paniji). Zdaj, ?e ti zaradi slabe nafte zariba Bosch pumpa pri dciju iz NM pa ni kriv Renault NM ampak Bosch. ;)

Yeah :bravo: po treh letih uporabe bolje narejen kot mazda :glare:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vem sedaj kaj je. Webasto se je zascitil proti domacim nadgradnjam :). Potrebna je menjava SWa.

Webasto prodaja usb dongle s swom za enkratno uporabo, sedaj pa je treba malo pobrskati da vidimo alternativo. Torej z avtom je vse OK :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

bo nekaj na tem (V je naslednjik Cja)

if your Thermo Top V is configured as a suplemental heater instead of a parking heater, the Telestart wont help. Suplemental heaters are in its essence the same as a parking heater, but the difference is that they only accept the suplemental heater command. The telestart when connected via the W-Bus connection to the suplemental heater will issue an parking heater command, but the suplemental heater wont acknowledge that. Its matter of software of the Thermo Top V device,

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mazda 6 je lep?a od kerga kol do zdej izdelanga Passata. Kvaliteta Passata iz prve roke je solidna in ne odli?na. Notranjost je precej nezadovoljiva. ?e potegnem na kratko me moja M6 trenutno precej bolj osre?uje kot passat in ?e bolj pizdohvatna zgleda :D

Karavan je grdo vozilo...ni va?no kere znamke :S

Va?n da smo vozniki lepi :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V ?em je pa ta webasto druga?en od najinih dveh potem?

ni druga?en...ravno zato je lahko samo druga?e nastavljen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ah :( ,sem se ?e veselil nove kurjave.Ti ra?unalniki morajo vse pokvart!

Upam,da se da re?it.

Ma glih to mi ne gre v glavo - ker je vezan mimo ra?unalnika in je enaka pe?ka kot v drugih mazdah.

Na koncu upam le da je samo nastavitev, ker ostane tudi ?e okvara icemanovga webasta.... :blush: tega pa no?emo.

do sedaj je ?lo vse OK, no ta teden ?e tvoja in boitchova pol pa bo ?e bolj jasno

Vem da je ajvar imel ene 2 webasta iz mazde (izven avta na pultu) in jih ni zapalil dokler jih ni dal kolegu na tester - bedna fora.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ja da pac meni ne gre s temi projekti..itd.. nic slabega.. jures a webasto lahko diagnosticiras prek OBD ali morem direkt na webasto priklopit?

Webasto je vezan na obd ampak je potreben poseben kabel in sw

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ja da pac meni ne gre s temi projekti..itd.. nic slabega.. jures a webasto lahko diagnosticiras prek OBD ali morem direkt na webasto priklopit?

Webasto je vezan na obd ampak je potreben poseben kabel in sw

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jutri bom poklical. Upsm da bomo zrihtal. Ker toleen vse smrdi. Pomojem bom sele naslednjo zimo to vse zrihtal.

Kaj si tle napisal - mislil?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

sem zdaj priklopil tester na mojo ?estko in ko se pove?em na webasto mi poka?e, ?e je blokiran. Samo mislim da se ga ne bo dalo odblokirati. edino lahko zbri?em napake, mogo?e ?e ga odklopi? iz napajanja za par ur se bo elektronika resetirala.

bomo vidl - vazn da se izve, odklene - rekonfigurira se ga loh na beji pr kolegu.

ice daj za foro tvojega kolega mo?nika pokli?i zgolj kaj imajo oni - ?e imajo kaj za webasto pogledat, kakor vem mazda samo menja ?e ne dela

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Glej zaradi mene ni panike. Lahko gremo kamor hoces. V radijo 250km. To se pravi celo slovenijo pa se hrvasko, madzarsko avstrija in italija:) ampak v popoldanskem casu. Ker dopoldan delam.

Jures dj ti uprasi se unega k dela pri beji kaj bi blo lahko narobe.

bom jutri kar tja poklical - koper je on.

Ti kaj pa je to za en radio 250k, na keri frekvenci je?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sej sestavljam zdaj navodila in slike...

V bistvu mora bit v avtu en star telefon "najbolj?e da ima android ali windows mobile"

Predelal sem aplikacijo za android da deluje na slovenska omre?ja...webasto lahko pa poleg te aplikacije aktiviramo preko sms-ja ali z klicem na ?tevilko...

?e ki sem namestil telefon v avto sem si ?e tracking avta na?timal :D

?e bere tole nata?a pirc musar

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni ni problem, samo mi javi dan prej pa si bom vzel ?as....gara?a je velika in osvetljena tako da ni panike :bravo:

Pa ?e mojo home made predelavo za vklop preko gsm-ja ti bom pokazal :P

Ti bom poslal mojo telefonsko na ZS da se bovo kontaktirala...

e ravno to sem te hotel vpra?ati sem gledal te predelave na yutubu - ma? tudi iphone aplikacijo, v avtu pa en kvazi star telefon ki vklaplja - sva?ta.

iceman tvoj avto v bistvu rabmo moj dela :D - torej?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A on je dal naknadno webasto v svojo mazdo?

naknadno ni popolnoma nobenega problema.....ker je vse plug and play

Meni ni problem, lahko se dobimo v sredo samo takrat bom v kopru...jaz imam sicer univerzalni tester samo gre v elektroniko od webasta preko glavne elektronike od avta in bere oziroma bri?e napake na webastu in ka?e podatke kaj se trenutno z webastom dogaja.

Kaj se zgodi ?e priklopi? na pin3 uro, bi moglo vseeno zalaufat?

popolnoma vse sva probala w-bus in ON iz daljinca in ure na pin 1 in 3 - popolnoma ni?. Pin 3 ima ?isto druge ukaze sva merila z voltmetrom. Dala sva tudi drug 12V kabel direktno na akomulator ?e bi slu?ajno ne dobil ?troma...itd itd - zaklenjen je ni druge.

Sicer sem pod tu?om mal gruntal kaj pa ?e....iceman ima chipan avto preko OBD, samo tezko verjamem da bi to vplivalo na pe?ko...mo?no pa je....

Meni ni problem, lahko se dobimo v sredo samo takrat bom v kopru...jaz imam sicer univerzalni tester samo gre v elektroniko od webasta preko glavne elektronike od avta in bere oziroma bri?e napake na webastu in ka?e podatke kaj se trenutno z webastom dogaja.

Kaj se zgodi ?e priklopi? na pin3 uro, bi moglo vseeno zalaufat?

jaz sem 3x na teden dol, med drugim torek 19:30 priletim na benetke. Ice?

Da ne bo mareta strah ko to bere, naj te ne bo. tud prva nadgradnja mk1 je trajala nekaj dni, sedaj pa serijsko po traku :P

Bo pa zanimivo ?e bo tvoja palila takoj, pol pa zna biti kaj na SWru icemana, ker webasti so vsi isti in nimajo veze z japonci, le nastavitve v njem so lahko spremenjene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

potem je nekaj narobe z webastom, jaz sem danes v ljubljani in imam tester v avtu, ce hoces se lahko dobimo da pogledamo kaj je narobe.

dajmo se v sredo zmeniti - bi ?lo?

Ali pa pri tebi saj slovenija je mala :)

Ja ni narobe ampak samo ena butasta nastavitev, ker webasto lepo dela na klju? (preko pina 3) pin 2 je diagnoza ki je vezana na obd - a ma? obd ali tistega na krokodil?ka?

?E ma? krokodila bi jaz naredil kabel da bo hitreje s pina 2

druga?e pa vsa ?ast za webasto pozicijo v mk2 - NI? ?ravfanja, webasto je prost pred tabo, samo pumpo not in gas, medtem ko v mk1 pol avta ven :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

no way, ni ?lo to je nekaj na grelcu, sva naredila do konca z W-BUSoma na pin 1, daljinec pali pumpo in vse ostalo, webasto pa bo ?el ta teden na tester, pol pa bomo videli.

sem si pa jaz potem dodal daljinca ?e poleg urce brez problema :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

tole

http://www.techwebasto.com/heater_main/the...stics_V2.08.pdf

pa tole

Menu: Control (depending on heater version) Heater-specific diagnosis

26

2.6. Menu: Control (depending on heater version)

2.6.1. Off

To switch off the heater select menu command Control/Off, function key

F4, or click the button .

2.6.2. On

To switch on the heater select menu command Control/On, or click the

button .

2.6.3. Auxilliary heating

If you wish to use auxiliary heating mode, select menu command

Control/Auxiliary heating, or click the button .

2.6.4. Additional heating

If you wish to use additional heating mode select menu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sem jaz in?taliral na MK1 in priklopi? urco oziroma daljinca na pin 1 in dela 100%.

Smo ze 4 x Mk1 naredili in delalo v prvo, Mk2 - no way ze 2 uri se zaje...o?itno bo treba na diagnozo in odklenit webasto :hudicek:

pa urco mors predelat ker mora W-bus gor na pin 1 - tukaj v 3 pm no?e o?itno servisno zaklenjen da dela samo integrirano

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Interesting, je potem kupil daljinca, al bo urcA?

daljinc - pa to v bistvu nima veze - ukazi iz ure ali daljinca so isti. bova zdele premerla vse. Namre? pin 1 na Mk2 je ?e prisoten na mk1 pa ne.....o?itno se druga?e aktivira, spet mal se pohecat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.