Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Lahko mirno re?em da sem prehlajen kot Zmaj.. kot ?e doolgo ne. Cel dan sem tik pod rde?o ?tevilko na termometru.

Ja, v takem primeru pa ugotovi?, da rde?a ?tevilka na transakcijskem ra?unu ni najhuj?e, kar se ti lahko zgodi - ?e le ne vsebuje preve? cifer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Vzemimo takole na palec, da ima vsak otrok v povpre?ju 15 kg. Torej je bilo samo otrok preko 500 kg. Zraven, ?e sem prav ?tel, so bili ?e trije odrasli. Recimo, da ima vsak od njih 75 kg. Torej je bilo v avtu najmanj 700 kg obremenitve. Ampak avto se sploh ni posedel. To so pa Ruski vozovi. ?e bi jaz v Mazdo 5 nalo?il tole, bi z izpu?no cevjo asfalt rezal... Da o evropskih avtomobilih sploh ne izgubljamo besed...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Vreme danes o?itno ?e ni sli?alo vremenske napovedi...

V ?empetru pri Gorici je trenutno obla?no in vsega skupaj komaj 12 stopinj Celzija. Napovedovali so pa nekaj okoli 25 stopinj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ne maram klin?eve vro?ine, ki namerava letos ?e kar zgodaj za?tartat.  :lol:

?e ti kaj koristi, bi se pri nas nabralo ?e za kak?no prikolico snega. Si ga pelji domov, da se bo? la?je hladil. Vsaj nekaj ?asa...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Koliko imate pa eni te?av z mobiteli...

Jaz imam CAT B-25.

Baterija zdr?i skoraj en teden.

Ne spraska se.

Ni posledic, ?e pade na tla.

Ni panike, ?e ga imam v ?epu, ko ?agam z motorko in je ves od ?aganja.

Ima glasen zvo?nik, da res dobro sli?im, kaj mi govorijo - tudi v hrupnej?em okolju.

Ne potrebuje nobenih posodobitev.

Nima nobenih "hro??ev", "?rvov" in ostalih insektov...

Skratka: dela!

:P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obnova počitniške prikolice
Napisano

Sikaflex - slovenski proizvod, dobi? v vseh merkurjih obijih.....ta je ve?na... :)

Izberi uno za zunanjo uporabo, ki se jo tudi barva - mislim da sika -11 (brez skrbi bo? videl) rabi? pa mo?nej?o pi?tolo, una navadna za silikon se skrivi.

Nekje sem zasledil, da si zapisal, da se je barva olu??ila dol s Sike - z nekih vijakov ali lukenj ali nekaj takega. Zato me zanima, kako je po enem letu? A bo vse olupljeno in bo povsod videti silikon? Mislim, ne bi rad, da za?no ljudje, ko me vidijo, kri?ati: "Pozor, Strojanovi na pohodu!"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Najprej hvala adminu za uslugo.

Zdaj pa naprej: poden je cel. Tudi sam sem pomislil, da je ?e strohnel, a je presenetljivo dober. Konec koncev ga na?a burja o?itno dobro su?i...

Sem pa premi?ljeval tudi o tem, da bi ga prebarval od spodaj. Deluje mi precej leseno, ampak se mi zdi pa rahlo ?udno, da bi ga barval z lakom za les. Ima? tudi za to kak?en predlog?

Za zgorni del pa bo mogo?e res najbolj?e dobiti kak?en dober silikon pa potegnit po vseh ?pranjah. Ti si delal z neko Siko. Lahko malo bolj natan?no, kaj si imel? Da ne odkrivam tople vode in preiskujem po trgovini, kaj je za kak?no rabo... In kako se Sika obnese po enem letu (vro?ina, mraz,...)? Kako jo barva prime? Se lepo pobarva?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Imamo eno staro kamp prikolico Adria 500 iz leta 1983. ?e lani smo malo premi?ljevali o prenovi (notranja tapiserija, pnevmatike so tudi ?e originalne, zavore bi bilo za pregledat, pa tudi prebarvali bi jo), zdaj pa smo opazili, da je se je preko zime na enem mestu za?ela pojavljati voda. Torej je za?ela nekje pu??at. Za kak?no hudo obnovo zdaj nimam ne ?asa ne volje ne denarja, pa sem pa? pomislil, da bi vzel nekaj tub tega spreja in jo prebarval. In ra?unam na gospo Sre?o, da mi bo mila in bo sprej zatesnil vse ?pranje. Ker tale sprej lahko dobim po 12? za piksno. ?e kupim navaden sprej, je pa po 5? za piksno, zraven ?e nekaj tub silikona pa spet upat na gospo Sre?o, da dobro zama?em vse ?pranje.

?e malo na brzino vr?em ?tevilke skupaj: z eno piksno bi naredil ?tiri plasti na 1,5 kvadrata. Prikolica je ?iroka 2,2 in dolga 5 metrov. Torej je obseg okoli 14,5 metra in ker je vi?ina 2,2 metra, je povr?ina okoli 32 kvadratov.

Torej potrebujem 22 sprejev po 12? je to 264?. Prikolica pa potem oble?ena v plastiko in (naj) ne bi pu??ala nekaj let...

Navadni spreji pa bi pri?li 110? + nekaj tub silikona. 

Mogo?e bi pa vzel barvo pa kompresor in barval na pi?tolo - za preveriti, ?e ne bi bilo ceneje kot spreji...

Ti si ?e nekaj urejal prikolico, kaj bi pa ti naredil v tem primeru?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sam svoj mojster
Napisano

Pomislek je povsem na mestu.

Zaradi temperaturnih razlik med dnevom in no?jo bo pod plo?evino nastajal kondenz. ?e ne bo zaprto, bo zrak kro?il in bo su?ilo. ?e ga zadihta?,...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sam svoj mojster
Napisano

Odtrgat pa ne more ker ima vedno prostor za 'izlitje' kar odrezem potem

Em, ne vem, kako bo to. 

Purpen na povr?ini naredi kot nekak?no skorjo in odbija vodo. ?e ga odre?e?, dobi? porozno sredino, ki je podobna gobi. Tega pa nisem nikoli probal, kako pa to odbija vlago... Al jo pa vpija... 

?eprav, ?e odrez purpena vr?e? v vodo, plava. Torej se o?itno ne napoji z vodo, ker ?e bi vpijal vodo, bi potonil...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sam svoj mojster
Napisano

Seveda je vaserdiht. ?e ti ne odtrga obrobe ali sleme, ko se napihne...

In pa vaserdiht je, dokler ti ga mravlje ne zgrizejo ali pa ose ne navrtajo in naredijo notri osirje. ?e pa se vsemu temu po kak?nem naklju?ju izogne?, pa po kak?nih dveh letih "ostari" in razpade. In takrat ni ve? vaserdiht.

Ima? te?ave z vetrom, ki ti vodo na?iba povsod skozi vsako najmanj?o ?pranjo?

Ve? kot o?itno pa je, da ima? zelo nerodne prste. Ali pa zelo moderen mobitel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kam je ?el ta svet! 

?eprav sem se prvi oglasil, na besedo nih?e ve? ni? ne verjame in ker nisem bil tam dve uri preden je mo? napisal oglas, je prodal drugam...

Pa to se mi ni prvi? zgodilo. Lahko se vse lepo zmeni?, pa beseda ni? ne velja!

Hudi?u v rit vse skupaj!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Tako klaso idiota, kot sem bil dons mor? pa ?e orenk iskat.

Mah, pri meni v slu?bi dobim precej idiotov, za nekatere menim, da so visoko kvalificirani idioti, tako da menim, da bi se na?el tudi kak?en, ki bi ti konkuriral...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ej....lp samo meni ni jastno ZAKAj..so to skrivali in komaj po par dneh to objavili tako so rekli na rtv slo,poro?ila ...to je ?udno VSE skupaj,,,,,pa lp

Na televiziji in na internetu je za verjeti samo polovici...

Niso ravno skrivali, samo preden so ugotovili in potrdili, da je res pri?lo do take napake, je trajalo kar nekaj ?asa, ker niso hoteli v javnost dati informacije, ki ne bi bile to?ne. Zadeva je preve? ob?utljiva, da bi nato rekli: "Ups, saj je vse v redu, samo zdelo se nam je."

A to je kar tako vsaka cev direktno pa objemka????

Kakor vem standardi pripisujejo tipske spojke, ravno zato, da ne more priti do pomote, tole je pa na pol narejeno - nedokon?ano, in lahko katerokoli cev priklopi? na katerikoli dovod....

Tole samo deluje tako na pol narejeno, ker to je v kineti in skrito o?em. Da pa monterji ne naredijo napake, je vsaka cev polepljena z nalepkami, s katerih je razvidno, kaj te?e po tisti cevi. No, napake se vseeno lahko zgodijo. To pa mora preveriti ekipa strokovnjakov pri tehni?nem prevzemu.

Tipske spojke pa so na stativu in vsaka ima to?no dolo?en polo?aj - na vseh stativih je na istem mestu. In to so spojke, ki so zunaj in na katere se priklapljajo aparature za oskrbo pacienta. Drobovina znotraj pa je narejena po ceveh, ki jih monterji enkrat zmontirajo, tehni?ni prevzem preveri, da je prav in potem se to ne odpira ve?. Torej ni ve? mo?nosti napake.

Tako kot je videti lahko, to tudi vsak enostavno sabotira ?e ?eli.

Bolj te?ko, ker je potrebno precej specialno orodje, da sname? vse za??itne pokrove, da pride? do njih. In ker je v urgentnih centrih vedno nekdo nekje, to ne more? narediti na skrivaj v eni no?i... Za dodatek pa ima cevovod alarm, ki je vezan na na? nadzorni sistem in se spro?i alarm, ?e kdo zapre ventile. Isto se zgodi, ?e energetiki zamo?ijo in posameznega plina zmanjka. Poleg tega ostane v zgodovini zabele?eno, da je nekdo zapiral ventile in ?e ni zraven zapisa v dnevniku, ki bi to opravi?il, je cel halo. Tako da - to ne more vsak enostavno sabotirati...

Na sploh kdor je tako instalacijo podpisal je idiot (in odgovoren)

Instalacija sama po sebi je, kakr?na je. ?e je opravila tla?ni preizkus, je dobra. Pa? pa kdor je podpisal pregled in dokument, da je objekt tehni?no brezhiben, je pa res idiot. Glede na to, da ga slu?ajno poznam, temu ne morem preve? oporekati... Zanima me samo, kaj vse bo ?e takole "priplavalo na vrh" z leti uporabe... Ker slu?ajno vem, kako so pregledali objekt in koliko ?asa so si vzeli za to in kak?ne preizkuse vse so opravili. To bo ?e pestro...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Slivka dobro ve, kaj in kako je na stvari, ker je bil Slivka temeljito izpra?an, katere jeklenke je kam priklopil. Prvo je bila namre? ideja, da smo v energetiki napa?no jeklenko priklopili. ?ele kasneje se je izkazalo, da gre samo za en stativ in da ne more biti napaka z napa?no priklopljeno jeklenko. Zato so g. Slivka pustili pri miru in za?eli iskati drugje...

Kar pa se ti?e Nata?e Fikfak: je ena bolj?ih direktoric zadnjih 10 -12 let v bolnici v ?empetru in resni?no upam, da ne bo zaradi tega "odletela".

Poznam pa tudi tiste, ki naj bi pregledali objekt in podpisali tehni?ni prevzem. Ne bom jokal, ?e koga od njih zgrabijo za vrat... Vem, kako strokovni so in kako strokovno so objekt pregledali. In ne bi se ?udil, ?e bi ?e kak?no re? odkrili ?e na kak?ni drugi in?talaciji in v kak?nih drugih razmerah in situacijah...

Se pa bojim, da bosta na koncu kriva "Ibro i Mujo", ki sta lotala tiste nesre?ne cevi. Vsi tisti, ki so pla?ani za nadzor in pregled, pa se bodo izmazali. Ne bi bilo prvi?...

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.