Skoči na vsebino
Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Bo? ti res izzival toliko ?asa, dokler te kdo z lopato ne po?i?

Alkoholiki in zadrogiranci in tako naprej niso razsodni. In taki pa? res ne sodijo za volan. Tudi dementni ne. ?e pa se nekdo v de?ju ne ?uti sposobnega 150 po AC, pa zato ni zrel za odvzem vozni?ke. Prej bi odvzel vozni?ko tistemu (tudi tebi), ki jih 5 km po?asnej?i voznik spravi ob ?ivce in po?ene v tvegane manevre.

Bemti?, Boss, ti me pa res vedno provocira?. A nima? kak?nega drugega hobija? Ima? samo dve skrajnosti in nima? sredine. Malo se umiri. In ?e se ti uspe umiriti, bo? ugotovil, da so najve?ji kr?itelji praviloma ljudje v najbolj?ih letih. ?e ?e pogleda? posnetek iz kro?nega, ko ti nek rde? avto izsili prednost. Je notri kak?en stari ?i?o?

Pa kaj je s tabo. A ?e se s kom ne strinja? bo? pa uporabil silo, da bo po tvoje? Mah kr neki, dej najprej si dobro preberi potem pa komentiraj, ker o?itno ti ni niti pribli?no jasno kaj sem napisal. In kje hudi?a najde? ter zmanipulira? take zadeve, da me 5km prepo?asni me?ejo iz tira - govorimo o konkretnih me?ka?ih in to je bistveno ve?ja razlika od dovoljene hitrosti kot je 5km/h. In ?e koga tukaj na forumu me?e kaj iz tira si navadno ti (preberi odebeljeni citat) - a zato, ker povem svoje mnenje za katerim stojim in ga osebno tudi izvajam (se dr?im pravila, da ?e nisem sposoben ne sedam za volan) verjetno lahko pri?akujem, da bi v dobrobit vi?je varnosti, to po?eli vsi.

Vem, da je to utopija, sploh k berem kaj pi?e?, ker zvenikot da ti dol visi a bo na cestah varno ali ne bo, me je kar strah, ker kar takole brez prave podlage bi skoraj vsakemu (ki ni alkoholiziran, nadrogiran ali dementen) dovolil da se vozi po cestah. ?e ne vidi? dobro, ?e ma? sivo mreno, ?e si bo?jasten bolnik, psihotik, kakorkoli psihofizi?no labilen in nesposoben pa? ne sodi? za volan. Aja, a misli?, da stari ata tudi pri hitrosti 30km/h ne more naredit smrtne nesre?e - ?e to misli? se krepko moti? ali pa premalo bere? ?rno kroniko.

In ja v tistem kro?nem prometu, je bil v avtu precej ostareli mo?akar, ki pa? ra?una na to, da bodo drugi re?evali njegov motori?en manjko.

Ja, si avto pustil, ker nisi imel le?e. In kaj zdaj? Te razglasimo za svetnika? Saj ni treba, da napi?e? tu na forumu, spomni se pa, koliko krat si pa zakuhal kak?no, da so drugi re?evali tvojo rit?

Ne, vozni?ki izpit ni ustavna pravica. Res je. Je pa v veliko primerih nujno zlo. In ?e ne more? tolerirati koga, ki mu vo?nja dela malo ve? te?av kot tebi, si ravno tako potencialno nevaren kot on.

Nisem zagovornik nesposobnih, pa? pa sem za?el razlagat, da bi morali vsi skupaj cesto razumeti kot javno dobro in ne kot osebno lastnino.

Tisti, ki vozijo po?asneje in te?je, naj se ve?krat umaknejo in spustijo tisti konvoj, ki so ga nabrali, naprej.

Tisti, ki so hitrej?i, naj pa kak kilometer ali dva potrpijo za po?asnej?imi.

Saj sem ?e takoj napisal, da se me gotovo ne bo prav razumelo. In res se me ni. In zdaj, ko je pri?el Boss pametovat, se menite, kot se veste in znate. ?e sre?a, da vas ne upo?tevajo ampak je to zgolj debata...

Verjemi, da v ?ivljenju se ne spomnim, kdaj bi zaradi moje nesposobnosti, arogance ali kakr?negakoli drugega vzroka nekdo moral re?evati mojo ko?o. Sem jo pa sam drugim ?e ne?tetokrat. Pa nikoli nisem rekel, da sem odli?en voznik sem pa verjetno eden tistih, ki vedo kje je meja pa ali je to na cesti ali pa tudi predno sedem za volan - ker spo?tujem ?ivljenje tako svoje kot drugih, ki bi jih morebiti lahko z nespo?tovanjem tega ogrozil. Ja Slivka tudi pod vplivom alkohola nisem nikoli sedel za volan, niti drog niti zdravil ali pomirjeval in podobnega sranja. In ja tudi zaradi ene u?ive le?e nisem sedel za volan.

In ravno zaradi tega, ker se koristnih nasvetov ne upo?teva ljudje umirajo na cestah ampak ?koda, da je to samo debata in da nekateri bodo znali iz vsega tega potegnit samo in le napad nase. In zato, ker nih?e ne zna in no?e prevzet osebne odgovornosti smo v slo tudi v takem sranju kot smo.

mah sej je brez veze, da ?e naprej karkoli razlagam - me pa vse skupaj spominja na tiste brezplodne debate z Lojzem... :whatever:

Zakaj tako kot debatiramo o psihofizi?nih sposobnostih starej?ih ne debatiramo enako o sposobnostih psihotikov, ki svoje frustracije iz?ivljajo na cesti.

Enako kot razni me?ka?i, ki povzro?ajo nevarne situacije gredo meni na jetra razni nesojeni ?umaherji s kak?nimi hondami, ki v naseljih kjer se ve, da ni nikoli mili?nikov, prekora?ujejo omejitve za 100%.

uff sem mislil, da je jasno, da s nisem spravil samo na starej?e ampak na splo?no na vse tiste, ki za volan zaradi razli?nih vzrokov pa? ne sodijo ali ne sodijo ve?. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Se pravi odobrava?, da se na cesti najdejo vsemogo?i osebki v raznoraznih stanjih tudi taki opiti od alkohola do zadrogiranosti, ker pa? ni enostavno pridet z javnim prometom. A se ti res zdi, da je ta logika v redu.

Pa da ne bo zgledalo da samo druge vidim. Primer zadnji?: bom razlo?il bolj plasti?no in razumljivo, da se vidi na kaj ciljam. Imam dioptrijo -7,5, kar pomeni, da brez o?al ali le? sem napol slep. Poleti smo se z otroci kopali in mi je voda odplaknila eno izmed le?. ?e vedno sem imel drugo samo globinski vid je okrnjen - pa a misli?, da sem napokal otroke v avto in se odpeljal tiste 2,5km do apartmaja? Ne lepo smo ?li pe?, avto pa pustili pri morju. Nato sem vzel drugo le?o in ?e enkrat ?el pe? po avto.

Ne vem ?e dojame? poanto... ?e vedno sem bil realtivno sposoben z enim o?esom, da pripeljem po tistih ulicah po?asi (recimo 20-30km/h) do apartmaja a ker sem odgovoren do drugih in sebe pa? nisem dopustil niti najmanj?e mo?nosti, da bi se kaj zgodilo.

Nimam ?elje kogarkoli omejevati samo v kolikor pa neomejevanje lahko pomeni zmanj?anje varnosti tudi mene pa pa? nisem ve? tako toleranten. In zato nisem toleranten tudi do alkoholizirancev in zadrogirancev za volanom pa do tistih, ki vozijo na mo?nih zdravilih, ali pa tistih, ki so preutrujeni za vo?njo kot tudi tisti, ki zaradi ranoraznih vzrokov motori?no niso ve? sposobni normalno upravljati motornih vozil. Pa? ne gre in ko se 1x zgodi je pa? prepozno.

?e enkrat - imeti izpit za upravljanje vozil ni ustavna pravica ampak je privilegij, ki si ga mora? zaslu?iti. In zato, ker se tega tako ne jemlje imamo zdele afero z avto ?olami, zdravniki medicine dela, direkcijami za varnost v prometu itd.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa ja, pri 70-ih bom rade volje vrnil tisto vozni?ko dovoljenje, ?e mi bodo svetovali, naj ne vozim ve?. Isto sta naredili moji dve stari mami. Pri nas v familiji nimamo te?av z egom :) Bolje prej nehat, kot pa komu ?ivljenje uni?it.

Javni promet ni tak slab. Sploh, ?e ?ivi? v mestu, va??ani pa itak redko zaidejo v mesto, ko so enkrat v penziji. Na?i dve stari mami sta pre?altali na avtobus in taksi. In jih letno stane manj kot registracija avta + servisi + benz. ?e pa morata na kako dalj?o pot, jih pa kdo izmed nas odpelje. Ali pa gresta na vlak. Mislim, da je bolj krivo to, da je na?a miselnost preve? na komot. Bom moker, pa se bom prehladil, pa prdec se mi bo ustavil pa to in ono in tretje... kup izgovorov, samo da ne bi naredil 2-eh korakov pe?.

Lep?e ne bi mogel napisati in tole bi bilo treba dat vsakemu za prebrat, ki misli, da bo do konca ?ivljenja lahko po?el vse kar se mu zaho?e. Hmmm a svojci znajo starim in motori?no ope?anim ljudem odstranit vse nevarne predmete (no?e, ?age, raznorazne druge ostre in nevarne predmete) izpit pa bi jim kar vsem pustili. Pa kle ne gre samo za ogro?anje samega sebe ampak tudi vse druge udele?ence v prometu. Pol pa gleda? ?rno kroniko pa te kr srat prime - na AC v napa?no smer, zletel s ceste, ?elno v nasproti voze?ega ali v drevo ipd - letnice rojstva voznikov in voznic pa tam nekje okoli druge svetovne vojne.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

"ljigavac" brez primere - upam, da je vsaj zdej jasno zakaj tega bizgeca ?e leta in leta ne prebavljam niti pod razno. Upam, da bo to dobra ?ola za prometnega ministra in da bodo ?lendara "odmaknili" iz vseh funkcij, kjer je pravi ?kodljivec. Seveda pa je tako kot vsepovsod drugod in tudi on ima kr nekaj raznoraznih Lojzev in Lojzk k mu dr?ijo moralno ?tango.

mah kr neki... mi pa plafon vr?e sam da ga vidim al pa da ga sli?im kake ima...

no ja ?e dobro, da jih je vse ve?, ki so ga kon?no spregledali

http://www.dnevnik.si/kronika/zlender-moto...-omerzel-molci#

In voila... ?e dobro, da nekdo moje ?elje in upanja upo?teva. ?lender barabon je odstopljen s funkcij :ouje:

http://www.24ur.com/novice/slovenija/zlend...dil-odstop.html

Zdej naj pa samo ?e kriminalisti pogledajo malo pod povr?je. Afera s Kanglerjevimi radarji bo spet njegovo ime privlekla na plano.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Morebitni ponudnik se mora z ponujeno pnevmatiko, ki ne sme biti vo?ena ve? kot 1000km zglasiti pred oddajo ponudbe na AMZS centru, kjer bo opravil test, ki je del ponudbe. Pnevmatika mora biti name??ena na avtomobil XXX razreda, ponudnik krije stro?ke testa sam.

Ponudba brez testne prilogi ni veljavna

Izbira ponudnika 60% cena

20% najmanj?a zavorna pot

10% najbolj?i ?as v izogibanju ovir na mokri /hladni podlagi

10% namanj?i aquaplaning

A je te?ko? Saj se ne gre policiji za biznis?

To?no tako sem mislil... kdor pa nima denarja za dat na test 4 gume pa pri tem bi jih itak dobil nazaj vo?ene pa? tist ?as testa, ta nima kej kandidirat na takih razpisih.

Bom zloben pa reku da se vidi da si v javnem sektorju.

V kak?nem javnem sektorju sem? Od kod pa zdej ta info? :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Enostavno... naredi se test gum na vranskem in dolo?i parametre katere mora guma izpolnjevati (max zavorna pot, vodljivost, obna?anje pri vi?jih hitrostih, ipd).

Tukaj gre za obse?na naro?ila in zato se lahko tak test popolnoma korektno zahteva od ponudnikov, ki prijavijo svoje izdelke na razpis.

?e testa guma ne opravi je pa? takoj izlo?ena ... izbere se pa potem najbolj ugodnega od tistih, ki prestanejo test.

Tukaj bi potem dejansko dobili najbolj?i in najcenej?i izbor samo za to se je treba tudi malo pomujat s strani razpisovalca - kle pa rata problem, ker o?itno tele razpise delajo 28 let stare tajnice brez dejanskih izku?enj kaj potrebujejo policisti za opravljanje svojega poklica.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kaj kdo bo odgovarjal? Ma? in?titut javnega naro?ila, dal so ven razpis en je dal najbolj ugodno ponudbo in to je to.....

tisti, ki je razpis sestavil je ?isti aberveznik in bi moral v razpisu dejansko navest, da se i??e kvaliteten proizvod in ne kitajsko sranje za ubit. Sicer pa, bi bilo zanimivo, da bi policisti odklonili vo?njo s takimi vozili, ker so neustrzno tehni?no pripravljena - sploh ker gre za vozila, ki se jih vozi pri vi?jih hitrostih in zahtevah.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kaj ?e?, ?e je pa tako fino bloge delat in pizdit ?ez vse. ?ist prav so mel, kaj pa ?e bi bil model in?pektor in bi mu prodali alko po tej uri, ko je zakonska omejitev... pol bi jim pa veselo pisal astronomske kazni.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Evo - se ?e koljejo med sabo... nih?e ni? kriv pa vsi so vedeli. Pizda pa kdaj bo v tej dr?avi kdo odgovarjal za kej?

O tovornjakarjih in avtobusarjih pa itak brez besed - to se tako ali tako vidi na cestah.

http://www.24ur.com/staba-zlendru-opazovat...velik-greh.html

pa ?e tale... policijske provide grejo na ?ang?lang gume. Ko se bo kdo ubil zarad tega, ko bo gumo pri 200km/h razneslo pa spet ne bo nih?e ni? kriv ?e najmanj pa tisti, ki je odobril tak nakup. Pa jebemu, ?e se ne bo nekomu v kratkem skegljalo pa enemu takemu brihtolu vse zobe ven zbil...

http://www.24ur.com/novice/slovenija/slabe...o-prestale.html

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ampak tole ''bom stopil na bremzo, da bo videl kak heroj je'' je pa tudi otro?je no.

Ljudje pa sami kli?ejo probleme ?al. ?e ti kdo blenda za ritjo, bi se samo vpra?al kaj je narobe z mano. Izpustimo seveda pri tem une k pretiravajo z blendanjem...

?e odgovarja? meni si narobe razumel. Govorim o tem, da je policija posredovala in sanja?a oglobila tako kot se spodobi in da ?e bi policija vedno tako ukrepala pri takih me?ka?ih in neodlo?ne?ih, ki ustvarjajo predpogoje za nastanek sranja, bi se hitro tudi ta del raspucal in potem bi kar naenkrat bilo bistveno manj ?iv?nosti, blendanja, hupanja, rinjenja v rit ipd.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e bi to bila praksa bi se zelo hitro uredil promet... nobenih sanja?ev in izsiljevalcev, kar bi posledi?no prineslo tudi manj ali celo ni? vo?enj za ritjo in raznoraznega blendanja in ?iv?kanja.

Za vse bi bilo prav sam na pravem koncu se je treba lotit problema ne pa da se loti? posledice vzrok te pa ne zanima.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

"ljigavac" brez primere - upam, da je vsaj zdej jasno zakaj tega bizgeca ?e leta in leta ne prebavljam niti pod razno. Upam, da bo to dobra ?ola za prometnega ministra in da bodo ?lendara "odmaknili" iz vseh funkcij, kjer je pravi ?kodljivec. Seveda pa je tako kot vsepovsod drugod in tudi on ima kr nekaj raznoraznih Lojzev in Lojzk k mu dr?ijo moralno ?tango.

mah kr neki... mi pa plafon vr?e sam da ga vidim al pa da ga sli?im kake ima...

no ja ?e dobro, da jih je vse ve?, ki so ga kon?no spregledali

http://www.dnevnik.si/kronika/zlender-moto...-omerzel-molci#

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Evo car ?lender je na?el izgovor zakaj niso ukrepali prej... in za to izjavo je rabil 5 dni, da so se zmenili, kako se bodo re?ili odgovornosti...

In policija je dopu??ala, da se je to dogajalo dve leti in da so dve leti po cestah vozili ljudje brez veljavnih vozni?kih dovoljenj ali jih celo niso nikoli imeli. Se pravi, dve leti naj bi zavestno dopu??ali nevarnost na cesti a po drugi strani pa zganjajo teror nad folkom z nekim merjenjem varnostne.

http://www.24ur.com/zlender-s-postopki-nis...ja-dokazov.html

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zanimivo razmi?ljanje o SLO voznikih;

http://www.24ur.com/novice/slovenija/slove...-pa-za-ego.html

Od LJ do Lendave v 2h, a s tem si kvalificirani divjak ali kaj? :lol:

Tale ?lanek je res kr nekaj in eno samo posplo?evanje ter navajanje nekih stereotipnih zastarelih polresnic.

Od Lj do Lendave, po omejitvah pride? v 1 uri in 40 minut. podatek, ki pa so ga tukaj navajali je pa bil ?e iz ?asa, ko je bila AC samo do za?etka Maribora in je bila pot dejansko iz Lj do Lendave kr precej preko dveh ur. Tolk o kredibilnosti ?lanka.

Je pa ?lanek vsaj od za?etka eno grozno posplo?evanje na osnovi enega, ki so ga na?li, ker je peljal preko 200km/h. 99,99% ljudi ne vozi tako in zaradi nekaj primerkov zdaj predstavljat, kot, da imamo ve? ali manj vsi manjvrednostni kompleks si lahko izmisli samo nekdo, ki se skriva za svojo izobrazbo dejansko pa prakti?nih izku?enj s tega podro?ja nima.

Konstantno sem na cesti in vozim dejanko nekje 130-140km/h po AC in lahko pre?tejem na prste ene roke, kolk ljudi me prehiti pa ?e tisti so jedva malce hitrej?i. Mogo?e 20-30km/h ?ez omejitev. Je pa dnevno ogromno izsiljevanja s strani po?asnih voznikov, ki ti zapeljejo direkt pred tabo pa re?uj situacijo kakor ve? in zna?. To je cestna aroganca in nesposobnost ter egoizem brez primere in najve? nesre? na AC se zgodi ravno iz tega naslova in ne iz tega, da je AC polna divjakov.

Ko bomo enkrat kon?no spoznali od kod preti najve? nevarnosti na cesti in kateri prekr?ki povzro?ajo dejansko najhuj?e nesre?e in ko bomo enkrat kon?no lo?ili nesre?o, ki je nastala iz naslova objestnosti od samomora bomo dejansko lahko rekli koliko je resni?en vpliv dolo?enih kr?itev zakona vpliva na samo varnost. Sploh, ?e bo enkrat v to ena?bo v?teta ?e kvaliteta cest in vzdr?evanost avtomobilov (zavore, amortizerji, gume, krmilni mehanizem, itd) se bo dalo ?ele narediti na?rt kako ?e izbolj?ati prometno varnost, ki si je roko na srce v zadnjih desetih letih bistveno izbolj?ala.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.