U bistvu je ?e ena mo?nost, da moja sestra jutri pripelje koledarje ?e za koga, ki bi jih potem pri?el iskat v Lokovec. Le da bi to moral vedeti najpozneje do 9ih zjutraj (da jo pokli?em in ji "naro?im" prevoz) in da bodo koledarji pri njej v BTCju najpozneje do 11ih.
Pripelji se gor, pa greva z BTjko. Moja ?ena gotovo ne bo ?la z njo v slu?bo, ker je ?e nekaj let brezposelna ( kot prvo ima diplomo iz fizike, kot drugo ima ?tiri otroke...).
Starej?i planinski par se sprehaja po planinski poti, pri tem pa obujata spomine iz mladosti.
MO?: "No draga, se spomni? tukaj za tem plotom si mi prvi? podarila cvet svoje ljubezni." ?ENA: "Seveda dragi, kako bi mogla pozabiti te ?udovite trenutke". MO?: "Mogo?e bi pa danes lahko to ponovila?" ?ENA: "Zakaj pa ne, v spomin na najino mladost." Po kon?ani medsebojni obdaritvi pa mo? pravi ?eni: "Madona draga, danes si pa bila veliko bolj ?ivahna, kot pred 50 leti." ?ENA: "Dragi le kako ne bi bila, pred 50 leti je bil to navaden plot, danes pa je elektri?ni pastir."
O?e ne preve? uspe?nega sina je pri?el v ?olo na govorilne ure. U?iteljica mu pravi: "Dober dan, sedite prosim." "Nimam ?asa, samo povejte mi, kako gre mojemu sinu." "Ni dobro. Enice iz matematike, sloven??ine in angle??ine." "No, dobro. Povejte mi raje, kak?en je pri ?portni vzgoji." "Dober, zelo dober." "In kak?en je po obna?anju?" "V redu fant. Zelo priden." "No, vidite. Kar ga jaz nau?im, je super, kar ga vi, je pa katastrofalno."
Prvi dan ?ole nekje v Ljubljani, Slovenija, leta 2020. U?itelj preverja prisotnost u?encev: "Mustafa al Eih Zeri?" - "Ovdje." "Achmed El Kabul?" - " Ovdje." "Fatima Bin Pardin? " - " Ovdje." "Ali Abdul Olmi?" - " Ovdje." "Mohammed Bin Kadir?" - " Ovdje." "Al Jabla Zic?" - Ti?ina v razredu. "Al Jabla Zic?" - Ti?ina se nadaljuje,vsi gledajo okoli sebe po razredu. U?itelj ponovi vpra?anje:"Al Jabla Zic?" Deklica v drugi vrsti se javi: "Oprostite, u?itelj, mislim da sem to jaz, ampak prebere se Alja Bla?i?"
21. rojstni dan, Tine iz Bohinja je sli?al zgodbice o neverjetni dru?inski tradiciji.
Pravili so, da so njegov o?e, dedek in pradedek na svoj 21. rojstni dan imeli mo?nost hoditi po vodi ?ez Bohinjsko jezero, do o?tarije, kjer so si privo??ili svojo prvo alkoholno pija?o. Tako je Tine na svoj 21. rojstni dan, skupaj s prijateljem Martinom, odveslal na sredo jezera. Tine je stopil iz ?olna in se skoraj utopil. A Martin ga je uspel re?iti iz vode.
Besen in zmeden se je Tine odpravil do svoje babice.
?Babica?, jo je vprasal, ?danes je moj 21. rojstni dan. Zakaj torej ne morem hoditi po vodi, tako kot so lahko moj o?e, dedek in pradedek??
Babica se je zazrla v Tinetove o?i in odgovorila, ?Ker so se tvoj o?e, dedek in pradedek rodili januarja. Ti pa si se rodil avgusta.?
"Ti si pa ful shuj?al!" "Ja, sem na lo?evalni dieti." "Kako pa to zgleda?" "Lo?ujem se, kuhat pa ne znam."
Pepca zavistno prijateljici ?tefki: "Ohoho, kako si lepo shuj?ala. Kak?na nova dieta?" ?tefka: "Kje pa? Le krompir, korenje in fi?ol." "A res? Pa si vse to kuhala ali pekla?" "Okopavala."
So stvari, ki bi se jih morali ljudje nau?iti od psov. Na primer lojalnost, zaupanje, ljubezen, zvestoba,...
Mi smo se pa nau?ili samo polo?aja...
?ef je delal plan letnih dopustov, kar je zelo zahtevno in zoprno delo. Pa vpra?a Lojzeta: "Ti, a ma? rad 'topu pir?" "Ne, to pa ne!" "Kaj pa pre?vicane 'babe'?" "Uf, groza, to pa sploh ne." "No, ti gre? januarja na dopust!"
Janez se zve?er vrne domov iz druge ?smene?, se sesede na stol v kuhinji in vpra?a: "Kaj bo za ve?erjo?" ?ena se postavi v zapeljivo pozo in pravi: "Mogo?e jaz?" Janez: "Saj ve?, da ne smem ni? mastnega."
"No, Janezek, povej mi," re?e u?itelj, "re?itev naslednje naloge: Tvoj o?e gre pe? iz Ljubljane proti Medvodam s hitrostjo 3 km/h. Tvoj stric gre eno uro pozneje za njim s hitrostjo 5 km/h. Kje se sre?ata?"
Janezek kot iz pu?ke: "V prvi gostilni!"
Poveljnik gasilcev vstopi v prostor, kjer gasilci pre?ivljajo de?urstvo. Nasmehne se vsem, po?asi stopi do avtomata za kavo, jo po?asi srka...
Ko ga gasilci presene?eno in vpra?ujo?e gledajo, kaj naj to pomeni, poveljnik re?e: "Fantje, prav po?asi se zmigajte, dav?na uprava gori!"
Kako pa facebook ?teka danes...5 krat sem ?e kliknil "DOMOV" pa sem ?e kar v gostilni.
?as celi rane. Zato se pri zdravniku ponavadi ?aka ure in ure.
Vsi smo ?e sli?ali za sre?o v nesre?i. Ne vemo pa kaj je nesre?a v sre?i. Ko dobi? slu?bo po letu dni pisanja pro?enj, pa ti prvi dan novi sodelavci povejo,da ?e pol leta niso dobili pla?e.
Punca brez oblin je kot jakna brez ?epov - ne ve? kam bi roke dal.
Moj penis je bil v Giunessovi knjigi rekordov - potem pa so me vrgli iz knji?nice!
Vzrok nizke rodnosti v Sloveniji:
Preden povpre?na slovenska mati izpusti svojega Janeza iz naro?ja, je sosedova Micka ?e v menopavzi.
"Mami, Janez me je zasnubil. Toda on ne verjame niti v nebesa niti v pekel."
"Ni? ne de, mu bova ?e dokazali, da obstajata."
Advokat daje navodila svojemu klientu tik pred obravnavo:
"Nekaj si morate dobro zapomniti."
"Poslu?am."
"Ko boste pred sodnikom na vsako vpra?anje odgovarjajte na dolgo in ?iroko."
"Zakaj pa?"
"Dlje kot boste odgovarjali, dlje boste na svobodi."
Prileti Mujo v hi?o in na vratih vpije: Mujo : "?enooo... ?ta bi radila kad bih dobio na lotu?" Fata: "Uzela bih ti pola i ostavila te!" Mujo vzame 20? iz ?epa, da ?eni 10 in veselo re?e: "Ajd bri?i"
V ?oli se u?ijo zahtevnej?e izraze. U?iteljica vpra?a, Kaj je to 'katastrofa'.
Janezek pravi :"Katastrofa bi bila, ?e bi zajec pri?el v vrt in obgrizel solato."
"Ne, Janezek, to bi bila '?koda'. Katastrofa bi bila na primer, ?e bi strmoglavilo vladno letalo s predsednikom in vsemi ?lani vlade in bi vsi umrli. Si razumel razliko ?"
Janezek : "Ja."
?ez nekaj dni pride ?olski in?pektor kontrolirat znanje.
Vpra?a : "Kdo mi lahko razlo?i, kaj je 'katastrofa'?"
Janezek ponosen :"Katastrofa bi bila, ?e bi strmoglavilo vladno letalo z vsemi ?lani vlade in bi vsi umrli."
"Odli?no razume? pojme."
Janezek pa ?e doda : "Ampak ne bi pa bila to ?koda. ?koda bi bila, ?e bi zajec v vrtu obgrizel zelje."
Znanstveniki so odkrili, da ima vsak tretji ?lovek psihi?ne te?ave.
Poglejte dva ?loveka okoli vas. ?e je z njima vse v redu...e, jebiga.
Pred bolnico ?epi klo?ar in prosi za drobi?. Da ne bo vse tako neosebno, ga vpra?am, kako je tako kon?al.
Odgovoril mi je: ??e prej?nji teden sem imel vse. Kuharja, ki mi je kuhal, mojo sobo so ?istili, obla?ila prali in likali, imel sem streho nad sabo, TV, internet, lahko sem ?el v telovadnico, knji?nico, lahko sem se ?olal.?
Vpra?al sem ga, kaj se mu je zgodilo: droge, alkohol, lo?itev, kaj drugega?
Danes dogodek v bolnici me je podu?il, kaj je to relativnost.
En nono se pridu?a, da kaj mu je zdravnik povedal in da je ta zdravnik navaden mulc, popolni zelenec, in da si ta zdravnik domi?lja, da je ne vem kaj, pa pojma nima, ker je smrkavec komaj ?olo kon?al takrat, ko je on ?e ?el v penzijo...
Ta nono je letnik 1924. Torej, ?e je za?el delati pri dvajsetih (kar takrat ni bila nobena redkost), je ?el v penzijo pri ?estdesetih. Torej nekje okoli leta 1984. ?e je zdravnik takrat kon?al ?tudij in za?el delati, ima do zdaj ?e okoli 30 let delovne dobe. No, ja, za nonota je ?e vedno smrkavec, pa ?eprav jih ima zdravnik ?e blizu 60...
Je??m jim vse po spisku, banda u?iva, samo da pridem domov, vzamem lopato in bolje da jih ni ve? gor!
30.1.2014 nam je ?led uni?il linijo za telefon in internet. Nato je sledilo sitnarjenje na Telekomu in ker sem bil dovolj siten, so mi "?e" 24.11.2015 sestavili linijo tako kot je treba in na novih steklenih vlaknih je optika delovala odli?no.
Danes pa mi ?ena sporo?i v slu?bo, da so neki gozdarji s procesorjem zapletli v linijo in optiko "pofrizirali" s tisto procesorsko glavo, ki od debla ?aga veje pro?. In je linija ne le pretrgana, ampak fino preme?kana.
Pa niti en mesec nisem u?ival v lepo delujo?em internetu...
Me zanima, koliko ?asa bomo zdaj brez, preden bodo tole optiko sestavili skupaj? Zna bit, da do ponedeljka, dokler ne pridem spet v slu?bo, ker optiko baje ni tako enostavno sestaviti skupaj. In glede na to, da so nekaj metrov linije zme?kali, bo najbr? potrebno u?tukat nov kos.
In zanima me, kako bo s hitrostjo po popravilu?
In ravno premi?ljujem, da bi zamenjal ra?unalnik, ker mi je ta za?el delat te?ave, sploh ko sem ?el kaj brskat po internetu. No, vsaj nekaj dni teh te?av zdaj ne bo...
Ma, pi??a jim, pa v tako lepem son?nem vremenu. A ni mogel peljat tisto borelo dva metra bolj naprej, pa bi bil mir.
Slovenija je svetovna velesila v izdelavi copat, za veliko moskih tole zgoraj se kako drzi in potem posledicno niti ne cudi kolko je alkoholizma in pomirjeval, ki lahko izvira tudi iz lastne nemoci in frustracij. Zenske so se v tej drzavci taaaako povampirle, da je groza! Ubogi evnuhi pa jim le sramezljivo prikimavajo. Pateticno je to ze samo gledat z distance!
Nazdravljam na izjeme obeh spolov!
Zmaj, a je to mi?ljeno kot hec ali ti resno tako razmi?lja??
Glede na to da je na trgu cedalje vec pametnih naprav in pripomockov cakam na PAMETNE MEGLENKE!!!
Ker v strnjeni koloni in vidljivosti vsaj 50m, pa ima uni spredaj vzgano zadnjo, tisti uzadaj pa prednji. Ko si vmes je voznje RES BOZANSKA UZIVANCIJA! :S
Mislim, da v tem norem svetu nekaj RES pametnega ne bo? do?akal...
Najbr? velja isto kot za re?evalna vozila: tolik?na, da ima voznik vozilo ves ?as pod kontrolo.
Nujna vo?nja ga sicer ne obvezuje predpisom in lahko pelje skozi rde?o na semaforju in prehiteva ?ez polno ?rto in podobno, zato ga pri tovrstnih kr?itvah policija ne obravnava. Vseeno pa mora imeti vozilo pod nadzorom. ?e pride do nesre?e, je ravno tako kriv za izsiljevanje ali neprilagojeno hitrost.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Greva se u?iti matematiko: se?tejeva tebe in mene, od?tejeva obleko, podeliva noge, nato se pa mno?iva...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani