Težava je, kot se je že @NevLado zgoraj dotaknil, da se ljudje ne informirajo in dejansko ne ločijo hrušk od jabolk.
Na ta način lahko tudi na novo zapakirane rečmo temu piramidne sheme uspejo. Ta nateg ni nič drugačen kot ga delajo razni skladi z vrednostnimi papirji in fiat valutami že ohoho let, sam da je tukaj kripto predznak, ampak to ni bistvo kriptovalut in blockchaina kot takega.
Blockchain je sam po sebi transparenten in sledljiv, kar pa finančnikom in bankirjem tega sveta ne paše ravno najbolj. Ker skubijo narod že odkar obstajajo banke.
S temi hitrimi zaslužki in kriptomiljonarji se je celotna stvar dejansko izrodila, upam da vseeno pride enkrat uporabna vrednost naprej. Predno "regulatorji" celotno stvar pohopsajo za svojo in zapakirajo v neko sranje kot se ga servira že vseskozi..
Sam površno spremljam dogajanje, imam tudi svoj wallet, kjer hranim nekaj različnih coinov, stran od centraliziranih platform. Majhne vložke, kjer sem se predvsem učil metod prenosov, stakeanja, kako stvari delujejo. Bolj zato sem šel v to, da ne ostanem tehnološko povsem zadaj, da me ne povozi čas. In sem se vedno čudil v gostilniških debatah, ko so kolegi predstavljali drugim naslednji "veliki met", to bo šlo iz centov v par 10 dolarjev garant...to je blo v času debelih krav, zdej se debat o kriptu ne odpira. Osebno nebi upal nekomu svetovat da vrže znesek v eno stvar, sploh pa ne s tako mero prepričanja. Naj vsak sam razišče in se odloči. Je možnost hitrega zaslužka, k so ga tu nekateri videli, razsodnost odpihnila stran..
Če pogledamo še izkušnjo z bolj klasičnim finančnim svetom, kjer me je zmotilo lani in me je spet letos..pred 15 imi leti sem začel vlagat v en sklad, pogodbeno letno dodajal in lani se je ta varčevalna doba zaključila (še sreča da ne letos..)...seveda kar vplačaš je privarčevano po plači, kjer si je država že vzela svoj delež...naložba je premagovala inflacijo in zaključila z nekim dobičkom, kjer si je po izplačilu zopet država vzela svoj delež. In ko dobim odločbo CSDja letos sem bil seveda nagrajen še z dražjim vrtcem zaradi te transakcije po tem zadnjem nisem šel več računat, če se mi je dejansko izplačalo, da mi ne pade povsem dol. Vprašanje če je kaj razlike v primerjavi s tem, da bi doma v štumf dajal.
Isti klinac, ker bi ti pa inflacija znižala vrednost tega štumfa
In sedaj bodo pa vsi ti vlagatelji tiho, kot da ni bilo nič prej so se pa vsi na veliko hvalili kako so te kao valute ful donosne itd, itd.... 🤔 Na koncu jim je pa prav, da so vse izgubili, ker...
Ne bom napisal, ker lahko dregnem v kako osje gnezdo.... 🥴
Tebi na žalost ni jasno kaj kriptovaluta je. Enkrat sem že razlagal o jabolkih in primerjavi z njimi v tej temi - pobrskaj, probaj razumet. Če imaš vprašanja, sem/smo ti na razpolago.
Na kratko pa mogoče/ponovno spet to, da je to pač sredstvo, katerega vrednost je določena na podlagi več dejavnikov. Na žalost nam mediji servirajo sam tisto kar hočeš slišat, npr "kripto propadaa waaa", nihče pa recimo ne pove, da prav tako nihajo tudi ostala sredstva. Primer je zlato. Cena je zanihala za 20% v plus, potem pa za 20% v minus v zadnje pol leta.
Pa se mi ne zdi mazda glih poceni ☺️ Drgač pravijo tle, da sta za oceno primerljive cene avtomobila najvišjo oceno dobila mazda CX-30 in hyundai tucson 🙂 Ko vidim cene ostalih, adijo pamet res 🙂
V petih letih so se športni terenci srednjega razreda, ki so prispeli na primerjalni test PRIMA, v povprečju podražili kar za deset tisoč evrov.
Ampak tucson se s tem motorjem dejansko nekam premakne, kar za G150 v CX-30 težko rečemo. Je pa CX-30 definitivno boljša v ovinkih kot tucson, preverjno na lastno pest. Pa porabo ima tudi manjšo.
Drgač pa sori, a sm blesav al ne razumem poante tega članka. Primerjajo hruške z jabolki, živ bog ni pomislil na ceno stroška servisa... eh slovensko novinarstvo..
a si ziher .... ker po petkovem padcu FTXa zgleda da je situacije precej hujša kokr jo probajo prikazat ....
kako se bo to use skupaj odvijalo bo še zelo zanimivo spremljat .... se je pa vedelo da je market konkretno prenapihnjen in je bilo samo vprašanje časa kdaj bo use skup počlo ...
Evo še kako je vrednost FTX kovanca padla v zadnjem tednu ...
se pa v trenutnih razmerah lahko to zgodi tud ostalim kovancem in isto velja za fiat valute in ostali market ...
Po pravici povedano. Logar bi v tem trenutku najbols naredil da kreira svojo stranko in se distancira od JJ
In prepričan sem, da bi bil na volitvah precej uspešen. Kajti na podlagi % je pobral dosti volilcev, ki drugače volijo levo sredino.
Se mi pa tukaj porodi tista zgodba o vaški kurbi...Vemo, da v vsaki vasi obstaja vsaj ena mladenka za katero pravijo, da rada da. Pa ko se poroči in ima otroke je lahko super mama, skrbi za moža, skrbi za otroke, daje tist support družini, ki se pričakuje od matere. Ampak ko jo boš srečal v trgovini, pri zdravniku, etc... ti bo vedno nekje v glavi nek šum in glas govoril negativno in prva asociacija bo "lej jo kakšna kurba je bila...."
Pred par leti smo bili priča porastu veganstva. Zadeva je prešla mere zdrave pameti, ko so vegani prepričevali mesojedce, kako delajo škodo in da naj takoj nehajo jest meso. Takrat sem se držal za glavo in mislil svoje.
Sedaj smo na točki, ko necepljeni prepričujejo cepljene, da smo zajebali. Pa kaj klinca bi radi dokazali? Verjetno sami sebi, da ste nardili prav, da vas ne bo pekla slaba vest? Ne vem, res ne. Ampak nehajte posiljevat nas cepljene!!!
Najbolj me pa boli, ko se dejstva (!!!!) prireja na način, ki bi vam ustrezal. Pfizer je povedal nekaj popolnoma tretjega kot nekateri tu na forumu trdite in prikazujete. Na vse pretege se trudite povedat in prepričat svoje občutke, da imate prav. Na tiste osnovne stvari ste pa pozabili. SPOŠTOVANJE IN RAZUMEVANJE, DA SE JE NEKDO ODLOČIL DRUGAČE KOT VI; SOČUTJE DO SOČLOVEKA in POSLUH DO DRUGAČE MISLEČIH.
3 tedne nazaj sem napisal, da sem pozitiven na covid. Nihče ni vprašal hej, a si ok? Še več, vprašanja tukaj, med kolegi in službi so bila samo v stilu “pa si se cepil, ni nič pomagalo a?”
Zdej grem pa naprej užit nedeljo, sicer me vsake tok mal štihne pri srcu, verjetno od cepljenja - pa nima smisla da to zamero še vedno držim naprej in ustavim svoj lajf. Ni prva niti zadnja stvar, za katero sem se v lajfu mogoče nategnu. Vam pa dragi moji predlagam isto
Meni je bila sezona OK, če pogledam malo za nazaj:
1. še vedno sem mnenja da kljub temu, da ne maram MM93, je on res edini, ki ima jajca in vsakič ko ima priložnost gre na polno - kar je mentaliteta bedaka, ki kandidira za naslov prvaka. Proba skozi glavo čez zid.
2. tardeči imajo res bomba motor - upam, da za rdečega vraga drugo leto naredijo konkurenčen motor in da se neha vozit na tej kosilnici, ki ne gre nikamor - mislim, da bi lahko bil ponovno prvak
3. rip za suzuki, res sem rad navijal za njih, ker so se mi zdeli pristni, tudi rins in mir sta dečka na nivoju brez nekih izsiljevan in izgredov na cestišču - me malo boli, da bom moral drugo leto navijat za hondo, ampak pride tako kaj čmo
A res? Zdaj pa že vlečeš najbolj nesmiselne povezave. Glej, v dveh letih in pol je od 7000 kao umrlih s ali zaradi korone le cca dobrih 100 mlajših od 50 let. To je praktično presežek smrti v samo dveh do treh mesecih letošnjega leta. Ampak koronske smrti se beležijo že 30 mesecev pa še to vemo, da je uradno povprečje starosti umrlih za korono nekje dobrih 80 let in v povprečju so imeli zraven še tri pridružene bolezni. To so mel objavljeno ali v BMJ al pa v Lancet (se ne spomnim točno).
Dejmo logično razmislit. Če v enem mesecu umre v dolgoletnem povprečju 60 ljudi mlajših od 50 let, potem je pa teh recimo zdaj 80 al pa 90. Verjetno bi teh "viška" 20 ali 30 opazili, da so umrli zaradi korone in mediji bi bili polni člankov z naslovi, ki se začnejo: "Šokantno...", "Alarmantno...", "Ne boste verjeli...", "Grozljivo....", "Apokaliptično..." itd. Zdaj se pa delamo kot, da so presežne smrti v tej starostni grupi nekaj popolnoma normalnega.
In pa seveda bi vsaj od maja do avgusta, ko korone skoraj ni bilo zaznane bi verjetno vsaj takrat bil presežek negativen ali pa okoli ničle.
Tako pa:
Maj +61%
Junij +95%
Julij +23%
Avgust +25%
Ja.. ampak med covidom so se tudi bolnišnice ustavile.. rceimo si imel človeka, ki je čakal na pregled za neko "nenujno" stvarjo, ki se je na koncu izkazala za nujno - in ker je tip imel še daljšo čakalno dobo, kot bi jo imel pred covidom, je lahko to vodilo v smrt. A se zavedaš, koliko pregledov se je zamaknilo? To vse vpliva na statistiko smrti.
Ja madonca no, recimo na linku, ki si ga sam objavil na Covid 19 sledilniku - barve pomenijo starostne skupine in kar je nad črto so presežne smrti glede na obdobje 2015-2019.
Ko se začnejo zadeve skrivat, cenzurirat, se o njih ne moreš odkrito pogovarjat, če omeniš te zmerjajo z nekim fobom, filom al pa anti ne vem kaj... pol pač posumim, da zadeva ni taka kot jo predstavijo.
Največ potrjenih primerov je med "srednjo" populacijo --> zato imamo tudi več smrti v "srednji populaciji"?
Ok, sej vem da se ponavljam, ampak zakaj pa pri starejših od 70 let letos ni tega odstopanja ker bi verjetno moralo biti glede na tvoje navedbe o dolgotrajnih posledicah in poslabšanjem zdravstvenega stanja? Skos so govorili, da so starejši najbolj občutljivi in ranljivi in seveda tudi logično procentualno več umirajo (predvsem zaradi starosti) ampak noben graf tega ne potrjuje. Kljub temu, da nisem iz hribov doma mi ta statistika pač ne gre v račun, ker je nelogično glede na izjave stroke.
Osebno vidim samo te možnosti:
a.) kovid je bolezen, kjer smrtne posledice pridejo z večjim zamikom - malo verjetno ker nobena študija ni tega dokazala.
b.) posledice lockdownov, maltretiranje folka, onemogočanje socialne interakcije, strah za obdržanje zaposlitve, stres, ki spremlja vse to pač povzroča porast smrti predvsem pri populaciji, ki je delovno aktivan in jo skrbi za prihodnjost. Vseeno ljudje kr tako ne umrejo, če jih usoda bolj grdo pogleda razen, če je to povečanje na račun samomorov pa da se podatki o tem prikrivajo. Malo verjetno ni pa nemogoče.
c.) posledice cepiv niso tako zanemarljive kot pravijo in ravno zaradi prezapletene uporabe vaers sistema oziroma javljanja stranskih učinkov sploh nimamo realne slike o sami varnosti cepiv. Ne glede ali si priznamo ali ne, je ravno dejstvo, da je povečanje smrtnosti v visokoprecepljenih državah večje od tistih manjprecepljenih nakazuje, da je tole vseeno najverjetnejša možnost pa al si priznamo al pa pač si zatiskamo oči še naprej.
1 bold: Kje lahko vidim te podatke?
2 bold: Glej se strinjam. Mene včasih štihne pri srcu pa me pred cepljenem ni nikoli. Ampak imam pa tudi druga zdravstvena stanja od cepljenja, ki so lahko razlog štihanja. Kam bom zdej valiv krivdo? Tako da treba je imeti razum, jaz se strinjam, da posledice cepljenja niso niti približno zanemarljive. A vseeno to NI EDINI razlog za porast smrti.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@FuManchu sprašujem zato, ker pod pazduho kaže manj kot pod jezikom, rektalno pa pokaže še več in je kao najbolj natančno
Povezava za deljenje
Deli na druge strani