nism preprican,da bo tole delovalo,ker najbrz nimas v prikoli elektrobloka,mas direkt iz 220v na 12v.pri mojem kamperju je tko narejen,da ta EBL prejema strom ali od zunaj 220v ali od alternatorja motorja,kateri potem polni bivalni ali motorni acu.na bivalnega imam potem vezan se inverter 220v ter elektro panel,kjer so vse varovalke in stikala,ter seveda indikatorje napolnjenosti itd
Saj zato sem v dvomih in pomislim na potreben hisni 220v polnilc akomulatorja poleg....
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
V prikolici sem na?timal LED osvetlitev, in sicer na original 12V napeljavo, ki se transformira v glavni ?tromarski omarici 220V.
Torej priklop je vzporedno na 12V napeljavo, le da sem originalne reflektorske ?arnice ven vzel.
Sedaj pa vpra?anje - bi lahko dodal direktno preko stikala in varovalke 12V avto akomulator na 12V izhod? Vpra?anje je ali bi se filal in obenem napajal zgolj LEDice v primeru, ko ni 220V prikolpa (in s tem tudi 12V-ga)?
Nisem imel in?trumenta s seboj da bi izmeril napetost in tok na izhodu 12V trafota...
To bi bilo na primer primerno, ko gre? s prikolico nekam 'na divje' in uporabi? akomulator za osvetlitev pono?i brez elektrike, poln akomulator bi moral zlahka dr?ati ledice 14 dni - avtodom sistem....
Alternativa je imeti posebej polnilec akomulatorja preko 220V priklopljen na akomulator in akomulator priklopiti na LED posebej preko stikala, ampak ?e bi zadeva delovala kot sem narisal je to to, samo ta ?trom ni nedol?en, no?em po?arov....
Na primer:
in pa osvetlitev:
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Mah mercedes NAZADUJE iz dirke v dirko...konec je....Rosberg dobiva to?ke samo z vo?njo brez prehitevanj, na ra?un napak drugih.
Hamilton je pa en ogromen osel, zapravil je sigurno novo ?anso za prvaka - to ?e tretje leto!! Vsi mu ?ivkajo da se mora umiriti, manađerja nabavit, a on ?e vedno po svoje z glavo skozi zid. Pa resno je nevaren voznik.
Jap, dans se je pa videlo, da je Hemzi sicer hiter, samo kaj ko v glavi nima ni?.... , Knofek je za njega profesor!
Za ?umija in Rosberga pa je Ross Brown izjavil, da je izklju?no on kriv za nekonkuren?en avto, ne pa pilota... S ?ajtrgo se pa? ne da dirkat... Zato pa sedaj samo ?e ?akajo konec sezone,razvijajo pa avto za drugo sezono, pa da vidimo!
?e lani so celo sezono razvijali avto za letos....
To gre? po predoru kastelec dol z AC al kako? Pol pa samo naravnost pa ni? zavijat sam direkt do Rijeke... a sem prav razumel? Pa tam ziher ni Italijanov?
Ja za kastelcom za Podkraj in samo samo naravnost pa v hrib . V prvem hrva?kem kraju ima? potem tablo z zelenim avtocesto in rijeka - levo. pol pa ?ez Mune do avtoceste
Boss tam ni nikogar razen mene - kdaj ma? namen od oka ?tartat?
Verjetno ne gre? ?ez Ko?evje zaradi dojen?ka? Jest sem ?el prej?nji teden na Pag in nazaj...ni? folka, sredi dneva...mogo?e avto, dva pred tabo na meji, je pa res da so ooviinkiiii, ampak meni osebno je to bolje kot pa stat na mestu...ker pacienti po jadranski magistari itak vozijo 60 km/h...se mi je skor snel.
Prej?nji teden je bilo vse prazno na cestah povsod - vreme....v nedeljo za nazaj pa so ?e pritiskali dol, pred na?im kampom kolona - vrsta prikolc
Pozor Jelovice ima odcep za Rijeko.... je sicer ene 15min ve? ampak pade? na Re?ko avtocesto preko ribov na severno stran u?ke, bom pripopal, ?e gre? gremo lahko skupaj do odcepa. Sem ?el z motorjem tam prvi? v ?ivljenju, ker je tabla za avtocesto Rijeka, sem zavil in pri?el na avtocesto za Rijeko...pol pa ?ez U?ko nazaj v Istro..
?al je kruta realnost res taka, ampak je bil pa ?e skrajni ?as, da so pove?al kazni tut za tiste, ki ovirajo promet. ?alostno pa je, da takih nikol ne kaznujejo
Ma naj ve?ajo ni?ajo in se me?ejo ne vem kaj, dokler nih?e na cesti ne bo izvajal zakon bo vse enako. Policaji stojijo na enih in istih mestih v mestu, ob prehodih.
Odkar je policija imela ?istko jih ?e v Medvodah pri elektrarni ni ve?....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani