Skoči na vsebino
12V ?tromarsko vpra?anje
Napisano

Trafoti za napajanje ?arnic v prikolicah so ponavadi brez usmerni?kega mosti?ka-ven "pride" izmen?en ?trom.

Mo?no pa da so posodobl zadevo. :ne vem:

ta je enosmeren, to sem pa preveru :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

12V ?tromarsko vpra?anje
Napisano

nism preprican,da bo tole delovalo,ker najbrz nimas v prikoli elektrobloka,mas direkt iz 220v na 12v.pri mojem kamperju je tko narejen,da ta EBL prejema strom ali od zunaj 220v ali od alternatorja motorja,kateri potem polni bivalni ali motorni acu.na bivalnega imam potem vezan se inverter 220v ter elektro panel,kjer so vse varovalke in stikala,ter seveda indikatorje napolnjenosti itd

Saj zato sem v dvomih in pomislim na potreben hisni 220v polnilc akomulatorja poleg....

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

12V ?tromarsko vpra?anje
Napisano

V prikolici sem na?timal LED osvetlitev, in sicer na original 12V napeljavo, ki se transformira v glavni ?tromarski omarici 220V.

Torej priklop je vzporedno na 12V napeljavo, le da sem originalne reflektorske ?arnice ven vzel.

Sedaj pa vpra?anje - bi lahko dodal direktno preko stikala in varovalke 12V avto akomulator na 12V izhod? Vpra?anje je ali bi se filal in obenem napajal zgolj LEDice v primeru, ko ni 220V prikolpa (in s tem tudi 12V-ga)?

Nisem imel in?trumenta s seboj da bi izmeril napetost in tok na izhodu 12V trafota...

To bi bilo na primer primerno, ko gre? s prikolico nekam 'na divje' in uporabi? akomulator za osvetlitev pono?i brez elektrike, poln akomulator bi moral zlahka dr?ati ledice 14 dni - avtodom sistem....

Alternativa je imeti posebej polnilec akomulatorja preko 220V priklopljen na akomulator in akomulator priklopiti na LED posebej preko stikala, ampak ?e bi zadeva delovala kot sem narisal je to to, samo ta ?trom ni nedol?en, no?em po?arov....

Na primer:

post-2637-1312195192_thumb.jpg

in pa osvetlitev:

post-2637-1312195217_thumb.jpg post-2637-1312195230_thumb.jpg post-2637-1312195245_thumb.jpg post-2637-1312195255_thumb.jpg post-2637-1312195278_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Po?ta od "prijateljev iz Nigerije" in tablet za *khm* "zdravje", se ne ?teje kot slu?ben mejl :P

O ne ne, francozi majo pa neverjetno dober SPAM filter, ni? ve? 'please your lady like.....' :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

kok si ti bogi :)

To ni ni?, jaz mam cca 50+ mejlov na dan....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

12.8-15.8

Tezka.....mam trip grossglockner- dubrovnik s kolegom ki pride vse iz litve z motorjem in nadaljuje nazaj preko Barija

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri mejni prehod za na Hrva?ko
Napisano

Jaz pa nisem ?el tko, da sprobam naslednji?.

Tnx Jure za SMS.

A pol si frej :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Edini v petek na Jelovicah, edini danes ob 19:20 na Jelovicah :hohoho::hohoho::hohoho:

P.s. Isti policaj kot v petek - ?e se boste tukaj vozili, lahko vozite otroke tudi v prtlja?niku, ker pride en avto na 2 uri :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

?e en predober vikend na morju, tokrat for free - so nas pozabili v gu?vi vnesti v comp v petek :bravo: . Ma daj za pivo i to je to, na?a gre?ka :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

je kdo kandidat za ogled dirke v brnu(celi vikend) ?? jaz grem!

Kdaj je?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Mah mercedes NAZADUJE iz dirke v dirko...konec je....Rosberg dobiva to?ke samo z vo?njo brez prehitevanj, na ra?un napak drugih.

Hamilton je pa en ogromen osel, zapravil je sigurno novo ?anso za prvaka - to ?e tretje leto!! Vsi mu ?ivkajo da se mora umiriti, manađerja nabavit, a on ?e vedno po svoje z glavo skozi zid. Pa resno je nevaren voznik.

Jap, dans se je pa videlo, da je Hemzi sicer hiter, samo kaj ko v glavi nima ni?.... :harhar: , Knofek je za njega profesor!

Za ?umija in Rosberga pa je Ross Brown izjavil, da je izklju?no on kriv za nekonkuren?en avto, ne pa pilota... S ?ajtrgo se pa? ne da dirkat... :zvizga: Zato pa sedaj samo ?e ?akajo konec sezone,razvijajo pa avto za drugo sezono, pa da vidimo! ;)

?e lani so celo sezono razvijali avto za letos....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ok zmenjeno B)

P.S. N? skoraj 3 letnik sedaj vsakega vpra?a - a ma? ti luliko....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e bo vse normalno bom iz Logatca nekje ?tartal okoli 17:00, ?e pa se bo ?e?plovlje obiralo pa bolj proti 18:00. :ne vem:

Mi lul?karji se ponavadi prej spokamo, 1,2,3. ?e pride pa do zapletov se pa sli?iva, vsekakor ti pa sporo?im kako je na meji - ?e bo? ?el tam?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mednarodno vozni?ko dovoljenje
Napisano

za najem je va?no, da ga ima?, ?e te ustavijo?

http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=7&...a=13&info=0

prepovedana uporaba dnevnih lu?i :rolleyes:

http://www.amzs.si/?podrocje=37

Nekatere dr?ave, ki niso podpisnice Konvencije o cestnem prometu (1968) in ki poleg nacionalnega dovoljenja zahtevajo tudi MVD:

Angola, Argentina, Avstralija, Barbados, Banglade?, ?ile, Dominikanska republika, Egipt, Indija, Indonezija, Jamajka, Jordanija, Kanada, Kenija, Koreja, Libanon, Malezija, Mehika, Namibija, Nigerija, Nova Zelandija, Panama, Peru, Singapur, Sudan, Sirija, Tajska, Tunizija, Venezuela, ZDA.

Druga?e znotraj Evropske Unije je dovolj lasten dokument!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

ej a ti ?e kaj drugega je? kot ribe ?????? Sj samo pra?am :)

?kampe :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To gre? po predoru kastelec dol z AC al kako? Pol pa samo naravnost pa ni? zavijat sam direkt do Rijeke... a sem prav razumel? Pa tam ziher ni Italijanov?

Ja za kastelcom za Podkraj in samo samo naravnost pa v hrib . V prvem hrva?kem kraju ima? potem tablo z zelenim avtocesto in rijeka - levo. pol pa ?ez Mune do avtoceste

Boss tam ni nikogar razen mene - kdaj ma? namen od oka ?tartat?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Verjetno ne gre? ?ez Ko?evje zaradi dojen?ka? Jest sem ?el prej?nji teden na Pag in nazaj...ni? folka, sredi dneva...mogo?e avto, dva pred tabo na meji, je pa res da so ooviinkiiii, ampak meni osebno je to bolje kot pa stat na mestu...ker pacienti po jadranski magistari itak vozijo 60 km/h...se mi je skor snel.

Prej?nji teden je bilo vse prazno na cestah povsod - vreme....v nedeljo za nazaj pa so ?e pritiskali dol, pred na?im kampom kolona - vrsta prikolc

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To je to 31km je tale ?rta. Do meje imamo to?no 1 uro vedno za predstavo (iz LJ).

Garantirano nobenega - edino cariniki se ?elijo malo pogovarjati ker so osamljeni....

post-2637-1311770135_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozor Jelovice ima odcep za Rijeko.... je sicer ene 15min ve? ampak pade? na Re?ko avtocesto preko ribov na severno stran u?ke, bom pripopal, ?e gre? gremo lahko skupaj do odcepa. Sem ?el z motorjem tam prvi? v ?ivljenju, ker je tabla za avtocesto Rijeka, sem zavil in pri?el na avtocesto za Rijeko...pol pa ?ez U?ko nazaj v Istro.. :D:D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Vele omenjeni rondo Medvode vsaj 10.000 ojro dnevno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

?al je kruta realnost res taka, ampak je bil pa ?e skrajni ?as, da so pove?al kazni tut za tiste, ki ovirajo promet. ?alostno pa je, da takih nikol ne kaznujejo :blush:

Ma naj ve?ajo ni?ajo in se me?ejo ne vem kaj, dokler nih?e na cesti ne bo izvajal zakon bo vse enako. Policaji stojijo na enih in istih mestih v mestu, ob prehodih.

Odkar je policija imela ?istko jih ?e v Medvodah pri elektrarni ni ve?....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Men se ne zdi tolk hudo saj ?e vedno dobi? Dunlop sport maxx za 70? pa potenzo re 050 tud za tolk denarja. :ne vem:

kje pa? ker noben nima....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.