Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Boss je jamral za ucko, ne jamram za karavanke 8? pa tauren 11? jebi ga tok je ampak 60km/h v prenovljenih karavankah....to je pa psihoumor, ziher je to slovensko pravilo ki resuje miljon zivljenj

To ne vem, se pa ?as vo?nje skozi predor zato precej podalj?a in se kak?na ?rna Mazda 5 v tem ?asu prijetno shladi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Pred 10 min pri?el domov. Danes prevozil ?e 470km.

Odpeljal h?erko na letali??e v Benetke

Opala! Se je to mogo?e nekdo peljal po Gori?kem koncu brez  :cheers: . To bo treba sankcionirat...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Se pravi tudi prazne prikolice nebi smel vle?i (1000 kg), ker ima prikolica zapisano najve?jo skupno maso 2000 kg?  :vskalo:

To?no tako. Vedno se gleda najve?ja dovoljena skupna te?a in ne trenutna te?a. In ?eprav nikoli ne prese?em 1200 do 1300 kg, jo s petko legalno ne smem vle?, ker ima prikolica najve?jo dovoljeno skupno te?o 2000, petka pa lahko vle?e najve? 1400 kg...

:vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo: :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Bemti tako birokratsko dr?avo. Ve? kot imam dela bolj ugotavljam, da bi moral s seboj nositi sekiro, ne pa lopato...

Ugotovil sem, da ima ?enina petica v homologaciji zapisano, da lahko vle?e priklopnik do 1400 kg najve?je dovoljene skupne te?e. Ker smo prej hodili na po?itnice s BTjko, nisem niti gledal, koliko je prikolica te?ka. Zdaj pa se mi je ?e nekajkrat naredilo, da je v ?enini petki kazalec za temperaturo pojedel Viagro in se postavil pokonci. Predvsem, ko smo ?li od Vipave do Podnanosa (Rebrnice), pa tudi od Vrhnike do Logatca. Pa sem pomislil, da je mogo?e prikolica prete?ka. No, izkazalo se je, da je lastna te?a 1000 kg, je pa najve?ja dovoljena skupna masa 2000 kg. In sem ?el na tehni?ne, da bi zmanj?al najve?jo dovoljeno skupno maso prikolice na 1400 kg. Odgovor? To predelavo mi mora odobriti proizvajalec. Ko dobim dovoljenje za predelavo, moram pa na homologacijo, kjer preverijo, ?e je vse skladno z zakonodajo. Kako sem ga trapasto gledal... Saj ne bom ni? predeloval, le obremenjeval je ne bom toliko. Saj tudi do zdaj nismo nikoli nalo?ili ve? kot 200 kg (voda, hrana in nekaj oblek)... Torej se samo v prometni zapi?e, da je lastna te?a 1000 kg, tako kot do sedaj, najve?ja dovoljena pa 1400 kg. Podvozje ne mislim ni? predelovati zaradi tega. Ni pomagalo. Najprej moram dobiti soglasje proizvajalca, da se to sme.

Enkrat bom nekomu zapi?il sekiro v ?elo, potem se bom razglasil za nepri?tevnega, ?el za tri mesece na po?itnice v Idrijo (umobolnica), in ko se drugi? kje prika?em bo sloves ?e pred menoj uredil, da se bo vse dalo hitro re?iti...

Bemti? zbirokratizirane dr?ave. Pa saj se kmalu ?e usrat ne bomo smeli, ?e ne bomo imeli certifikata za ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

?e vedno urejam gradbeno dovoljenje za enostavni objekt. Zraven se spra?ujem, koliko birokracije bi ?ele bilo, ?e bi se odlo?il za kaj bolj zapletenega...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Pa da vidimo. Kdo od vas se lahko pohvali s tem, da ima po 4ih mesecih lastni?tva ?e vedno "tovarni?ko opran" avto?

Hja, s tem se pa niti jaz ne morem pohvaliti. Jaz sem avto prvi? opral ?ele po ?tirih letih...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

V bistvu najbolj prakti?no, prpogne? ko te prime, ni treba dol gat vle?t.

Najraje mam ?enske v tridelnih kopalkah, slamnik,o?ala in natika?i.

Zve?er pa v dvodelnih, natika?i in sponka al pa gumica za lase.

?emu pa zve?er natika?i?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

pa ?e ga?perju ( baby viper) se lahko zahvalm za pomo? pri prevozu in namestitvi  :cheers:

Ne razumem najbolje: a tole ti je Baby viper pripeljal z miato? ?zmeden?

Ja, pozna ura, pa traja, da zakapiram...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Hja, Mrau?k M?k, "nepotrebno te?o" pusti? doma, sprednje desno naslonjalo v le?e?i polo?aj pa veslo prive?e? spredaj desno na sede?... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Prekleta re?, a Primorska ne spada k Sloveniji al kako? 

Karkoli i??em, se nahaja v Ljubljani, Celju, Mariboru ali Novemu Mestu... Kak?na re? je ?e v Kranju, Ko?evju in Murski Soboti, potem se pa ?e neha...

Za izposojo prikolic sem ?e obupal. Tudi za izposojo tovornega vozila. Zdaj i??em navadne betonske opa?nike. Pa na Primorskem (Kanal, Nova Gorica, Se?ana, Ajdov??ina, Postojna in okolica teh krajev) ni enega, ki bi jih delal... Vsaj stric Gugl ne ve za njih...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Vsak po svoje. Jaz ko grem na dopust, vedno "povsem slu?ajno pozabim" mobitel in uro doma. ?e pa ?e imam mobitel s seboj, pa zagotovo na dopustu ne zvoni, ker ga "pozabim" pri?gati... Potem me pa sploh ne gane, a je signal ali ga pa ni... V kampih imajo ponavadi brezpla?en brez?i?ni internet, toliko, da pogledam po?to in vremensko napoved, pa ?e to je v?asih preve? dela, ko sem na dopustu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

v takem primeru je pa treba kr s kamionom na dopust :D

8e528784054c92426c675194e021e35b.jpg

V takem primeru zapakiram ?eno noter, enosmerno vozovnico za Timbuktu in re?eno...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jaz pakiram za dopust gospod pa si privo??i it na pja?o ta cajt! Zraven pa mulc skoz pod nogami.

Aha, zdaj mi je pa jasno, zakaj imate vsi po vrsto premajhne avtomobile... :hudicek:  

Pri nas sem jaz poleg in ?e pri omari reduciramo, kaj je res treba in kaj ne. Potem je pa za vikend po?itnice za ?est oseb dovolj 150 litrski prtlja?nik.  :zvizga:

Pravzaprav sem ugotovil, da sploh ne vem natan?no, kako velik prtlja?nik ima petka pri postavljeni tretji vrsti sede?ev... sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ej...moja cx5 nima ?tirikolesni pogon...he he ne rabim pa manj ?e popije...lp

Ma, ja, na obali ne potrebuje? ?tirikolesnega pogona. Bolj prav bi pri?la kak?na amfibijska izvedba...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.