Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

Ej....SpEKTr bojo tudi slike...samo,da prej malo testiramo novo mazdurino...he he lp

Ej....SpEKTr bojo tudi slike...samo,da prej malo testiramo novo mazdurino...he he lp

Se...opravi?ujem...zajeb.internet..lp

A lahko jaz potestiram ?tirikolesni pogon in terenske zmogljivosti?  :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

V Italiji naletim na kontrolo in carabinjer prosi za osebno izkaznico. Nato mi poka?e, da mi je pred enim mesecem pretekla... sramezljiv

Na sre?o sem imel s seboj ?e vozni?ko, ki je tudi uradni osebni dokument...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ti jih "vidi?" med 50 in 100... Ko se roj naseli in matica za?ne zalegati in je "dogajanje v plodi??u" v polnem teku, se dnevno izle?e okoli 1500 ?ebelic, okoli 1000 pa jih tudi umre. Torej je bilanca nekako 500 ?ebelic prirastka na dan... Mogo?e bolje, da ve? raje ne pi?em, da ti ne pokvarim dneva. No, ?e se imate itak namen preselit, potem kaj te briga...

?e ima? kak?no pivo in ?evape, ti pridem 20. in 21. pomagat s prevozi. ?e potrebuje?... 

In tole z lopato je moj copyright...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Lepo bi bilo, ?e ugotovi?, kje je vhod. Potem je pa cela re? re?itev. No, precej jih odpade, ?e je lokalni ?ebelar ugotovil, da jih ne more dobiti ven.

Zadeva je taka: ?e ti uspe uni?iti matico in mlado zalego, bodo kmalu popakirale kufre in od?le. Najve? dva meseca, najverjetneje ?e prej. Matico najla?je uni?i? s kak?nim ogljikovim monoksidom. Tudi precej ?ebel gre zraven. Vendar si za nekaj ur tudi ti brezdomec. Zato jaz raje prakticiram ogljikov dioksid, ki je v jeklenki uteko?injen in jih enostavno zamrznem. Je pa potrebno malo predelati, da lahko cevko, ki bi pasala v vhod "panja", priklopi? na jeklenko. ?e nima? ravno dveh levih rok in ?e ima? malo delavnice ter smisla za cevi, navoje, baker in lotanje, se to da kar hitro sestaviti. Pazljiv pa bodi z gumijastimi cevmi, ker ko zmrznejo, rade pokajo... In ?e jim spusti? noter 10 kg uteko?injenega ogljikovega dioksida (10 kg jeklenko obrne? na glavo, pa potem odpre? ventil, da teko?a faza pride v "panj"), jih to kar krepko zamrzne. Seveda je v tem letnem ?asu v panju okoli 40.000 ?ebel, okoli 20.000 pa jih zunaj nabira. Vendar ?e zamrzne? matico in mlado zalego, (in ?e naredi? tako, kot sem napisal, praviloma zamrzne? vse v "panju") bodo, kot ?e re?eno, spakirale in ?le prosit v kak?en drug panj, ?e jih sprejmejo. Najbolj patriotske bodo vztrajale ?e najve? dva meseca, a se tola?i s tem, da jih bo vedno manj...

Ja, in bodi pazljiv, ker pri drozanju v panj bodo izletele in "drozale" vate... Ne pozabi na obleko.

To je samo ena od mo?nosti, ki pa bi jo najbolj priporo?il. ?e se seveda ne da "panja" odpret in jih pobrati s satjem vred.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ker je tema ?ito izbrisana...
Napisano

Vihar bo, ?e bo preve? takih traparij objavljenih na internetu...

Redna cena koruze poltrdinke v zrnju je od 20 do 23? za 100 kg. In nih?e je ne bo pla?al 20 do 25? VE?, kot je to navedeno v "tvojem" zapisu, se pravi v Mladini. Ta novinar, ki je to pisal, nima pojma o ?em sploh pi?e. Poltrdinka ima ceno od 20 do 25?/100 kg, ostala koruza pa od 16 do 22?/100kg. To pomeni, da je cena poltrdinke vi?ja od cene ostalih koruz, ne pa da je za 20 do 25? dra?ja od ostalih koruz. In ?e dodobra premisli?: kmet dobi za zrnje pla?ano 0,25?/kg, potem to mlinar zmelje in spakira in prodaja moko po... da ne bo kdo rekel, da delam zdraho, sami poglejte, po koliko je 1 kg moke v trgovini...

So pa kmetje do sedaj ?e tolikokrat nasedli raznim takim obljubam, ko je nekdo zagotovil odkup, ko je pri?la pa jesen pa bodisi ni odkupoval bodisi ni bila cena taka, kot je obljubljal. Zato so zdaj bolj previdni. Po tolikih letih zmerno do prete?no uspe?nega uni?evanja slovenskega kmetijstva je stanje kakr?no pa? je...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Za strokovnjake, ?e mi zna kdo tole razlo?iti. Sem prav zanala?? fotografiral. Pa najbr? niti nisem vseh na?el...

post-5658-0-62745000-1433536621_thumb.jpg

In samo da sem kon?al, pa sem ugotovil, da sem ?e en "USB" zgre?il in ga ni na sliki...

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Danes sem bila v Lj na polikliniki (to sicer se ni za hvalit) in lahko re?em, da klima res hladi:)

Kolikor vem, imajo v Ljubljani na polikliniki precej te?av s klimo. No, o?itno jim je uspelo stvar "spravit k pameti", ?e pravi?, da dobro hladi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Po zelo dolgem ?asu spet uporabljal nafto

Po desetih minutah ko je me ?e vse bolelo sem na?el izgovor za pavzo

Ko sem kon?al z nafto sem zamenjal pogonsko gorivo

in pre?el na nekaj tak?nega

In sedaj nisem nekaj ?ist siguren:

A ?e imam roke? Vidim jih ?e, samo ne ?utim jih! :unsure:

Zanimivo. Sicer je pri meni BCSka ropotala dve uri, ampak glede rok je pa pri meni ravno obratno: jih presneto ?utim ves ?as...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

?akte ?akte, zelo pomemben podatek - ona je Koro?ica - tako da bi si v?asih za?elel glavobol. sramezljiv

Uuuuu, si se pa pogumno odlo?il... Vsaj kolikor sem jaz imel opravka z njimi. ?eprav baje da so vredne tega?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.