Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

Ju pa zato mamica v obolelosti preka?a. (v zadnjih dveh letih 7 plju?nic, pretekli mesec samo 9 dni zdrava med dvema boleznima (ena influenca tip B in ena plju?nica))

A ni ponavadi dovolj samo glavobol?  :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Uuuu, ta prva varianta ima ?e kason zadaj, pa stre?ne nosilce ima tudi ?e gor. Pa ?e troosovinc, se pravi pove?ana nosilnost. Edino po kolovozu skozi gozd bi najbr? ?el malo te?je, ker je precej dolg, pa bi ovinke malo te?je zvozil... Pa vitla nima...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Vsaki? pozabim na tisto pravilo, da ko sem fajn razkurjen, takrat najprej 3x globoko vdihnit (medtem razmislit) in ?ele potem zinit.  sramezljiv

Se mi je zdelo, da sem nekaj zame?al. Jaz pa vedno najprej 3x globoko vdihnem, nato zadr?im sapo in zavihtim lopato...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ma bemti?, a je Slovenija samo Ljubljana in Maribor al kako?

Spet bi potreboval prikolico, tokrat za prevoz opa?a za betoniranje. In lepo na avto-net izberem prikolice, ozna?im za najem in jih vr?e ven nekaj strani. Nato ozna?im, da bi rad iz obmo?ja KP, GO, PO in okolico, je pa samo ena, pa ?e ta 500 kg nosilnosti. Tako imam doma... Pa se bo treba trikrat ali celo ?tirikrat peljati iz Lokovca do ?empetra na Renting po opa?e in nato ?e trikrat ali celo ?tirikrat za nazaj peljati. V vsako smer 32 km... 

Ker imam C-kategorijo, sem pomislil na najem tovornjaka. Ni problema. ?e si v Ljubljani ali pa Mariboru...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Saj ne mislim, da bi ga tja privezal, pa da te?e zadaj! Samo kletko bi prestavil, pa psa v kletko.

No, predlog pa?. ?e ne, pa pa? ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jebe.... jaz sem res kandidat za en tovornjak, ampak se se ne dam....

Ni slo drugace kot trije zadaj, dodatek krame in pes spredaj, ki mi je polomu ventilacijo....

Preden kupi? tovornjak, bi ti nekaj predlagal. Odlo?itev pa je seveda tvoja.

Vem, da si malo "sam svoj mojster" in vem, da ima? na avtu vle?no kljuko. Jaz imam na vlek?i kljuki narejeno ?katlo, v katero spravim otro?ki vozi?ek, ker v petki pri ?estih potnikih (na kamot, se pravi po dva v vsaki vrsti) je prtlja?nika presneto malo. Mogo?e ti naredi? boks za psa na kljuki. Vedno bo na sve?em zraku, ne bo mu tako pasje vro?e (malo namigujem na klimo), v prtlja?niku pa dobi? kar nekaj prostora...

Predlog pa?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Je pa precej odvisno tudi od na?ina vo?nje. ?e na semaforju zahodi? kot Hamilton na za?etku dirke in nato na naslednjem bremza? na rde?i lu?i, je jasno, kaj bo s porabo. Nekaj takega kot moja BTjka. Deklarirano ima 7,9 litra na 100 km, ko pa konec leta se?tejem litre in delim s kilometri, pridem pa na 16,5 litra na 100 km...

Saj, ?e bi vozil tako, kot se na testu, bi gotovo imel tako porabo, ampak BTjka ni narejena za navadne ceste in navadno vo?njo... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Aja pa ?e nekaj - burne reakcije od avtohtonih Primorcev bo? vedno do?ivel saj so le oni do?iveli Italijansko maltretiranje, ko so bili pod Italijo in na Primorskem tudi skoraj ni bilo kvizlin?kega delovanja med II. svetovno vojno saj so to?no vedeli kdo je njihov sovra?nik. Tudi moj dedek je bil zaradi maltretiranja Italijanov prisiljen pobegniti pred II. vojno iz Ajdov??ine v Ljubljano in takih je Slovencev je bilo ?e ogromno ter se jim je zarezalo v kosti ter jih vsako zanikanje zgodovine zelo prizadane. Nekako tako kot tebe zanikanje vere v boga. ;)

Ne nabijaj. Potem bo? pa spet "jokal", da ima vse svoje mere tolerance.

To, da so bili pod Italijo dele?ni maltretiranja, vem. Vem pa tudi, da so Nemci precej bolj maltretirali, da komunistov niti ne omenjam... Kakorkoli, Tito in partizani niso osvobodili Primorske izpod Italijanov. Ne vem zakaj potem tako burna reakcija? Nikjer pa nisem zanikal zgodovine. Tako da ne vem, kaj ga je tako prizadelo. 

Kar se pa ti?e zanikanja vere v boga, pa mene tudi ni nikoli prizadelo. Zato ne nabijaj v prazno. Kar sva imela v neki drugi temi je bilo nor?evanje iz ver in bogov ter iz vernikov, ki si jih ozna?il za shizofrenike z nami?ljenimi prijatelji in tako naprej. In v tisti temi si zapisal, da se bo? vzdr?al provociranja in sva si bot. Zdaj pa se dr?i tega, kar si zapisal. Kar se pa mene ti?e, tebi ni treba verjeti ne v Boga, ne v Alaha, ne v Jahveja, ne v Velikega Duha, ne v dimnikarja, ne v ?tiriperesno deteljico, ne v horoskop, ne v pekel, ne v posmrtno ?ivljenje, ne v nebesa, ne v ne vem kaj ?e vse, kar ljudje verjamejo. Ne nor?uj se pa iz tistih, ki jim to kaj pomeni. Si doumel ali je to preve? zate?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ni problema, lopato ti pustim, namesto tega ti "ocarinim" nekaj perutni?k in rebrc... Prinesem pa dva litra medice, potem ti bo pa ?isto vseeno za pokalno tekmo in zmagovalca...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ojej, kolk slabo poznavanje zgodovine in to ravno od ?loveka s primorske. Od kapitulacije Italije v septembru 1943 do konca vojna v maju 1945 je minilo leto in devet mesecev (skoraj dve leti torej in ne samo pol leta).

... ... ... ... ... ...

Bistvo pa je, da je Jugoslavja bila na koncu po zaslugi NOB na strani zmagovalcev in je s tem dobila ozemlje Primorske in Istre, ki si ga je prisvojila ITalija po I. svetovni vojni kot zmagovalka ter ga izgubila, ker je bila pora?enka.v II. svetovni vojni.

No, za napako pri pre?tevanju sem se ?e opravi?il. Ja, je krepko ve? kot pol leta. Prav do sekunde natan?nih datumov ne znam na pamet, ma Italija je kapitulirala jeseni 1943, vojna pa se je kon?ala pomladi 1945. Pa je ratalo pribli?no leto in pol...

Ni pa mi ?isto jasno, kaj se je dogajalo po koncu prve svetovne vojne. Italija in Avstro-Ogrska sta premirje podpisali v Padovi. Pred tem je bila meja na reki Piavi. ?e je bila torej Avstro-Ogrski vojska pri Padovi in so tam podpisali mirovni sporazum, kako je Italiji pripadlo toliko Primorskega ozemlja, saj je segala vse do Cerknega in ?e naprej, pravzaprav ?e skoraj do Vrhnike? Pa tudi Trst in Istra sta bila pod Avstro-Ogrsko komando in bi torej pripadlo novo ustanovljenim dr?avam po koncu prve svetovne vojne, ne pa Italiji? Od kod Italiji pravica, da si po koncu vojne prilasti ozemlje, ki ga med vojno ni imela? In kako je bila Italija zmagovalka, ?e jo je Avsto-Ogrska nalovila s So?ke fronte... Ja, no, ja, bila je na strani zaveznic, to ?e, se je pa njena vojska malo da ne povsem predala na So?ki fronti.

Mater se mate ?as jebat z bedarijam, fukate kej ?  :hudicek:  :hudicek:

Ja, ja, brez skrbi. Vsaj zame se ne boj. So me tam v menzi malo sprovocirali, ker so me zmerjali z zdraharhem in podobno samo zato, ker se nisem strinjal, da Tito ni re?il Primorske iz rok Italijanov... Je pa zanimivo vsake toliko ?asa obuditi znanje iz zgodovine...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ups, saj sem zgre?il. Italija je kapitulirala leto in pol pred koncem vojne, ne pol leta...

Ja, mo?akarja je pa najbolj dvignilo to, da sem rekel, da Tito in partizani niso imeli ?isto ni? s kapitulacijo Italije.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa prekleta re?, kako so lahko ljudje tako nafarbani...

Ravnokar smo se pri malici v slu?bi pogovarjali o nedavnem dogodku na hribu Koko? pri Diva?i, ko so neki muloti razmetali kamenje, iz katerih je bil sestavljen napis TITO. In najbolj zagnani sodelavec za?ne trditi, da ?e ne bi bilo tovari?a Tita, bi Primorska govorila Italijansko. Pa ga vpra?am, zakaj tako misli. In me mo? ?udno pogleda kot najve?jega bedaka in malo cini?no razlo?i, da je Italija v drugi svetovni vojni zasedla Primorsko in da ?e ne bi bilo tovari?a Tita in partizanov, bi bila Primorska ?e vedno italijanska. Pa mu mirno re?em, da to pa ne bo dr?alo, ker je Italija kapitulirala jeseni 1943, torej pribli?no pol leta pred koncem vojne. Mo?akar pa u luft pa name pa kri?i zraven, da sem zdrahar in da sem Jan?evec in da take bi bilo treba postreliti in da me bo ?e on nau?il prave zgodovine in da sem se od Jan?e dobro nau?il delat zdraho in da zaradi takih je v Sloveniji tako kot je...

Ma saj ne morem verjeti, da so lahko ljudje tako nafarbani...

Pa kako je kri?al. Ma ne morem verjet, no.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jebe? stabilizator, ?e tega dol vzem, bo? vidu kolk volvo bolj leti ko je malo olaj?an. :lol:  :lol:  :lol:

Samo res, taka vo?nja je najbr? zelo nostalgi?na. V ovinku je najbr? podoben ob?utek kot pri katrci ali pa spa?ku - ?e si malo hitrej?i, mora? zapret ogledalo, da ne drsa po tleh...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ne ni pri?el Magic Johnson pa tudi ne Marko Mili?.

?ez glavo ti lahko zrastejo tudi manj?i...

In kaj je nazadnje obisk rekel? To kar si pri?akoval?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Tega pa la?je ti pogosti?, ker iz moje Sutjeske je kar dale? do njega in nisva ravno soseda.  :P

Zdele pa sem malo pospravu mojo 3-sobno garsonjero, ker si obetam en visoki obisk.  :wub:

In kako visok je bil obisk? Tebi ?ez glavo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Ja, to so bili ?asi, ko so dirkali pravi ma?ki. Ja, se spomnim Monaka leta 2001. A kdo mogo?e prepozna tega legendarnega dirka?a iz uli?ne dirke po Monaku?

post-5658-0-37566600-1432406789_thumb.jpg

Ja, je pa ?e takrat bil zelo napreden in je napovedoval smer, v katero bo F1 ?la: poganja ga 0,9 litrski benskinski motor...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.