Skoči na vsebino
Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 13 minutami je Boss napisal:

Imaš deloma sicer prav, dejansko ni vse povezano s samim cepljenjem, ampak a se ti ne zdi, da je vseeno čudno, da so presežne smrti bolj kritične v visoko precepljenih državah in manj v manj precepljenih in to v času, ko kraljuje bistveno manj nevaren Omikron.

Men je zaskrbljujoče to, da so presežne smrti najbolj očitne v starostih do 50 let in deloma tudi od 50-70. Predvem, do 50 let je recimo junija 2022 bil pri nas presežek smrti skoraj 100% oz 2x več, kot je 5 letno povprečje za ta mesec. tudi med 50 in 70 je porast 43% medtem, ko se pri starejših najbolj ogroženih s strani korone ta presežek giblje praktično nekaj procentov gor ali celo dol od pet letnega povprečja.

Vse to ti lepo piše v tem grafu, ki si dal link zanj, samo na tretjo možnost moraš kliknit pa rata tole zelo zaskrbljujoče. Ker če je to povezano s samo korono potem pomeni, da tole cepljenje v 2021 ni pomagalo kej dosti pri mlajših od 50 let saj so presežne smrti precej nad povprečjem. Medtem, ko pa so pri najstarejši generaciji dejasnko na meji normale.

Čudno a ne?

Čudne so tudi raznorazne nenavadne smrti mlajših in to celo glasbenikov na odru, ki padejo skupaj pa voditeljev na TV, ki se samo sesedejo, standup komikov, sploh pa raznoraznih športnikov, ki padajo zaradi srčnih zastojev praktično med tekmo, treningom itd.

Recimo en tak velik zagovornik cepljenja senator Sean Casten se je nedolgo nazaj pohvalil, kako so odgovorna družina in kako sta se cepili obe hčerki ter s tem pokazali družbeno odgovornost. No starejše zdaj nima več, saj je pri 17-ih umrla zaradi srčne aritmije.

WWW.TMZ.COM

Sean Casten, a U.S. congressman from Illinois, has finally revealed what claimed the life of his 17-year-old daughter ... and even now, there's...

NE, NI ČUDNO, ker pred 2020 ni bilo covida.

Vsi so trobili v 2020 da covid pušča in bo pustil življenjske posledice. 

Sepravi imamo kar naenkrat poleg vseh do sedaj znanih smrti DO LETA 2020, od leta 2020 naprej še:

- smrti ljudi, ki so umrli s covidom takoj ob okužbi

- smrti ljudi, ki jim je covid pustil posledice in so le-te poslabšale zdravstveno stanje ljudi (v SLO več kot 50%, 1.200.000+)

- smrti ljudi, ki so umrli takoj po ceplenju

- smrti ljudi, ki so umrli po cepljenju, saj je cepljenje poslabšalo zdravstveno stanje ljudi (v SLO več kot 50%, 1.200.000+)

Nevem no, verjetno bi bilo še kmetu iz hribov doma logično, da bomo zaradi nove bolezni dobili dodatne žrtve....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 urami je pob napisal:

Wake up, people.

Lej, ne.

Podatki so neverodostojni ker ne primerjajo julij 2020 in julij 2022 (torej koronski čas s koronskim časom) ampak predkoronskega s koronskim.

Dejva primerjat tist graf s številom smrti z grafom za število okužb :

https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats#europe-chart

V državah, ki imajo večjo porast smrti je tudi več okužb s kovidom. :D

Tako na vse pretege si želiš dokazat neko teorijo zarote da ne pogledaš objektivno na zadevo.

Edit: SE STRINJAM, da je zaradi cepiv smrti več. Ni pa to vse posledica cepiva.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

Za koliko se je pa dvignila, ko so dodali Arena Sport? :) ... Scer pa imas moznost zamenjave operaterja oz. prekinitve pogodbe brez stroskov prekinitve, ce se s pogoji ne strinjas... Zal ... tako je ... 

Arena Sport je kao zamenjava za SK...

pred 2 urama je TiEn napisal:

Kaj dejansko pa sploh pametnega še prenašajo na SK?

Zame:

- svetovno prvenstvo v košarki - kvalifikacijsko tekmo slo-srbija recimo, pa drugo leto vse ostale tekme

- formula 1

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 22 minutami je Jest napisal:

Ja... to je bilo pred kratkim zadnji poskus, da bi se operaterji le odlocili za Sport Klub... ampak se menda noben od operaterjev ni odlocil za sodelovanje ... 

MARIBOR24.SI

Operaterji Telekom Slovenije, A1 Slovenija in T-2 so za STA potrdili, da so prejeli ponudbo družbe United Media za ugodnejšo ceno predvajanja športnih programov Sportklub.

WWW.RTVSLO.SI

V pogovorih med družbo United Media in operaterji Telekom Slovenije, A1 Slovenija in T-2 za zdaj še ni bilo dogovora glede vključitve programov Sportklub v sheme omenjenih operaterjev.

Zame je to nategovanje ljudi s strani operaterjev žal. Za koliko se je pocenila položnica storitve, ko so ukinili SK? :D Vsem se gre samo za bajne marže in denarce...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 10 urami je Jest napisal:

Sportklub je menda lastnisko povezan s Telemachom … in so hoteli prevec denarja od drugih operaterjev, zato so jih ti menda odpikali, vzporedno pa se je pojavil Arena Sport…

WWW.BLOG.UPORABNASTRAN.SI

United Media je v petek, 5.8.2022 operaterjem v Sloveniji poslal »Javno ponudbo operaterjem za predvajanje Sportkluba v Sloveniji«. Telekom Slovenije, A1 Slovenija in T-2 so potrdili prejem ponudbe, a kot kaže je...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 6 minutami je TiEn napisal:

Moja je danes z melkom in ne diši po hmelju, sicer tako kasno ne pijem kave ponavadi, ampak jebiga ni zneslo prej.

Gospod TiEn glede na zatipk in vejice ne verjamem, da ste bili tudi danes brez hmelja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 23 minutami je pob napisal:

Točno sem vedel, kaj me čaka, hahahahaha. Pozabil si navest še, da je mizoginist. ;) 

Si kdaj v celoti poslušal njegove izjave o tem al samo prebereš na googlu oz. MSM, kaj ti povedo? Ker mi je zanimivo, da ste vedno limali tuki gor neke factchecke, tukaj pa niste toliko, da bi preverili, kaj dejansko drži.

Ampak, da sem retard sem od tebe izvedel že lani med korona fašizmom, tako da mi je vse jasno. Vse ima svoje vzporednice. :) 

No, Tate-a spremljam že dolgo in se je že neštetokrat moral zagovarjat glede vseh teh stvari in za moje pojme logično obrazložil svoje trditve, ki so večinoma vzete izven konteksta (in tudi to je objasnil, google it). Jebeno je, če se tip zavzema, da bi bilo na svetu malce več alfa samcev in manj moških pičk, ampak lažje je to prebavit na način - ja ja, pretepa ženske, tip je bad guy. In to brez, da preverijo ozadje, LOL.

Sepravi tip ne pretepa žensk ampak je to izmišljeno kr iz nekje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 urami je Boss napisal:

Kaj ne? Prebral in kaj zdaj? PCT in covid passports ter covid mandates so bili osnovani na tem, da se s cepljenjem zaustavi širjenje virusa - to se je skos poudarjalo in vsi tisti, ki nimamo spomina zlatih ribic to vemo. To se ni dogajalo niti v visoko precepljenih državah in je virus veselo valoval še naprej. Kljub temu da je šef Pfizerja trdil, da cepivo to počne (preprečuje širjenje), čeprav ni imel podatkov niti narejenih testov ampak je šlo za ugibanje in seveda želja bo enormnih zaslužkih.

image.png

Drugač so pa MSM fact checks en velik smeh in natega in Reuters ni nobena izjema. Jaki fact checkers, če ti točno v tem "tvojem" linku šefa Pfizerja imenujejo David Bourla (ta je filmski scenarist in režiser) namesto Albert Bourla. Če se pri tako enostavni zadevi zmotijo, kaj je šele pol vse ostalo, ko je treba več logike in virov ter znanja uporabit?

Aja, pa zakaj šef sam ne gre v EU parlament in raje tja pošilja svoje minjone? Zato ker hitri prsti na twitterju povedo mnogo več kot bi si marsikdo želel, oziroma se velikokrat take zadeve zelo slabo starajo. Mamo tud mi enga tazga pri nas.

Ja, 1 julij 2021? 

Moj link pa pravi, da so februarja 2021 v Izraelu ugotovili, da omejuje širjenje.

Je pa tko k je @pob povedou, test v produkciji sprva. Zdej pa kaj smo se kej naučil iz tega? Nevem, dejmo uvest regulacijo, da ne more pridt spet do takega oglaševanja brez podlage ustreznih testov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 14 urami je Boss napisal:

Sej ne govorimo, da se je ona zlagala niti ni poanta v tem, da niso testirali. Poanta je v tem, da so tko čez palec vsepovsod po svetu razlagali, da cepljenje ščiti pred prenosom in demonizirali vsakega, ki se ne, da je skoraj morilec družbe. Zavajali so ljudi kako bodo zaščitili svoje bljižnje in starejše. Vsa zgodba zakaj so torej PCT pogoji pomembni je torej temeljila na neobstoječih podatkih, vsak, ki se je pojavljal v medijih in promoviral cepiva je zavajal in lagal o njihovem delovanju, ker študije o prenosljivosti sploh ni bilo opravljene. 

Dve leti maltretiranja folka za stvar, ki jo sploh niso testiral pa jim je bila podlaga za kršenje vsemogočih zakonov in človekovih ustavnih pravic.

Ker imaš rad primerjave iz avtomobilskega sveta je to nekako tako. A avto ima ABS? Ima, ker ga morajo imet vsi. A pa deluje? Haha, ne bit smešni sploh nismo tega testiral.

Lej, ne.

Preberi moj link.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Nevem no, dejte si še to prebrat, ženska se pač ni zlagala :D

WWW.REUTERS.COM

Social media users are circulating video clips of testimony by a Pfizer executive, who is said to “admit” that the company and its partner BioNTech did not test whether their mRNA-based COVID-19 vaccine...

pred 15 minutami je Boss napisal:

Ampak, kako se na hitro zahihita, češ pa jasno da nismo tega testiral ne bit smešni s takimi vprašanji. Vse je torej res kar smo skeptiki trdili takrat in se spraševali zakaj se s tako žlehtnobo jebe necepljene, če pa cepljenje ne pomaga pri prenosu. Tovarna laži.

Ja če tega ni v deklaraciji za registracijo cepiv, zakaj bi to testiral?

Isti primer je kokr da bi reku "a pri mazdi testirate vpliv uporabe varnostnega pasu z razlogom, da ne poškodujete avtomobila, ki je poleg vas udeležen v prometni nesreči"...ne nismo, ker tega ne rabimo. Smo pa na podlagi izsledkov po uporabi našim avtomobilov opazili, da pomaga tudi pri temu, na podlagi česar lahko to rečemo 1 leto kasneje.

Ni treba verjet vsega na prvo žogo, kar preberete na internetih :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 39 minutami je Slivka napisal:

Kaj bi na policiji naredili? Tebi bi napisali plačilni nalog za preveliko hitrost, saj bi se na posnetku videlo, da ne zmanjšuješ tam, kjer je omejitev na 100 km/h ali manj... Bi rad še kaj?

Na dashcamu ni zapisane hitrosti vožnje: so samo jasno vidne rdeče table z omejitvijo, ki ob preveliki hitrosti utripajo. In pa radar na Malencah. Ampak umik na desni pas, ko je "konec prehitevanja"?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Od uvoza na AC šmarje sap do izvoza LJ dolgi most (kar je 15,7 km glede na google maps) sem se po level pasu vozil za enim reno senikom, ki se je peljal 120kmh ne glede na tunele/vijadukte/zmanjšanje hitrosti na razcepu. Najhujše pa je to, da se ni niti približno umaknil na desni pas kljub prostoru, ki ga je imel. Sepravi lepo po levi tempomat in gremoooo.

Me zanima, kaj bi porekli na policiji, če bi dobili tak videjo iz mojega dashcama... Verjetno bi bil kriv jaz, ker bom posnetek delil izven okvira moje osebne rabe :glare: narobe svet

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izgubljen (in najden) Huawei P20 lite
Napisano
pred 16 urami je Janez007 napisal:

Po dodatnih 8 urah iskanja še vedno nič. Jutri pa menda dobim novo SIM in telefon. :) Vsaj ena dobra novica. 😀

In te dni brez telefona ... saj sploh ni slabo. 🤔 😀

Verjetno ga je že kdo pajsnil. Pritisni na telemach ej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano

Na koncu bodo prodajali samo še ustekleničeno vodo. A se ni nekej govorilo, da je Heineken nakup naredil samo za to, ker se zavedajo kako dobro vodo imamo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 46 minutami je sportman333 napisal:

to si napisal kot da je 46k € drobiž, no verjetno za koga je, ampak tisti si ne kupi CX-5 ? :).....in tole meni ni ravno prepričljivo :) "menjaš tiste podložke pa paziš na kratke relacije in imaš mir", sploh pa ne za avto za katerega bi dal 46k €......

Nisem tako mislil, daleč od tega. Če bi imel jaz npr 46k na lagerju, bi šel kupil novo 6ko G194. Ker nimam, sem za pol cene vzel 4 leta rabljeno :D

Vemo kakšni so problemi, vemo da te stvari delujejo kot delujejo že toliko in toliko let, ne vidim razloga, da NE BI kupil kaj takšnega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 3 urami je MazdaBoy napisal:

😮 pa vse 40k +  Noro res

Ampak takole v primerjavi s konkurenco dobiš tukej za 46 tisoč bomba avto, polno opremo in preverjen motor...menjaš tiste podložke pa paziš na kratke relacije in imaš mir. 

No pa paziš na poklopljive špegle in volan :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je kacnje napisal:

Se pa kar moram oglasiti na zadnje zapise. Imamo kosilnico Husqvarna s Hondinim motorjem. Letnik 2007, kar pomeni, da ima za seboj že 15 let dela in vsaka košnja vključuje nekaj ur manevriranja med drevesi in grmovjem. Nekaj okvar je kosilnica imela, nič posebnega sicer. Ampak motor (Hondin) - kapo dol. Vžge običajno na prvi ali drugi poteg, pa četudi je to spomladi. Niti najmanjšega znaka šibkosti ni pokazal. Nikoli. In kar me impresionira - čeprav kosilnico vzdržujemo zgolj povprečno, so vsi vijaki na motorju še kot novi. Res, ne bi verjel, če ne bi tega gledal vsak teden. Še danes se svetijo kot v tovarni. Ne vem, kako jim to uspe, ampak res je pošteno, da zadevo pohvalim. In po vsej verjetnosti bo naslednja kosilnica spet s Hondinim motorjem.

Tudi jaz sem letos kupil Husquarno z Hondinim motorjem :prstgor: Sem gledal Iskro za 300 eur in tole za 700 pa mi ni bilo primerjave v izdelavi. Se pa bojim, da bo prva stvar, ki bo razpadla - plastičen ležaj samohodnega pogona.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 24. 9. 2022 ob 23:14 je FuManchu napisal:

Prejle se testiral za covid... Dve črtice ?zmeden?

Ojoj, želim ti čim lažje okrevanje.

Jaz tudi boleham že od prejšnjega tedna - 4 dni sem imel vročino, povsem zabit nos, brez okusa in vonja. Danes po 1 tednu imam še kar vse zabito, še ušesa me cukajo in trgajo. Testiral sem se 4krat, vedno negativno (z 2 različnimi hitrimi testi).

Tako da povsem klasičen prehlad - hvala bogu. Ampak takole po razmisleku se ne spomnim, kdaj sem nazadnje tako hudo bolehal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 19 minutami je TiEn napisal:

Jah Mark se vozi tam kjer mu je mesto okoli 4,5,6. Bagnaia pa vrgu vse proč lol, ta ducati en bo videl naslova.

Drgač pa markez res preseneča nobenega ni zbil in ni se valjal v pesku :o

Haha, isto sem hotel napisat :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Agregat za rezervno napajanje stanovanja
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Res mora biti inverterski? Se strinjam, da lepa sinusna obilka napetosti, stabilna amplituda in frekvenca, ne škodi. Ampak za isti denar dobim 2x močnejšega D-AVR, ki načeloma tudi mora imeti lepo sinusno napetost, če nanj ni priključenih preveč elektonike (induktivnih, kapacitivnih bremen). Caa. 50% večja poraba od inverterskega pri nekaj urah obratovanja/leto nima vloge (5 evrov gor ali dol). Ta HONDA ime celo 12 ur avtonomije, medtem ko inverterska dobi 2 uri ... res nevarno, da se zgodi, kar praviš, da se ne sme.

Na morju kamor hodimo, že nekaj let električni štedilnik dela slabo - komaj za silo spečeš palačinke. Pa sem letos vzel s sabo voltmeter. Zjutraj 232 V, tako kot mora biti, sredi dneva sem nameril 192 V. Pa vse dela (računalniki, TV, hladilniki,....).

Mja, kupi novodobno indukcijo al novodoben hladilnik, bo 3krat zanihala napetost pa bo šlo rakom žvižgat :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.