Ma ne vem več - ta najbolj strastni covid cepilci v naši službi so spet vsi doma zaradi, hmmm, covida. In spet moram delat še za njih. Ma tole je kr neki vse skup in občutek imam, da folk je začel izkoriščat in na vprašanje zakaj je na bolniški z odgovorom "Covid" je "off the hook" in vsi rečejo OK ter se raznežijo, da naj se čimprej pozdravi. Fak res smo oprana družba.
A to razumem prav? Če želiš imet C kategorijo z 18 leti, greš najprej naredit izpit za C pol greš pa na praktično vožnjo še za TPK, pa še test teorije in če si vse naredil lahko voziš šleper pri 18-ih. Ampak kot lahko berem je to obvezno za vsakega in kje je pol ta omejitev 21 let, če brez TPK ne moreš transporta izvajat.
Tole so norci resno. Pa ne tolk zarad zdravniških pregledov, ker roko na srce je 15 let kr smislna doba za pregled ne medicini dela in športa.
Norci so zato, ker na eni strani razlagajo kako bi radi še povečali varnost a za volan šleperjev bi dajali 18 letnike. To bo masaker. Rešitev je pa k na dlani pa verjetno se bo @Shrek strinjal, da je treba samo povišat plačo voznikom in se bodo hitro našlo dovolj interesentov, da bi bili prevozniki.
Hmmm ja en drug je kriv ampak avto je dobesedno poletel po zraku. Ja pravljice za otroke - en si je dal duška na servisu. Dejasnko bi moral it v tožbo, ker če je avto nov mu bodo pač kupili enakega novega.
Drugače pa se je meni zgodilo podobno in to nekje sredi 90 let, ko sem odpeljal svojega Wartburga k ličarju, da mi poštima sprednjo masko (wartbi je imel kovinsko). Vse skup dela za en dan ali dva max.
Tretji dan me ne kliče, četrti tud ne, peti dan začnem klicat sam in model se ne oglasi. Nadaljujem naslednji teden, kličem dva dni - ništa.
Vzamem fotrov avto in se odpeljem do njega. Tam pa šok, zagledam svoj avto udarjen cel zadnji desni blatnik in prtljažnik. Ko me je model zagledal, da sem tam se mi je začel opravičevat, da je nekdo priletel vanj, kar celo verjamem saj je takrat zapadel sneg. Ampak vseeno, dvigni telefon povej kaj je blo pa boš že zrihtal sej si iz foha.
Pa mi je rekel, da je misli, da bo dobil nov blatnik takoj pa da mi poliča še predno bi mi dal avto nazaj. Kr neki, svašta.
Če pa enostavno nima izbire. Večina proizvajalcev ne ponuja nič blizu tega, kar bi Slivka rabil. To je ta zdajšnje jebeno obdobje, kjer fabrka diktira kaj boš imel in ne kupec. Ampak važno da imamo SUV-ov na tisoč in en način.
To dela Apple že neki let, sicer ne tako drastično ampak malo bolj sofisticirano. Pa sigurno še marsikdo in kmalu ne bo problem ti pokvarit akterokoli napravo vključno z avtom.
Resno? Dej poglej datum tega članka - to je bil februar 2020 predno se je veselica laganja šele dobro začela. Teli samooklicani factcheckerji so prbližno tolk verodostojni kot fuckfehtarji.
Počasi in potihom s stisnjenimi zobmi bodo stvari le prikapljale na plano. In končno so dovoljena prava vprašanja, čeprav je pri odgovorih še veliko sprenevedanja, ker nekaj je res - v večini ljudje svoje napake priznamo najtežje.
Niso samo “slovenceljni” … ampak je tudi drugje podobno… verjamem, da je tako kot v sosednji Avstriji podobno tudi v Italiji 😇 … pa verjetno se kje…
Ne verjamem, edino če tam plužijo tud Slovenceljni. Če bi to delalali avtohtoni Avstrijci in Italijani bi bilo asfalt ne samo splužen v nulo ampak tud suh. 😜
Samo, a nisi takoj ugotovil, da avto ne vleče tako, kot bi moral?
Ko je meni na stari 6-ki zaštekala zadnja leva čeljust, sem takoj čutil, da nekaj "bremza" Sem se takoj zaustavil in tako rešil disk. Dobro, nimajo vsi takega posluha za avto.
O moj bog, kolikokrat še moram tole objasnit. Ni skos štekala in ne tako močno, da bi se opazilo. Še 1x, ko je bila hladna se ni poznalo, ko pa se je ogrela pa je premalo spuščala in drgnila po disku, ampak spet ne tako močno, da bi se to iz aviona videlo. Tudi pri zaviranju je avto šel naravnost. Tudi smrdelo ni in šele, če si se dotaknil šraufov na feltni po daljši vožnji se je opazilo, da so ogreti bolj kot bi smeli biti.
Ampak na vse to sem bil bolj pozorn, ko ni šel čez tehničnega in potem sem tipal feltno, spuščal bremzo tik pred ustavljanjem, da bi videl ali slučajno zavira kjer ne bi smelo. Ja pol pa hitro vidiš, da nekaj ni OK, ampak še 1x te stvari se vidijo, ko jih namensko preverjaš in koliko od vas tu gor tole konstantno dela.
Dej no, a si lahko enkrat za spremembo malo manj "pameten". Se pravi zate so pravilni le ekstremi ne pa nekje zdrava sredina in odločitve razmeram primerno. Če na nič snega, drgneš po asfaltu s plugom in posipaš, kot pri norcih je glih ene tolk neumno, kot pa če pri 20cm snega pluga po par dni ni bilo naokoli. Lahko prebereš celoten forum pa nikoli nisem bentil, da ni spluženo, mi je pa neumno, da se takole razsipa z materjalom, ko ni potrebno, ko bo pa res potrebno ga pa ne bodo imeli, kot so enkrat pred leti izjavili, da jim ga je zmanjkalo.
Pa popolnoma dovolj in čisto nič ne manjka, če splužijo, ko bo količina snega to zahtevala in čisto nepotrebno, da pri te še posipajo. Pa sej imamo zapovedane zimske gume na avtih, ki morajo opraviti to delo. Če pa zarad tega kakšn primorc takrat ne more v Lj pa tud ne bo glih konc sveta, a ne?
Sem bil neprijetno presenečen, ko je bilo zjutraj v Lj mogoče snega za vzorec a lokalne ceste popeskane kot bi bile ponoči snežna kataklizma. Milsim, da 30 let ni nihče teh cest peskal, danes pa za popolnoma brezveze gor pesek. Vse ulice so ravne, ni nobenih klancev, hitrost omejena na 30km/h, pločnik ob cestih - kako se je brihtolom utrnila misel, da so stresli za pol kamiona peska po ulici.
Ne vem me kar malo ima, da bi poklical na komunalo in vprašal za razlago.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ma ne vem več - ta najbolj strastni covid cepilci v naši službi so spet vsi doma zaradi, hmmm, covida. In spet moram delat še za njih. Ma tole je kr neki vse skup in občutek imam, da folk je začel izkoriščat in na vprašanje zakaj je na bolniški z odgovorom "Covid" je "off the hook" in vsi rečejo OK ter se raznežijo, da naj se čimprej pozdravi. Fak res smo oprana družba.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani