Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano
pred 14 minutami je Slivka napisal:

- ali pa imajo v avtu majhne otroke, ki so zaspali, pa zato vozijo malo bolj umirjeno?

- ali radi uživajo v razgledu in potovanju in vožnje ne dojemajo kot 'dirka od točke A do točke B' ampak kot 'potovanje od točke A do točke B'?

- so mogoče videli že dovolj rešilcev, ki so pripeljali ponesrečence, ki so prišli malenkost prepočasi, da bi jih vrglo v onostranstvo in so jih reševalci pripeljali na Urgenco, pa se jim je vožnja čez omejitev zagabila?

- so mogoče videli že dovolj invalidov prometnih nesreč, da jim ni več do vožnje 'tu-me-policaj-še-ne-bo-kaznoval'?

Tudi meni, ko vozim, nikoli ni bilo jasno, a se ljudje zavedajo, da je Slovenija premajhna, da bi se vožnja na vso ihto res kaj poznala na času...

Kaj ti pomaga, če voziš po avtocesti 110/uro, pa pride stari stričko kontra in greš. Ni vse v počasni vožnji. Velikokrat je prav počasna vožnja kriva za nesreče. Pa velikokrat taki počasneti tudi ne dajejo žmigavcev, izsiljujejo, napačno vozijo v križiščih...

Moje mnenje je, da vozi vedno tako hitro, da se vedno lahko izogneš oviri na cesti in da lahko v vsakem trenutku pravočasno reagiraš (zabremzaš, ko vidiš stoječo kolono pred seboj). 

(Tu igrajo veliko vlogo refleksi, dober vid, da si v dobri kondiciji, da te nobeden ne moti med vožnjo in si skoncentriran. Pri počasni vožnji velikokrat prav koncentracija popusti, ker voziš relaksirajoče, gledaš rožice na travnikih. Kot bikec Ferdinand. 😊

No,pri nenadoma vstavljajoči koloni pred teboj na avtocesti ima lahko en  tak počasno vozeči stričko na svojem 20 let starem oldtajmerju zlizane, stare zimske gume in je seveda velika verjetnost, da se ti bo fajn  zakantal v rit. Pa, ko govorimo o "hitri",,normalni vožnji je mišljeno to 130-140dpo 150 na avtocesti.

Ne pa 180 in več...

A kaj, ko je za nekoga že 130 nadzvočna hitrost in ne obvlada več svojega avtomobila. To je pa že druga zgodba. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 6 minutami je FuManchu napisal:

Taka vožnja ubija dizel motor.  Pa še laže računalnik verjetno za liter, kot vsem bmw-jem.

Jaz imam porabo okroglih 7litrov. Šparam že ne. 

Pri takšnoi vožnji mi ni bilo nikoli  jasno:

-ali ljudje radi vozijo tako počasi, 

- ali vozijo počasi, da prišparajo na gorivu? 

-ali radi prišparajo na gorivu pa vozijo tako počasi, 

-ali radi vozijo počasi in hkrati tudi prišparajo na gorivu? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 40 minutami je Z M A J napisal:

Naftni rezervoar zaključil s povprečno potrošnjo 4,3 litra na 100km.

P.S. DeSUS tempo vožnje itak, no pa obenem tudi zimske gume. :)

Upam, da si vsak kamione spustil mimo. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ema, prva na poletih in hkrati še svetovna rekorderka.👍💪

Bravo za vse  hrabre punce, ki so nastopile na velikanki. Res imajo "jajca". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pravkar je NevLado napisal:

Evo jaz zbiram zamaške zdele že 2 leti, zdi se mi lepa gesta, ki me ne košta čisto nič, lahko pa marsikomu koristi. Odviješ flašo in flašo v kanto, zamašek v vrečko, podarim jih kdor jih nuca (nazadnje osnovna šola), vsi bi lahko to počeli.

Tudi mi jih v službi od raznih radensk in vod. Se jih kar hitro nabere za cel vrč. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano (urejeno)
pred 20 minutami je Boss napisal:

Hehe, sem nastavil past. Tutankamon je umrl mlad pri 18 letih ampak ne zaradi bolezni temveč naj bi šlo za nesrečo s kočijo, kjer ga je stisnilo in je umrl zaradi poškodb. Ramzes II je bil najbolj znamenit ravno zato, ker je doživel 90 let in ne 34 kot trdiš. Dolgoživa sta bila tudi Seti I. in Horemheb. Pri Faraonih je treba pazit, ker so datumi rojstva lahko dokazj zaviti v skrivnost, saj so faraoni prihajali na oblast po različnih poteh in družbenih linijah.

Ampak je bilo dejstvo to, da so v večini živeli kar precej časa, razen v primerih nesreč in zastrupitev ter umorov s strani tekmecev. Redko pa da so umrli kr tako brez razloga.

Drugače pa glede Američanov je njihovo prepričanje, da živijo v svobodni družbi in da ne rabijo plačevat zdravstvenega zavarovanja niti ne vlagat v penzijo. Pač ko so zdravi in mladi je to fino fajn in dajejo občutek kako so bogati. A ko pa pride starost in bolezen pa je kalvarija.

Zato je mnogo bolje, da država poskrbi za redne dajatve tako za zdravstvo kot za penzijo in to je naša prednost, ker če bi folku prepustili izbiro bi se jih še več vozilo v BMW-jih in Audijih, ter krepavalo bistveno prej.

Tudi jaz sem tebi nastavil past, da vidim, ali prebereš pazljivo, kar napišem. 😉

Res je, ramzes 2 je doživel baje 90 let. 

Tutankamon pa naj bi umrl zaradi malarije in pa imel naj bi tudi degenerativno bezen kosti.

Tako pravijo tisti, ki so ga poznali. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 minutami je g.Wankel napisal:

Končno si potrdil, da je Twittler neumen. Sej pa še bo neki iz tebe :)

A to pomeni, da je tudi vaš taubi? 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Ampak Taubi to rab, da se zdaj desničarji spotikate spet ob Niko in da njega pustite na miru.

Okol vas vozi in bl k se boste zaletaval v Niko bolj bo še ona pridobivala na veljavi. Pustit je treba na mir, pa bo hitro nepomembna zgodba. Zdaj je pa drugo vprašanje a to zmorete.

Sicer pa men je vse skup smešno k gledam vse te 🤡🤡🤡 na eni in na drugi strani.

Saj v bistvu je bila nepomembna do sedaj, a od sedaj naprej ji bomo morali dajati (pre)visoko plačo za nedelo vsi davkoplačevalci. 🤪 

Kaj narediš, da te nevladnik ne napada? Ga zaposliš in imaš mir. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 9 minutami je Jest napisal:

Hitro se postavi v vrsto… da te ne prehitijo… Ti bi gotovo z levo resil vse probleme ;) 

He, He, pravijo, da pameten ne gre nikoli v politiko. Raje se zabavam ob teh burleskah, ki jih izvaja taubijeva tovarišija. 😄😄 Naslednja bo z davki, nadalje sledi z davkom na nepremičnine. Še bo veselja. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Ratalo kar samo ne bo. Al se nekaj "zmuti" al se pa podeduje.

Pri meni zaenkrat nič od tega:bravo: 

Itak. Večina teh, ki "probajo" se opeče in so potem celo življenje nesrečni, ker vsakokrat ostanejo še brez tisto malo denarja, ki ga imajo. Mi starejši občani se še dobro spomnimo, kako so razni prevaranti in goljufi z raznimi piramidnimi igrami (keč D keš - if you can in podobnimi) izvlekli iz neumne in naivne raje še zadnje prihranke. Koliko naivnežev je takrat vzelo kredite in na koncu so ostali brez denarja a s kreditom za par let. Par zvitežev na vrhu pa je pobegnilo v tujino z zvrhanim košem denarja. Tej so ga, res ujeli, Dobesedno. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 51 minutami je Boss napisal:

Ma točno to je bistvo, cel spekter stvari je, ki vplivajo na to, da se je življenska doba podaljšala in res je zgolj in samo zdravniška mantra, da je to le zaradi boljše zdravstvene oskrbe.

Najbolj pomaga pri dolgoživosti socialni status posameznika in kjer je življenski standard višji je tud povprečna življenska starost višja. Vse je povezano in če si lahko določene stvari kupiš ali daš narest se izogneš poškodbam zaradi neizkušenosti, večinoma si sit, dobro oblečen, živiš v toplem domu pozimi, poleti se hladiš, da te vročina ne zdela, ješ večinoma zdrave stvari, ki imajo kontrolirano poreklo in je tveganje zastrupitve majhno. Večino potuješ s prevoznimi sredstvi, hodiš ali tečeš več ali manj zgolj za zabavo in ne iz potrebe.

Kot je omenjeno vojn je manj pa še tiste, ki so vojskujoče strani veliko bolj skrbijo za preživetje vojako tako z učinkovito zaščito ali stroji, ki jo nudijo. Se pravi v večini primerov death toll v modernih vojnah ni tako visok, kot v tistih pred stoletjem. Poleg tega se skrbi za starejše, bolane, revne, sociala itd itd itd. Tudi zdravstvo seveda, da ne bo neomenjeno, ampak je le in samo en od kamenčkov v mozaiku.

Tud faraon Tutankamon je pred, ma kaj pa vem, tam nekje 3500 leti doživel preko 90 let. Se pravi, da je toliko doživel je več ali manj bila zasluga, da je bil premožen.

Titankamon je doživel toliko let, ker je imel že takrat pri roki najboljše  zdravnike in zdravila za tiste čase. Pa tudi veliko srečo je imel, da je imel dobre gene. Ni zastonj rek, da si "star kot Titankamon". 😊

Je pa najznamenitejši faraon vseh časov, Ramzes II, revček živel le kratkih 34 let. 

To je bila takrat sicer povprečna življenjska doba. Če je kdo takrat doživel starost recimo kot je sedaj  Boss-ova, je bil že krepko "star". 🤗

pred 4 minutami je SpEkTr napisal:

Sej bi se zavaroval :)

Veliko Američanov ni. To je privilegij peščice. Pa ni ta peščica ljudi iz nižjega sloja. Med njimi so tudi  ljudje iz srednjega sloja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

A to se ti zdi narobe? Sej za avto tud daš nekaj 100 EUR, pa je lahko uničen cel avto za 30k€ in boš dobil večinoma ali v celoti povrnjeno. Mislim, pa to je smisel zavarovanja (tudi zdravstvenega), al sem mogoče zgrešil poanto? In tuki na srečo ne igra sreča nobene vloge.

Meni ne. Srečo imaš, da živiš v Sloveniji. Če bi živel recimo v usa, bi plačal vsako operacijo iz svojega žepa. Prav tako zdravljenje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 39 minutami je MazdaBoy napisal:

Prav bi bilo. Da ne bi bilo zamere 👍

Tej vladi manjka samo še damjanov  murko, da bo popolna. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 23 minutami je MazdaBoy napisal:

Treba uživat 👍 Sam če bi pa iz par 1000€ ratalo par 10.000€ pa tudi ne bi blo slabo, a ne 😁

Res je. Če pa bi nastalo iz vsega skupaj  par 10000€ minusa, bi pa morali potem mi ostali  zamaške zbirati tu na forumu. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 16 minutami je pob napisal:

Noben pa ne omenja, da se je higiena izboljšala v zadnjih 100 letih. Poleg tega je obdobje debelih krav povečini, torej brez večjih vojn v zahodnem svetu, kar tudi vpliva na marsikaj...

Da ne bomo samo pljuvali čez medicino, seveda je napredovala. Ampak se mi zdi, da je trenutno že toliko napredovala, da glede na zaslužke bolj kot na zdravje ljudi.

Od vedno se je zdravnikom plačevalo za njihove usluge. In zdravljenje... Trenutno je pri nas na srečo še vedno  tak sistem, da plačaš tistih 400€/leto in greš na operacijo, ki stane 30-40 tisoč €. Ali na več njih. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 10 minutami je SpEkTr napisal:

Če je življenjska doba daljša, še ne pomeni nujno dobro. Hočem povedat, lahko živiš 100 let - ampak boš vsak dan pojedel po 10 tablet. In vsaka dodatna, ti sproži nove stranske učinek, zaradi katerih boš dobil spet drugo tableto. 

Zdej če je edini cilj samo to da živimo dlje, pol je v redu. Treba je pa kljub temu pogledat na kvaliteto življenja. 

In daljša življenjska doba sigurno ni zgolj zaradi farmacije 😒

Se ne bi strinjal. Včasih, pred par sto leti so ljudje v povprečju dočakali mogoče 50,60 let max. Ker ni bilo še toliko zdravil. Nekdo recimo je imel pregosto kri, ni bilo tablet, prišel je strdek, kap in je šel pa pa. Ali pa recimo nekdo, ki je imel previsok pritisk je šel veliko  prej dva metra pod zemlji kot dan danes. Farmacija in zdravstvo je napredovalo z svetlobno hitrostjo in zato se je podaljšala (umetno) življenjska doba. In še bolj se bo, ko bodo odkrili zdravila za raka. In to verjetno. Ni več daleč. 

Ostalo so bolj kot ne le teorije zarot. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto za osemdesetletnike ...
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Vi se kar zafrkavajte. 😃

Ta Toyotin trivaljni motorček 1.5 VVT-iE s 125 KM je po občutku - po moči čisto primerljiv z G120/122 v Mazdi CX-3!. Opazna razlika je le zvok, kar pri na pol gluhih 80-letnikih ne more biti težava. :) . Po avtocesti je šel brez težav 150 km/h s sopotnico. Motor je super! Je pa žena porajtala to, kar opozarja @NevLado, več guncanja po cesti in je bila včeraj menda na meji slabosti. Meni ni praktično nikoli slabo, tako da me ni motilo.

Če primerjam udobje Mazde 3 in te Toyote Yaris Cross, je Mazda 3 razred višje. Mazdo CX-3 pa bi jaz umestil vmes.

S ženo si imel zdraven, da je kontra guncala avto in je bilo potem vožnja znosna ali kako? 😊

Samo, ko  pa potegne vipavska burja je pa bolje, da te žepne izvedbe avtov pustite doma. Takrat se morata oba, voznik in sovoznik nagniti na isto stran za protiutež. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Slivka napisal:

Če se dovolj dolgo ponujaš, se najde nekdo, ki te povabi in te še dobro plača. In tako prideš do penzije brez žulja na roki. Le dovolj se moraš reklamirat in ponujat, da te pravi opazijo...

P.S.: Pa ne govorim o kur#ah, da ne bo kdo dobil napačne asociacije in napačna pričakovanja, preden klikne na link!

Uf, tole pa že spominja na bivšo jugo.🙄

Ta, ki najbolj napada drugače misleče in je bila kao v nevladni organizaciji, bo sedaj pazila na to, da drugi ne bodo več smeli komentirati, ker bo to takoj sovražni govor. Še jenulčku je potrebno najti ustrezno zaposlitev. Kako ministrsko mesto za mešanje megle  pa se bo ja našlo. Ko misliš, da večje neumnosti še nisi videl, te taubijevi tovariši znova in znova presenetijo. 😡

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 7 urami je FuManchu napisal:

Še jutri in potem en mesec dopusta:jupiii:

U, to je pa lepo slišati. 👍

Kaj ga imaš še od predlani? 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 46 minutami je MazdaBoy napisal:

Eh Alex, lastniki audijev smo dobili exclusivno ponudbo na mail mesec nazaj že 😊

Vse ima, kar rabiš, za vse ostalo je tle aftermarket AliExpress 😆

Se pravi, da moraš imeti na računu še par jurčkov, da lahko naročiš vse, kar manjka temu audiju,da izgleda na koncu kolikor toliko normalno z opremo. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.