To je sicer res samo, ?e bomo pa z vsako stvarjo zadovoljni bo to samo voda na mlin novodobnim izkori??evalcem, ki nam bodo veselo prodajali bu?ke v stilu "bodite veseli, da sploh imate ?iht... oziroma, da vas sploh ?e kej pla?amo... in podobne sramotne izjave "vulgarnih kapitalistov"
S to izjavo se povsem strinjam. Ampak ?e vedno nisem pozabil tvoje napovedi sne?enja, tako da - ?e vedno pazi, kdo hodi za teboj...
Pravkar kon?ujemo po?itnice. Brezpla?ni polni penzion, brezpla?no varstvo otrok na smu?i??u, brezpla?ne vozovnice za otroke, za naju z ?eno pa je vozovnica 44? za tri ure za oba skupaj. Le do smu?i??a je okoli 50 km.
lahko sam to recem da mamo osebe tle gor k se res nisko spuscajo
Podmorni?arji? :ne vem:
Pr nas doma mamo eno hitachi , in garba da ni res, smo jo preteral na vse mogo?e na?in in ?E VEDNO DELA, je lahka ko pa udari pa adijo. CENA pa tud temu primerna, samo vredna vsakega centa.
Zakaj na internetu la?je najdem na?rt bombe kot pa ceno vrtalnega stroja? Ali pa ?esa drugega, kar pa? kdaj i??em...
Mi se pogovarjamo o prevoznih sredstvih, ne o delovnih strojih
Ja saj jaz tudi govorim o prevoznem sredstvu. Preva?am ?eno, koko?i, polena, otroke, ?ebele, hlevski gnoj, ta??o, koze, seno, mazda?e, cement in kaj jaz vem kaj vse... ?e torej preva?am vse mogo?e (in nemogo?e), potem govorim o prevoznem sredstvu, mar ne?
Slivka, ti si res stranka, ki odganja kupce in prav je tako, ?e so trgovlci nepo?teni.
Aja, verjetno si prevo?il ve? kot 112 km, ?e je v eno smer 29, razen ?e si v drugo smer ubral kraj?o pot.
Ko je vse krepavalo ko sem se komaj segrel in po?teno zagrabil, me je tako razkurilo, da me je kar po zraku odneslo... Ja, za nazaj sem pa imel... Mislim, da je od mene do OBIja 26 ali 28 km... Slu?ajno je bila na ?tevcu okrogla ?tevilka, ko sem se zjutraj usedel prvi? v avto in zdaj je za 112 km vi?ja...
In taki karamboli se dogajajo vsakodnevno ve?inoma pri vo?njah znotraj omejitev - vzroki: telefon (iskanje aparata po ?epih ipd), druge motnje, vtipkavanje destinacije v GPS, gledanje voznih parametrov na BC-ju, iskanje radijske postaje, itd itd.
Se predam. Pa ne zaradi tvojega odgovora, ampak nekega dogodka danes.
Mo?akar vozi avto pred menoj in opazim, da ima te?ave: po ravni cesti sicer dokaj lepo pelje, a komaj zvozi ovinke. Na neki ravnini ga prehitim in opazim, da volan "dr?i" s komolci, z rokami pa si bri?e nos...
Januarja ?el v OBI in kupil vrtalni stroj Black & Decker. Po dveh luknjah in pol (premer 8 mm, armirani beton), se je pokadilo in se je ustavila. Nesem v OBIja, ga napakirajo in po?ljejo na servis. Ker pa je treba delo dokon?ati, vzamem vrtalni stroj Skil. Dalj ?asa sem se vozil iz OBIja domov (29km), kot pa sem z njim delal. Niti pokadilo se ni iz njega, kar ustavil se je. In noge pod pot ter nazaj v OBIja. Napakirajo ?e tega na servis, o vra?ilu denarja ni govora, po pol ure prerekanja kupim Bosh in v hribe. Zopet sem se dalj ?asa vozil gor kot pa sem z njim delal. In zopet v dolino. Tokrat sem imel s seboj tudi lopato... Sicer nisem pretiraval, naredil pa krepko rabuko, varnostnik stal poleg, rekli so, da bodo klicali policijo, narod na blagajni gledal, kaj se dogaja (in ?e ko so pla?ali, niso ?li ven ampak se je kar krog naredil okoli), jaz pa s ?e toliko ve?jim veseljem razlagal, da mi ne koristi, ?e ga po?ljejo na servis, ker bo to ?e tretji, ki bo ?la tja, ampak da naj mi vrnejo denar, pa bom ?el kupit vrtalni stroj kam drugam. Po pol ure so mi vrnili denar od dveh, samo da so me uti?ali, ker se je nabralo ?e preve? naroda, jaz pa ves ?as glasno ponavljal, kaj se je zgodilo in kaj ho?em.
Ko sem dobil denar in od?el ven, me zunaj ustavi nekdo in re?e: "Veste, gospod, vsi ti vrtalni stroji, ki ste jih na?teli, so narejeni na Kitajskem. Pravzaprav so vsi aparati, ki jih prodaja OBI, narejeni na Kitajskem. In za kitajsko robo se ve, kak?na je. Ne vem, kaj se tako razburjate..."
Se mi je pred o?mi kar poobla?ilo... O?itno je mo?akar to opazil in se po hitrem postopku pobral ?e preden sem lopato poklepal na njegovi glavi...
A zdaj naj pa kar sprejmem, da je vsa roba ne glede na znamko slaba, saj je vendar kitajska roba. Sedaj grem po internetu brskat, kje bi dobil kak?en ruski vrtalni stroj. In zraven se spra?ujem, kam smo pri?li: da je ruska roba kvalitetnej?a od evropske...
In tako sem danes naredil okoli 112 km, ko sem se vozil v Obi in nazaj, doma pa ni? kon?anega, ?eprav sem delal celo soboto: za zvrtat imam 10 lukenj, nabit ?epe in neko ogrodje privit gor. Dela dejansko za ?tiri ure s pavzam vred...
Kle sta bila oba bumbarja - in ta, ki je zavil (kako ga ni sli?al da je poleg pri odprti strehi mi ni jasno) kot tudi un, ki je prehiteval po desni (?e to po?ne? mora? biti full pozorn na to kaj ti po?nejo vozniki na levi strani).
Zanimivo razmi?ljanje. Nista mogo?e bumbarja, ker sta javno cesto uporabila za dirkali??e?
Mislim pa, da pri taki hitrosti ni imel ?asa poslu?at, kaj se dogaja okoli njega, ker je imel preve? dela z "vo?njo".
Ali pa se bo na?el kdo, ki bo zafu?kal ?e ta denar, pa bo? ravno tako brez vsega. V tej na?i dr?avi nikoli ne ve? pri ?em si...
Aja, kar sem hotel napisat: pa sem spet v slu?bi. Ob petih zjutraj doma zvonil telefon na vse pretege in vrgel pokonci pol hi?e. Klicali iz slu?be, da so te?ave in naj takoj pridem dol. Ko sem pri?el v slu?bo, sem obrnil 10 stikal in 6 ventilov in stvar je re?ena. Nadure? Ni? ne bo, ker javni sektor itak ni? ne dela in ne dobimo pla?anih nadur. Lahko grem pa pa? toliko prej domov... Dobro, ?e je to na dan petka, ?e ena milost. Se pa naredi, da me na dan nedelje pokli?ejo dol, potem pa lahko v ponedeljek grem toliko prej domov. Vrhunska menjava: eno uro v nedeljo za eno uro med delovnikom...
Moja ?ena ima diplomo iz fizike. In ko je delala na neki univerzi, so ji del pla?e nakazovali v neke pokojninske stebre (pojma nimam po katerem zakonu). Ja in? Zdaj je ?e ve? kot tri leta brez slu?be. In ni? ne ka?e, da jo bo v kratkem lahko dobila. Leta pa te?ejo. In ko bo "zrela" za upokojitev, bo imela mogo?e 10 let delovne dobe. In kolik?na bo potem pokojnina? Taka kot moja pla?a: kot menstruacija - krvavo jo zaslu?im, dobim jo enkrat na mesec, traja pet, ?est dni, pol se pa lahko j***m...
Mene pa? nih?e ne bo prepri?al, da se v avto?ek, ki ima ?e kak?nih 120.000 km, spla?a vgradit plin, ?e opreme slu?ajno ne zadane? na tomboli... Kot prvo je poraba tako majhna, kot drugo pa... En tak avto?ek pri kilometra?i 40.000 na leto ne bo zdr?al ?tiri leta, pa ?e bo nov...
Ja, pri kak?nem V6 3.2 litra je ra?unica bistveno druga?na...
Seveda dovolim, da imajo drugi druga?no mnenje. Vsak ima svoj denar in z njim po?ne, kar ga je volja. In vsak ima svoje veze in poznanstva, ki pri dolo?enih odlo?itvah lahko precej vplivajo...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
S to izjavo se povsem strinjam. Ampak ?e vedno nisem pozabil tvoje napovedi sne?enja, tako da - ?e vedno pazi, kdo hodi za teboj...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani