Starej?i gospod je ?akal leta in leta, da mu na Upravni enoti izdajo gradbeno dovoljenje. Kon?no je dovoljenje do?akal in uradnik mu re?e:
- "Vse je gotovo, gradbeno dovoljenje je izdano, pojdite samo ?e v tajni?tvo, da Vam dajo pe?at."
Ves sre?en gre gospod v tajni?tvo po pe?at, ko mu uradnik na drugi strani pove, da je ura pravkar odbila 12 in naj se vrne po malici. Gospod ves ?alosten pove:
- "Oprostite, ?est let ?akam na to dovoljenje, potrebujem samo ?e Va? pe?at. Prosim, udarite ta pe?at, pa Vam povem zgodbo o ?enski in psu."
Uradnik zelo nejevoljen le pristane ter mu po?igosa vse dokumente. Nato nestrpno ?aka na zgodbico.
Gospod vzame dokumente, jih pospravi in re?e:
- "Jebo ti pas mater!"
Direktor opazi, da je ?istilka vedno na smrt utrujena in jo vpra?a, kako to?
- "Ne boste razumeli, g. direktor."
- "Povej mi, saj vodim firmo z 900 zaposlenimi, menda bom razumel."
- "Glejte. Domov pridem ob 17ih. Preden doma pogospodinjim in pripravim ve?erjo, je ura 20. Nato zbudim mo?a, ki takoj navali name. Ob 22ih gre mo? v slu?bo in potem pride ?e njegov brat - pa je polno?. Zatem pride domov tast, pa ?e on navali name. In je ?e 2 zjutraj. Vse skupaj zbudi soseda in je ura ?e 4 zjutraj. Ob 6ih pa se vrne moj mo? in spet navali name in je kar na lepem 8 zjutraj. Zato sem utrujena."
- "O, hudi?a, to je pa res preve? seksa."
- "Sem rekla, da ne boste razumeli. Ni preve? seksa, ampak je premalo spanja!"
Vsaj pri Renault Laguni je to?no to naredila ta??a. Kartica je bila v gara?i na polici. In Laguna odklenjena. Ona se je vsedla za volan, pritisnila start in v?gala motor. Vse lepo in krasno. Ko se je odpeljala iz gara?e in nekaj metrov po cesti, signal kartice ni ve? dosegel avta in motor je ugasnil. Ker ni vedela, kaj se je zgodilo, je posku?ala motor spet v?gat. ?ez nekaj ?asa so se zaklenila ?e vrata. Vzela je mobitel, poklicala tasta, in ta je za njo prinesel kartico iz gara?e. In ?e ko se je bli?al avtu s kartico v roki, se je avto odklenil...
A, potem imate pa malo druga?ne situacije. Pri nas burja dobi pas brez ovir in tam nese sneg (ali pa celo zemljo, veje, strehe,...) kot reko ?ez cesto. In to lepo vidi?. In ?e se prej ne pripravi? in ne namota? volana, te tako lepo odnese hudi?u v rit, da ?e sam ne ve?, kje si. Tako da pri nas ne pomaga dr?at volan naravnost...
Saj bi ga lahk kr ustavu pa v bolnico pelu...idi.ota...
Saj sem ga ustavljal, ker je vla?ilec ?el vzvratno na cesto. Pa me ni videl. Ne mene, ne baterije, s katero sem mu svetil v obraz ne vseh lu?i na cisterni. Je gledal (mislim da) v mobitel ali kaj podobnega in ni videl ni?esar drugega.
Tole pa zna biti kar zanimivo. Dodam ?e 90? potnih stro?kov, pa malo zakro?imo in pridemo na 200? vsega skupaj... Tole pa zna biti kar zanimivo...
Na norve?kem je bla LUKNJA od sobe za 1 osebo 150? na no? z zajtrkom, za 2 pa 165? na no? z zajtrkom, a je to normalno, ker bla res LUKNJA, na ?alost tud edina v krogu 50 kilometrov, v krarju Alesund pa za 2 z zajtrkom, 110? na no?, ampak soba da se re?e.
Pr nas pa 750? za 3 dni, u 3 pm, all inkluziv, pa da ti ga ena al pa 2 vle?eta cel dan.
Pri nas je 750? za dve no?i za ?est-?lansko dru?ino... Torej ne more biti zraven ?e kak?na, ki ti ga bo vlekla cel dan, ker ?ena ne bo za to. Pa ?e pred otroci ni ravno vzgojno...
Bemti? so pa eni res da jim je za odvzet vozni?ko!
V ?empetersko bolnico nam danes zjutraj ob 7:30 cisterna pripelje kisik. In ker gre za vla?ilec s polpriklopnikom (?leper po slovensko) se postavim na cesto in ustavim promet, da la?je zrikverca na cesto. Pa se najde Renault kombi Ljubljanske tablice, ki se vseeno pelje mimo. Ni videl ne cisterne ne mene, ki sem stal na cesti in mahal z baterijo v roki! Ne le mahal, v o?i sem mu svetil. Pa baterija ni bila neka brlivka, ampak precej mo?na re?. Sicer nisem povsem prepri?an, a se mi zdi, da je imel celo mobitel v roki.
Ma ne za vozni?ko vzet, ampak kol v roke in tol?, dokler ne pade po tleh. Potem pa k zdravniku, da ga spravi na noge, pa naprej tol?...
"Uporaba imena Windows 9 bi dejansko onemogo?ila namestitev bogate palete programske opreme, saj bi jo te prepoznale kot Windows 95 oziroma Windows 98."
Katera programska oprema pa ve za Windowse 95? ?e jaz imam te?ave, ko imam XPje, pa so kompatibilni s komaj polovico novodobne programske opreme...
Sicer ima BTjka precej nosilnosti, ma vseeno mi ne toliko nakladat...
Na avtocesti ne sme? ustaviti. A daj no mir. Dobro, ne sme? ustaviti kar tako malo, da si pretegne? noge in gre? scat za ograjo. Za take primere so po?ivali??a. ?e pa je vi?ja sila, pa pa? ustavi?. ?e je pred teboj zastoj, ne bo? na polno pribil noter ampak se bo? pa? ustavil. Pa ?eprav je avtocesta.
Ne vem za tvoj primer, poznana pa mi je lokacija pri Postojni. In enako se dogaja tudi na nekaterih lokacijah po Vipavski dolini. pa tudi v ?epovanski dolini je ta pojav poznan. In ?e ko vozi? proti temu, vidi? kot da bi reka tekla ?ez cesto, ko veter nosi sneg. In lahko predvidi?, da bo tam notri slaba vidljivost. In tu se za?ne cel kup malenkosti:
- veliko ljudi ?e pri rahlem rosenju na?ge zadnjo meglenko. V taki situaciji se pa nanjo redko kdo spomni...
- ?e zmanj?a? hitrost in bi rad opozoril druge, da si v te?avah (in tako slaba vidlivost je precej resna te?ava), pri?ge? vse ?tiri smernike. Kar pa se v taki situaciji spet malo kdo spomni.
- dodatno lahko nase opozori? zadaj voze?e ?e z rahlim pritiskom na zavoro, ker se pri?gejo zavorne lu?i, ki so mo?nej?e od pozicijskih. Sploh "tretja zavorna lu?" je precej opazna...
- ?e se bli?a? temu toku snega z vetrom, lahko predvidi?, da so notri tudi zgubljeni in ?e prej zmanj?a? hitrost. Tako vsaj zmanj?a? po?kodbe (tako na ljudeh kot na vozilih) v primeru nesre?e
- ?e se bli?a? temu toku snega z vetrom, lahko predvidi?, da bo na tem delu ve? snega na cesti kot drugod, ker burja pa? rada dela zamete. In v takem je vodljivost vozila vpra?ljiva. Zato ni priporo?ljivo sunkovito reagirati, ker ga ni stabilizacijskega programa, ki bi v takem primeru popolnoma prepre?il zdrs in ohranil smer. In spet je prednost, ?e v tako situacijo pripelje? vsaj za odtenek po?asneje
- ?e se bli?a? temu toku snega z vetrom in ve?, da je notri slaba vidljivost, zavira? pred tem, kjer te tisti za teboj ?e vidi. Bolje, kot na slepo vozit skozi to. Ker ?e po?i? nekam in se ustavi?, te tisti zadaj ne bo videl in bo po?il vate.
Kot omenjeno, to govorim za te lokacije, ki jih poznam. Ne vem, kaj to?no je bilo pri tebi, ker na Gorenjskem nekako ni navada, da bi pihala Burja...
Se pa strinjam, da se situacije na cesti hitro spreminjajo in da tudi izku?enega voznika lahko preseneti kak?na re?. To prav hitro rata...
Ne samo v filmih. Tudi v ?epovanski dolini vidi? kaj takega. Posebno zanimivo je pono?i, ko se vra?am s popoldanske izmene... Vidim, da mi lu?i spredaj svetijo. To je pa tudi vse, kar vidim. In potem na cesti napiha ?e kak?en metrski zamet in je potrebno vitlo potegnih in niti ne vidim, kje je drevo. In ko ga slu?ajno najdem, se po zajli vrnem nazaj do avta. Ja, kar, kako bi rekel, recimo takole: zabavna re?. Ni dolg?as...
Upam, da ne bo kdo tu u?aljen, a po takih adrenalinskih pustolov??inah so mi hecni nekateri, ki kar malo ponorijo, ko pade 5 cm snega in gredo na parkiri??e in se iz?ivljajo in driftajo. Kar malo dolgo?asno in preve? predvidljivo...
Poglej tablico: Pula. Zdaj si pa predstavljaj: gre? na po?itnice v drugo dr?avo in do?ivi? nesre?o. Avto: totalka. V avtu pa vse tvoje stvari. Dobro, ?tumfe in gate pa? po?lje? z avtom na odpad. A v?asih imamo s seboj fotoaparat, pa kamero, pa prenosni ra?unalnik, pa kup CDjev in DVDjev, pa ?e kak?ne druge stvari, ki jih ne bi kar zavrgli. In brez avta - kako domov? Vlak? Avtobus? Vso to opremo tovorit na vlak in avtobus? In ?e so zraven ?e otroci? Taxi? Pla?a? do Pule celo premo?enje..
Ti povem, da ?e ne bi bil v slu?bi, bi se odpeljal tja pa ponudil prevoz kak?ni dru?ini z otroci, da so vsaj ?ena in otroci ?im prej doma, ne pa nekje na avtocesti v mrazu in burji ob razbitini - in veseli, da niso v bolnici ali celo na pogrebnem zavodu...
Pri je eden zlezel iz otro?kega sede?a tako, da je plenice pustil noter, ker so bili pasovi toliko zategnjeni, da ni mogel s plenico vred ven. In je toliko ?asa migal, da je scukal rit ven iz plenic in veselo odgomazel po avtu... Od takrat naprej imajo vedno oble?en bodi ali pa ?e kaj ve? ne glede na vro?ino. Je pa res, da smo takrat imeli ro?no klimo, ki pa je nismo preve? radi uporabljali. Zdaj imamo avtomatske, ki so nekaj ?isto drugega.
Ker smo zelo velik kolektiv, imamo svojo kuhinjo in menzo. In se odpravim na malico. Pa vidim, kako se pripelje pred kuhinjo Halo pizza in pripelje 12 pic za kuharje in ostale v kuhinji. Zdaj pa ne vem, ?e bi sploh ?el na malico...
js bom tok popizdla en dan, pa vas poslala use u k**** ampak tokrat resno, k se po?utim k spet v srednji ?oli, pomoje ?e najbol, ?e bi rekla, kot da sama hodm na kak?no lesarsko al pa mehani?no kjer je poln tipov, pa majo usi tak ego, da se ne znajo n? normaln sabo poment.. Mislim, da je tle gor res preveeeeeeeeee? mo?kega egota.. Res k eni srednje?olci faaak, pa ne da bi kdo gledu na to, da se ohranja lepo profesionaln odnos glede na kluuub, neee obna?imo se kot otroc, ne pa kot odrasle osebe. Bravo vsi!!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mi pa ?tartamo zdajle z goltanjem...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani