Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano (urejeno)

Testiraj pomnilnik.

Google "memtest".

In če odkrije kake napake, najprej v BIOS-u pomnilniku povečaj voltažo za 0,1V.

Popravljeno od dvorjan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:

GCAM sem si naložil na Žaomi telefon Redmi 9T in je zgleda nekaj napredka pri fotografijah. :)

Uuuu, korajža velja.

Zdaj pa še kake profile ".xml" sprobaj ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podplati na čevljih ...
Napisano

Po 15 letih nimate kaj jamrati. Zdaj je obutev podobna akumulatorjem v vozilih, vse kar je nad garancijo (2, 3, 4 leta), je podarjeno.

Meni se vsi podplati prej obrabijo kot pa razpadejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

ZOE je imel zelo miren teden, je naredil le malo čez 100 km ... In nič se ni pokvarilo. Tok-tok.

Sem pa jaz danes Smarta "natankal" iz 11 % na 96 % na javni polnilnici za 3,67€. Ker je ravno tema "pohvalite se". 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

IN VENDAR SE VRTI!

Sem vesel kot že dolgo ne. Kar smeje se mi. Niti tistih 914€ na računu ni pokvarilo nasmeha...

A so še kako roko menjali?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jah, jaz sem pa imel priložnost dlje časa voziti 1.8 ter 2.5 litrskega Toyotinega hibrida, oba s CVT-menjalnikom. Pa tudi 2.0 sem imel na testu en podaljšan vikend. In lahko potrdim, da se 2.5 bistveno lepše vozi kot šibkejša dva. Je pa še vedno veliko zaganjanja in nadležnega tuljenja ob priganjanju/odločnem pospeševanju. Za nekega umirjenega voznika je pa verjetno ta kombinacija zelo posrečena.

Pa saj še pri svoji Mazdi moram po dveh zaporednih kickdownih ob prehitevanju ročno dati višjo prestavo, ker ona misli, da sva zdaj pa prišla na dirkališče in dlje časa drži v nižji prestavi z višjimi obrati. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

In tako bomo kmalu imeli bencin in dizel malo pod dva evrčka na liter ... Kdor lahko, naj vseeno razmisli o (vsaj delni) elektrifikaciji voznega parka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 7 urami je Slivka napisal:

Danes sem po sili razmer vozil Fiat Cinquecento iz leta 1996.

To je doživetje!

Pri 70 km/h vse žvenketa, ropota, šklepeta, trese, tuli, sika, piska, hrešči, okoli vrat žvižga veter,... Na eni ravnini sem ga nažgal vse tja na 90 km/h, potem je pa zmanjkalo poguma in smo naprej šli 70...

Kaj pa porečeš še na kakih 20 let starejšega spačka? 😃 Ki gre tudi preko 100 km/h ...

#prvinskaizkušnjavožnje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zbil srno
Napisano

Ja, Slivka, imaš prav - načeloma ne rabiš klicati policije, če povoziš srno.

Ampak, kaj pa če ti možakar na zavarovalnici reče, da si si izmislil, da si povozil srno in ni dovolj "materialnih" dokazov. Kaj boš pa potem? Srne ne podpisujejo evropskih poročil in zapisnikov ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zbil srno
Napisano
pred 1 minuto je Jaka32 napisal:

Zanima me kak je postopek, ce zbijes srno? Srna je seveda pobegnila, ko sem sel iskat nazaj tablico.

Klices policijo, ali je dovolj slikan avto z dlakami? Klices lovca? Ne poznam nobenega, pa dvomim da bi jo sli iskati?

Seveda bi rad uveljavil kasko.

Ja, za kasko rabiš policijski zapisnik. Tako da kar pokliči taplave.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Nič mu ne bom minusa stiskal. Vsak ima svoje mnenje. Sploh pa bi moral biti bolj konkreten - ZOE je več generacij in npr. letnik 2012 ali 2022 se očitno razlikujeta.

Verjetno je šel s kakšnim tastarim. Ker novejši ima takšno notranjost kot Clio in ni vse plastik fantastik. Usedi se v kakšnega ID.3, tam bo šele plastik fantastik Hyundai Pony iz 1990 izkušnja.

Tole s po višini nenastavljivim sedežem pa drži - in to je tudi v mojih očeh minus. Za Bossa je minus, ker je zelo visok in bi rad sedež spustil, za kakega podpovprečno raslega uporabnika pa si predstavljam, da je težava obratna - tisti bi ga rad dvignil, pa ne more.

Pa tudi primerjanje ZOE s P e-2008 ni na mestu, saj gre za dva povsem različna avtomobila. Kot tudi to, da Boss vse svoje e-izkušnje primerja s karavansko Mazdo 6. ZOE pač primerjaš z Mazdo 2 - katerega imam raje? Jaz sem glasoval z denarnico ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 50 minutami je Janez007 napisal:

Za koliko se da dobit "novo" 3-ko G122 ali G150 (2019-2024)? 

Lepa "nemška" trojka avtomatik z malo kilometri bo verjetno tam okoli 15 jurjev - suma sumarum na dvorišču.

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 5 minutami je Janez007 napisal:

Kaj si pa tokrat nabavil? Če to počneš pogosto, potem se ti dan več ali manj res pozna. Meni nič. 😃

To pa izvejo le tisti, ki se v nedeljo oglasijo na srečanju. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

V enem tednu rešil homologacijo in DMV. 3 dni + 1 dan. S temi našimi organi je res loterija. Včasih res presenetijo, spet drugič pijejo kri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.