Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano (urejeno)

Hvala vsem!!!

Dejstvo je da kot je zapisal @samSimon kupujem škatlo torej pay&play....ker tamau za igre ki jih igra in do konca osn.sole (3leta) mislim da katerokoli skatlo ne bo izkoristil do 80%, torej kot sem ze v osnovi zapisal ne rabim brutalno optimizirane in performancne mašine....se pa zavedam da bom zaradi tega odkartal nekaj 100eur več....kar bo pa tamau doplačal 🤣😂

glavno vprasanje : vodno ali klasicno hlajenje?

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Po predlogih in pojasnilih @samSimon -> HVALA ! in drugih je opcija tale, kjer bi dokupil še 16GB RAM in imam komplet -> (za mulca mislim da je 1TB zadosti, še vedno lahko kasneje dokupim....).

WWW.PCPLUS.SI

PCPLUS Gamer Ryzen 7 7700X 16GB 1TB NVMe SSD GeForce RTX 4070 12GB RGB gaming namizni računalnik Ste pripravljeni na najvišjo gaming izkušnjo? Predstavljamo vam popolnoma edinstven in...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kar sem objavil v Jamralniku -> https://www.mazda-si.net/topic/5082-jamralnik-v2/?do=findComment&comment=550904 sedaj lahko popravim v pohvalite se.....in če kdo išče res dobrega kleparja/ličarja v okolici Kranj/Kamnik/Ljubljana res priporočam -> 

WWW.AVTOSMOLE.SI

Avto poleg tega , da je zrihtan u nulo tudi očiščen znotraj in zunaj, kot ga težko operejo v ročni pralnici, res so majstri svojega dela 👍.

Še sliki (popravljeno/poškodovano)

odbijac_24-2.jpg

odbijac_24-1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 4 urami je samSimon napisal:

Jaz ravno sestavljam za kolegovega otroka PC, ima rojstni dan konec meseca. Pa sem dal kar AM5 plato in gor 7600 (7600x se mi je pred nosom prodal) + 7700XT grafično. AM4 in DDR4 je meni osebno pozabljeno poglavje, nisem pristaš tega, da bi delal nov PC s starejšo tehnologijo, ker v teoriji ''ni potrebno''. Drugo je, če nekaj delaš po sistemu ''samo da bo''.

Podnožje je dokaj novo in procesorje bojo delal še vsaj 3 leta, tako, da lahko tudi čez 5 let da novejši procesor + grafiko not in je dober. 
Kar se tiče AIO, hvala, ne hvala. Ni problema? Videl sem čist preveč problemov, predvideno življenjsko dobo imajo nekih 4-5 let. Potem ponavadi gre pumpa in moraš vse skup zamenjat. Se pa dostikrat problemi pojavijo že bistveno prej. Konkreten primer, po letu in pol se mi je v EK AIO nabral tist zeleno-bel smrkelj in čudežno ni več odvajalo toplote, med youtubom se je proc pregreval in posledično je ugašal komp. Pumpa je sicer delovala. Nekaterih AIO niti ne morš razkopat in čistit. Prisegam na zračne hladilnike, kjer lahko crkne samo ventilator, ki ga za 10-15€ zamenjaš in zadeva je večna.

Tak PC @sportman333, kot si ga prilepil od Anni, ti lahko sestavimo sigurno za max 1500€, za primerjavo. 

Verjamem, imam kolega, ki je tudi kar expert v tem sestavljanju in povrhu še arhitekt&designer in si je sam sestavil komp za 5k €, ampak mu je po pol leta zadeva začela štekati, na koncu se je izkazalo, da je imel na full obremenitvi za renderje neke nekompatibilne ram-e....potem je imel težave z uveljavljanjem garancije, menjave, ker mu € niso težava je pač kupil druge komponente, ampak ravno tega se ne želim iti....želim kupiti "škatlo" ki je dobra, zanseljiva, vem da bom preplačal nekaj 100€ več.....in sploh ker ne kupujem zase, da bi se s tem potem tdui ukvarjal..... :)..... @NevLado se priporočam, ko boš imel čas za kakšen primerljiv , bolj primeren izdelek, hvala!....kot rečeno za mulca bi morala biti škatla za 1500€ overkill za tiste igrice ki jih bo želel igrati, sicer jih bo igral na low resolution, če ima sedaj moj 10.let star lapt-top in normalno shaja, igrice so pa na PS5 (ampak seveda tam niso ve igrice :) )....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 3 urami je NevLado napisal:

1. NE KUPUJ VODNEGA HLAJENJA ZA 7 LET STAREGA OTROKA, ker bo več drame, če se kje kaj butne

2. A iščeš nujno pri Anni?

3. Če sam sestaviš ta računalnik te bo prišlo 30% ceneje

4. Se strinjam s screamer, jaz ne bi kupoval drugega kot 5800x3d ali 7800x3d, ostalo je metanje dnarja stran

Lahko ti po službi prilepim kak link

Se priporočam👍, ne anni imam en kontakt kjer si mogoce lahko obetam kak %popusta, sicer nisem vezan na njih....(gledal sem tudi funtech in mlacom)....bi pa rad kupil sestavljeno z win, da se doma ne bom ukvarjal, in da je zadeva sestavljena s kompatibilnimi komponentami, da nimam potem kakih tezav....hvala ti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 17 minutami je Bini napisal:

En u Ljubljan.... 😊

17221741169361498559286268745226.jpg

Koliko je to že v € s pogledom na Ljubljanico, da vemo ali je 5eur na hrvaški obali veliko?!?🤣😂 (jaz rečem 4.5eur?, da vidim kolko sem zgrešil...)....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano

Meni je na zadnje na aerodromu lj za parking vtipkala namesto 34eur 340eur....in cakam, pa mi rece ja gospod a boste dali kartico al kaj....pa sem rekel (sem videl cifre), bom ampak ne za 340eur....je bila blagajnicarka kar zgrozena kako se je lahko tako zmotila 🤣😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)

Hmmmm, a ni tako, da naj bi te vnaprej vprašal ali želiš dati napitnino in potem na POS-u terminalu pritisne 5% ali 10%, očitno hrčki kar po svoje....jaz v vseh teh primerih, tudi drugod po EU (predvsem taxisti s tem izsiljujejo) rečem, da lepo 0% ker plačujem s službeno kartico in potem dajo mir :).....no tega v Grčiji ne moreš doživeti, kar lahko iz prve roke za letos potrdi @skritikrt......lani sem jaz na Kefaloniji z veseljem dal napitnino vsakič ko smo šli na večerjo in vedno smo dobili še nekaj na račun hiše....ko smo odhajali so se natakarji zabavali s sinom, ki je še otrok, se z njim slikali, itd....odnos, kjer se res počutiš kot gost.....pri hrčkih pa pač navaden skiaš :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
dne 23. 7. 2024 ob 12:04 je Janez007 napisal:

Mi pa kar na Šolti ... je čisto nekaj drugega kot pred 25 leti, ko smo bili v isti hiši prvič. Iz pristne skromne  ribiške vasice se je Maslinica razvila v turistično oblegani kraj ... vsak dan se iz Trogirja in Splita pripelje na desetine ladij polnih enodnevnih turistov. 

Včasih sem večkrat plaval do bližnjih otočkov, danes bi bila to ruska ruleta .. 

si probal to? -> 

WWW.24UR.COM

Turisti v Damlaciji, ki jih je pot zanesla v bližino Šolte, so se v vročih poletnih dneh veselili osvežitve, ki so je bili deležni z malega čolnička. Na njem je Italijan namreč postavil točilni pult in mešal hladne koktejle...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 55 minutami je Tilen5 napisal:

Ne spremljam politike,..kako pa kaj kaže trampu? pa mislite da je sposoben?

Za moje pojme hudo sposoben ni, gre se mu za imuniteto, da ne bo šel v zapor, ves cash ki ga je dobil je podedoval (od fotra), vmes ne vem kolikokrat banrotiral...ampak zda je drzava priloznosti in je lazje za uspeti....eu pa drzava ki mora porabljati denar za uspehe zda🤣🤔😂....oz.je znano da naj bi to kupovala....overall je ocitno pri njih (americanih) edini kandidat...o inteligenci ameriških volilcev pa raje ne bi 🤣🤣😂, torej je rezultat prilično poznan....(sam da ne bo 101.9%, kot je bilo za slobodana pred leti blizu nas😂🤣🤔)....over all pa politika in kruha in iger za rajo....moje osebno mnenje, pa tudi že dolgo več ne spremljam politike....(škoda mojega časa, živcev, itd....)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima v stanovanju ...
Napisano

@skritikrt ja jaz imam bajto z 300mm izolacije (fasada, streha) in zato sem se tako odločil, ni overkill je pa zelo učinkovit sistem :), @Bini kake imaš pa recimo ponudbe in razlike v ceni, ker če je razlike do 500€ sam ne bi razmišljal ali med nekimi no-name brand-i ali pa nekaj kar vemo da je preizkušeno (enako kot pri avtu, zakaj bi kupoval nekaj kar ne veš, če pa za nekaj več denarja dobiš Mazdo :))......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima v stanovanju ...
Napisano

Jaz npr.imam 2 notranji enoti (spodaj 2.5kw, zgoraj 3.5kw) in eno zunanjo enoto 5kw (daikin) in špila v nulo....resda 125m2 montazna hisa, tako da nisem nikoli razmisljal o sistemu 1:1....verjetno to v večjih bajtah 150m2+ pride v postev....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima v stanovanju ...
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Bom kar tule nadaljeval s tole debato o klimah😊 Upam, da ima še kdo kaj časa glede na to, da so dopusti🤔

V pomoč bi mi prišla kaka ugodna spletna stran trgovine, ki prodaja klimatske naprave. Ne kupujem najdražje ampak najboljšo za svoj denar! Vesel bom vsakega dobrega nasveta. :whatever:Teorijo o klimatskih napravah pa dobro poznam.... :nevem:

Spletne strani ne poznam, predlagam pa da gledaš bodisi mitsubishi ali pa daikin....s tem ne moreš zgrešiti v kvaliteti👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

predvsem mi ni jasno kako folk vozi, več kot očitno ko gredo "rikverc" ogledal sploh ne uporablja in vozi na pamet, ker če gledaš "špegle" se to enostavno ne more narediti, pa greš lahko na cm mimo avta....če je šel pa naprej pa itak nima folk filinga in kar rine in rine....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je skritikrt napisal:

Imaš prav...a nismo mogli iz svoje kože😄...so bile pa res vrhunske...take,da smo z rokami jedli-primeš trikotnik in po prvem pajsu "stoji"...jaz sem 4-letni časi,zena grško,hčera pa piščančja +sunka+BBQ omaka....dobre so bile😋-vse pobasali.

Oneiro restaurant v Tigaki-ju👍...danes gremo spet,k je blizu in vemo,da je TOP....pa zreven veeeelik parking...seveda zastonj,k ni nobenega hrvata v bližini🤣

sem bil že na veliko GR otokih (tudi KOS-u, ki je za moje pojme me slabšimi, sorry @skritikrt, ampak še vedno TOP 👍), parking je povsod free 👍, tudi na najbolj "obljudenih" in turistično izpostavljenih plažah, to se znajo iti.....nimaš kej, Grki so tukaj svetlobna leta pred yugosi iz hrvaške :), cccc,  kot npr. lani na tejle res top plaži -> parking free, placa zadosti, tako da top of the top....take plaže na HR ni....

WWW.TRIPADVISOR.COM

kolega je rekel, da samo v Dubroniku na "sunčani rivieri" karkoli to že je , računajo 7€ na uro samo za parking... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

vlogo za otroški dodatek/doklade pa pridejo vložit z bmw x6 :), pravil zadnjič en kolega... na metelkovi se pa še unih đankijev ne morejo znebiti, ki vsak dan tam taborijo kot eni zblojenci oz.ležijo vsepovsod zadeti od metadona in ne vem še česa.....pa fehtajo za €......res vse pod kontrolo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)

Pijem pivo in se mi j.... za tvojo plažo.... 🍺🥵

17211541082082697306151155547090.jpg

😂🤣....mi je vseeno , ne se razburjati in raje v miru popij pivo👍 , ker nisem na nobeni od predlaganih...ccc, kar sem pa želel povedati , je pa to da lopar sigurno ni lepa plaža, kot da bi rekel da so v portorozu lepe plaže🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
ONA.SLOVENSKENOVICE.SI

Nekatere plaže naše južne sosede so kot nalašč za počitnice z otroki.

Takole mal za orjentacijo kaj je idealna plaža.... 👍

Pir se pa lahko pije na vsaki.... 🍺😉

Diskutabilno, vse kar je v istri in kvarnerju ne more biti lepo🤣, zagotovo pa to ni lopar na rab-u😂...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.