@godlike sem šel iz uTorrenta na Deluge. Ravno zaradi tega, ker mi je uTorrent isto delal. Prav tako sem kupil drug računalnik iz tega razloga. Malce "novejši".
Jaz sem vedno sumil diske, da ne dohajajo downloadanja in zato cel računalnik počaka da ga ugasnem preko fizičnega gumba, čeprav pri meni je "high speed" 2-3 MB/s na selu. Tako da spet dvomim da bi bilo to, če v mestih dosegajo 100x moje hitrosti.
No, zadnjič sem pa videl, da je kao grafična kartica na 100% delovanja in zato vse počaka. Kar pa spet nima logike pri meni, saj razen brskalnika z max. 5 zavihki, nima ravno veliko dela.
pred 46 minutami je skritikrt napisal:
Preveri promet na routeru oz. modemu...potegni ven mrežni kabel oz. izklopi Wifi...skratka prekini povezavo z internetom.
Ne trdim nič,a tudi to je možno,da si žrtev zlorabe,in tvoj pc uporablja kdo drug za minanje ipd.
Tudi to sem poskusil, ko je zaštekal računalnik. Ugasnil internet in počakal. Ampak po 15 minutah se še vedno ni zbudil, tako da sem moral ugasnit in resetirat preko fizičnega gumba na ohišju.
A se da predvideti kdaj bo grafična kartica šla po gobe?
Oziroma obstaja kak test (kot pri trdih diskih) da ti pokaže zdravje?
Parkrat mi zmrzne na 100% delovanja, čeprav ne vem od kje nabije toliko, ker ne uporabljam nič. Spet sumim na torrente, ker ponavadi se to naredi, ko dam hitrost na max. Sicer po ekranu lahko klikam, ni teme, ampak na upravitelju opravil mi kaže da so diski na 0% in grafična na 100% delovanja.
Najbolj me seveda zanima Luba AWD 5000, ker je cenovno ugodna. Jo ima kdo?
Ni mi pa čisto jasno, piše za naklone do 80%, potem pa 38°. V matematiki v OŠ smo imeli stopinje, torej pravi kot 90 stopinj. Jaz imam hrib 70 stopinj. Kaj pomenijo potem procenti?
Videl sem tudi Ecotech Panther na Youtube - super stroj izgleda, ampak to je že 40.000 eur. Raje prodam vse skupaj za tak denar ha-ha.
Sem poklical gospo ki mi je dala termin, verjetno pisarna v MB, ki je potrdila da imajo na zalogi original Mazda steklo.
Prav tako sem za ziher poslal se mail ki sem ga dobil in tudi tam so mi potrdili original steklo.
Sedaj sem jim pa tudi poslal nazaj feedback kako lepo reklamo so si naredili. Verjetno kaksna zenska ne bi pogledala kaj so ji vgradili, tudi moja draga je rekla da si ne bi pogruntala da je to vazno...
Ravno to sem govoril tudi dvema peodajalcema tam, ki sta zardevala in se izgovarjala na ene 5 nacinov. Da pac bodoci kupec bo vprasal kaj se je zgodilo s steklom in ali je bil avto karamboliran.
So mi vgradili Fayou steklo, sem takoj opazil ko sem se vsedel v avto. Po pregovarjanju da se Mazda original stekla ne dobi pri nas, ampak samo na Japonskem, da dobim certifikat o vgradnji pri tem Fayou steklu, da Mazda stekla vgrajuje samo Mazda, itd...sem dosegel da se da narociti original tudi pri nas in mi ga bodo cez 3 tedne spet vgradili. Tudi na videz je povsem zgreseno okoli notranjega ogledala, nesimetricne pikice...
A niso te postavke pri delnem kasku ta fora, da kombiniraš in nabereš kar ti pač paše? Da potem verjetno prideš nekaj ceneje skozi kot pri polnem kasku.
Polni kasko bi po mojem moral imeti vse, tako jaz razumem te besede.
In če imaš polni kasko, potem ne moraš imeti še delnega E/F/G/Z... če že imaš v polnem to.
Že eno leto odlašam z zamenjavo sprednjega stekla, imam 3 poškodbe v velikosti riževega zrna.
Ta vikend sem pral avto in opazil še eno poškodbo, ki pa se je razpočila cca. 10 cm po steklu. Čisto spodaj pri brisalcih.
Včeraj izpolnim obrazec na Carglass spletni strani, v 5 minutah me kliče ženska za številko šasije in že sem dobil datum - čez 4 dni.
Presenečen nad hitrostjo, sedaj samo upam da bo original Mazdino steklo. Ženska ki me je klicala, je sicer takoj povedala da imam zelenkasto steklo s senzorji in da ga imajo na zalogi.
Verjetno mora imate Mazda logotip na sebi, še kako drugače lahko preverim če bo original?
Znanec je namreč imel kar probleme na svojem 80.000 eur vrednem avtomobilu - se je moral skregati, da so mu odmontirali novo zamenjano "fejk" steklo in ga namestili z originalnim.
Vzel sem paket 8 starejših kav, kjer ne moreš odločat kaj dobiš in 2 sveže praženi točno določeni.
Dobil sem eno izmed teh dve, 1 mesec staro, torej tu nekje kot ostalih 8. Na elektronsko pošto so nehali odgovarjat, pa sem jim za razliko v ceni izvedel chargeback na kreditni kartici. Revolut je vrhunski. Na banko ne vem če bi hodil obrazce izpolnjevat za tako malo vsoto.
Kje kupuješ?
Bi probal nekaj novega, vendar rabim kavo v zrnju.
Sparove sem verjetno že vse probal, prav tako Lavazzine.
Sedaj imamo eno ki sem jo kupil v Avstriji ko sem bil na izletu, ampak že iščem naslednjo.
Saj SIM kartico imajo ze vgrajeno vecina novejsih avtov, ki imajo sistem eCall ... Naj bi bilo vgrajeno v vsa vozila, proizvedena po 31. marcu 2018 ...
Sistem eCall omogoča samodejne klice za nujno pomoč na številko 112 iz vozila v primeru prometne nesreče. Po 31. marcu 2018 je obvezna vgradnja evropskega klicnega sistema eCall v vse nove avtomobile.
Ni pa nujno, da imajo vsi podporo preko aplikacije ...
Verjetno najbolje, da na vrhu pretvorim vse v USDT ali EUR in pustim v denarnici, ter si vsako leto izplačam 9999 €.
Še en citat recimo:
"Od dobička iz kapitala, ki ga fizična oseba dosega s prodajanjem virtualnih valut, vključno s kriptografskimi žetoni, se dohodnine v Sloveniji ne plača. Finančna uprava (Furs) namreč zaslužek fizične osebe pri nakupu in prodaji kriptovalut davčno obravnava enako kot zaslužek pri nakupu in prodaji državnih valut, na primer ameriških dolarjev, če bi jim cena med nakupom in prodajo narasla. A pod pogojem, da fizična oseba ne dosega tovrstnih dohodkov z opravljanjem dejavnosti, navaja Furs. Ključno je, ali gre za pridobitno dejavnost, kar urad presoja od primera do primera. "
A ni ravno ta "kupi in prodaj" pridobitvena dejavnost? Saj trejdaš ravno zato, da nekaj pridobiš.
Cene tarif za dobavo električne energije po Rednem ceniku električne energije za gospodinjske odjemalce znašajo za VT: 0,16290 €/kWh (cena brez DDV) oz. 0,19874 €/kWh (cena z 22% DDV), MT: 0,14490 €/kWh (cena brez DDV) oz. 0,17678 €/kWh (cena z 22% DDV) in ET: 0,15390 €/kWh (cena brez DDV) oz. 0,18776 €/kWh (cena z 22% DDV), in sicer od 1. 1. 2024 do preklica/spremembe.
Sedaj je bila moja cena:
- VT 0,118 brez DDV (+38%)
- MT 0,082 brez DDV (+76 %)
MT se je tako podražala za skoraj 2x.
Povejte, kam se splača prestavit? Nimam električnega avta, niti toplotne črpalke, niti sončnice na strehi (so mi zavrnili). Ne rabim nobenega paketa ali drugega natega, samo nižje tarife VT, MT, ali pa ET.
Ampak takole sem šel računat po stari porabi, pa bi bilo 60-80 eur več, če ostanem na gen-i.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@godlike sem šel iz uTorrenta na Deluge. Ravno zaradi tega, ker mi je uTorrent isto delal. Prav tako sem kupil drug računalnik iz tega razloga. Malce "novejši".
Jaz sem vedno sumil diske, da ne dohajajo downloadanja in zato cel računalnik počaka da ga ugasnem preko fizičnega gumba, čeprav pri meni je "high speed" 2-3 MB/s na selu. Tako da spet dvomim da bi bilo to, če v mestih dosegajo 100x moje hitrosti.
No, zadnjič sem pa videl, da je kao grafična kartica na 100% delovanja in zato vse počaka. Kar pa spet nima logike pri meni, saj razen brskalnika z max. 5 zavihki, nima ravno veliko dela.
Tudi to sem poskusil, ko je zaštekal računalnik. Ugasnil internet in počakal. Ampak po 15 minutah se še vedno ni zbudil, tako da sem moral ugasnit in resetirat preko fizičnega gumba na ohišju.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani