V Mojstrani pred muzejem kot je omenil @Jest. Ta tura je super in mislim,da je boljša iz strani Mojstrane,v jezeru Kreda se pa vmes osvežiš in v Radovni okrepčaš....😊👌 Aja pa 18% klanec te čaka,če ti to kaj pomeni.....😛👌
Aha, se ti zdi boljše začeti v Mojstrani? Sam sem vedno zagovornik tega, da se do izhodišča čim bolj pripeljem, da ne gonim nazaj v breg 🤣
Pa predlagaš najprej v Radovno? No, saj je po svoje isti k..., ampak če si že šel, imaš kakšno idejo.
Zagotovo bo kdo od Mazdašev tole vedel. En krajši kolesarski družinski krog sem imel v mislih: Gorje - Radovna - Mojstrana - Gorje
Pa imam dve vprašanji:
1. Kje je najbolje parkirati, da ne prihajam v stik z redarji in različnimi sitnobami?
2. Menda je trenutno cesta Lipce - Kočna - Gorje zaprta? Je to res in ali je s kolesom mogoče vseeno prevozna? Če pa slučajno nadaljujem Lipce - Žirovnica - Breg, ali je to izvedljivo?
Prejšnji vikend sem imel priložnost preizkusiti Peugeot 308. Če koga slučajno zanimajo neMazde ... si lahko prebere nekaj vrstic in ogleda nekaj sličic: Izotov blog - Peugeot 308
Še tole - ko sem lani takole omenil Škodo Enyaq, so me nekateri "napadli" (mislim, da najbolj Shrek). Sedaj, že malo đomba, si mogoče že lahko privoščim takšen prispevek na forumu 😀
Niti približno ne zagovarjam neodgovornega ustavljanja (pod nadvozi in tudi sicer).
Je pa nekaj res - ko se res usuje, se vožnja upočasni praktično do hoje pešca ali pa celo ustavitve. In takrat bo promet praktično stal.
Seveda je lahko sto metrov stran že drugače in zato je vse skupaj lahko zelo nevarno.
Skratka - zelo težko pavšalno govorimo o tem.
Saj res. To me je vedno zanimalo. Če uporabljate Bosch CX Performance, s katerimi stopnjami večinoma vozite? Jaz večina kar v Eco. Sem pa bolj slabo pripravljen (no, predvsem pretežak) in bi bilo verjetno celo bolje, če bi več uporabljal Tour/Turbo. V Eco se namreč preveč mučim, posledično je tudi pulz nižji. V Tour/Turbo toliko lažje hitreje vrtim, da se tudi pulz dvigne.
Ja, ni najbolj elegantno. Najbolj me pa pri e-kolesu jezi, da ne morem z njim v trgovino ali po drugih opravkih. Kje boš tega hudiča puščal zunaj? Ali pa s seboj res pravo verigo, ki pa je nerodna in težka, pa še nikoli nisi prepričan, če bo možno kje dobro priklenit. Ravno zdele imam tukaj manjši paket za oddat na pošto. Pa ne vem, če ne bom Mazde zagnal. Škoda pravzaprav.
Tudi sam občasno prakticiram. Pa je zoprno. Ker grem še v temu (tudi sedaj) je treba imeti lučko (na glavi) in zadaj. Pa je s tem nekaj dela. Pa zjutraj je hladno (najprej imam spust, pa vzpon, pa spet spust), in se moram kar dobro napravit. Pa se solzi iz oči, da nič ne vidiš 😂
Potem v službi kolo po stopnicah gor ... pa malo poovinkariti po hodniku, da ne zbijem vsega. Za domov pa - po možnosti kratke hlače, saj je zdele že vroče, pa še vzpona imam več, sicer res pridem popolnoma premočen domov. Vsa odvečna oblačila pa zasedejo čisto konkreten nahrbtniček. Aja, ker pa imam kakšen služben opravek (pošta, občina ...) preko dneva, zjutraj težko pridem v trenirki. Oziroma pridem in se preoblečem. Skratka - nekaj sitnosti je, ampak se ne damo.
Res pa mi veliko pomaga dejstvo, da imam e-MTB, sicer bi preveč švical.
Ko sem se odpravljal iz službe, so mi sporočili, da je ena sodelavka naredila samomor. Punca je bila pri triindvajsetih že diplomirana medicinska sestra, dva dni po petindvajsetem rojstnem dnevu so jo pa našli obešeno...
Še eno žalostno zaključeno življenje. Življenje je pogosto kruto. Niti ne vemo, kaj drugega muči.
S kolegi (nekateri s hudimi udarci ob izgubah) smo pred časom pripravili portal za prižig virtualne svečke. Če je komu vsaj malce v uteho, ji lahko prižge svečko na Candeli.
Android Auto ima določena pravila (by Google) in določenih tipov aplikacij razvijalci ne morejo ponuditi v trgovino. Pred časom je bilo še bolj zaprto, potem je Google malo širše odprl vrata in sedaj vsaj različne navigacije lahko delujejo. Obstaja sicer trik, da v Android Auto prikazuješ tisto, kar je na telefonu. Tako lahko načeloma uporabljaš karkoli za prikaz. Seveda je v nasprotju z Googlovimi pravili (veliko je omejitev zaradi varnosti).
Pri sami aplikaciji je meni nekaj stvari odveč. Ta merjenja porabe, ki itak niso točna na Mazdah in moraš uporabiti korekcijski faktor - s tem se bo menda sedaj ukvarjal.
Tudi za bencinarja je. Samo tam zavihek za DPF regeneracijo ne bo ravno najbolj gledan 🙂
Sicer pa ta aplikacija prebere kode napak, beleži načine vožnje in takšne stvari. Pač ena od mnogih podobnih. Vsaka ima svoje pluse in minuse.
Mogoče samo namig, ker vse stvari niso ravno samoumevne: pri vnosu podatkov za svoje vozilo, obvezno izberite tudi "Parameters Diesel Mazda". Brez tega vam v LIVE DATA ne bo pokazalo zavihka DPF.
V stiku sem z avtorjem OBD aplikacije Smart Control, ki načeloma podpira nekatere značilnosti Mazdinih avtomobilov.
Je čisto simpatična. Meni sicer ne prikazuje pravilno porabe, omogoča pa vnose korekcijskih faktorjev in bi jo verjetno lahko prilagodil, pa tega doslej nisem preveč potreboval in je moteče predvsem iz estetskega vidika.
Meni najboljši del je spremljanje regeneracije DPF. Za vse odvisnike od teh podatkov in tiste, ki ne želijo prekinjati regeneracije.
Malo po ovinkih (Android Auto v načinu mirroring) se lahko uporablja tudi na glavnem zaslonu: Primer
Na voljo imam nekaj brezplačnih kode za Premium verzijo (sicer je na voljo tudi brezplačna Lite verzija).
Torej ... velja pravilo ... kdor prej pride, prej melje. Velja zgolj zasebno sporočilo in ne pisanje v tole temo!!!
Moja prva zima z Mazdo CX-5 ... obul sem jo v Continental Wintercontact, ki jih že leta uporabljam na vseh družinskih avtomobilih.
V teh dneh je bila priložnost, da se avto sreča s snegom na cesti. In moram reči, da sem zelo pozitivno presenečen, kako se CX-5 (in gume) obnaša(jo). Zares odlično. Pred leti sem imel nekaj Subarujev in je Mazda občutno boljša na snežnih podlagah. Glavna razloga sta dva: pogon je modernejši od tistih, ki sem jih imel na Subarujih (več elektronike (i-Activsense), kar imajo sedaj tudi novejši Subaruji), hkrati pa je podvozje kar dosti oddaljeno od tak (kar ima kar nekaj prednosti). Pogrešam le sistem za pomoč pri spustu, čeprav me je tudi pri tem pozitivno presenetilo.
Priznam, da nisem pričakoval tako suverene vožnje.
Kot pravi Jest - če naročiš Android Auto/CarPlay nadgradnjo, zamenjajo tisti del, kjer sta USB vtičnici in SD kartica. In potem ena od vtičnic lahko polni (2A ali nekaj takšnega). Po dosedanjih občutkih povsem dovolj, da se telefon solidno hitro polni, četudi ga vmes uporabljaš za AA.
Po eni strani je lažje kaj najti, če je lepo strukturirano ločeno. Po drugi strani pa je lahko tega preveč. Kakor boste admini naredili.
pred 18 minutami je FuManchu napisal:
Sem strojnik in motor zame je na bencin ali dizel. Tisto drugo o infrastrukturi je pa drug problem
Sam servisiram avte in pri električnih avtih nimam kaj delat.
Razumem tvoj pogled. Bo pa tudi za mehanike pri električnih ostalo še kar nekaj dela. Sicer manj, ampak vseeno mnogo sklopov ostaja (podvozje, kolesa ...).
Lepo, pohvalno. Sej niso vsi tako nastrojeni proti vsem kar ni Mazda, da ne boš mislil... Dejansko imamo nek topic že odprt v smislu ''testi ostalih avtomobilov'', mogoče ga boš malo osvežil. 👌
Veš, da sem prejšnjič, ko sem objavil test za Škodo Enyaq, iskal podobno temo. Pa nisem našel - ali pa se mogoče nerodno imenuje. Zato sem pač naredil svojo v mapi Krneki.
pred 9 urami je FuManchu napisal:
Zunanjost mi je všeč in prav tako notranjost. Kar mi ni všeč je elektro pogonski sklop. Nisem pristaš elektrifikacije vozil sploh.
Te pri elektrifikaciji moti vožnja, vzdrževanje in uporaba?
Ali - tako kot mene - še vedno neurejena infrastruktura, nejasna prihodnost ...?
Prejšnji mesec sem objavil povezavo do svojega testa Škode Enyaq, tokrat pa do Peugeot e-2008.
Koga pač zanima, je vabljen, drugi naj preskočijo.
Pripravljam tudi za svojo Mazdico ... brez skrbi tudi to pride. Če koga kaj zanima, naj vpraša. Mogoče bom vedel ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Aha, se ti zdi boljše začeti v Mojstrani? Sam sem vedno zagovornik tega, da se do izhodišča čim bolj pripeljem, da ne gonim nazaj v breg 🤣
Pa predlagaš najprej v Radovno? No, saj je po svoje isti k..., ampak če si že šel, imaš kakšno idejo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani