Ker imam širšo medenico. Je to njihov edini zic, ki drži 2 uri vzpona brez mravljincev.
Ergon ma tudi dobre zice. Sem Mel na prejšnjem.
Za1x sem s fizik zadovoljen. Je pa res da me tudi boli, samo probam ignorirati drugače pa naredim malo pavze.
pred 3 minutami je etcho napisal:
S trailforksa so jih precej umaknili zaradi naše glupe zakonodaje, sicer pa so vsi traili primerni za emtb (vsaj trail, še boljše pa enduro geometrija).
Glede na moje ne znanje so samo zelen in izjemoma modri traili primerni
sem malo firbcal na trailforks kaj mate kaj na obali (okolica kopra) in na veliko trailov piše da Emtb ni priporočljiv ali dovoljen. Je to še aktualno ali so samo stari podatki.
Imel na starem kolesu. Hladilne pakne in sendvič XT disk, ki ima aluminij zmes, da se bolj hladi. Dokler se niso na strmini zagrele so vibrirale.
Swissstop ima več kot 1x daljšo življensko dobo.
Sem bil noro zadovoljen z metal compound, držale 4x dobo XT-ja, brez pregrevanja, brez fadinga. So pa bile krepko glasne. Sedaj jih ne delajo več. Škoda.
Felne za avto rabiš za zimske gume. Razen če kupuš 2 kompleta in orginalne prodaš.
Pa seveda bi to bila ena menjava, ne pa še drugi diski na novem avtu, sedeže preoblečt itd.....
Gre tud samo z enim kompletom felg. jih morš pač vedno preobut. sam ja, je vseeono met fajn da maš ločeno.
pred 47 minutami je godlike napisal:
Kar se kolesa tiče, na starem je v 15. letih ostal samo okvir.
Novi redno vožen, ima dosti manj menjav v 10. letih. Sem pa kupil bistveno višji rang.
Jaz menjam, ko zruži. Ko so reci XT pakne šle po 650km vožnje, sem dal Swissstop. Nisem vrgel Shimano ven, ker niso ok. Tudi zakaj imam rdeče črno piramido. Ampak spet, nisem dal XT piramide dol, ker mi ne bi bila všeč, počakal sem, da je oddelala svoje.
Na starem sem pa menjal SR Suntor magnezijeve elastomer vilce za Reba Teams. Ampak to je bilo po 5. letih, ko sem se odločal o novem kolesu ali pa tega spravim na željeni nivo.
Če imaš kupca za staro robo, da ni velikih izgub, potem še gre...
Sej takrat ko zaruži ti drugega ne preostane. sam ja, tak je najbol pametno nadgrajevat. Samo ploščice so potrošni materjal . ploščice menjaš ko jih skuriš ali pa ko se kontanimirajo, pa še to se da včasih rešit.
imam tudi 20 let star kolo na katerem nisem menjal ma nič . na prejšnem sem pa samo menjal sedež, krmilo, držalo krmila zaradi bolj udobne vožnje. ter naredil konvertacijo na tubless. vse to v 1 letu. po 5 letih sem ga prodal.
sam sem bil z XT ploščicami zelo zadovoljen. sem imel pa 4 batne čeljusti in ploščice s hladilnimi rebri in XT zavorami in diski.
pred 41 minutami je godlike napisal:
Komp je vedno po komponentah.
se popolnoma strinjam. vsak PC je bil sestavljen po komponentah. vsak PC (razen prvega, ki so ga sestavili v trgovini) sem sestavil doma.
Počasi razmišljam, da je to bil izredno nepremišljen nakup. Menjal boš pol mopeda.
Pa razumem po letih uporabe. Ampak na novem peciklu, sem menjal samo zic. Da bi pa še gume, belanco, amortizerje, diske .... 🤨
Veliko ljudi kupi kolo z slabšo opremo ali pa samo okvir in jo potem zamenja oz sam sestavi kolo s svojimi komponentami. Še posebno če dobi kolo/okvir v ''akciji''
Na svojmu sem v 2h tednih menjal diske in zavore za boljše. po 5h mesecih sem naročil novo belanco. nekateri radi vlagamo v hobije. žal imam 2 hobija ki postaneta zelo draga (bicikliranje in PC) si pa k sreč ne morm privoščit drog
to je čar da lahka mal persionaliziraš in postopoma nadgrajuješ glede na potrebe in želje.
po tvoji logiki je tud nesmiselno, da bi kupil za avto nove oz dodatne felge
Osnova bajka je kr dobra, na njegovem menstu bi razmišljal o medelu modelu razred višje Comp alloy, ampak mislim da ga niso imeli v akciji.
en pirmer...
kolega je kupil 2 kolesa samo zato ker je želel ohllins vzmetenje.
MRP cena 1. kolesa = 12000€
MRP cena 2. kolesa = 6,500€
na cenejšem kolesu so bili amortizerji v vrednosti 2500 €.
premenjal amortizerje in potem prodal drugo kolo za okrog 4.500€
Sem imel že servis. 😊 Sicer pa ga sam zamenjaš tik-tam. Jaz sem razmišljal, ali zrak ali feder, pa sem se odločil za prvega. Sicer ima vsak svoje prednosti in slabosti. Za težje kolesarje je nekje res bolj primeren fender.
v mislih sem imel servih amortizerja ne kolesa. to servisirajo ločeno. za Fox je priporočljivo na 125 ur oz 1x letno.
Kaj si mislil za težje kolesarje da je bolj primeren fender?
misliš pigiback? to je da se ne pregreje prehitro. ali si mislil feder? (sem pol kasneje prebral )
nullČe si mislil feder potem moraš kupit feder za pravo kilažo in moraš izračunat moč vzmenti glede na geometrijo kolesa. Ko boš kupoval dober poglej kake dimenzije mora bit amortizer da ne boš kupoval 2x.
Kolikor dopušča kolo. 😊 Po ravnem in v majhne hribe več kot 27km/uro ne gre. Po klancih navzdol do 50.
Sicer je pa bilo tu veliko asfalta in nekaj makadama. To je le "kondicijski trening" za napore, ki me čakajo z Etcho - om, ko me bo gnal po gmajnah in gozdovih,ko ozdravi. 😊
S pa ugotovil, da moram poleg brez zamenjati tudi zadnji amortizer. Kupil bom RockShoxSuper Deluxe Ultimate RCT.
na tvojem mestu bi počakal z menjavo in nakupom. vsaj dokler ni potrebno servisirat. servis je vrjetno med 100-150€ (vsaj za fox je tako)
na svojmu sem mislil menjat kartušo za zrak ker imam možnost povečat hod iz 160 na 170mm. Fox 38 fit2 factory. Zadnji amortizer je trenutno ok (fox float X factory). endino če bi šel na feder.
Sem si pa naročil novo krmilo. SQlabs. X30. 12° backsweep da vidim če bo kej bolša vožnja. drugo je samo še krajša fajfa (manj kot 30mm) ali pa manjši okvir zaradi zavitih trailov .
Tu pa je ja moped. Na mopedu 15km/h povprečno bi bilo res nizko.
na mopedu res. na emtbju pa 15 ni tolk malo glede na to da je limitiran na max 25km/h. je pa tudi odvisno po kakem terenu se voziš in kolk dolge ture delaš.
nazadnje ko smo šli skupinsko sem naredil 34km, 833m višinske, povprečna 19 km/h
svoj čas sem mel na HTju ki je imel cca 12kg vrjetno je imel manj glede na to da je bil 26'' tud dost višjo povprečno ker sem bil tud dost mlajši in mel manj kil .
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
haha, mislil sem ceno.
Če te pa kamni skrbijo pa daš še od 100-1600 za krajše gonilke. mislim da so 135mm najkrajše kokr sm vidu.
druga opcija je pa da daš daljše vilce če že maš 29'' kolesa gor.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani