To ne drži več, so morali zaradi pokritosti se dogovoriti še z nekom. Tako je zadnji dve tekmi poleg Telemachovega Sport Kluba vzporedno prenašal tudi Šport TV, ki je precej širše dostopen. Pri Telekomu je že v osnovni shemi, pri ostalih operaterjih ga ni samo v osnovni, v vseh ostalih paketih naprej pa je.
Kako je s stroski, ce imas pisana dva avtomobila na eno osebo? A je karkoli drugace kot ce je en na enega? Kolega je v tujini sluzbeno precej in bi napisal ze drugi avto na zeno...casovna stiska..a je kjerkoli kaj drazje? Kak davek?
V slovenski banki imaš zajamčeno vlogo do 100.000 eur. Kar je v teh okvirih ne moreš ostat brez.
Credit Suisse je investicijska banka in je čist nekaj drugega kot so te naše banke. To je mahinacij polno, mi je žal da se rešuje, naj propade že...
Kripto je volatilen, si je dobro vnaprej postavit cilje kaj in kako in meje. Ker ko začne plavat sem in tja se hitro s čustvi odločajo ljudje.
Zlato/srebro odvisno kje misliš kupit, majo kar fejst marže, bi rekel da se ne izplača razen če imaš res neke hude zaloge denarja in bi jih rad dolgoročno držal.
Kupi zemljo/parcelo, to ne bo nikol ceneje, prostora je sam tolko kot ga imamo..delč najbolj zihr
Neki podjetni nemški sladoledar, ki se že leta posveča izumljanju novih, neobičajnih okusov sladoleda, je zdaj presegel samega sebe. Razvil je namreč sladoled z okusom ... čričkov.
Mesec nazaj je zahtevala novo miš v službi, ker stara ni več delala ustrezno...je dobila novo in pri odpiranju odstrigla kabel stran...zarezala povsem pri miši zraven...embalaža je bila prozorna..
Na višini 2600 m smo plačali hamburger+, pomfrit 8€.,štrudel 5€,4 dcl pive 4 €.
Kje pa?
Si delam mal mape za v prihodnje, sem že na smučarskem forumu bral podobne poste, cene so res od do...tole je poceni za Dolomite, zato me zanima. Pač da se ne vozim od koče do koče in gledam cene, ampak da se že namensko nekje ustavim/planiram pot..
Mi ni moteče sicer, pa sem se vozil tudi s Teslo, ki ima to res na big screen s super resolucijo...
To mi je čist za mimogrede pogledat, se na ta ekran ne fokusiram, ko grem vozim rikverc ali parkiram itak oči plešejo naokoli na vse strani, tudi na ekran ampak mi je to tako kratek trenutek da mi resolucija ni moteča in so mi informacije povsem zadostne.
Ubistvu mi je všeč da ni ekran prevelik, mi je lepši izgled armature s tem..
Odkrijte bogat in raznolik okus slovenskega craft piva v Pivovarni Pelicon. Naša strokovno zvarjena piva so narejena samo iz najboljših sestavin in izpopolnjenih metod varjenja, kar zagotavlja edinstveno...
Jaz vsake tolko naberem različne da nafilam karton in naročim, dostikrat počakam da imajo kako akcijo, za poštnino npr.
in čas koriščenja, še posebej, ker ga ima žena le v času počitnic, ko so cene x 2. 🤣
tole ja...z orošenimi očmi gledam predvsem smučarske zadeve...vsi zdej januarja in konec marca v dolomitih za pol cene kot bi jo moral dat med počitnicami..
Pa moja in še stvar kakšnih 800.000 gospodinjstev, ker to razliko plačujemo. To pa delamo zato, ker so predpisi nam v škodo in ker v resnici trg ne deluje, ker ga je že zdavnaj uničila "zelena" EU politika.
Če ti povem, da v določenih urah poleti večje elektrarne celo plačujejo (recimo 100€/MWh), da lahko v omrežje oddajajo elektriko. Tebi pa se jo istočasno plačuje. Skrajno nepravično in škodljivo.
Šenkaval si jo poleti, ko je bila elektrika po 50 €/MWh, večino pa porabil iz omrežja sedaj, ko je po 300€/MWh in je od tvoje elektrarne bolj revščina (danes z elektrarno verjetno nisi pokril niti 20% svoje dnevne porabe). Nisem ti fouš in nisi nič kriv, ampak sistem je nepošten.
Poznam človeka, ki je pred cca. 10-timi leti zafrknil in sedaj plačujemo in bomo še plačevali, ker se tista napaka želi popraviti s temi nekoristnimi sončnicami. Sem iz stare šole in še zaenkrat ne morem verjet v tole zeleno transformacijo. Če bi bila tako uspešna, ne bi rabili nove nuklearne elektrarne, ki nas bo stala recimo 10 MRD in je za Slovenijo v tem trenutku edina pametna rešitev, poleg tega, da začnemo z električno energijo bolj varčevati. Sončnice so bolj za okras in v škodo elektroenergetskemu sistemu.
Se ti zdi to res taka težava, glede na to kako malo je sončnih postavljenih in kako malo jih sploh sistem omogoča..ravno danes sem zasledil en članek kjer navajajo te številke,
"Sončne elektrarne so skupaj proizvedle 452,9 GWh električne energije, kar predstavlja 3,5 odstotka vse v Sloveniji proizvedene električne energije, pri čemer ni upoštevan hrvaški delež NEK."
V omrežje jih je bilo priklopljenih nekih 12.000, za 25.000 je izdanih dovoljenj, se pa zdej že množično zavrača. Zdej kako vsi drugi plačujejo zaradi teh, se mi zdi pljunek v morje napram ostalim težavam za povišanje cen.
Bi znale kake limuzine obstat, predvsem pri izkoristku in podaljševanju dosega, ko se govori o elektriki...
Npr. tanov Hyunadi Ioniq 6 (limzuina) bo imel v primerjavi z Ioniq 5 (SUV) ob enaki bateriji 100km več dosega , cca 600 proti cca 500. Govorimo na papirju, realno imata oba manj...
Težava je, kot se je že @NevLado zgoraj dotaknil, da se ljudje ne informirajo in dejansko ne ločijo hrušk od jabolk.
Na ta način lahko tudi na novo zapakirane rečmo temu piramidne sheme uspejo. Ta nateg ni nič drugačen kot ga delajo razni skladi z vrednostnimi papirji in fiat valutami že ohoho let, sam da je tukaj kripto predznak, ampak to ni bistvo kriptovalut in blockchaina kot takega.
Blockchain je sam po sebi transparenten in sledljiv, kar pa finančnikom in bankirjem tega sveta ne paše ravno najbolj. Ker skubijo narod že odkar obstajajo banke.
S temi hitrimi zaslužki in kriptomiljonarji se je celotna stvar dejansko izrodila, upam da vseeno pride enkrat uporabna vrednost naprej. Predno "regulatorji" celotno stvar pohopsajo za svojo in zapakirajo v neko sranje kot se ga servira že vseskozi..
Sam površno spremljam dogajanje, imam tudi svoj wallet, kjer hranim nekaj različnih coinov, stran od centraliziranih platform. Majhne vložke, kjer sem se predvsem učil metod prenosov, stakeanja, kako stvari delujejo. Bolj zato sem šel v to, da ne ostanem tehnološko povsem zadaj, da me ne povozi čas. In sem se vedno čudil v gostilniških debatah, ko so kolegi predstavljali drugim naslednji "veliki met", to bo šlo iz centov v par 10 dolarjev garant...to je blo v času debelih krav, zdej se debat o kriptu ne odpira. Osebno nebi upal nekomu svetovat da vrže znesek v eno stvar, sploh pa ne s tako mero prepričanja. Naj vsak sam razišče in se odloči. Je možnost hitrega zaslužka, k so ga tu nekateri videli, razsodnost odpihnila stran..
Če pogledamo še izkušnjo z bolj klasičnim finančnim svetom, kjer me je zmotilo lani in me je spet letos..pred 15 imi leti sem začel vlagat v en sklad, pogodbeno letno dodajal in lani se je ta varčevalna doba zaključila (še sreča da ne letos..)...seveda kar vplačaš je privarčevano po plači, kjer si je država že vzela svoj delež...naložba je premagovala inflacijo in zaključila z nekim dobičkom, kjer si je po izplačilu zopet država vzela svoj delež. In ko dobim odločbo CSDja letos sem bil seveda nagrajen še z dražjim vrtcem zaradi te transakcije po tem zadnjem nisem šel več računat, če se mi je dejansko izplačalo, da mi ne pade povsem dol. Vprašanje če je kaj razlike v primerjavi s tem, da bi doma v štumf dajal.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A lahko nekdo označi sekiro na sliki?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani