Nalezljiv je izgleda konkretno. Res lahko samo upamo, da izgine, ko bomo nad 20?C. Od danes je 16 milijonov Italijanov v karanteni. Pri nas se lahko dr?avo kar zapre, ?e pride do ?esa takega.
Dobro,veliko je komentarjev raznih nevo??ljivcev, ki si smu?anja v tujini pa? ne morejo privo??iti in s svojega kav?a z ?ipsom in pivom v roki ugotavljajo, da bi morali sedaj vse meje zapreti in vse tujce v gulage zapreti ali v Sibirijo poslati.
Druga?e pa "ob?udujem" ljudi. Italija v karanteni, 4. 5. in 6. pacient pa vsi ?li tja na dopust. Masovni turizem deluxe. Tako obna?anje bi moglo biti kaznivo.
Ko so preko ozemlja na?e dr?ave potovali migranti proti ciganariji (beri italiji), so lahi takoj nadzor na meje postavili. Sedaj ko v nasprotni smeri iz ciganarije prihajajo korona?i, pa Slovenija nima jajc da bi uvedla nadzor na meji. A je to kak?na dr?ava!
Kaj jamra?, saj so rekli, da ni razloga za paniko. Da bolezen bo pri?la in pika ampak smo pripravljeni! Pol bo ?e dr?alo.
Sicer pa Alexov post dobro opi?e situacijo. Ljudje se ne zavedajo kako krhek je sistem Just-in-time. Trgovine imajo v skladi??ih robe za sproti, proizvajalci stvari tudi, proizvodnja dela sproti. Ko gre pa mesto v karanteno pa kar naenkrat ne izva?ajo ali uva?ajo ve? vsak dan robo v trgovine in nastane panika. Zato pa star slovenski obi?aj z ozimnico ni tako napa?en, ?e se trgovine zaprejo imajo/mo nekateri ljudje ?e vedno nekaj hrane v kleteh in skrinjah.
Ne trdim, da je treba biti nek doomsday prepper, ampak imeti za en ali dva dni hrane na zalogi je pa hitro lahko rizi?no. ?There are only nine meals between mankind and anarchy.?
Narodnozabavna glasba nas pa HOCES NOCES spremlja na vsakem koraku, na vseh javnih ?portnih prireditvah, povsod... Ne more? iti mimo tega...
In ja, ponosni na uspehe Avsenika ipd... Ok, naredili so nekaj za ugled slovenske glasbe tudi ?ez meje, ampak ne me je..t, da je treba biti bombardiran z modrijani in podobnimi na vsakem faking koraku...
Meni gredo kar kocine pokonci. Na nekul na?in. ?al.
Izgleda premalo spremljam ?portne prireditve. ?e te pri smu?anju moti narodnozabavna glasba, jebiga, to nekako pa?e zraven. Fuzbalerji, ?e za?pila harmonika, me ne moti. Zakaj bi me? Mene pa moti, ko je kaka veselica ali pa kaj podobnega in so ljudje najbolj veseli, ko za?nejo ?pilati "hajde da ludujemo" in so preprosti ljudje najbolj veseli starih divnih "bratskih". Ampak o okusih se ne razpravlja. Pa? ne grem na veselico. Pa da se razumemo, tudi pri meni v avtu ne bo nih?e sli?al narodnozabavne. Moti me pa ne. Se mi pa zdi, da dostikrat doma?a glasba moti ljudi, ki se razgla?ajo za ful strpne do tujcev, migrantov, drugih ver, kultur itd, ko pa kak kristjan poslu?a harmoniko je pa to fuj in fej. Konkretno ciljam na zmagovalko eme. ?e bi zmagal spet kak iz LBGT ali musliman (Omar) bi pa spet nekateri orgazmirali kako smo to fajn napredni in progresivni. Ko pa zmaga Slovenka, ki omeni Jezusa je pa jok in stok. :ne vem:
A ?e koga moti to, da sta vrnjena potnika iz Japonske poslana doma kjer naj bi bila v samoizolaciji za 14 dni? Po novih informacijah je pa inkubacijska doba virusa tudi 27 dni. Ne vem no, zelo neodgovorno se mi zdi vse skupaj glede na primere, ko so ljudje ?ele doma pokazali znake obolenja. Po enem tednu bo k njim pri?el kak firb?en ?lahtnik, 15ti dan bosta ?la v kak ?par in imamo virus ?e tukaj. Pa ?e tako se je za?el ?iriti v Italiji. https://www.24ur.com/novice/tujina/v-italiji-prva-smrt-zaradi-koronavirusa.html
Lahko bi ?e dopisali v zakon, da mora proizvajalec v ?asu (brezpla?nega!) vpoklica nuditi nadomestno vozilo. Konec koncev ni kupec kriv, da je proizvajalec naredil napako. Da ne omenjam, da s tem ho?ejo ?trafati ljudi, ki so kupili VWje z zgoljufanimi motorji in niso hoteli peljati na update saj se je potem zvi?ala poraba, avto pa je ?el slab?e.
To je pa? EU... in pravo v EU, ki je kot ka?e na zelo nizkotnem nivoju. Sicer pa v obrazlo?itvi so vseeno napisali, da se mora arbitra?na odlo?itev izvesti do konca.
Zadnji? sem prebral en hecen izraz za EU. Je?a narodov. Nekje sem ?e sli?al to, dobrih 100 let nazaj so imeli tak izraz.
Meni je 35000? za avto kar veliko denarja. Ampak obstajajo ljudje, ki se zakreditirajo, potem se pa hvalijo, da zastonj filajo ?trom na javnih polnilnicah. In zganjajo dramo, ko morajo kje pla?ati. O tem govorim.
Za Brazilce je Baretta M71 res kr mal pre?voh kos, pa tudi ne vem, kje bi jih dobili. Ve?ino oro?ja na na?em ?rnem trgu je biv?ega voja?kega, policijskega ter iz WW2, Beretto v tem kalibru pa dvomim, da so imeli kje v slu?bi. Razen Mosad za svoje agente na letalih in za eksekucije Palestincev, med drugim tudi unih, ki so leta 72 delali sranje v Munchenu.
Ko sli?i?, da je bilo lani en dan samo v 24 urah na nebu Evrope kar 300.000 letal ti kar pamet stane.
Greta bo pa vpila, da moramo vsi na elektri?ne avte. Sicer pa, nekega lepega dne bo toliko elektri?nih avtov, da bojo dr?ave uvedle na?in, da dobijo tro?arine tudi od njih. ?e lastniki EV mislijo, da bo vedno tako poceni se motijo. Procenti, ki jih dr?ave dobijo iz naslova tro?arin je prevelik, da bi se mu odpovedali.A ni bilo z dizli podobno?. Manj so pili, cenej?e gorivo je bilo, s?asoma je pa cena dizla za?ela nara??ati.
OK, to, da so migranti je dejansko postranskega pomena. Ampak vedno bolj razumem Bossa, ko opozarja, da je statistika okoli nesre? jeba. Kar lep procent nesre? povzro?ajo tujci, ker smo pa? tranzitna dr?ava.
Da se razumemo. Kolesarji SO slab?e vidni in delno razumem, da ju avtomobilist ni opazil. Ampak to bi bila bolj slaba tola?ba, ?e bi imel koga na vesti.
"Tokrat se je vse kon?alo sre?no, a lahko bi se zgodila nova tragedija. Prav zato voznike in kolesarje ?e enkrat opozarjamo na dodatno previdnost v prometu. Poglejte si, kak?no dramo sta do?ivela (pre)hitra kolesarja!"
?Kaj pa vem no, dvomim, da sta tolk ?ponala. Tule je pa krivda ?isto na strani avtomobila, bi skoraj podprl dve okoli u?es.
Jah prva stvar tu so definitivno gume. V de?ju je to prva stvar, ki povzro?i probleme. Poznam kakega vulkanizerja in sem ?e ve?krat sli?al s ?im vse se ljudje vozijo.
No ja, saj je BS poskrbela, da bo kak avto manj prodan, ko bo manj kreditov. Pa EU je tudi fajn poskrbel, da bojo avti z vsakim gramom CO2 malo dra?ji. Sami "plusi" za avtomobilsko industrijo. Tudi ?akalne vrste so mal tko tko. Poznam ljudi, ki so vzeli avto iz zaloge, ker pol leta ?akati jim je res bedarija.
?e se komu da , lahko napi?e svoje mnenje in ga argumentira, ker Me pa? zanima a sem res v manj?ini...
Do zdaj bi se lahko ?e navadil, ker si skoraj v vseh temah v manj?ini. Pa? so vsi ostali ?udni.
Kot prvo naj re?em, da sam se kar dobro dr?im omejitev. Meni so obvestila o radarjih OK. Bistvo je, da ljudje zmanj?ajo hitrost. Tudi, ?e radarja ?e pol ure ni ve? tam. Je pa res, da dokler so radarji tam, kjer je dejanska nevarnost (bli?ina ?ole, hi?, plo?nikov) je OK, ma? pa to?ke, kjer je navadno kasiranje. Poznam par to?k, kjer so hi?e kar dosti stran od ceste, vidljivost je OK, da ti ne bo kar sko?il kdo na cesto, ampak merijo pa vseeno zelo radi. Tisto mi je pa ?isto mimo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Nalezljiv je izgleda konkretno. Res lahko samo upamo, da izgine, ko bomo nad 20?C. Od danes je 16 milijonov Italijanov v karanteni. Pri nas se lahko dr?avo kar zapre, ?e pride do ?esa takega.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani