Moja je tudi v petek kupila yarisa hybrid, sicer letnik 2018,je pa isto stella oprema. Malce jim zamerim, da pri tej opremi ni tempomata, ampak ok, sej baje se da naknadno vgraditi 😊
Ta zadnji model hybrid ima radarski tempomat pri vseh opremah. Za prejsnjega pa nwm ampak res cudno.
@scania Lep Yaris, zgleda kar založen z opremo. A je hibrid? 😃
Hvala. Je hybrid, oprema je pa sttela to je druga od šestih, je pa res da ima dodatno led assist (led luci, mrtvi kot, prečni promet, aktivni tempomat....) varnostno je na fulu.
Zdravo, bom kar to temo izkoristil za vprasanje. Mogoce kdo ve postopek odklopa bloka z daljinskega ogrevanja? Torej v bloku z 23 stanovalci razmisljamo o odklopu z daljinskega ogrevanja in preklop na toplotno crpalko. Dobrodosli z idejami, mnenji, predlogi, izkusnjami....
Motor je TOP, mene osebno, pa sem honda fan, so najbolj in zelo razočarali sedezi, zanič!!!, brez bočnega oprijema....to me je tako razočaralo, da ostalega sploh nisem gledal, in kot je pri japoncih, seveda nimaš opcij nadgradnje...kolega si je v škoda scali dokupil RS sedeže za 200eur doplačila , ki so seveda odlični napram civic-ovimi , pri japoncih pa seveda nič od take opcije (npr.da bi doplačal za sedeže od type r, ker pač ne rabis 320km...in bi bil super kompromis)....
Nisem se niti zavzel oziroma nisem tako obcutil sedez, verjetno prekratka voznja. Mi je pa ta 11ta generacija ki je v ameriki ze zunaj bolj vsec kot 10ta ki je trenutno pri nas na voljo. Hjaa civic r type s 320 konji to pa je poezija. Motorji so vrhunski, brez nekih težav, Japonci znajo 😁😁
Včeraj sem imel priložnost sprobat hondo civic 1,5t. Odkrito me je pozitivno presenetla, motor poskočen (v primerjavi z g165) menjalnik natančen, armaturka lična, povprečna poraba po 3urah vožnje 6l/100km. Lep avtek. Sem opazil da me glede avtov impresionirajo samo še Japonci. V sluzbi imamo novega t-rocka notranjost je obup ta trda plastika mi ne sede nikakor. Če bo kdo imel priložnoat probat civica dajte probat, ce pa je ze kdo imel priloznost pa seveda prosim za mnenje kako se mu je zdelo.
Danes pa sem moj služben avto zadel direkt v srce.
Pri vzvratni vožnji sem obračal pa ravno med kolesom in odbijačem je prišel vmes en malo višji kamen. Ta pa je dregnil jermen od alternatorja/klime. Motor je ugasnil. Potem sem poskusil ga zagnati in je ta pas navilo okoli zobatega jermena. Pok...
Pred dnevi sem odgovarjal na neko anketo. In danes so mi sporočili, da sem zadel eno izmed nagrad in sicer, da lahko dobim za en dan na uporabo hibridno 184 konjsko Toyoto corollo. Seveda sem ponujeno sprejel in v četrtek sem zmenjen pri Jerebu v izoli, da avto prevzamem. Zna bit zanimivo, ker nisem še vozil takšne Toyote. 😊
Bravo, čestitam. Bos videl je zanimiva izkušnja, ne pričakuj dizelskega navora, bolj na izi 🙂
Roko na srce, Alex in Bini imata ogromno koristnih objav po celem forumu (vzdrževanje, čiščenje, pohodništvo, nova vozila...) in ko sta prišla na forum mislim da jima je bila prva stvar mazda ne pa kar neka off topic tema na mazda forumu. Ogromno članov se te teme izogne in normalno funkcionira v forumu.
Ajde daj poslikaj svojo mazdo in jo predstavi, napiši če si imel kdaj kakšne težave, če imaš kakšne težave z avtom da poskušamo rešit
Aha pomocnik je tudi nazaj iz nepreklicenga odstopa. Ne moreta, enostavno ne moreta, frik kontrola. To je namerno in verjetno medsebojno dogovorjeno drkanje folka na forumu v glavo ob tem pa nenehni orgazmi
Se pravi ko dobis nazaj po njuski ni vec smesno, ampak dosadno? No tako se preostali forum pocuti ko si ti dosadan.
Vsaj enim je jasno :). Ceprav je to zalostno, namesto da bi bila tema o zdravju je politicno sredstvo. Tako so tudi zafurali strategijo cepljenja, ker je bilo vse usmerjeno ce ne bos potem ne bos smel….in ne v smeri da gre za zdravje.
Človek imaš 27 objav in od tega skoraj vse v tej temi. kaj si na forumu da samo to temo obiskuješ? pol po moje bolje da poiščeš forum s primarno vsebino Covid. So še druge teme, daj predstavi svojo mazdo, vključi se kje drugje, nobeden te ne sili da si samo v tej temi.
Hudič je ker se mazde ne kvarijo in potem je dolgcajt
Jaz sem klical ampak ker sem prebolel in bil 2x cepljen nemorem it ker se prebolevost upošteva kot tretja doza. Tako so objasnili, mogoče bo čez par ur drugače.
V familiji sta trenutno sestra in njen v bolnici (ni cepljen noben) oče in mami sta cepljena zbolela in gre na bolje sta imela kar močno obliko ampak če nebi bila cepljena bi bila zagotovo v bolnici ali kje drugje. Tako da moje mišljenje če pogledam svojo družino, cepljenje pomaga, ko si pa tako daleč da je že na meji z bolnico si pa vesel če ti pomaga magari 20%. Vsem ki dvomite pridite si probat k nam pa da vidite kakšen bo potek. Sam sem imel pred letom dni korono in to kar imajo sedaj moji je 40% kar sem imel jaz, hvala bogu sem cepljen in se na pozivitvenega grem, ker nocem tega dozivet kar trenutno dozivlja moja familija.
Zdaj ze jaz malo dvomim v cepivo. Starši so lansko leto preboleli, trikrat cepljeni (2x astrazeneca poživitveni pfeizer) in ekola danes pcr pozitiven imajo spet korono.
Tako je čist enostaven in neuničljiv. Zdajšnji je še bolj enostaven in s tem še bolj zanesljiv. So pa šli z novimi motorji tnga oznaka a25a v kar obsiren nov projekt, pomislili na vsako malenkost, nadzor nad vsem tudi nad tem kdaj je potrebno odpreti ventil za ogrevanje kabine, hlajenje motorja je razdeljeno na 5delov, oljni sistem uravnava konstanten tlak skozi celotno obratovanje, tako da ni nihanj, striktno se pa mora uporabljat olje 0w16. Vglavnem japonci znajo.
Bil na izobraževanju s toyotinega menjalnika p810 p710 ki se uporablja v rav4 highlanderju priusu... vglavnem v toyotinih hybridih. Dva elektromotorja/generatorja, planetno gonilo in diferemcial. Resnično mojstrovina, mislim da toyoti vse znamke skupaj ne sezejo do kolen glede zanesljivosti, zgradbi in napredku.
Evo se ze nadaljuje…..ni teme brez enostranskih zaljivih komentarjev. Admin cas je za pucanje!
Ti rabiš psihijatra, zdaj ze meni greš na k... tebi gre Alex na zivce ne tisto kar pise, sploh pa ni haska od tebe v vseh temah si kjer je kregarija. Sorry mogo sem.
Nečak me je danes poklical, da je včeraj kupil mazdo cx 5, 175 - dizel, avtomatik, 4X4, Letnik 2017, revolution, 60Kkm. Kar nisem mogel verjeti, da je končno prodal svojega bmw x5 in se po samih švabih( audi a4, audi a 5, audi TT, bmw x5), nazadnje je menjal avtomatski menjalnik na x5, odločil za mazdo. Verjetno je pripomoglo tudi to, da sem mu enkrat posodil mojo mazdo in tudi to, da so mu bile že od nekdaj vizuelno všeč. Ko je šel probat to CX-5 se je v trenutku odločil, in jo kupil.
Poklical me je, ker ga je zanimalo samo to, ali so tej avtomatski menjalniki zdržljivi.
Upam,da so.
Odlično, čestitam. Upam da postane naš član foruma in da poslika novo makino. Menjalniki so top, jaz bi zdaj na 60000km menjal olje v karterju menjalnika (4litre) in filter. Če bos delal sam mi javi ti napišem navodila v
detajle 🙂
Glede dizlov pa tako veš na kaj je treba pazit da so večni, nima se kaj bat ti mu samo svetuj glede vzdrževanja 😉
Da vas malo ohladim. Evo dobil velikkkk paket z materialom za mazdo zdaj pa imam vse od vodne črpalke, svečk, filtrov, jermenov, napenjalcec, olja, sklopka, diski, sploščice, puše za stabilizator, tulke za zavorne čeljusti.... vseee 😁😁 (jaz sem tiste sorte ko mora imet vse na zalogi pa če se rabi ali se ne)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa kilometri 2017 237000 leta 2018 pa 170000km. Back to the future?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani