Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano
pred 43 minutami je Tilen5 napisal:

z MTB definitivno ne k ga nima 😛

Ko nekomu omeniš, da imaš MTB, takoj pomisli na EMTB. Če ga nimaš, nisi zanimiv. 😉

pred 2 urama je etcho napisal:

Baje, da bo v prostem času treniral skoke ... 😉

Yes. 💪

https://primorske.svet24.si/primorska/istra/nov-kolesarski-park-v-kopru-je-koncan

pred 2 urama je Boss napisal:

.. čez plot? :nevem:

Ah, za to smo prestari, kaj ne Boss? 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

He, He, sem vedel, da bo tako😊.

Že takoj zjutraj dva klica iz službe. Tega bo zdaj nekaj časa še kar nekaj, kasneje pa najbrž vedno manj. Sta bila pa klica  "neškodljiva", oba klicatelja

(s katerimi sem poslovno sodeloval) sta se v bistvu hotela posloviti, ko sta zvedela, da sem šel v penzijo. Lepo. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Kako je lepo, ko veš, da si še zadnjič odšel skozi službena vrata. 😊😊

Danes je bila še skupna fešta za vse sodelavce, se pravi, da je bil športni dan, razdolžil sem ključe, službeno kartico, predal posle nasledniku in gasa...

Začenja se obdobje uživanja in novih dogodivščin. S 1.aprilom pa uradno prestopim "na drugo stran". 😊😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravkar je Mraušk Mčk napisal:

Nam pa razni SS liderji perejo možgane, da je Evropa najbolj ogrožena od Rusije.

SIOL.NET

Glavni ekonomist Evropske centralne banke (ECB) Philip R. Lane je opozoril na vse večji vpliv, ki ga imajo na trgih držav članic Evropske...

To so dejstva. Taki diktatorji, kot je vodkar, debeli in rumeni imajo prazno glavo in jih ne briga za druge, normalne ljudi. Tudina za brkatega so govorili, da ni škodljiv, pa smo videli, kako se je končalo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pizza
Napisano
pred 39 minutami je Tilen5 napisal:

Ko daš v usta ne gre dol.

Kaj? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

@Tilen5 sorry za vprašanje, ampak ker letnik si? Ker, ko si enkrat čez 45-50 let je na srček treba dodatno merkat in ni zdravo se tolk naprezat. 

Čist praktičen primer. Družinski prijatelj je za odhod v penzion dobil specialko. Imel kolega, ki je bil tudi nekoliko penzionist ampak bivši tekmovalni kolesar. ene 5 let sta šopala z bicikli na polno vse povsod, dokler ni enkrat prjatu nesrečno zataknil zadnje kolo od kolega in precej hudo padel, da je odprlo celo čelado in takrat je nehal.

Par let po tem, ko še ni dopolnil 70 let so ugotovili, da ima hude težave s srcem in je na pacemakerju zdaj že kar nekaj let. V 5 letih, ko se je tolk preteral je enostavno uničil srce, zato vseeno jaz bicikel smatram le kot razvedrilo in ne stvar, s katero bi lovil neke dosežke. Uživam na njem in pustim le tolk obremenitve, da mi srce še zdravo deluje v ustreznih "obratih".

Velja tud za ostal, fantje niste več v 20-ih in 30-ih tako, da pamet v roke in ne se preterat preveč - ni vredno in ne pomeni nič, sam probleme lahko imaš kasneje.

Pa zakaj misliš, da smo mi starejši občani na električarjih? 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

@Tilen5 sorry za vprašanje, ampak ker letnik si? Ker, ko si enkrat čez 45-50 let je na srček treba dodatno merkat in ni zdravo se tolk naprezat. 

Čist praktičen primer. Družinski prijatelj je za odhod v penzion dobil specialko. Imel kolega, ki je bil tudi nekoliko penzionist ampak bivši tekmovalni kolesar. ene 5 let sta šopala z bicikli na polno vse povsod, dokler ni enkrat prjatu nesrečno zataknil zadnje kolo od kolega in precej hudo padel, da je odprlo celo čelado in takrat je nehal.

Par let po tem, ko še ni dopolnil 70 let so ugotovili, da ima hude težave s srcem in je na pacemakerju zdaj že kar nekaj let. V 5 letih, ko se je tolk preteral je enostavno uničil srce, zato vseeno jaz bicikel smatram le kot razvedrilo in ne stvar, s katero bi lovil neke dosežke. Uživam na njem in pustim le tolk obremenitve, da mi srce še zdravo deluje v ustreznih "obratih".

Velja tud za ostal, fantje niste več v 20-ih in 30-ih tako, da pamet v roke in ne se preterat preveč - ni vredno in ne pomeni nič, sam probleme lahko imaš kasneje.

Fant še študira. Se pravi, da bi ti bil lahko komot sine. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 30 minutami je Boss napisal:

To je res samomorilsko, da se v klanec teraš v vročini. Drugač pa na kolesu ni panike se tud pri 35°C vozit, ker še vedno hladi. Sam res ne v neke hude klance pa gre čist OK. Osebno mam raje 35 stopin kot pa 15 stopinj na biciklu.

Jaz pa ravno obratno. Raje imam 5 stopinj kot 30. Vročine ne prenašam in prav zato se moje kopanje konča ob 9-930. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kakšno vreme je zadnje čase. Ko misliš, da bo po dežju posijalo sonce, se pojavi - še močnejši dež. Tako, da lahko samo malo pobrišem kolo.🙄

Sem pa danes, ko sem imel čas nanesel keramični premaz na okvir. Bo vsaj blato lažje očistit. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 1 uro je Tilen5 napisal:

Jah to je vredu, al pa zvečer ko se ohladi,..jaz sem tudi že pi 36 stopinjah gonil gor na Vojkovo,..je blo blizu da izdahnem tam sred hriba 🤣

Samo ti si verjetno več kot pol mlajši. 😊

pred 1 minuto je Mraušk Mčk napisal:

Do penzije imam še kakšno leto. Ampak edino kar sem si splaniral za takrat, je spanje po kolsilu.

Jah, tako se začne. Potem pa obisk gostiln in igranje kart. Ali pa balinanje. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 35 minutami je Tilen5 napisal:

Računaj če maš dobro povprečno(23km/h plus) boš delal 10km na ene 30min. Sam toliko, da si splaniraš vse superca. Se pa priporoča tudi kak dan brez kolesa za regeneracijo.

Ja, vem da ni dobro bit vsak dan na kolesu. Bom takrat več plaval pa bo. 

Bo poleti potrebno it prej od doma, ker če ne, me bo ujela vročina. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Sem si že splaniral penzionistični lajv za poleti. Zjutraj bom  vstal, recimo ob pol petih. Zajtrk. Nato grem s kolesom  50 km. Pridem domov okoli. 7. 30 ure. Grem pod tuš. In nato na kopanje. Preplavam moja običajna 2 kilometra. Tako bi lahko bilo kar zanimivo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 47 minutami je godlike napisal:

Še nisem slišal, da bi kdo pil kapučino s smetano.

Jaz niti. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 32 minutami je Scr3am napisal:

Še malo pa boš lahko že ob 7h zjutraj čakal pred trgovino, da se odpre. Pa sklopko kuril na parkirišču.

Sem že danes čakal pred šparom ob 7 uri, da dobim sveže bagette. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 54 minutami je Janez007 napisal:

današnji zajtrk

20250322_100325.jpg

Joj, Janez007, nič te nisem naučil. 😊

Nič smetane na kapučino za prave moške. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 23 minutami je jures napisal:

Boste mel mal vec cajta za forum pol...

Ali pa ne. Veš kako pravijo, penziči nimajo nikoli cajta. Vedno nekam hitijo. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 8 urami je Janez007 napisal:

Potem istim tempom naprej, ali višjim? 😁

Kako to misliš? Če to, da bi podaljšal še kako leto potem ne. Ker sem že itak podaljšal vse skupaj za eno leto. Če pa si mislil na uživancijo, potem ja. Imam kar nekaj projektov za končati in nekaj krajev za obiskati. Da ne omenjam kolesa, ki bo sedaj moj redni spremljevalec vsak dan, če bo le mogoče. 

Sicer pa trenutno sodelujem pri enem res norem projektu. Sinov kolega in basist pravkar pripravlja diplomo. Kot cilj si je zadal, da bo izdelal bas kitaro iz - kamna. 

V bistvu bo kombinacija lesa in kamna.

Pri tem mu bom pomagal. Kar je lesenih komponent in elektronike ter železja v in na kitari bo moja skrb. 

To si je zamislil tako, da bomo naredili vrat "neck thru" (vrat bo potekal tudi skozi trup).Tega bom naredil jaz iz 5 kosov laminiranegac lesa  - javor, mahagonij, javor, mahagobih, javor. On bo sprintal z 3D tiskalnikom notranjost trupa (satovje). Na koncu bo oblekel to satovje - trup, z dvema vrstama eksotičnega marmorja.

Cilj je, da kitara ni pretežka in da zveni vrhunsko. Če bo vse v redu ima zamisel, da bi midva te eksotične bass kitare pričela izdelovati tudi za druge. 

Nikoli ne veš... 😊

pred 9 urami je Alex napisal:

Danes sem imel poslovilno žukko z ožjimibsodelavci. Fak. Še dva dni delati in potem... Penzija. 🤪🤪 😄

Fak, se vidi, da smo ga kar zažurali po tem, kako sem to napisal. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Danes sem imel poslovilno žukko z ožjimibsodelavci. Fak. Še dva dni delati in potem... Penzija. 🤪🤪 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 48 minutami je jures napisal:

Ja tako sem tudi jaz zaključil, lastnik SE bi imel povračilo v obliki res zastonj polnjenja EV (moja ideja je da direktno porabljas presezek s subvencioniranim pretvornikom - mokre sanje) ampak brez investicije ni 'zelenega sveta', ker pa je to več ali manj samo biznis smo kjer smo

Sem imel ta motor v CX-7, dober samo lakom lačen.......še posebej s težkim cx7, 10 je bila utopija če maš otroke v vrtcu, sestanke v mestu itd, 12 normalno, če si hotel čustva iz motorja pa 14.Uuuuuu saj res a ni bil ta moj cx7 povod za poraba izziv, do kaalmana smo šli. Boss ga je spravil na 8 al 9 ....zlati časi

V 3- ki je pil par litrov manj ob normalni vožnji. Ampak si vsaj vedel, zakaj pije. 

Pri nekaterih motorjih pa ne veš zakaj pijejo toliko. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Janez007 napisal:

Ja, se strinjam, samo ne vem, iz katerih virov jemlješ informacije in posledično skoraj vedno napačne sklepe ... Začni navajat vire, pa ti bomo morda nekoč verjeli ... glede na tvoje zadnje objave si vsaj nekaj let vozil Mazdin 2.5 atmosferc in zraven še Mazdin 2.5 turbo.

Nisem ga jaz vozil, je pa imel sodelavec do par let nazaj mazdo 3 MPS v rdeči barvi. 

In verjemi, da smo naredili kar nekaj divjih kilometrov z njo. Še Ajvar mu je montiral Mp3 player v njo veliko let nazaj. Takoj, ko jo je prodal, je novi kupec naredil totalko. O dinotu pa ne bi izgubljal besed. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Jest napisal:

Torej zaključek je… če ima po tvoje 20 let star motor dodano turbino, je pa bomba? Drugače so pa zastarela jajca? 😜🤨🤨🤣

Še vedno so zastarela jajca, a z turbino je to vsaj motor z jajci. Tako pa je le - dino. 

pred 6 minutami je Janez007 napisal:

Eni se tukaj resnično samo za(je)bavajo in jih ni jemati resno.

image.png

image.png

image.png

A niso forumi narejeni za izmenjavo kake informacije in predvsem  za zabavo? A ti to jemlješ smrtno resno? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.