Plačevali smo, ker je zaj... eden naš uradnik. Cilji so bili določeni tudi politično.
Čez palec. @dvorjan mogoče malo, zelo malo pomagajo, vanje pa smo v 15-ih letih zmetali za celo TEŠ6 subvencij, ki proizvede 1/3 slovenske elektrike. Koliko pa sončne? In ponoči, pozimi? Zraven bodo še vsaj toliko povzročile škode (stroškov) ostalemu elektroenergetskemu sistemu (velike elektrarne se sedaj prilagajajo tej ropotiji, kar sploh ni poceni).
Tole je ena cvetka Gen-i , delaš pri njih? 😁
Zanima me postavke na računu "100% Sonce" ... na kakšni osnovi mi jo zaračunavate?
Pozdravljeni,
100 % sončna energija pomeni, da je vsa električno energijo, ki jo porabite pridobljena iz sončne energije.
Lep pozdrav
Sara
Za posrat.
Od kdaj pa se JJ ekipi pravi golobnjak? Poglej malo višje ... 😁 Zakuhali so novo omrežnino, prepoved bojlerjev in še kaj bo padlo iz omare ... 😄
Kdo je kaj zakuhal ni pomembno, pomembno je, da so golobnjakovi to spravili "na cesto". Pa jim ni bilo potrebno. Saj je prav. Barka pa tone in tone z vsako njihovo novo neumnostjo.
Evola, golobnjaki so že skočili, da tako pa ne bo šlo s to omrežnino. Se pravi, da smo še pred enim debaklom te vlade, ki hitreje govori kot razmišlja.
Bdw, danes dobil račun Gen-I. Račun za štiri evre manjši kot prejšnji mesec in sicer 78€.
Žal se več kot očitno vsepovsot prodajajo tehnično neizpravni in povsem nelegalni bicikli - seveda glede na zakon. Cene v nebo. Ovce pa kupujejo in karavana gre dalje.
Razni hibridi od pedal so slabša varianta ker imajo slabši oprijem kot navadni flati.
Sam uporabljam CB Stamp3 in Stamp7. Slednji so z drsnimi ležaji kar pomeni več trenja, omogočajo pa tanjši profil in konkavno obliko - boljši oprijem. Ampak kot popoln amater ne opazim.
CB Stamp so v dveh velikostih, to je dobro, vozim large velikost, pozimi pride prav za gojzarje.
Kar se tiče teže s tem nimam problemov. Sem enako težek (77 kg pri 184 cm) že od vojske. 😊
Ja, bom kar flat pedala vzel. Itak mi amaterji ne rabi k ekstremnih variant. 😊
Pri električarjih ni kaj dosti komplicirat ker nihče ne uporablja clip in pedal. Ena flate, kolikor si pač pripravljen odšteti zanje.
Alex, koliko si pa odkartal za tega levaka?
S popustom 4K€. S tem, da sem dobil zraven zastonj posebno pumpico za nastavitev trdote amortizerjev.
So mi jih pa že v trgovini nastavili glede na mojo težo. Jih je pa dobro vsake toliko kontrolirati.
pred 8 urami je Boss napisal:
Ja za električarja je najbolj, čista klasika brez zajebancije s kakimi clip pedali. Sploh je pa pri MTB-jih in kolesih za po naravi itak bolj zaradi same varnosti pa še bolj si svoboden v gibanju, sploh, k je treba kdaj nogo na hitro dat dol.
Tole mi je zanimivo. Nekje vmes med clip in navadnimi.
Kolo je doma. A hecna stvar je ta, da pri takem kolesu višjega ranga ne dobiš ob nakupu - pedal. 😊 Ker sem staro kolo prodal, nisem imel doma nobenih starih pedal za preizkusiti kolo. Tako, da moram počakati do jutri in grem takoj v nakup.
Mislim, da bi bilo fer, da ti ob prodaji to tudi omenijo. Vem, da si vsakdo izbere svoj tip pedal. A nismo vsi eksperti, da bi nam bilo to samoumevno, 🤔
Malo se umiri… 🤣 … ali pa preberi za sabo, kaj si pisal 🤔 … Napisano je tako, da sem komaj razbral, kaj si hotel napisati…
A zdaj je pa “Holob” krivec, če bodo skenslali nekaj, kar je sproducirala prejšnja vlada tik pred odhodom?
Nič kaj takega nisem napisal, kar ni res. Narod ima že poln kufer holobnjakov in njehovih škorcev. Če ne bi kolesarjev in razno raznih Nik dobro plačevali, bi bili že vsi penasti in na pecikelnih okoli "hrama modrosti".
Ej ej model, kaj ga sekljaš... Holob je itak najslabši in kriv za vse nazaj in za vse na prej pa če je mel kaj zraven al pa ne. Na Janoša Prištinskega se pa ne spravljat, ker on je politična žrtev udbomafije, komunajzerjev, ki so mu zamerili, da se dela, da jih ne pozna. Aja pa še Kučan ga ne mara pa tko rad bi imel od njega potrditev - mali palček je pa čist neobčutljiv na njegove čare velikega vodje.
Tko, da na naslednjih volitvah bodo pa novi in stari prdci spet razlagali kako bodo oni najboljši in kdor bo izvoljen bo raja s spominom zlate ribice čez nekaj časa itak tulila da bo takrat najslabša vlada v zgodovini. Pa naslednja za njo bo še slabše, ampak manj slaba od tiste, ki bo na vrsti za njo. Itd itd... tko da... zdele pač ribajmo Holoba. 😂
Holob si je s temi bojlerji dokončno zagotovil slovo v politiki. Ta vlada je že bivša. Upam samo, da ne bodo zdravstva in vsega ostalega potopili do bridkega konca. Do že naredili nepopravljivo škodo povsod, kjer so se česa dotaknili.
Fak, pa ravno sem jutri nameraval odmontirati bojler in ga vreči skozi okno. In montirati staro peč na drva. Tako, ki greje hkrati tudi vodo. Nič ne bo.
Važen je tudi čas trajanja teh moči ... en 3 kW kuhalnik vode je veliko manj problematičen, ker na polno dela le nekaj minut, medtem ko 80 l bojler 2 kW el. moč vleče nepretrgoma nekaj ur.
Te moči pa se po vodu "nalagajo" ena na drugo, od vseh naših naprav, sosedovih naprav, ... če naprave delajo kratek čas je velika verjetnost, da ne delajo istočasno, pri polnilnicah EV, TČ, bojlerjih, ... pa je velika verjetnost časovnega prekrivanja.
Poleg termične omejitve zaradi segrevanja (izgube v omrežju pokrivamo mi preko omrežnine, naraščajo pa izgube s kvadratom toka), so pri dolgih vodih problem še napetostni padci. Torej je smiselno, da se moč časovno čimbolj razmaže, da so tudi stroški izgub in napetostni padci čim nižji.
Jaz plačam svojo elektriko, tako, da lahko imam toliko boljlerjem, kolikor hočem v svojem stanovanju. 😉
Danes sem se malo pogovarjal v službi glede tega holobnjakovega umotvora.
Sodelavci sprašujejo holoba, kaj je alternativa boljlerjem, ir panelom, radiatorjem, v blokih z desetimi stanovanji. Ali je to mini reaktor ček v vsako slovensko stanovanje.
A misliš premoč v tehnologiji ali v tehniki? V tehniki imajo Rusi premoč. Predvsem v artileriji, letalstvu, dronih. Trenutno borba ni več enakopravna, ker Ukrajini zmanjkuje vsega pa ne glede kolk se ji pomaga. Najbolj je pa šibka ravno v personalu. Ampak kljub temu, delajo nore manevre z nekimi vpadi preko meje namesto, da bi utrdili obrambne pozicije in ustavili napad in premikanje fronte. To vojno izgubljajo zaradi podcenjevanja nasprotnika in se delanja norca iz njega... zahodu je pa itak vseeno sej gre samo za proxy vojno iz zahodnega vidika.
Odločitve, ki jih počenjajo od napovedovanje ofenziv, do branjenja določenih področij brez smiselne vojaške vrednosti in izgubljanje personala. Samo zato, da možakar v zelenem puloverju ropota kako so uspešni in da rabijo še več milijard. Ko dobi obljubljeno je za nekaj časa zadovoljen potem pa samo ponovi zgodbo.
Če zmaga Trump se bo vojna končala najkasneje do februarja, ker bo zelenemu usahnil primarni vir financiranja. Tko pač to je pa tukaj ne gre za to ali navijaš za ene al pa za druge, ker to ni nogometna tekma.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kdo je kaj zakuhal ni pomembno, pomembno je, da so golobnjakovi to spravili "na cesto". Pa jim ni bilo potrebno. Saj je prav. Barka pa tone in tone z vsako njihovo novo neumnostjo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani