In ne razume? tega dejstva, da nekdo, ki pozna pravila in da ?e pred ovinkom stoji znak 80km/h ne bo ni? stra?no hudega, ?e pripelje s hitrostjo 90km/h. Po drugi strani ima? pa kontra primer, da nekdo ne pozna pravil in omejitev pa zapelje v naselje s hitrostjo 70km/h, ?eprav je tam omejitev 50km/h. Se pravi sploh ne ve, da ga seklja in celo naselje odpelje z mislijo, da je na cesti izven naselja in da je blazno varen voznik, ker po njegovo vozi celo 20km/h pod omejitvijo. Ker ne ve sploh nima zavore v glavi, da je nekaj narobe oziroma lahko pride do kriti?ne situacije.
BOSS, ?e ti nekaj med sabo primerja?, mora? primerjat tako, da bosta obe situaciji primerljivi. Tle si ti skupaj zme?al primer situacije izven naselja, kjer, kot pravi?, je omejitev 80, z primerom v naselju, kjer je omejitev 50. To ne more? med sabo primerjat, ker to so dve razli?ni situaciji. Torej, de?ko, ti mora? primerjat popolnoma enako situacijo, vendar tako, da bo? imel na eni strani NAKLEPNEGA, oziroma zavestnega kr?itelja predpisov in na drugi strani NENAKLEPNEGA kr?itelja predpisov, oziroma pozabljivca.
?e sva zdaj ena?bo z eno neznanko sestavila, je treba zdaj to samo ?e zra?unat.
No in zdaj, na osnovi te ena?be, ti majster tukaj razlo?i, kak?na je razlika V POTENCIALNI NESRE?I med tema dvema kr?iteljema IN KAK?NA JE RAZLIKA V POSLEDICAH TE MOREBITNE NESRE?E.!
Torej, eden vozi prehitro, (tako v naselju kot tudi izven naselja) NALA??, drugi pa, vozi prehitro (tako v naselju kot tudi izven naselja) pa zato, ker NE VE kolk je na tem odseku omejitev. Oba pa sta na sto mater prepri?ana da vozita varno. Kak?na je tukaj razlika v posledicah morebitne nesre?e?
Povej kak?na je razlika na britofu, ?e nekdo zavestno divja in te nekdo z avtom zavestno ubije, al pa ?e te nekdo z avtom ubije, ker je pozabil kaj pomeni cifra na prometnem znaku!
Povej prosim, kak?na je olaj?evalna okoli??ina, kak?no je opravi?ilo ali prednost pri prvem, zavestnem morilcu, napram drugemu morilcu, ki te ubije nevede!
Boss, jaz pravim takole; tebi znanje ne koristi popolnboma ni?, ?e ti tega znanja potem NO?E? uporabljat. ?e ti znanja no?e? uporabljat, potem je to popolnoma enako in rezultat popolnoma enak, kot ?e sploh ni? ne zna?.
Ali ?e primer iz politike.;
Ni? ne nuca, ?e v politiki sprejemajo razne zakone, ?e pa se pol teh zakonov v praksi ne izvr?uje. ?e se v praksi zakone ne izvr?uje, je popolnoma isti drek, kot ?e zakonov sploh ni.
To bi blo heca, da bi bil izvoljen na? kardinal Rode.
?e se bo iz raufnka podkadilo ?rno kot iz Bossove dizel Mazde, pol to pomeni, da pape? ni izvoljen. ?e se bo pa podkadilo belo, kot pri ZMAJEVEM avtu, pa to pomeni, da je pape? izvoljen.
Se pravi "ignorance is bliss"... ?e ne vem kak?na so pravila mi je pa vse opro??eno al kako naj si vse to razlagam. Pomeni, da ?e ne vem sem manj nevaren kot tisti, ki sicer naredi kak?en prekr?ek, ?eprav ve, da ga ne sme a ga naredi tam, kjer ni niti v sanjah mogel koga ogro?at. A je to sploh mo?no ali s prekr?kom vedno koga ogro?a?, tudi, ?e kilometre ni zraven ?ive du?e.
Kaj LojZi, a ?e zdele izjavim, da pa? pravil ne poznam mi je pa zdej vse opro??eno saj v takem primeru sem naredil samo napako sigurno pa nisem divjak tako kot tisti, ki je naredil isto napako s to razliko, da je pa? vedel, da jo dela. Ta logika mi je v?e?... manj ko ima? znanja o stvari, bolj k te boli kurac o pravilih manj si kriv in bolj varen. O, yeaaahhh, takole bomo pa res dale? pri?li.
Zdej po?asi razumem LojZi zakaj si ti gospod perfektni... v bistvu ti sploh ne ve?, da dela? napake in ker ne ve?, da jih dela? si sam zase prepri?an, da si varen in idealen voznik
Super le tako naprej... kaj potem sledi kot naslednje? Nisem vedel, da ne smem soseda lopnit z lopato po glavi.. nisem vedel, da kot pe?ec ne smem ?ez rde?o pa ?eprav je tam prehod za pe?ce in ker nisem vedel je v bistvu kriv voznik, ki me je povozil, ali pa? tudi ne, kertudi on ni vedel, da bi lahko zakoral gor pri rde?i lu?i. Se pravi je kriv vzdr?evalec cest, ker ni postavil premi?ne rampe, ki bi mi fizi?no prepre?evala, da bi ?el ?ez. In tako lahko gremo v nedogled. Probaj LojZi ob prilii zgodbo o tem, da nekaj nisi vedel ali pa zaradi neznanja nisi naredil prodat na sodi??u... bo? videl je zelo zanimivo, da si enako kriv kot tisti, ki je vedel pa nekaj ni naredil. Tako, da po?asi nam res nehaj prodajati tele nebuloze.
Kak?ne primerjave? Kro?i??a se je treba u?iti na pamet Ajoj, noro kaj vse ne preberem... samo pravila mora? poznat pa lahko vsako kro?i??e pravilno odpelje? tudi tisto na katerem se znajde? prvi?. LojZi pa ma? res ti izpit?
Ja res je LojZi, ?e spustimo hitrost vseh vozil na ni?, bo tudi prometnih nesre? enako ni?... ?e bo nekoga infarkt med vo?njo tako vsaj ne bodo ve? mogli napisat, da je bila v igri neprilagojena hitrost. ?al poznam to?no tak primer in mislim, da sem ga ?e enkrat omenil. Znanec je umrl za volanom in po obdukciji so ugotovili, da je ?lo za zelo mo?an infarkt ampak, ker je avto nato ?el s ceste je policija napisala, da je ?lo za neprilagojeno hitrost, ker v statisti?nih zapisnikih rubrike bolezensko stanje ali recimo okvara vozila sploh ne poznajo.
Glede ABS-a ipd, se spet izka?e, da ne zna? brati. Canyon ti med vrsticami napi?e, da kaj ti pomaga ABS, ?e ne stopi? pravo?asno na bremzo oziroma premalo mo?no, ?e je taka potreba. Nikjer ni napisal, da je pa on bolj?i brez ABS-a in da mu rabi? razlagat ?emu slu?i ABS.
Ejejej, Boss, vidi?, to kar si ti zdaj tle napisal, je pa odraz ?istega teoretika in odraz ?loveka, ki je premalo zunaj na zraku in premalo z ljudmi, ki imajo zdravo kme?ko pamet. Sicer ste pa ekonomisti splo?no znani, da z realnim svetom nimate veliko skupnega. Dokaz je, dr?avna ekonomska kriza, katero ste zakuhali prav in zgolj samo VI ekonomisti.
Boss, jaz nisem reku, da je tistemu opro??eno, ?e pozabi, kaj pomeni dolo?en znak. Jaz pravim da so posledice popolnoma enake kadar nekdo namenoma ignorira prometni znak, al pa kadar nekdo tega prometnega znaka ne pozna.
?e ti misli? druga?e, pol pa povej kak?na je razlika, kadar ti pe?ec pred avto sko?i v rde?o nala?, al pa kadar ti pe?ec pred avto sko?i v rde?o iz nevednosti. Povej razliko!
Pa ?e, ker si dal primer soseda, ?e ga lopne? z lopato po glavi; Povej kak?na bi bla razlika, ?e ti soseda po glavi mahne? z lopato nala?, al pa ?e ga z lopato po butici mahne? po pomoti! Povej kako se bodo razlikovale posledice v teh dveh primerih! Bo sosedova glava kaj manj razbita, ?e ga bo? namenoma u?gal? Ne zdaj ti meni govort o tem, komu bo opro??eno. O posledicah govoriva. Za prizadetega ali ?rtev so va?ne posledice. Obsodba, kdo bo kriv al kdo ne, je va?na pa za povzro?itelja mogo?e.
Vidi? Boss in jaz sem ti lepo povedal. ?e se ti pravil NO?E? dr?at je popolnoma enako kot, ?e ti pravil ne pozna?. ?ist isti ku*ac je to.
No, ti bom dal pa ?e primer iz tvoje priljubljene ?ole varne vo?nje;
Ti pravi?, da se v ?oli varne vo?nje blazno veliko nau?i?. Reciva, da se po kakem ?ude?u res nau?i? "pravilno" vrtet volan takrat ko pride? na ledeno podlago. Zdaj mi pa ti povej kak?na bi bla razlika, ?e bi ti pa enkrat res naletel na eno ledeno podlago, ti pa iz trme, kakr?no premore?, potem NO?E? pravilno volana vrtet. Pazi! NO?E?, ne da ne zna?.
Povej kak?na je razlika v tem in povej, kaj teb nuca ?ola varne vo?nje, ?e pa potem no?e? upo?tevat in uporabljat znanja, ki si ga v tej ?oli dobil!
Dej povej, kak?no garancijo bo? ti nekomu dal in kdo bo tebi verjel, da se bo? ti dr?al znanja, ki si ga dobil v tej tvoji vesoljni ?oli varne vo?nje iz Vranskega, ?e pa se NO?E? dr?at znanja, ki si ga pridobil v klasi?ni Avto?oli. Zakaj bi se ti dr?al ne?esa kar si se nau?il na vranskem, no?e? pa se dr?at znanja, ki si ga pridobil v klasi?ni Avto?oli.
A ho?e? povedat, da so te v Avto?oli u?ili narobe in da se zato ne dr?i? omejitev in pravil, na Vranskem te pa u?ijo pravilno in zato bo? tisto pa ubogal?
Dej ti povej katera ?ola po tvojem prav u?i in katera narobe.
Vidi? Boss, ?ivljenskosti tebi blazno primanjkuje. Ti ne ?ivi?, v realnosti, ti v resnici, pravzaprav sanja?. Sanja? pa zato, ker se boji? realnosti.
ABS je samo potuha slabim voznikom, pravi ga izklopimo in s po vranskem vozimo bolje kot tist z njim, da ne omenjam DSC, ki odreagira ?ele pol ko sem jaz ?e ukrepal.
ABS pomaga pri voznikih, ki vozijo lepo po predpisih in omejitvah. ABS je pripomo?ek za pametne voznike pri pametni vo?nji v realnem svetu in za vsakdanje ?ivljenje in pehanjem za vsakdanji kruh.
Kdor pa ima avto za zganjanje pizdarij in za ?opirjenje, al pa ima avto za zdravljenje manjvrednostnih kompleksov in podalj?evanje svojega malega lul?eka itd... ta pa niti bremz ne rabi, kaj ?ele ABS TCS it...Ta rabi samo gas, pa glasen auspuh.
pa kokrat je reba tebi ?e napopat kak?ne raziskave pa dokaze da se ti da mogo?e kej dokazat ??
pa zakva majo pol po kk?nih drugih dr?avah tud vi?je omejitve kot pri nas od naselja pa do avtocest ??
pa ?e tko gleda? se je tempo ?ivljenja pospe?u in ga je treba pa? sledit.
ok pustmo zdej hitrost, sm ?e vidu primer v avto?oli ko je mela ?enska ?e ?ez 100 ur vo?nje pa ?e osnovnih predpisov ni znala, ?enska je bla totalno zgublena in ni vedla kaj po?et v kri?i??u, rondoju, kaj so ?migavci je blo tud tuje, gledanje ogledal, vklu?evanje in ?e ogromn drugih stvari, vozila je pa po "predpisih" pa ?e to sam tm k je bla 50km/h, ko smo pr?li na omejitev 90 km/h smo se mi ?e kr 50 km/h peljal pa je tabla lepo postavljena kje za?ne 90 veljat. sorry sam tak ?lovk po moji logiki nima kej sploh za volanom delat, pa je ?enska baje pol nekak spacala izpit in se sedaj vozi med nami ?!
In tle ni sam ona, je ?e miljon drugih ko folk pride iz avto?ole in sploh pojma nima kva se je u?iu v avto?oli ... nepoznavanje prometnih predpisov je najve?ji problem, table za hitrost ma? ?e tko povsod tko da tistih se ni problem dr?at, problem rata ker folk dobesedno ne pozna ostalih predpisov, pa ?eprov recimo mamo table za razpored vklu?evanja v kri?i??a, rondoje in podobno pa se folk obna?a kot da jih ni tam zato pa pol poka ker usak posvoje kr nekam rine pa sploh neve kam. popoldne ko bom ustov bom prov poisku kaj je pri nas najve?krat problem za karambole. Mediji itak najraj pi?ejo sam o hitrosti ker se zaradi nje dogajajo huj?i karamboli sam teh ni tolk velik kokr je teh manj?ih karambolov v katerih se ljudje ravno tako po?kodujejo, dej usak jutr mal prometne informacije na radiu poslu?i kaj se dogaja na dolo?enih odsekih ma? prou usak dan najman 1 karambol ampak prov usak dan ... ?e ga ni je ?e ?ude? al pa so kk?ne po?itnce k je manj folka na cesti
tko da ?e 1x karamboli se dogajajo zaradi neznanja predpisov in nepoznavanja situacij in re?itev kako se izognit dolo?enim oviram ... kaj ti pomaga 50km/h ?e folk prepozno bremza al pa se zamot z radiom, telefonom in podobno konc koncev pa ?e nezna pravilno odreagirat, to sm pa jest ?e lepo vidu ko sm biu na varni vo?nji. Folk pa? nezna motal volana, ne zna uporablat bremze ?e je brez ABS-a, pa tud ?e ma ABS pa ?e uso ostalo elektroniko pa ?e nezna pravilno odreagiraj z volanom mu tista elektronika pa? na?alost nemore pomagat. kej ve? ti bom pa tud pol popoldne napisu, eni mormo spat k smo pono? delal.
Kanon, dej preber ?e enkrat moj post. Sem ga malo dopolnu!
Drga? pa ne klobasaj kako se z ABSom, kao, po tanovem vozi! ABS so pogruntal ravno iz razloga ker vsak ABS bolje pomaga kot pa tvoja noga. ABS lahko regulira vsako kolo posebej, ti tega ne more?, pa se lahko vsak dan po poligonu afne gunca? in pizdarije na Vranskem zganja?.
Saj pravim, tebe bolj skrbijo karamboli, ki imajo za posledico zvit pleh. ?e bo ostala pa glava cela, se pa ti ne sekira? preve?.
Sem enkrat tukaj ?e napopal en link, pa ga ?al ne najdem ve?.
Raziskave so pokazale, ?e bi se po cestah zmanj?ala povpre?na hitrost za borih 5km/h, bi blo na cestah za 30% manj nesre?. To je podatek, ki ti lahko da mislit, ?e si koli?kaj normalen.
Madona, vse bi naredli, en kup enih dodatnih te?ajev, samo da slu?ajno ne bi vozili po predpisih in omejitvah.
Zdej mi pa povej zakaj si ti tok nastrojen proti takemu predlogu k sm ga jest zdele napisu?? A nebi blo bolje da folk skos po mal obnavlja vozni?ko znanje pa usake tolk ?asa nadgrajuje kokr pa da 1x naredi izpit in to je to ...
To ni nastrojenost, to je opozarjanje na tisti, pravi klju?ni problem, ki pa to ni kar ti misli?, oziroma trdi? da je. Ta tvoj predlog, ne bo re?il GLAVNEGA problema. Ti in Boss bi s tem tvojim predlogom, rada zbe?ala od tistega PRAVEGA KLJU?NEGA problema, katerega ZAVESTNO IN NAMERNO povzro?ata sama. Vidva z Bossom sta z kazanjem na ta problem nekako tako, kot bi Zoran Jankovi? s prstom kazal na otroka, ki je v ?paru liziko zmaknu .
Na na?ih cestah ni klju?ni problem to, da je mogo?e kdo pozabu kaj pomeni nek predpis ali prometni znak, ki ga vidi? mogo?e na vsakih 5 let. Pri nas je klju?ni in glavni problem to, da se predpisov, predvsem pa omejitev, NO?E upo?tevat. In no?e se upo?tevat tistih predpisov in omejitev ki jih VSI prekleto dobro poznamo. Pri nas ni problem to, da mogo?e nekdo nekaj ne pozna. Pri nas je problem to, da nekdo nekaj NO?E. To je problem in TO je nevarno! Pozabljivost ni tok problem.
Ti, Boss in ostali, greste lahko vsak dan na obnovitev teorije iz poznavanja predpisov in se jih napiflate u piko. Pa se boste pol dr?ali teh predpisov? Kaj teb nuca brezhibno poznavanje predpisov, ?e pa se ti pol teh predpisov ne dr?i?? Pol je to isto, kot, da jih ne pozna? ali jih pozabi?.
Madona kolk se teb zdi nevarno, ?e se nekdo v kro?i??u ne zvrsti prav. Ampak v kro?i??ih je relativno malo smrtnih nesre?, ker so hitrosti k sre?i majhne. V kro?i??ih gre bolj za zvito plo?evino kot pa za smrtno nevarnost. In teb je bolj ?koda pleha kot pa glave.
?e res, da so nekatera kro?i??a tako narejena, da ljudje zmedeno vozijo skoz to kro?i??e. Ampak vseh kro?i?? se ne more? u?it na pamet. Tud ti bo? delal neumnosti na kro?i??u nekje v Londonu, pa ?eprav si se mogo?e v ?oli nau?u, kako se po kro?i??u pravilno vozi. Kjer se nekdo najde prvi?, je velika verjetnost da bo zmeden. Tud ti. Pa Boss tud.
kua mam spet js zravn?
Sori, nisem vedu, da si ti ?e za?el vozit po predpisih.
Tle vidm da ti klikerju v mo?ganih ?e kr ne laufajo oziroma ma? tok zarustane, da bi bjih blo treba mal spodbudit da se za?nejo saj mal premikat ... jest pa ostali tuki smo kr istega mnenja da prekora?itve za 5 - 10 km/h ?e ni tak problem ... problem je ko folk prekora?i hitrost 20km/h+ v naseljih in takih odsekih ki je res velika mo?nost da se naredi kk?na pizdarija, drga? jest tle ciljam na use ki smo na cesti, tko da tud ti tle zraven spada? pa ?e ostale babice, dedki, fotri, mamice in ostali.
Vsak dan na cesti vidm en kup folka ki neve kaj dela, to se pravi nepravilno vklu?evanje v rondoje, avtocesto, vo?nja ?ez rde?o lu? in to ?ist zavestno, neuporaba varnostnega pasu, kar ?e zdej ne razumem folka da se no?ejo pripenjat, nerazumevanje desnega pravila, kar je najve?ja osnova v prometu in ?een kup takih stvari. Lojz folk dela velik ve?je in velik bolj nevarne stvari na cesti pa se tega tud ne zavedajo !! najla?i je seveda kazni nabit ... valda pa ?e dr?ava slu?i na ra?un tega, ?e bi se jim ?lo za ve?jo varnost bi pa uvedli zakon da je treba it na usake 5 - 10 let nazaj v avto?olo obnovit in izpopolnit znanje v teoriji in tud v praksi pol bi se pa situacija na cestah 1000000% popravla
Kanon, prodaja? traparije, ampak men jih ne bo? prodal.
A ho?e? povedat, da je folk pozabu, da se mora v avtu z varnostnim pasom prvezat? A ho?e? povedat da je folk pozabu, da se ne sme vozit ?ez rde?o itd...
Dej dej kanon, to lahko prodaja? tukaj Bossu, ker on pa res kupuje take bu?ke.....
Verjem, da kdor je orenk kaznovan, se hitro spomni, kaj se je v Avto?oli u?il.
zakaj bi jih ?? tko al drga? bo stanje na cestah enako ... en kup teli?kov ki nevejo kaj delajo sploh za volanom, folk bi mogl po dolo?enem ?asu spet poslati v avto?olo zato, da bi obnovili znanje in pa da bi sami vidli kje so napake delal!
Pol se pa ti, Tomacuki, Boss, Dejan, Symon, itd....kar po?asi odrihtejte pa jo lepo mahnite v Avto?olo na obnovo znanja. Vsi vi, hote ali nehote priznavate, da se ne dr?ite omejitev in kao, "butastih" predpisov. Kot ka?e ste vi na omejitve in predpise ?e pozabili.
A je bla TALE kazen pravi?na glede na unga podivjanega motorista, ki je dobil nekaj ?ez 2000? kazni in katerega link sem napopal par postov nazaj?KLIKENZIHC
lojz...?e dobro da ne kaznujejo nabijanja jajc ljudem kr pomojem bi biu ti ?e u guantanamu na fri?nem
Po mojem, v Guantanamu ni preve? fri?no. Tam je, predvidevam, bolj vro?e, soparno in zatohlo.
Na otoku prevladuje pod vplivom severovzhodnega pasata tropsko de?evno in ve?inoma vla?no podnebje. Poleti se temperature gibljejo od 25 do 30 stopinj, pozimi pa od 20 do 25 stopinj ob manj?ih nevihtah. V ?asu od meseca avgusta do novembra lahko pride do neurij.
No vidi? samo dokazuje? kako si negativen tip ?loveka, ki nikomur ne da? mo?nosti. Men je edino ?al to, da sem tebi vse preve?krat dal mo?nost, da me prepri?a?, da si res tak tip osebe, ki ?eli nekaj spremeniti v dobro. Se pa iz sporo?ila v sporo?ilo samo dodatno potrjuje, da si ti eden izmed tistih zagrenjenih star?kov, ki mu gredo vsi in vse na ?ivce, ki privo??ljivo ?aka, da bo kdo najebal tako ali druga?e. Rad govori? eno v du?i in mi?ljenju si pa ?isto nasprotje tega... ne vem kdo te je tako pokvaril? ?ivljenje, dru?enje z istimi zgrenjenimi kalibri kot si sam, preve? popitega cvi?ka, redno obiskovanje cerkvenih pridig.... ?koda, da sam tega ne bo? nikoli izvedel. No ja sej mogo?e je bolje tako, ker bi si lahko ?e kaj naredil ob takih spoznanjih.
Boss, ti ima? eno resno te?avo. In to je, da si pome?al osnovne vrednote.
Ti nasprotuje? tistim, ki se dr?ijo reda in predpisov ter se obna?ajo civilizirano itd... zagovarja? pa prekr?karje in izmikanje zaslu?eni kazni.
?koda pa sem vseeno imel nekaj upanja v LojZija... kot ka?e zaman
Boss, ti ma? ?e sre?o, ker si imel upanje vame. Jaz upanja vate nisem imel nikol.
Danes zjutraj se po cudezu peljem po omejitvi na kar mi pot prekriza vecerja(srna) in zadevo resim tolk da ssm jo zadel samo v zdnjo desno nogo,da je zgubila ravnotezje se dvakrat odbila od tal i pospesila stran od ceste kot metek. Avto neposkodovan,vecerja tudi, vsebina avta pa strosek 6 zlomljenih xenonk,katere mi ne zdrobil kufer z orodjem, skratka drago,bols bi blo da bi bil celo pot bolj hiter in bi se z vecerjo sploh ne srecala.
?e bi bil pa ?e hitrej?i, se pa ta ve?erja sploh ?e skotila ne bi, al bi pa mamo od te srne in o?ija srnjaka glih pri spo?etju zalotu.
LojZi zakaj ti ni? no?e? razumet in se dela? ve?jo budalo kot v resnici verjetno si - al se motim? :ne vem:
Kaj je smisel kaznovanja? Smisel je, da s kaznijo ti nekomu pove?, da nekaj dela narobe. In to mu mora? povedati takoj oziroma ?imprej, da tega prekr?ka ne bo ve? po?enjal in da ne bo ve? na isti na?in ogro?al ostalih.
Zdaj je bilo to obdobje dve leti, kar pomeni, da si lahko prakti?no pred dvema letoma bil ujet pri prekr?ku, ki je bil tako visok, da si bil ob izpit. Se pravi si se prakti?no dve leti vozil brez veljavnega vozni?kega glede na prekr?ek, ki si ga storil.
To, da so ta rok spustili na 30 dni nikakor ne pomeni, da pa so zdaj prekr?karji opro??eni ?esar koli... pomeni pa da ta rok nabrca uradnike v rit, da se podvizajo in sporo?ila o prekr?kih in kaznih po?iljajo takoj oziroma ?im prej in da se izkorenini neefektivnost teh ljudi.
Ne mi re?t, da to ni dobro in velik plus... sploh ti, ki se predstavlja? kot zagovornika varnosti bi moral tole z obema rokama sprejet kot izredno u?inkovito re?itev in da bo to samo ?e pove?alo varnost saj bodo takoj?nje kazni delovale veliko bolj preventivno kot tudi kurativno kot pa do zdaj?nja praksa, ko je marsikdo pozabil, da je pred dvema letoma sploh vozil po tisti cesti, kaj da bi ?ele vedel kaj je tam naredil narobe.
Bej?i bej?i Boss, spet pravljice prodaja? tukaj....
To je ?e res da ni ni ni? narobe, ?e je prekr?kar ?imprej kaznovan, niti ni ni? narobe, ?e se morajo uradniki malo hitreje obrnit in kazen hitreje izstavit itd... ampak to, s pravi?nostjo in tem novim zakonom, ki se teb tako dopade, nima nobene veze. Ta novi zakon bo ?el na roke edino prekr?karjem, ker zaradi uradnikov, ki so, kao prenatrpani z delom, al pa, ?e ho?e?, uradni?ke lenobe, jo bodo potem prekr?karji odnesli brez zaslu?ene in pravi?ne kazni .
?e se ?e nekaj grejo in ho?ejo napravit red v tej kaznovalni politiki, naj tistim uradnikom, ki zaradi lenobe ne napi?ejo kazni pravo?asno, potem tem lenuhom pri pla?i vzamejo stimulacijo, zastaralni rok naj pa celo podalj?ajo, da bodo vsi, ki zaslu?ijo kazen, tudi dejansko kaznovani. Kazen bi jih doletela sicer malo kasneje, pa vendar...Zdaj bodo na ra?un lenuhov, prekr?karji pa? ostali brez kazni, saj bo vse zastaralo.
Komu ?e to najbolj pa?e Boss?
Takega bi morali malo spokat okoli u?es. Pa ne zato, ?e se v kaki avto tresne (s tem bi samo sebe eliminiral iz prometa), ampak zato, ker me?e slabo lu? na vse ostale motoriste.
Phe, a slabo lu? me?e tak motorist? A ka?en motorist mogo?e me?e kak?no druga?no lu? kot slabo?
Tomacuki, pol, po tej logiki, pa ti slabo lu? me?e? na avtomobiliste? Pa Boss tud.
Hja, saj prekr?karjem bi blo ?e bolj logi?no in ?e bolj?e, ?e bi prekr?ek v eni uri zastaral, al pa, ?e bi bil prekr?ek kar takoj, na licu mesta zastaran.
Na bankah pa, ?e ra?un ni pla?an v 24 urah, naj tud kar ?ez no? zastara. Al pa ?e prej.
To bi blo res fajn.
TAKILE majstri imajo pa sploh radi, ?e jim prekr?ek zastara.
Dej nam ti razkrij! Da ne bomo predolgo ?akali. Saj ve?, na?e sodstvo in kriminalisti?na policija melje......pa melje.....pa melje.....da vsi stari prej ratamo.
Ampak jaz tud nekaj ?ez banke udriham. A misli?, da sem tud jaz dobil kak?en puf na lepe o?i?
No ja, se no?em hvalt, ampak o?i mam res lepe, to mi je tud moja ?eni?ka ?e povedala.
Ne rabim ti to razlagat, ker lahko sam malo preveri? redosled dogodkov predvsem v obdobju, ko se je najve? takih kreditov podeljevalo na lepe o?i oziroma predvsem na lepe o?i politikov in sladke besede iz njihovih ust.
Vpra?anje se postavlja le ali bo pripravljenost tole raz?istit do konca pa da nehajo najbolj udrihat ?ez banke ravno tisti, ki imajo najve? masla na glavi v taki maniri, ko se najve?je barabe najbolj derejo "dr?ite tatu".
V glavnem, da bo la?je se?teti 1+1 mogo?e namig. Pride na obisk v banko delegacija oblastnikov, ?ez 14 dni je odobren Bav?arju kredit. Zgodba z obiskom se ponovi, ?ez slab mesec ima ?rot odobren kredit. Naklju?ja? Hmmm kdo pa danes sploh ?e verjame v naklju?ja.
In zakaj taisti politiki, ki so lobisti?no vplivali na odobravanje kreditov nato veselo vpijejo naj se pregledajo pogodbe in kaznuje podpisnike? Zato ker njihovih imen na teh pogodbah seveda ni saj niso pogodbene stranke ?eprav so kot najve?ji lastniki banke na lep na?in zagrozili vodstvu banke, da ali bodo odobrili ali pa bodo zamenjani.
Seveda se vodstvu bank ne da dvakrat re?i ter zadevo s podpisovanjem prevalijo na odgovornega direktorja za kreditne posle, ki seveda ne sme re?i ne, ?e ga vrhovni ?ef banke pokli?e. Na koncu bo gre?ni kozel ta direktor vsi ostali pa si operejo roke. Zdej je samo to upanje, da bo zagro?ena tako visoka kazen, da se bo nekdo usral in izdal vse vpletene, kar bi bilo edino pravilno in edino dovolj o?i??evalno, da se take zadeve ne bodo ve? ponavljale.
Pravzaprav, v prvi vrsti niti ni tolko pomembno kdo je kredit dobil, bolj bi blo zanimivo vedet, kdo je kredit odobrilin na ?igavo naro?ilo ga je odobril.
.
To je isto kot pri vo?nji z avtom. ?e se v avtu iz veselice pelje 5 mandeljcev in vsi vozniku vpijejo naj pelje hitreje, pa jih voznik uboga in za?ne divjat.....prletijo na radar..... Koga bo policaj kaznoval? Kdo je kriv?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A ima? tolk koraj?e in bi lahko igral fer igro z mano in z enakimi figurami na ?ahovnici?
Prosim za manj nestrpnosti, do druga?e misle?ih!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani