Skoči na vsebino
MOTO GP
Napisano

Evo Mir je pametno zaključil dirko, brez nepotrebnega tveganja in postal prvak. 

Sta pa zadnji krog Morbideli in Miller uprizorila dober battle, res lepo čisto prehitevanje, brez nasilnih potezali dotikov. Respekt za oba!! 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

No ja rekord proge je malo težko primerjat, ker razmere ta vikend niso bile idealne, treningi slabo vreme nizka temperatura... 

Tudi debate kaj bi bilo ČE bi bilo so brezvezne, tudi če bi letos MM vozil bi lahko recimo dobil korono ali pa drisko... In pol ne bi zmagal. 

Pač letos se je pokazalo da je tudi MM iz kože in mesa, in z malo smole se lahko dirkači grdo poškodujejo.  

Če pogledamo kolikokrat je že padel in se ni poškodoval, je imel do zdaj dosti sreče. V življenju pa vsi vemo kako je lahko imaš samo 1x smolo in si invalid, ali pa.... 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Evo Mir potrdil da je material za prvaka, odvozil dirko brez napak in zaključil z zmago. 

Quartararo je sicer imel nekaj smole s padcem ampak vseeno mislim da ne bi zmagal danes. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Tsta prva lsika je bila iz neta. Zdaj prilagam mojo tabelo da se bo bolj videlo kaj hočem. 

Hočem da se lahko enostavno izbere katero vrednost v tabeli naj sortira od največje do najmanjše ali pa se npr izbere da pokaže samo vrednosti ki me zanimajo npr.v mojem primeru samo olja ACEA C3. 

Nekako mi deluje samo z standardnim Filter funkcijo, vendar ta deluje samo od zgoraj navzdol, jst bi pa rad z leve proti desni, imam jst tabelo kontra narejeno in se mi ne ljubi jo popravljat, verjetno se da kako uštimat, samo jst ne znam🥴

IMG_20201024_130819.jpg

IMG_20201024_130840.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Kteri tu gor dobro obvlada Excel?? 

Zanima me če se da naredit, razvrščanje podatkov na navpični strani?? 

Standardno gre samo vodoravno🤔

Prilagam sliko za boljše razumevanje. 

IMG_20201024_121617.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Huh, spet zanimiva dirka, Suzukija sta oba vrhunsko odpeljala. 

Vinales še solidno, Quartararo danes čist izgubljen, verjetno gume šle v pm, ker se je videlo da ga nese ven iz ovinka. 

Dovizioso neka srednja žalost. 

Alex Marquez pohvalno tudi ta dirka v suhem se he dobro peljal, čeprav da bo na nivoju Marca mu še dosti manjka. 

Če bi moral napovedati kdo bo prvak letos bi rekel da Mir, zdaj konstantno nabira stopničke in točke, manjka mu samo še dobre kvalifikacije. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Danes je bila spet dirka presenečenj. Rossi z mrzlo gumo odletel v prvem krogu, Quartararo se je v dežju čist izgubil. 

Škoda mi je Millerja ki se je dobro peljal in je imel še rezerve, sumim malo da je tovarniškim Ducatijem kril hrbet, ke ko se Rins približal in ga prehitel je takoj nazaj prehitel, Dovija pa cel čas ni napadel. Ampak je imel smolo da je mel okvaro. 

Petruci zasluženo od začetka do konca odpeljal kot je treba. 

Alex Marquez me je pozitivno presenetil odlično odpeljal dirko, pravtako je pohvalno odpeljal Bradl ki je Hondin testni dirkač in nima motorja optimalno nastavljenega, ker mora testirat dele. 

Vinales spet polom od poloma, ta pa vedno v dirki zmrzne. 

Letos je nasploh težko napovedat zamgovalca, prvenstvo pa je odprto še za prvih 5.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano (urejeno)

Ufff, to sobotno jutro pa je blo idealno vreme v Misanu za doseganje rekordnih časov. 

Bagnaia z poškodovano nogo postavil rekord steze. 

Drugi Vinales je čist malo zaostal za rekordom, tretji Quartararo. 

Če kasneje ne bo prevroče, zna bit da se bo na kvalifikacijah spet popravil rekord🤪

Screenshot_20200919_103142_com.nst.iptvsmarterstvbox.jpg

Popravljeno od Aless

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Fa... Na tej dirka sta Vinales in Rossi imela neverjetno srečo, če bi katerega zadel motor bi se zagotovo končalo tragično. 

Sama sreča  da se je nesreča končala brez resnih poškodb. 

Glede predstave Vinalesa pa je imel probleme s sklopko, se je med dirko videlo ko je bil posnetek iz njegovega motorja ko so ga vsi prehitevali, da je motor vrtel v prazno. Tako da ni vse njegova krivda vdaj na tej dirki ne. 

Totalno me je razočaral Quartararo ki je naredil grdo napako in padel na zadnje mesto, imel je hitrost za vrh, ampak si je dovolil preveliko napako in šel v pesek. 

Škoda mi je Rinsa, ki se je dobro peljal kjlub poškodbi in podhranjenem Suzukiju, ampak v ovinkih je imel neverjetno hitrost, žal je ob prehitevanju za vodstvo pretiraval in izpadel. 

Dovizioso je pametno odpeljal, lepo dirko tko v njegovem stilu brez pretiravanj, mi ga je pa škoda ker je ostal brez sedeža. 

Screenshot_20200817_114201.jpg

Screenshot_20200817_114225.jpg

Screenshot_20200817_114305.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

OMG, kaka drama je ratal ta MotoGP,  na današnjih kvalifikacijah Yamaha raztura sceno na progi ki jim ne leži, hmh... 

Sezona 2020 je res polna presenečenj, si sploh ne upam več nič napovedovat. 

Aja, pa za Dovija in Ducati sem se očitno zmotil, so objavili zdaj da ne prihodnjo sezono ne bodo več sodelovali. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Sem 99% da bo Dovizioso podpisal, on se zaveda da drugam ne more it, Ducati pa tudi ve kaj z njim izgubi. Ok to sezono mu ne gre najbolje ampak ni še konec. 

Lorenzota Ducati noče nazaj, tako je pred časom izjavil šef Ducatija. 

Melandri pa si ne zasluži pridt v Motogp, če že bi bila bolj logična izbira Reddinga potegnit iz WSBK. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano (urejeno)

Ne ne manjavajo vsako dirko, odvisno koliko ur so agragati delali in pod kakimi pogoji, padci.... Se ekipa sam odloči kdaj bo dala nov motor. 

Ampak za to sezono ima vsak dirkač na voljo 5 agregatov. 

Yamaha je uporabila že po 4-5. Ostale ekipe pa po 2.

Evo se tabelo uporabljenih agragatov Yamahinih dirkačev. 

116440262_10158517636731494_2450583828676965143_o.jpg

Popravljeno od Aless

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano (urejeno)

Yamaha ima resen problem z vzdržljivostjo same mašine, tako da v boju za prvenstvo imajo velik problem. 

Vinales je odpečatil 5mašin ostali pa po 4, s tem da so nekatere mašine že izdihnile. 

Če bodo rabili še kako mašino več, bodo morali štartat iz boxov, s tem pa boj za sam vrh ne bo možen. 

Tako bi rekel da ima mogoče največ mož nosti Dovi, če bo konstantno na stopničkah, ali pa Maruez spet pobere vse, hiter je to vemo. 

https://www.motorcyclesports.net/motogp/yamaha-risks-having-to-ask-rivals-for-permission-due-to-engine-problems/

Popravljeno od Aless

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Marqueza ni za odpisat, sem ziher da bo v Brnu že zelo hiter če ne celo najhitrejši.

Sem pa bral da znajo Yamahe imeti težave z motorji proti koncu sezone oz. mogoče že prej, ker so odpečatili že po 4-5 mašin na dirkača, če še katera crkne, so v rit...pol pa štartajo iz boxov in adijo Quartararojev boj za prvaka.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano (urejeno)

Evo imamo prvo orientacijo časov iz FP3, Vinales postavil nov rekord proge, Quartararo pa je tudi čist blizu, tak da za Poleposition se bosta pomoje onadva udarila. 

Marquez na 20tem mestu, vendar še verjetno ni šel na polno, tak da nekaj rezerve ima, vprašanje pa je kak bo zdržal dirko. 

Presenečenje Nakagami ki je nizal dobrečase. 

Ok Miller ni glih presrnečenje, se vedno dobro pelje z Ducatijem. 

Rossi malo razočaranje se pričakpval več na tem treningu. 

Screenshot_20200725_104308_com.nst.iptvsmarterstvbox.jpg

Popravljeno od Aless

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Ma denarja dirkačem v Motogp glih ne manjka, pomoje jim je bolj pomembno slava, adrenalin in pač strast do tega športa. 

Če pogledamo recimo Rossija, ima vse slavo in denarja na pretek, vleče ga pa še vedno strast po dirkanju.

Če v nečem zelo uživaš, se temu težko odpoveš. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Bravo za Quartararoja, odpeljal lepo dirko brez napak, zaskužena prva zmaga. 

Vinales se je malo zajeb...s sprednjo gumo. 

Dovi je še dobro izvlekel 3mesto.

Marquez pa zelo hiter ampak preveč samozavesten, pr prvi napaki se je videlo da vozi na 120%, dokler ni naredil še druge napake, ki ga je stala dirke oz. verjetno par dirk. 

Po zadnjih informacijah ima zlom nadlahtnice in je potrebna operacija, tako da je pod vprašajem tudi naslednja dirka. Več info bo ko ga prepeljejo v Barcelono kjer bo operiran. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano (urejeno)

Quartararo je postavil rekord proge na treningu👍

Drgače Rossi se drugo leto seli na Petronas Yamaho, Quartararo pa na Rossijevo. 

Možnost za povratek Lorenza k Ducatiju so majhne, Ducatijev športni direktor Paolo Ciabatti je izjavil da ga zaenkrat Lorenzo ne zanima. 

Možnost po moje bi bila če slučajno Dovizioso ne bi podpisal, ker pol nimajo neke pametne izbire, mogoče če Reddinga potegnejo nazaj iz SBK. 

Popravljeno od Aless

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.