Skoči na vsebino
Mene pa nekaj zanima!
Napisano

G. Lojz ali to pomeni, ?e se vozi? po AC 140km/h da si divjak?

se zavedam da toliko nebi smeli voziti ker kokr sam pravi? je prehitro oz. nad omejitvijo, ampak po mojem mnenju tudi ?e se vozi? 140km/h je vo?nja lahko ?e kako varna! uzamiva za primer AC Slovenija-Nem?ija. Bistveno manj nesre? je v Nem?iji pa povsem na levem pasu ni omejitve!Se pravi ?e lahko Nemc vozi pametno 200km/h +, nevem zakaj je potem s tvoje strani ?lovek v Sloveniji takoj smatran za divjaka, ?e se vozi 140km/h, pa? te prehitevajo en za drugim, medtem ko se sam vozi? po omejitvi non-stop ane?!?!

Torej so divjaki PRAV VSI, ki se vozijo nad omejitvijo?!? tisti ki gre 53km/h in tisti ki gre 103km/h skozi naselje?

Lojz najprej se malo opredeli, kdo je zate divjak in kdo samo normalen prekr?kar ki je naredil minimalen prekr?ek!

Danes je veliko ljudi po forumih, torej zakaj nebi bilo med njimi tudi kak?nega "divjaka"?Seveda da so na forumih, samo po mojem mnenju se dr?ijo bolj v ozadju, se ne izpostavljajo veliko...

mazdaklub-forum-podpis.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Tako je in to?no tako se je treba obna?at.

Ampak ve?ina tistih du?ebri?nikov, cestnih ?erifov in tako imenovanih varnih voznikov se tega NE ZAVEDA. Ampak to?no taki se nato zgra?ajo, ko nekdo pelje nekoliko nad omejitvijo, ?e to cesta, vreme, situacija, preglednost dopu??ata, itd. Ja res obstajajo omejitve, ki pa so ve?inoma postavljene na situacijo, ko cestni pogoji niso idealni. ?e vidi? znak 70 to pomeni, da na?eloma bi se moralo tisti odsek odpeljat s to hitrostjo tudi, ?e je cesti??e mokro. Se pravi, ?e je suho bi ?lo tudi z 80-90km/h brez te?av, ?e upo?teva? vse prej na?tete zadeve.

Ne govorim zdaj, da je treba kr?it omejitve samo nikoli ne bom rekel nekomu divjak, ?e nekoliko prekora?i hitrost bo pa zame divjak vsak, ki se NE PRILAGAJA cestni situaciji pa ne samo hitrostno ampak tudi tak, ki vozi nakresan, ki dela 100 drugih stvari med vo?njo, ne spremlja prometa in daje ob?utek, da ne obvladuje ne vozila in tudi ne cestnega bontona.

:prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Gustav, joj joj joj, zdaj si nehote demantiral tiste, ki pravjo da taki nimate interneta.

A zdej ?e use me?e? v isti ko??

Tudi "starej?i" ljudje morajo upo?tevati da smo na cesti mi, malo mlaj?a generacija ki se vozimo ob idealnih pogojih 50 ali malenkost ve? in ne 30km/h! tudi oni morajo predvideti ali sem dovolj oddaljen od kri?i??a v katerega misli zapeljati in to brez izsiljevanja!Ampak mi (malenkost) mlaj?i imamo veliko prednosti pred starej?imi vozniki, namre? naj bi bolje videli, sli?ali, imeli bolj?e reflekse...

Po doma?e povedano ti bom probal razlo?it: "Nekdo je lahko bumbar pri 20ih, ali pri 70 letih", "lahko 70letnik vozi veliko bolj varno,pametno od 20letnika"..."lahko pa je 70letnik najve?ji bumbar kar jih je!"

Za razliko od tebe jst ne me?em vseh v isti ko?! PA? STO LJUDI, STO ?UDI!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Hitrost je treba prilagodit glede na razmere(poledica,slaba vidljivost,padavine), ?e pa ob lepem son?nem vremenu nekdo pelje 40km/h namesto 80km/h, se pa to obravnava kot oviranje prometa!

Citirano:

Varen voznik, ki zaradi utemeljenega razloga vozi po?asneje, bo na primernem kraju zapeljal s ceste in odstopil prednost vozilom, ki zaradi njegove po?asne vo?nje vozijo v koloni za njim.

»?teje tisto, kar storimo, in ne, kar bi morali storiti«

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

DOBER VOZNIK JE TISTI, KI NAJDE SVOJE MESTO V PROMETU BREZ OGRO?ANJA DRUGIH UDELE?ENCEV.

Torej se vklju?uje varno, prehiteva varno, spremlja dogajanje okoli sebe in posledi?no vnaprej predvideva situacije vnaprej.

@Lojz sedaj si povedal to?no to kar ti je symon ?e 2x probal objasnit!

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

A ho?e? povedat, da tisti, ki vozi ?ez naselje 70 predvideva, tisti ki pa ?ez naselje vozi 50, tisti pa sploh ne predvideva? A ni mo?no ?ez naselje peljat tako po omejitvah 50 in hkrati tudi pri tej predpisani hitrosti predvidevat?

A se ne da vozit po predpisih in hkrati tudi predvidevat?

Zdej pa ti men neki povej na enem primeru...Na AC se vklju?i avto s hitrostjo 80km/h, in zapelje na vozni pas...pred seboj ima tovornjak, ki vozi malenkost po?asneje, zato se odlo?i da ga bo prehitel s hitrostjo ki jo ima, sepravi 80km/h.S smerokazom naka?e svojo namero in zapelje na prehitevalni pas brez pogleda na stransko ogledalo, ravno v tem trenutku se po prehitevalnem pasu pelje drugi avto s hitrostjo 130km/h!!

Kateri od telih dveh je zate pameten,oz. dober voznik?Prvi ali drugi avto?OBA VOZITA PO OMEJITVI!

btw. ti ima? izpit za avto, oz. narejen CPP in ob?inske teste?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Torej je dober voznik tisti, ki vozi po svoje in kakor ON misli, da je prav?

A res?

Dober voznik je tisti ki predvidi vse situacije vnaprej!sepravi tako kot je simon rekel...lahko se dedek vozi po naselju po omejitvi(50km/h), pa vseeno spregleda pun?ko ki gre po zebri ?ez cesto, lahko se pa en vozi 70km/h in to predvid in pravo?asno ustavi!

Ne govorim, da zdej usak ki gre ?ez omejitev pametno vozi, ampak lahko se karkol zgodi al vozi(?) 30km/h ali 80km/h!

Kdo je pa zate pameten,oz. dober voznik Lojz?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poceni potovanja
Napisano

Je ?e kdo sli?al za to stran? :ne vem:

Namre?, sam sem pri?el do te strani naklju?no, in to 1dan po dopustu, ko sem zvedel, da sem svoj dopust prepla?al za polovico kolikor bi lahko dal tukaj! :hudicek::hudicek:

Je ?e kdo potoval na ta na?in?

Zanima me pa zgolj informativno, za nasledno leto :blush::blush:

http://www.odklop.com/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filmi
Napisano

Po dolgem prepri?evanju svoje punce :D sem ?e lansko leto pogledal ?panski film 3 metros sobre el cielo letos pa nadaljevanje tega filma pod naslovom Tengo ganas de ti :D meni osebno ni niti malo ?al da sem ju pogledal ker sta nora, je pa nekako "romanti?na drama" polna preobratov :) sepravi bolj za ne?ne du?ce :blush::blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Jaz bi pa glih reku da Internazionale JE velik klub in da bodo v prihodnosti ?e igrali vidnej?o vlogo v LP. :jupiii::punk:

:prstgor:

Nikoli nism gledou tekem interja, sam zej jih bom pa z veseljem pogledal :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

ouch :aaaaa:

Nekega dne je moja mama od?la v trgovino ter pustila o?ija in mene, da

sama poskrbiva zase.

Bila sem stara pribli?no 2 leti in pol.

Nekdo mi je neko? poklonil plasti?en servis za ?aj, s katerim sem se

zelo rada igrala.

O?i je sedel v dnevni sobi in prelistaval ?asopise, jaz sem se pa

ponudila, da mu postre?em s "?ajem" iz svojega servisa.

Seveda sem mu stregla vodo namesto ?aja, o?i pa je pil in ves ?as

hvalil moj "?aj".

Ko sem mu ?e nekajkrat postregla "?aj" in ga je vedno znova pohvalil,

se je vrnila mama. O?i jo je prosil, naj ostane v dnevni sobi, da bo

videla, kako sva se lepo zabavala.

Mama je po?akala, da sem jaz prinesla ?e en "?aj", ki ga je o?i nato z

veliko pohvale popil. Nato mu je rekla (tako, kot znajo samo mame):

"Predvidevam, da ve?, da je edini kraj, kjer lahko tako majhen otrok

zajame vodo, strani??na ?koljka!!!"

:hohoho::hohoho::hohoho::hohoho::hohoho::hohoho::hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.