Sem se pogovarjal s oskrbnico, trdi da ji še niso dostavili žiga Poti po oddajnikih RTV. "Teta" iz PD RTV trdi, da je bil žig predan v dostavo.
Na ostalih oddajnik je nabiralnik na ograji, tukaj ga nisem našel, za to sem vpraševal po koči, kjer je oskrbnica suvereno zatrdila, da naj bil pri njej, kjer smo našli 1 žig uničen in bi naj bil tak.
Lahko pogledaš, ko boš kaj gor, če je mogoče na koči med žigi takšen žig:
Bil sem na 90% hribov že, samo sem zelo pozno začel iskati knjižico za žige. Ker jo je kar težko dobiti. Zdaj je pa plan, da se jo familijarno zbere.
Fanta Slovenija je na vrhu kandidatk kar se tice kadra in industrije. Problem so dajatve v naši lepi. Zakaj so vsi servisni centri v Romuniji, Bolgariji, Turciji? Kader ni cenejsi...,nasi hrvatje in Romuni imajo neto veliko vecje place, bruto pa pride firmo izredno manj ce ma 100 ali vec ljidi tam...
No ja. Hrvaške neto plače so za isto delovno mesto nižje.
Penzije krepko.
Pri nas je delavec obdavčen fejst, dobiček pa manj. Za to poznam kar nekaj tujih podjetij, ki dobiček ven vozijo preko Slovenije.
Tudi v Belgiji zapirajo tovarne. Zdaj VW, Ford je že zdavnaj. Žal se vse zaradi dobička seli na poceni trge, tu pa ostane in preživi višje tehnološka roba. Žal smo slovenci tako nori, da nič slovenskega ni dobro.
Sem dva poslušal pred leti v Bauhausu. Pravi prvi, kaj kupuješ Armalovo pipo, vzami Grohe je boljši, Armal ni več to to. In si obrnil Groheja, je delal Nemčija, Španija Kitajska in Slovenija (Armal). Ampak naše žal za slovence ni dobro.
Racunalnik se je sam od sebe ugasnil (posredovala je zascita na PSUju) in ni bilo z njim nic narobe. Pridejo tehniki iz telemacha in zamenjajo opremo in je cez en teden bila ista zgodba :D. Tudi tokrat se je racunalnik sam od sebe ugasnil (posredovala zascita na PSU). Zej da bi imel nek pocen PSU notri bi v najboljsem primeru samo PSU skurilo. V najslabsem pa ksn GPU (400€), cpu (200€), maticna (150€). Raje ne razmisljam. Situacija je podobna kot fid stikalo v elektricni omarici
Tukaj imam spredaj APC-jeve UPSe.
Celo če prebija komponenta, vgasne izhodno vejo.
Pred časom so mi prebijali zvočniki in je vejo ugasnil, tako da se niti PC niti monitorji niso prižgali.
PSU mi v vse letih še škode ni naredil. Razen sam sebi.
Tudi Super Flower mi je po 12 letih delovanja zašmelcal. Tavlki kondič je šel. Je bla kar megla.
pred 2 urama je skritikrt napisal:
Nič ne dam na to😉...80+ je "povozil čas"...bolj mi je važen dober test,kvalitetna konstrukcija in certifikat Cybenetics-Platinum in Cybenetics-A (za glasnost).
Po moje trenutno najboljši kanal za teste napajalnikov...če Seasonic njihove klasifikacije objavi med specifikacijami svojih izdelkov...mislim,da se ni treba okoli tega kaj veliko pogovarjati...
Odličen kanal in vir informacij-zelo priporočam👍
Aja...še to-nič ne jokam za glavnički...tudi test-adapter,nalepka,vezice itd...če nič tega nebi blko priloženo se nebi jezil...to ni važno-napajalnik in kabli pa so....všeč mi je,da so konektorji napajanja plate in CPUja pozlačeni-TOP,in da lahko polpasivni način sam izbiraš😃👍...ni to kar samoumevno v tej cenovni klasi.
Aha...če ta ne bo delal,se lahko kaj zmeniva...bomo videli,k lih tistih par % v performance-u mi ni važno,k bo le "PC za rezervo", sam če že,da ne bo neka "počasnela"🤔
In k sem že čist "not padel"...he,he...ja-bolezen je to😆...vsake toliko časa me prime🤕...pol,ko pa je vse pr bajti okol PCjev poštimano,pol bo mir...prej pa ne😅
In sem naročil nekaj,kar je "vodno hlajencem-gamerjem" malce manj poznano.
Verjetno že dolgo nisi pogledal cen e koles polnovzmetenih.
Najboljše full suspension in še električen moped po vrhu. 😮💨
Pisal sem o hardtailu. Polnovzmeteno je za moj tip vožnje smrt. Uphill po šodru do 15% naklona.
Cene koles gledam, ko kupujem. Trenutno moje rakete letijo z rednim servisiranjem.
Drugače pa valda. Naj vsak menjava kak mu srce želi. Pa tudi če nove dele v koš meče, ne obsojam.
pred 1 uro je Boss napisal:
J apri nas sem gledal na Extreme Vital pa je ketna okol 40€, kaseta cca mal čez 100€, zadnji menjalnik, nekje okol 120€, prvi verižnik okol 30 pa smo na 300€.Pa še kakšen kos orodja, dodaten člen na ketni, pa še orodja za preverjanje raztegnjenosti verige, mazilo pa smo na 350€.
Bom najprej začel z verigo, ker je najbolj enostavno zamenjat pa da vidim ali bo karkoli drugače. Če ne bom pa še verižnike zamenjal. Ker bolj kot gledam bo dejasnko nekaj na tem sploh, k vidim kako pogosto drugi menjajo ketno.
Verigo obvezno menjaj
Zobnike poglej, ta ki skačeta imata 100% zelo vidne sledove obrabe. Če drugi nimijajo nič, menjaj samo ta 2. Spodnji del kasete, sa da dobiti ločeno.
Jaz sem žal imel obrabljena največja, tak da je morala cela kaseta prit. Sem pa spredaj menjal samo najmanjši zobnik. Je pa to XT gonilka. Na poceni robi ni rezervnih delov.
pred 3 urami je Tilen5 napisal:
Tudi ploščice mam še original kar me preseneča, ker dol res pičim,..oprema je pa Deore XT
p.s: glih zdej se odpravljam na kolo, kot bolani srat, ker se je od zjutraj do zdaj pojavila res gosta oblačnost, pa nevem al bo padal al ne,.. po napovedih naj ne bi
XT ploščice sem skuril po 600km.
Sedaj vozim samo Swissstop. Mojster mehanik pravi, da se mi vizualno pozna obraba na sprednjem disku in da bom počasi moral še šajbo menjat.
pred 3 urami je robertk6 napisal:
Iz preventive , glede na ceno se mi ne ljubi reskirat. Menjam vse v kompletu in imam mir, ne vem kater menjalnik imaš ampak Schimano deore so tam okro 30EU na bike diskont.de
Jaz imam XT Shadow s sklopko.
In če bi že imel preblisk, bi samo kolice menjal. Do sedaj jih nisem nikoli.
Na Sram 7.0 sem po 15k km opazil da kolice plešejo, ampak takra sem ga že zvil in menjal s x.9 medium cage.
A se je slučajno kdo že ukvarjal s tem. Namreč v najvišji prestavi na najmanjšem zobniku zadaj mi ob malo bolj močnem pritisku na padala, preskakuje ketna. Večino res samo tam, sem pa tudi "uspel" da je preskočila na predzadnjem zobniku. Sem nastavljal dereiler pa sem za spoznanje izboljšal zadevo, ampak ratuje vse skupaj sila moteče.
Kaj bi bilo krivo?
- izrabljena ketna - ima cca slabih 4000km za sabo
Če preskakuje samo na zadnjem, lahko da imaš spodnjo mejo preveč zategnjeno.
2 vijaka na menjalniku, zgornja meja, da ti med špice ne vrže in spodnja, da ne pade iz verižnika v okvir. To si probal spreminjat?
Moje verige so XT ali kaj v tem rangu, menjujem jih na 700-1000km. Večinoma vozim uphill so 1-2predstava in spust. Ko sem vozil bolj mešano, sem menjaval na ca. 2000km.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Težko, me froci iz kože dajo, če spet ne najdemo štemplja.
Vetjetno bi naslednja padla Skalnica (Sveta Gora).
Povezava za deljenje
Deli na druge strani