Skoči na vsebino
Sončna elektrarna
Napisano (urejeno)

Pa sej več ne veš kdo je bolj nor. Država nekaj spodbuja, nato ugotovijo, da so spodbujali problem, seveda krivi so pa uporabniki keri so jim verjeli. Zdej niso več dobre ne toplotne črpalke, ne sončne elektrarne, ne drva, ne plin, pa dobr a lahk kupim vsaj 2 para gat, da me bo manj zeblo, ko mi bodo vse ukinili, al tudi to preveč bremnim okolje.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano (urejeno)
pred 58 minutami je Boss napisal:

Že razmišljajo, kako bi se kurilo toplotne črpalke ponoči, čez dan pa kaj dekce, termoforji, vaje za ogrevanje?

Pa dobr, kaj tem ni jasno. Torej čez dan naj me zebe, ponoči ko sem pod kovtrom naj pa kurim, da spat ne bom mogu od vrocine al kaj. Pa kako si oni predstavljajo toplotne črpalke, kolikor je meni jasno, je najboljše konstantno enakomerno delovanje črpalke in ne razni izklopi al kaj te mojstri razmišljajo.

Torej problemov z omrežnino ne bomo rešili, z nakupom EV pa sploh ne. Edina logika zadaj je ustvarjanje prihodkov, drugega jaz ne vidim.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Evo glih renoviram vse živo pa bom mal v zbirni center odpeljal s petardo. Lesena paleta, laminat, kartoni, stiropor, na vrh pa še dve vreči vrtnih odpadkov.20231229_114119.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Shrek napisal:

Kar se tiče uporabnosti karavana, se strinjam. Kar se tiče pa lepote avta... 

Kolo lahko voziš na nosilcu za kolesa na priklopu za prikolico. Prevoz kopalniških omaric pa enkrat na 20 let? Da bi zaradi tega kupil karavana, ki mi ni všeč? Vsak trgovec ima za par € možnost dostave. 

Za vsakdanje življenje je mazda 6 limuzina poezija od avta. 

To je MOJE mnenje. 

Te čist razumem, da ti karavan ni všeč, sam morem mal pokomentirat tvoj odziv okoli omaric in kolesa. 

Ta tovor je bil zgolj primer uporabnosti in ni precedenčni primer. Sam na tedenski bazi vozim stvari ki jih v limuzuno ne spraviš in to je velik plus, pa ne bom našteval, da ne bo spet siciranja. Da ne govorim poleti ko hodimo na morje. Z limuzino sem mogel na strehi prevažati kovček, sedaj se na njem nabira prah ker vse spravim v gepek. 

Ne hvalim zato ker je moj ampak ker so to dejstva. Z limuzino moras za vsako škatlo tuhtati kako jo boš peljal, pri karavanu pa samo rolo in sedeže podreš pa gasa.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sam sem imel prej 2 generacijo M6 limuzino. Ko sem kupoval 3 generacijo M6 sem tudi sam hotel limuzino, ker mi karavani niso bili všeč, vendar nisem našel limuzine ki mi bila všeč zato sem mogu vzeti karavana. No ta poteza se je izakazala kot ena najboljših pri nakupu vozila. Karavan oz. vozilo s 5 vrati je neprimerno bolj uporabno kot s 4 vrati. 

Npr. sedaj sem nabavljal opremo za kopalnice in sem notri spravil vse omarce in ostalo opremo v velikih škatlah, ki jih niti pod razno ne spraviš v limuzino. Ali pa mesečno prevozi stvari v zbirni center za odpadke, razne omare, stoli...  Da ne govorim, da lahko notri prevažam tudi kolo.

Ko doziviš uporabnost karavana se težko vrneš na limuzino. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ma jaz bom tako rekel. Te najvišje vladne funkcije, predsednik drzave, vlade, ministri, so premalo vrednotene glede na ostale poklice. Ne govorim, da si kdo posebej zasluži, govorin o funkciji. Vsak zdravnik, direktor muzeja, knjiznice,.... nese najvišje predstavnike 2 x v plači. To ni neko normalno razmerje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Mazda ima rekordne profite, zahvaljajoč novim modelom.

CARDEALERMAGAZINE.CO.UK

Mazda has announced record profits for the first half of the financial year after sales of its new models went...

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Treba je še nekaj doreči, a znesek npr. letne plače za vozilo prištejemo izkupičku, ki ga dobimo za rabljeno vozilo in nato vozilo kupimo za skupno vrednost ali bi bilo realno vedno kupovati vozilo zgolj v omejitvah npr. letne plače.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Rabim nasvet. Sin ima 1 leto star telefon Samsung, ki je v garanciji.  Pred pol leta je bil na servisu ker se ni polnil. Zadnji mesec se je napaka ponovila in ga je bilo težko prepričati, da se polni, vse do danes, ko se je prenehal polnit in posledično ugasnil, ko je bila prazna baterija. Torej gre za enako napako. Na prvem servisu sem čakal približno 30 dni, da so mi na RAM2 popravili telefon, kar se mi zdi res dolgo. Prav tako sem se mogel dobesedno skregat v BigBangu, da sem dobil nadomestni telefon.

Zanima me kako je s prijavo stvarne napake, ali je moj primer takšen ali gre to še vedno zgolj pod garancijo. Mal sem bral po internetu pa mi ni čisto jasno, kdaj lahko uveljavljaš stvarno napako. Hkrati mi je jasno če uveljavljam stvarno pa mi jo zavrnejo, da se potem popravlja v garanciji in mi čas popravila še podaljša.

Kakšno mnenje, nasvet prosim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)

Sem prebral, čudi me samo, da do tega še ni prišlo. Cene novih vozil so šle v višave in so večini, ki hoče resno vozilo, nedosegljive. Tisti, ki so si lahko privoščili so kupili kar so želeli in verjetno ne menjajo vozila vsako leto. Ostali, ki nimajo za novo vozilo pa čakajo. Tako sedaj v bistvu nobena od teh dveh skupin ne kupuje, oz. ne kupuje nihče.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Ma kaj pa vem, jz svojega Note 20 ultra šponam od prvega dne 3 leta na hitrem polnilcu pa ne opazim nobene razlike. Možno da je, samo verjetno nima smisla šparati baterijo, ker bo itak teleon pred baterijo crknu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlaga v stanovanju
Napisano
pred 33 minutami je skritikrt napisal:

Problem zna biti edino pri tako starih bajtah,kjer med temeljem in bajto samo ni nikakršne hidroizolacije...tam pa pomaga samo injeciranje....k nekak moraš prepreciti kapilarni efekt

Tako je. Tudi jaz sem od zunaj izoliral celo bajto pa sem imel v kleti se vedni enako vlage po steni.

Rešitev je bila da smo odbili 1m starega ometa in gor vrgli paropropustnega, pobelili z apnom in sedaj imam že 8 let mir.

V stanovanji pa sem se posamezne plesni rešil preprosto tako, da tudi ob največjem mrazu vsaj 3 x na dan prezračim za 5 minut in je rešeno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Jz bi imel z veseljem samo en avto doma, bi takoj prišparal, pa žal ne gre.

Vsem je jasno, da so dnevne delovne migracije ključni problem, ker se je folk mora voziti v službo  tudi po vec kot 100km v eno smer. Verjetno jim to ni glih užitek in bi z veseljem delali bližje domu če bi bilo to mogoče. Tudi sam bi se z veseljem vsedel na kolo in se zaplejal do službe ali pa uporabil javni promet če bi bile povezave normalne, no pa spet ne gre.

Tko, da @Alex je tole verjetno malo nepremišljeno bleknil ker ima službo očitno blizu in nato pričakuje, da imajo vsi takšno možnost. Pričakovanja od drugih snovati na svojih izkušnjah ni najboljša pot ker smo vsi različni in si potem velikokrat razočaran, kar lahko privede do jeze, užaljenosti in nenazadnje do prepira...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.