Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 minutami je Janez007 napisal:

Če živiš v skupnosti, imaš do nje tudi določene obveznosti (ni več popolne svobode). To je davek, ki ga odtehta skupna korist.

Tako se v blokih vsi stanovalci grejejo ceneje, kot če bi živeli v individualnih hišah. Ampak držati se morajo skupnih pravil. Potem eni v sredini bloka ugotovijo, da jim je pozimi toplo, kljub vsem zaprtim radiatorjem. In se želijo odklopiti od skupnega sistema ogrevanja, ker za zaprte radiatorje ne mislijo plačevati položnic. Porežejo radiatorje (kdo mi pa kaj more, saj lahko v svojem stanovanju delam kar hočem 🙃) in sistem, ki je bil dober za vse, začne razpadati ter postaja do nekaterih ob robu bloka vedno bolj krivičen, saj plačujejo tudi toplo za tiste v sredini bloka.

Skratka, združba ljudi je uspešna, če se posamezniki prilagajajo interesu skupnosti in ne obratno. Podobno kot pri košarki. :) 

Meni se bolj zdi, da bo EU ustavila prodajo ICE avtov leta 2030 enako, kot so v Nemčiji ustavili premogovne in jedrske elektrarne.

Sej bodo hibridi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Kaj pravte fantje, kok bo MM dons mogu podplačat vodilne, da bo šlo tole izsiljevanje in teroriziranje ljudi čez. Za vse, ki niste gledal - poglejte samo prvih 30s dirke

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
dne 3. 9. 2022 ob 14:15 je mazdaman napisal:

Smo vzeli onega iz emisije

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uf bo zdaj veselje pri hiši, pri tebi pa direndaj, ko ga boš moral vlečt dol iz iger :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 42 minutami je Alex napisal:

Evo, to kar vedno ponavljamo glede teh ekrančkov a novih avtomobilih. 😉

https://www.zurnal24.si/avto/test-avto-iz-leta-2005-dokazal-resnico-o-zaslonih-391788

Kaj ti nucajo takšni članki, ljudje to že vemo, proizvajalci pa tupijo svoje. ČE ne bi delali teh gigantskih infotaimentov, bi ti v novem autu imeli za ponudit bore malo nekih novitet.

pred 15 minutami je Alex napisal:

Ha, ha... Kake smešnice. Kupite benzinarje in dizle dokler jih še lahko. 😊

https://siol.net/avtomoto/novice/res-konec-za-klasicne-motorje-tak-je-razpored-po-drzavah-v-evropi-586915

Mislim, da je to ravno njihova fora. Zdej vsi na pas mater kupovat avte dokler bomo lahko.... 

ALI BODO PREPOVEDALI TUDI PRODAJO JAHT Z MOTORJI NA NOTRANJE IZGOREVANJE???? :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Škoda Enyaq iV 80
Napisano
pred 1 uro je FuManchu napisal:

Sodelavc ga ima sedaj slabe štiri mesece in je načeloma zadovoljen:D

Na avto je čakak devet mesecev. Doma ima že tretjo polnilno postajo. Dve so crknile preden je sploh dobil avto🤣

Bil je že trikrat na izrednem servisu z njim. Zadaj ima avto bobnaste zavore. Cena avta je bila 40k€....

Ni več kaj dodati....

Kaj pa je bilo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 19. 8. 2022 ob 11:30 je dvorjan napisal:

Potemtakem si dobro izkoristil kazen. Se bolje počutiš, kot če bi jo dobil za 56 km/h.

Če bi šel 56, ne bi dobil kazni. Če bi šel 58, bi dobil 40 eur, polovička 20 eur.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Podobne performance 3050 kot 2060 .. za 4K v obeh primerih premalo oziroma celo vprašanje a bo sploh zalaufalo igro v tej resoluciji. Pa ta ma še za pol manjši disk, ampak to se da hitro rešit.

Mene mal moti dokaj švoh napajalnik, ker če bo  enkrat nadgrajeval grafo bo treba tud napajalnik zamenjat.

Drugač pa res odvisno kake igre se igra.

Tako ja. Računaj od oka:

2060 == 3050

2070 == 3060

2080 == 3070…

20 je druga generacija, 30 je tretja

številka na desni polovici je pa večje == boljše

4k igro bo požrlo, ampak bo moral dat vse na low low

Jaz sem mnenja, da kupi orngi, pa maš 4 leta mir

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 3 urami je mazdaman napisal:

Sin kupuje računalnik za igrice pa me zanima menje za tega oz ali se dobi kaj boljšega za ta denar?

WWW.TEHNOX.SI

Super ponudba - Namizni računalnik PCX EXTIAN I5-11400F/16GB/SSD 1TB/RTX2060 -12GB lahko najugodneje kupite na Tehnox.si! Hitra in zanesljiva dostava na vaš naslov. Preverite tudi dodatni opis izdelka...

Procesor je ok, ram tudi, napajalnik je pač LC power.

Imam pa vprašanje zate ali bo 2060 grafična dovolj, kakšen monitor ima sin? Če imaš 1080p monitor bo šlo glih za glih.

Če je monitor višje resolucije 1440p ali 4k, bo 2060 šepala.

Recimo jeseni pride nov Call of Duty Warzone 2; meni sedaj Warzone 1 na 2060 komaj požere 60fps z 1200p monitorjem.

Predlagam, da gledaš 2070 ali 3060.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 6 urami je Alex napisal:

Oni so "gospodje"  na avtocestah za nas, na žalost. Ko vidiš kako pizdarije na avtocesti, nevljudno, živčno vožnjo takoj veš, da je to kak vzhodnjak ali balkanec. In res se izkaže na koncu, da je tako. 😉

Nevem no, jaz še nisem videl italjana, da se vozi po desnem pasu na AC.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 3 urami je TBA napisal:

Pol mava tko isto plato. Js furam 5900x.

Js mam ponavad tko ful zatemnjene led al pa off. Pa se zatemnjena stekla mam na ohišju. Za ta aio sem se odloču sam zato k ma lepo pumpo (black nickel) pa tišje laufa k z noctuo ndh15 k sm jo mel prej not pa nižje temperature

Hahah. To je blo kupljeno še pred korona podražitvami. Za mal več k 1000€. Sej zdej spet cene ful padajo. Proc in plata sta od oktobra če se ne motim (dobu 2 dni po tem ko je procesor prišu na tržišče) grafično pa kak mesec ali 2 kasneje

2060 sem maja 2020 kupil za 300 eur. Ko je dosegla vrednost 600 eur letos pozimi sm nehou čekirat. :lol:

Ko so začele cene rast sem potem kupil x570 in šel iz rabljenega od sodelavca 1600x na novega 5600x. Za 250 eur je to top shit zadeva. Igram pa itak v 1080p zarad grafične omejitve. No potem sem že imel ogledanega ultrawide 1440p in ati grafe, pa so v big bangu dobili zalogo ps5ke.

Tako da zdej igram na 4k v 120hz :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 51 minutami je TBA napisal:

Ja s sadjem ampak.mislim da brez ananasa. Sem probal leta nazaj pa mam raj slane potem pa sladoledne😁

Po par urah spucan, zamenju ndh15 z ekwb 360 elete pa mal kable poštimu. Da se neboste nekater preveč spraševal o čem je stvar🤣

20220812_150151.jpg

3080? Lete pare :bravo:

Lp, plebejc z 2060 :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 23 urami je Bini napisal:

Da malo spravim temo "kava" v prave tirnice.... 😊😂🤣😉

16599513586842624615133606648826.jpg

Evo kontra iz morja

E3B4EFB2-1879-4232-8545-7748355F711B.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 18 urami je Boss napisal:

Sem rekel, da ne bom prej pisal , dokler se zadeva ne zaključi... žal je tako, da kvaliteta storitev je kot kaže v prostem padu in servisi niso nobena izjema.

V glavnem zgodba o montaži klime:

Sredi aprila sem se odločil, da naročim hišno klimo in da ne bi to bil nek cheap poceni shit sem naročil na Enaa klimo Mitsubishi tam nekje 4kW. Zadeva z montažo je nekje v rangu 1700 EUR tako, da temu primerno človek pričakuje, da ne bo zapletov. No in se je začelo.

1.) Klimo plačam na Enaa, nakar mi čez par dni sporočijo, da klime ni na zalogi in če hočem drugo. Emmm, kako je to torej, naročim, plačam Mazdo 6 dobim pa CX-30. Ma sej je isto, avto je pač avto.

2.) Po cca 10 dnevih pogovor na najvišji ravni uvoznik le najde klime in veselo sporoči, da ni panike, da zdaj jih pa imajo.

3.) tri dni kasneje klima prispe.

4.) monterji se tudi najavijo, da pridejo čez en teden. Ni treba noret, kr počasi fantje lepo v miru, da se vam ja ne bo preveč mudilo in boste kaj zašuštrali.. Vročine tudi še ni saj je šele začetek maja.

5.) začetek maja je klima postavljena in pri prvem testu je izgledalo vse OK. Žal je bilo pa še dokaj hladno in se ni dalo ugotovit a je vse OK.

6.) do srede junija je bilo vreme normalno toplo, da klime nismo prižigali in takrat pa šok - klima ne hladi in samo meža zrak.

7.) kličem tele monterje in podam reklamacijo ter nevsiljivo namignem, da verjetno je nekje na povezovalni napeljavi spustil plin.

8.) čez kak teden pride druga ekipca monterjev v kateri je bil en vsevedni mladi nadebudni monter, kateri se je zapodil po lojtri do zunanje enote. Priklopil vakum in ugotovil, da vse deluje in da nikjer nič ne spušča. Ok, našiba not plin do ustrezne meje. Ampak zadeva ne hladi. Previdno namignem, da bo verjetno težava nekje na napeljavi oziroma tam, kjer so narejeni stiki. A gospod to pa ne, vse je OK, to bo nekaj narobe z zunanj enoto. Kot kaže je pokvarjena in me vabi na lojtro naj grem poslušat, da se sliši, da notri nekaj pušča. Ok, ker pač sam nisem stručko to vljudno odklonim in rečem, da so konec koncev oni strokovnjaki in da že vedo kaj delajo.

9.) nakar me model razveseli še s podatkom, da oni niso uradni serviserji za Mitsubishi in da bodo sporočili naprej uradnemu, da naj oni preverijo. Men je bilo to čudno in sem povedal, da je uvoznik zraven dal list in da so tam oni navedeni kot uradni servis. Ok whatever naj uredijo.

10.) 10 dni kasneje, me kliče ta pooblaščeni serviser, če lahko pride čez 15 minut. Ker sem v službi na hitro organiziram, da mu nekdo odpre. Model premeri vse, nato je pobral dol parapet in ugotovil, da pušča klima točno na spoju (gl. tč. 7.). Dobil tudi sliko kako je milnica lepo delala mehurčke. Model pravi, da on sicer lahko to zrihta, ampak da bo zaračunal in naj raje to naredijo v garanciji monterji, ki so zašuštrali. On bo pa oddal poročilo uvozniku.

11.) ok spet kličem monterje in povedo, da bodo imeli čas čez en teden v petek ob 14 uri. Zdaj sem že dokaj resigniran in hvala bogu, da je vreme hladno in nisem težil, da naj se mi takoj nalimajo.

12.) pride petek in nek mali črviček mi je namignil naj pokličem, da ne bom na vrat na nos hitel iz službe domov. Pokličem ob enih pa se mi opravičijo, da se jim je montaža zavlekla in da pridejo med tretjo in pol četrto.

13.) Ok pridejo mal čez četrto in to je že tretja različna ekipa. Pokažem sliko in monter se strinja, da nekaj ni bilo v redu zategnjeno. A bejš Sherlock. Ok zategne pol mi pa reče, da ima problem - men se je dobesedno zmračilo. Pove, da nima plina, da bi napolnil. Eeee what, resno, se hecaš model. Pa ti montiraš klime pa nimaš plina. Mi reče, da ni panike, da bo naslednji dan v soboto ob 11.uri prletu, da preveri tesnost in da nafila.

13.) evo sobota, ostanemo doma in ne gremo na izlet, ker pridejo monterji popravit sranje, ki se vleće že en mesec. Ure minevajo monterjev od nikoder. Enostavno odložim telefon in si rečem, da boljš, da ne kličem, ker bo pizdarija.

14.) ponedeljek, seveda nihče ne pokliče in se tudi ne pojavi. Nekako logično, a ne? Ob poldne pokličem in se predstavim ter jih vprašam, če se mal hecajo. Tetica na drugi strani se hiti opravičevat, da bi morali priti v soboto, ampak da jim časovno ne znese, ker imajo predvideno dve uri za montažo. Jo vljudno vprašam a naj ta primer predam inšpekciji in če sprožim pri zastopniku stvarno napako, ker ne znate zrihtat? Mi tetica reče, zakaj sej še ni zmontirano. Pol meni kliker upali, da jaz govorim o mojem primeru ona pa o nekem drugem (očitno imajo prakso nesolidnosti in šalabajzerizma). Ji še 1x razložim kdo sem in da ne rabim montaže, ker je bila narejena dva meseca nazaj in da imam samo en tak mali majcen problemček, da stvar sicer zgleda lepo ampak da ne deluje. No, obljubi da pokliče svoje monterje.

15.) pokliče monter, da pride v roku pol ure, jaz skoordiniram spet, da jim nekdo odpre, tetica me kliče, da pridejo fantje, monter me spet kliče, da so zdaj vse zategnili in preverili, da ne pušča. Nato me spet kliče čez 15 minut, da je plin notri in da zdaj pa res hladi. Wow zmagali smo...

Upam, da se je komu uspelo prebiti do konca, ampak sem rekel, da tole moram delit z drugimi, ker človek skoraj ne more verjet, da se to dogaja.

Jaz bom pa verjetno še kar nekaj časa s strahom vklapljal klimo in preverjal ali hladi. Razni tajmerji in remote WiFi vklopi klime torej vsaj za enkrat odpadejo.

O kristus bog pomagej. Ne bom pa sploh komentirou karkoli glede tega, bom ti pa dal samo nasvet. Jaz imam doma skos na auto cool 23....in dela kot avto klima. Izklopil sem jo enkrat lani, ko se je 14 dni po montaži uscal kondenz dol po steni. Tako je najboljše in boš izgubljal najmanj energije. Priporočam pa tudi to, da filtre spucaš tako kot je @Janez007 povedal pred in po zimi...ker se res zafilajo.. Serviser/montažer je ob montaži rekel naj ne skrbim glede filtrov, če jih ne pucam pri hlajenju. Če pa grejem pa nujno nujno pogledat vsake 3 mesce če želim dolgo življenjsko dobo klimatske naprave.

Aja pa še to: za čiščenje ga pač ne bom klical, ker ko sem videl kaj je s tisto lojtro na steni gor delal in filtre potegnu vn kot da je zadnjič me je minilo do lajfa :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano
pred 49 minutami je Z M A J napisal:
WWW.ZURNAL24.SI

Na Eko skladu pojasnjujejo, kakšna dokazila in kdaj morate priložiti vlogi, da ste upravičeni do subvencije za...

Ali to velja samo za tiste, ki se odklapljajo iz javnega sistema? Torej če imam svojo peč ki jo menjam za TČ, gre predlog normalno čez?

"ne glede na to, ali gre za odklop od sistema daljinskega ogrevanja ali plina"

Več na: https://www.zurnal24.si/pod-streho/varcna-hisa/subvencijo-za-toplotno-crpalko-lahko-dobite-le-na-podlagi-soglasja-389310 - www.zurnal24.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 6 minutami je TBA napisal:

sej bom mogu enga kolega poklicat, če ma kej cajt, da ga dvignema pa pogledava levo kolo če ma kej zračnosti, ker ko grem v lev ovinek ali pa levo zasuknem volan je avto tišji. al sem pa mal prismuknjen pa se mi sam zdi :) 

Večkrat v obrate pa bo mir :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 5 minutami je TBA napisal:

js sm navajen še cen aku od prejšnega avta :). 100€ :). vem pa da zarad i-stop funklcije ni vsak dober. 

js pa pr svoji sumim da mi je ležaj šou...... avto pa 28k prevoženih... 

Dvigni avto pa pošlataj feder ko vrtiš kolo in boš čutil vibracije?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 31 minutami je TBA napisal:

pismo si se olajšu :).

Eh, če je ta zdržal 5 let in je isti kot original, potem to sploh ni tak strošek - 42 eur na leto. Džabe da sprobavam neki cenejšega za 30 eur razlike in si lahko nakopljem skrbi. Tako vem, da se bom, dokler ne menjam avto, vozil z top akujem :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 urami je TiEn napisal:

To napiše tudi kdaj če je baterija malo preveč spraznjena, narediš par daljših fur pa bo sporočilo izginilo. Sem imel jaz isti problem.

Vozim se vsakodnevno 140-160 km na dan, težko bi imel zaradi tega spraznjen aku :D Je pa tako kot si povedal, zvečer je obvestilo izginilo, danes zjutraj se spet pojavilo. Sem šel na Interclass in so dali na tester, povečana vrednost upora v aku-ju in so priporočali menjavo. 210 eur s 3 leti garancije in pičimo dalje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.