Ah bejž no bejž. Jaz sem se tudi cepil in to z veseljem, pa berem vse (tudi drobni tisk) pri svojih rosnih 60-ih brez očal. 😉 Mislim celo, da vidim od takrat celo bolje.
😳...npr. rabiš očala...ni problem,se greš cepit in je OK😃👍...če pa ne,pa lahko še zmeraj kupiš očala😂🤣
Jaz bi dodal...dve Knipex Cobra...če ne gre 250ka pa magari 180ka in 150ka...eno na tulko,drugo na čep,in z pajserom heblaš...Cobra ne bo spustila...sam jo moraš imeti🫤...glej to temo mal nazaj...sem se tud jebal z ventilom in staro cevjo,k nisem z rorcangami zraven prišel,pa sem si pahko pomaga le z staro Aligatorko in Cobro.
Za tvoj primer je tudi jeba,k ne vemo kaj zahtevaš,ker...če nimaš sreče se lahko odvijači cela cev k gre v zemljo...in seveda ne vemo,al bo šla tud spojka stran al pa ostane.
Če nič druga,bi tudi jaz svetoval cev in privari...sam moraš imeti seveda švasaparat in cev...sam če se odvije komplet cev,je lahko jeba🙄...al pa z majhno fleksarico,previdno po dolgem zareži spojko...pajser,sekač in kladivo,in mora tulka stran z sekanjem...sam spet moraš imeti sekač....res ne vem-tako težko je svetovati,ko nisi zraven.
Pa ne rečem za strehico...sam,da je narobe obrnjena-izpuh mora zmeraj biti vstran od hiše ali "vštric"....nikoli proti hiši!...pol pa ne samo ograja-ne,še lexan ploščo na ograjo,pri izpuhu pa plexi ploščo,da nebi pihalo proti hiši...k seveda piha mrzli zrak...in kao,da bi pihalo navzgor...a ni pomislil,da piha mrzel zrak,kateri pa itak sili k tlom😂...ne moreš verjeti...
Edino,kar je v redu narejeno je izvedba jaška za kondenčno vodo,na katerega je toplotna postavljena.
Sedaj pa nekaj,kar bo mogoče za več "orodjarjev" zanimivo...k tisto o rezkarjih,je res za marsikoga manj zanimivo.
Gre za "red" okoli baterij ročnega orodja,k z časom se jih kar nabere,in za moje pojme v delavnici najelegantnejša rešitev stenska montaža nosilcev za baterije in polnilca (če jih imaš več).
Sem že pred dvemi leti iskal,kaj vse obstaja...od poceni "plastik-fantastik"-varijant,DIY 3D-print nosilcev (tako na Thingiverse,kot na online prodaji (Amazon,eBay)...pa mi nič ni bilo všeč tako,kot ta varijanta,za katero sem se takrat odločil.
Res masivna kovinska izvedba nosilca z 3mm "pleha" prašno lakiran,z distančniki,močnimi IMBUS vijaki in stenskimi vložki...res noro solidna varijanta,po moje primerna tudi za obrtnike in industrijo.
Takrat sem kupil 2kom. na Amazonu,a ker se zbirka baterij vztrejno veča,sem pred kratkim kupil še eno na eBayu,ker je bila cenejša poštnina.
Obstaja več verzij...3,4 in 5 baterijska,in seveda ne le za Metabo-CAS,ampak tudi Bosch,Makita,Milwaukee,Einhell,Mannesmann
Slabih 35€ za nosilec za 5 baterij...ni malo🙄,a ko ga držiš v roki😲-vreden vsakega centa😋-priporočam za soliditetnostne fanatike👍
Zaloški podvoz 4 ure po nalivu...pa so že "kao pucali"....pa očitno neuspešno.
Ni čudno...trava pa je pokošena...pa jo nihče ne pomete...se na cestišču posuši,z dežjem v kanaleto...+ še ostala umazanija,in ko je naliv-"stara pesem"🤨👎
Bo mogoče koga zanimalo,k sem kupil tisti "majhni" nadrezkar od Bosch-a (GKF 600)...pač če je kdo interesent za nakup-kaj sem ugotovil,kar Bosch nikjer ne omenja😲...v nobenih navodilih-nikjer to ne piše!!!
Torej v bistvu pohvala in graja Bosch-a hkrati ("nemc"-nič čudnega🧐).
Ker vsakič,ko kupim kak stroj počasi skompletiram vso dodatno opremo,ki bi jo mogoče lahko potreboval...tako tudi pri GKF-600...dokupil potopni koš,večji kovček...in tudi koš za poševnine itd...
Ima pa Bosch za osnovni-fiksni koš v ponudbi tudi po premeru večjo okroglo drsno ploščo. Ta plošča je vseeno manjšega premera,kot pa tista na potopnem košu...in sem si mislil..."mah-ne nucam...pa saj je črna-brez veze...če bom rabil,si bom jo sam naredil iz plexi-ja..."
Samo čudno se mi je zdelo,da na Amazonu prikazujejo "prozorno" iz polikarbonata🙄
Pol sem pa videl,da Amazon nad 59€ pošilja brez ptt...in sem za tistih dobrih 22€ dal v košarico....
Tukaj pa se začenja moje začudenje nad Bosch-em...nisem lih fan Bosch-a...prej bi rekel lih kontra,kar se mašin tiče...le takrat ko sem kupoval "taveliko" GMF 1600CE,je le ta bila lih tisto,kar sem potreboval...in ni me razočarala...
Ko pa sem dobil to drsno ploščo😲-že dolgo nisem bil tako pozitivno presenečen in začuden nad kupljenim artiklom😃...zmeraj totalno raziščem in preštudiram nakup...tukaj pa o tej plošči ni bilo kaj veliko koristnih informacij...nikjer,tudi na netu ne...
In prvo največje presenečenje-debelina 11,32mm😲😲😲...to je za eno "čist navadno drsno ploščo" absolutni "overkill".
Po tem pa en dan preizkusim,kako to izgleda namontirano na košu....in seveda nisem imel pojma,za kaj sta zraven priložene dve "dihtunge"...mogoče,da drsna plošča ne zdrsne med vijačenjem na koš,po tem,ko jo z stožcem centriraš???🙄
Pol pa vidim tudi v fiksnem košu na spodnji strani izrezkan kanal,kjer bi naj tesnila ta "tesnila"...in mi ni šlo v račun,za kaj je to tako narejeno.....
šele po tem mi "kapne"....in grem izbrskati vso dodatno opremo od "tavelike "GMF 1600CE....seveda-kopirne puše!!!😲....za to pa so na plošči tisti štirje majčkeni pin-i...in preizkusim kopirno pušo (zraven sem dobil 17 in 30mm verzijo)...paše "k ata na mamo"😃👍
Fora pa je,da vsepovsod pri Bosch-u se kopirne puše montirajo z posebnim bajonetnim zaklepom,katerega se montira na zgornjo stran drsne plošče v košu...pri vseh rezkarjih in koših....in sem pač mislil,da pri tem majhnem fiksnem košu "ni šanse",in da je le za robove ipd....
Tu seveda postane jasno,za kaj je ta plošča tako debeja in masivna😍...to je seveda absolutna pohvala Bosch-a za neverjetno premišljenost vse opreme za stroje-neverjetno,kaj vse paše skupaj!
Po drugi strani pa-tipično nemško-graja kompletnega pristopa Bosch-a k prodaji in razlagi dodatnega pribora-nikjer ni zaslediti,da je sedaj ta plošča prozorna,ne pa črna,nikjer ni zaslediti,za kaj je namenjena,in z čem je kompatibilna...niti pri navodilih rezkarja,niti na uradni strani te plošče...NIČ!!!...tudi kakega videa na youtube ipd. ni nikjer...dejansko moraš stvar sam pogruntati,ali pa,da se ti "vserje",kot se je meni🤨
Ne vem,kaj naj na to rečem,oz. kaj si naj o Bosch-u mislim...genijalno👍,ali šalabajzersko🙄👎-na tone ene dodatne opreme,a kreteni nič ne napišejo za kaj in kako🤨👎...bi marsikdo kupil še ostale boscheve kopirne puše,čeprav so drage kot žafran...in "butlji",kot da v bistvu nočejo prodati🙄
Zame osebno,je to krasna stvar,in za interesente tega rezkarja absolutno priporočam-za omenjeno ceno je vredna vsakega centa👍!...in seveda sem naročil še eno😊
sam za tako velikost in za tak budget ne bo šlo skozi
Točno v tem vrstnem redu!
Kvaliteta za denar je zmeraj LG "C" serija najboljša....kako boš pa plačal,je pa druga pesem🙄...skratka v svoji cenovni klasi LG C👍
Je pa tudi res,da če TV kupuješ glede na OS,aplikacije itd.,si že "brcnil v temo",ker nikoli ne moreš imeti vsega!...in če že ne na začetku,pa z časom ziher ne bo imel tistega,kar bi rad. TV "pamet" je kot banane...zori pri uporabniku,in tik-tak je gnila.
Za to-najboljšo sliko za cvenk k ga še finančno dosežeš...ostalo je sekundarnega pomena.
Sam imam LG CX (10). 65"...pa ga uporabljam le kot "monitor"...pa zmečem res ogromno cvenka za "audio/video"
Prišla črpalka..."orng" izgleda...se mi dopade zelooo orng 10m gumasti kabel...preprost sistem nastavitve za čisto/umazano vodo preko ročke...sam stisneš in dvigneš (so spodaj vzmeti) in ostane v vzdignjenem položaju za umazano vodo...če je pa v spodnjem za čisto vodo,pa posesa do 1mm.😃👍
Moram kupiti še cev z čim večjim fi...najbolje 2"...po možnosti mehko,da se lažje zloži in zvije...bom še videl katero,k od Gardene zne biti draga...mogoče kaj dobrega zbrskam🤔
Ima fajn sistem za odklop cevi...bom ob priložnosti preizkusil kako sistem vklopa deluje,da se ne bom rabil učiti,ko bo šlo zares🙄Sicer pa ima itak tudi avtomatik modus za "nepismene"😂...sam da dobim še cev,k tista 1/2" za vrt ni lih fajn za to,ker seveda malo omeji pretok.
Bom rekel še nekaj drugega...ko mi "bukseljni" nakladajo,kako so hude podnebne spremembe,in kako je vse zaradi CO2 in vpliv človeka itd...
Pa jaz nazaj komentiram-vprašam....kaj misliš npr. zasavje...kako pa je nastalo...a iz tal so se dvignili hribi okoli reke?
Zmeraj rečem,da naj malo sive celice "zaženejo"...zmeraj so bili nalivi,plazovi,povodnje in "vesoljni potopi"...le človek rine,kjer "ni pametno",in se je navadil "komoditete"...človeštvo se je zmeraj "borilo" z naravo,in vseeno rinlo k obrežjem rek,ker je pač tako najlažje imeti vodo "pri roki"....naravi je pa vseeno....
V našem primeru-območje,ki je v bistvu veliko višje glede na vodostaj Ljubljanice,pa je dobesedno sramota za "opankarja",da se to dogaja,kar se...kot sem že napisal-le plačevati je treba,kar nam zaračunavajo,in redno čistiti in vzdrževati,pa bi bilo ...tudi v ostalih krajih po naši domovini bi bilo drugače,če bi se skrbelo za vodotoke,mokrišča itd......tako,k pa kradejo,je pa to,kar je....folk pa še zmeraj neumen na volitve in referendume sebi pljuvati v skledo...
Ta podvoz in tisti v polju je drugačen...ko je bilo pol države pod vodo,je bil suh,ker je bilo 2-3 tedne pred tem veliko dežja...par dni zapored skoz dež...in ko ga je zalilo,so ocistili,in ob "vesoljnem potopu je bil prevozen...samo čistit je treba,in to redno...samo,dokler ni zalito,ne pride nihče,k "ni potrebe"
to jo boš imel potem kar stalno v tem jašku in potem odvodnjavanje preko cevi spreljano nekam ven?
Ne...samo,ko bodo nalivi...k ta jašek je samo zbiralnik za vodo,k je speljana voda z dovoza...v bistvu ao kanaleta.
To staro črpalko dam not,k rabi najmanj 4cm vode,da lahko potegne...tista Bosch-eva pa lahko ze od 1mm...pa še regulacija vklopa je čist drugačna...lahko nastaviš v zelo ozkem razponi 2-3cm...poglej cel video predstavitve če te konkretno zanima.
In ko neha padati dež,pridejo očistiti odtok našega "slavnega" Zaloškega podvoza....da bi pa sproti čistili-ne to pa ne...mora poplaviti,pol se pa zganejo👎
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tudi ženske ga imajo rade😁
Povezava za deljenje
Deli na druge strani