mi smo Fuckswagen kupili v Kopru, točneje, v Šalari. Prvih nekaj kilometrov, tja do avtoceste, je bilo še dodatno travmatičnih... Potem tja čez Črni Kal je nekako šlo, ko sem se pa enkrat dokopal Rebrnic, je bil pa vsaj promet normalen...
Itak, da je na obali zadnje dni vse zabito. In verjetno je vsem kristalno jasno , da gneče ne delajo domačini. (brez ankete).
So pa dobro izrabili ostali ta most, ki jim ga je vlada dala zaradi solidarnosti in okupirali v celoti obalo. Pol Slovenije je solidarnostno na obali. 😉
Jaz resno ne vem kaj je s temi Lahi, a so vsi na drogah al kaj. Mi je prav škoda, da v službenem avtu nimam kamere ampak danes okoli ene ure pri Drami v Lj. Omejenec se pripelje po Igriški ulici, sam ga pa čakam da se iz Erjavčeve vključim za njim, saj ima prednost, ker je to vključevanje iz parkirišč. Ok, če še razumem, da tega ne ve in da se model ustraši ter ustavi in pol se gledava.
Dobro si mislim, me čaka in speljem in seveda istočasno spelje tudi on. Da fak je pa zdaj to, ok zabremzam in gre naprej nato pa se idiot ustavi pred semaforjem za na Slovensko in to pazi čisto na levi strani na pasu za nasprotni promet. Kje je v tistem trenutku videl, da je na enosmerni bo verjetno ostala uganka saj odgovor ve samo on. Ja logično, da en hoče zavit iz Slovenske notri in Italijanu lepo trobi ampak ta se ne da ter vstraja na levi strani ceste.
Ok zelena zavije levo, jaz za njim. Nato pelje lepo do križišča, kjer osebni smejo samo levo ali desno, ker je ta del Slovenske rezerviran le za avtobuse in taksije. On lepo pelje naravnost po pasu za na levo in , ko je že skoraj čez križišče se premisli, obrne polkrožno in hitro nazaj in pol desno na Šubičevo direkt pred mene, ki sem zavijal levo. K sreči sem pričakoval tak manever, ker da bi bil malo hitrejši bi bila skupaj.
Pa spet po gasu in tam, kjer je nesemaforiziran prehod pred Beethovnovo ulico lepo brez ustavljanja čez prehod na katerem se je nahajo nekaj pešcev, da so kar odskakovali s ceste dol oziroma se ustavljali. Debil lepo gasa vsaj 50 mim parlamenta po coni 30.
V glavnem, omejenec je v dobri minuti in pol naredil 5 prekrškov in trikrat skoraj povzročil nesrečo.
Opažam pa da zadnje čase čedalje več naših s KP tablicami prevzemajo tele Italijanske fore, ker ni dneva, da mi kak s KP tablico naredi take oči . Recimo samo danes zjutraj trije različni KP na severni ovoznici le v parih kilometrih čiste kopije Italijanskega načina vožnje. Te mam posnete in lahko naredim filmček, če sploh koga zanima.
A veš, katere tablice na obali delajo v prometu največ neumnosti?Take, da jih vsi preklinjajo? Najbrž ne rabim pisati.
Mene pa samo zanima,kolikšnji odstotek "cepljenih" se bo šel še cepiti...tudi od tukaj pametnih,k so nas "ožigosali" kot kužne,vse pandemije krive,egoiste,teoretike zarot itd...se še vse spomnimo...vse smo bili,samo normalni-zdravi ljudje ne...
Pa bom vrgel eno "vprašanje" tako v debato...ja,kaj od vseh "teorij zarot" se pa ni izkazalo za resnično?
No...,a se kdo javi,za naslednji odmerek?
OK-dost zajebancije,k mislim,da sedaj bi pa marsikdo moral o teh stvareh malo drugače razmišljati-upam,da bo marsikdo ta pojav novih Covid variant izkoristili za malce temeljitejši razmislek o samemu sebi.
Vem-težko je,k najlažje je,da so zmeraj drugi krivi,in najlažje je da ti ni treba z lastno glavo razmišljati oz. misliti tisto,kar ti drugi (televizija in mediji) "naročijo".
A če si bil slučajno turist na otoku si pa zdej kr otočan - resno? Drugač pa trkom na cepljenje... boš spet Jensna, čeprav je v ZDA že pristal na črni listi s preveč stranskimi učinki in nima več dovoljenja za splošno uporabo. 😜
Sem otočan, ko hočem bit 😊
Sem pa drugače imun in se mi ni potrebno cepit. Problem bo za abticepilce.
Komu si pa ti šel pomagat Alex oziroma boš šel jutri? Sej ne da je fora, da bi vsak Slovenec šel komu pomagat, ker to pomeni da se na Koroško in Savinjsko odpravi 2 milijona ljudi pomagat. Dejasnko bodo zdaj bolj potrebovali denarno pomoč kot pa množico pomagačev. Prvi šok je mimo, kar se je dalo rešit so rešili, zdaj pa obnova. Za obnovo bo pa potreben denar.
Sem bil na otoku, torej sem bil za nekaj časa otočan. In ste bili vi celinci. 😉
Ne vem, če ste anticepilci na tekočem, a se vrača kovid na velika vrata. Nova različica, ta jezopet bolj kužna. Tudi pri nas je že prisotna. 😉
Protesti (protestniki) takrat niso bili nasilni, bil pa je nasilen nastop policije, ki je z nasiljem poizkušali sprovocirat nasilne izgrede.
Aleks, a to si se pa od svojega firerja nauči, da kadarkoli odpreš usta se zlažeš?
A niso razbijali in metali kock po Ljubljani anticepilski huligani, da so jih morali policisti malo ohladiti? In potem so se še pritoževali nad zastonj ohladitvijo. Pa ti razumi ta folk. Tudi, ko je kaj zastonj jim ni prav. 🤔
Linkas clanek SDSovega medija, ki drugega itak ne zna, kot da izkorisca dano situacijo za blatenje … pa se da na vecih koncih tudi prebrati, da so v teh kolonah vecinoma avstrijci, nemci in drugi turisti, ki imajo tudi jutri praznik in izkoristijo podaljsan vikend za pot proti morju… Zal smo tranzitna drzava… in predvsem poleti se valijo trume turistov iz severa proti jugu… Ampak toliko si verjetno ze star, da bi to lahko vedel… in se ni treba delat bedaka s takimi izjavami in podpihovanjem taksnih traparij…
Poisci podoben clanek se na moja-dolenjska, primorska24.si, …
Pa saj je normalno, da levi režimski časopisi ne bodo pisali nič o neumnostih svojega šefa. 😉
pred 3 minutami je Janez007 napisal:
Tudi mene pogosto komentarji zanesejo v politiko (in se zavedam, da sem preveč kritičen), pa mi je potem vedno žal. Pišem pa tisto, tudi o Mazdah, v kar sem na osnovi svojih ugotovitev in dobrih informacij prepričan. Če je le možno, navedem vir informacij, ki jih širim.
Fino je, da imamo različna mnenja, poglede in da se o teh lahko odkrito pogovarjamo. Dajmo to delat na spoštljiv način, brez osebnega žaljenja, obsojanja.
Smo imeli pred 20-timi leti eno predavanje v službi o pravilni komunikaciji. Če se z nekom ne strinjaš, ne rečeš "ti si butelj", ampak "jaz pa mislim, da je tako in tako ...". Torej, da izraziš svoje mnenje, ni potrebno drugega mnenja soditi, poniževati, ampak poveš samo svoje mnenje. Tako je v teoriji. 😀
Določeni politiki izkoristijo vsako priliko (tudi naravno katastrofo) za krepitev svoje politične opcije. To zame presega vse meje sprejemljivega političnega delovanja. Obstajajo pa žal še veliko hujše prakse, ki jih v Sloveniji na srečo še ni (včeraj sem se nekaj časa vozil s pogledom na Goli otok ...).
Pa a ni bo ob pandemiji enako, ko so golobnjak in njegovi podrepniki rušili oblast z nasilnim protesti?
Se strinjam, da se ne bi smeli žaliti. A eni tu gor pač ne znajo drugače. Takoj, ko napišeš kaj o njihovem vodji začnejo z žaljenjem.
Pač naj gredo na plesne vaje s svojim liderjem in naj uživajo še naprej.
Pišem samo to, kar so že vsi ugotovili, od gospodarstvenikov, zdravstva in ostalih, da je trenutni šef vlade nesposoben.
Pa napišite mi prosim, kaj je dobrega za ljudi naredil v enem letu, odkar zmedari in klamfa neumosti in posluša svojo ljubico, katere so prioritete v Sloveniji.
Nutrije to zagotovo niso. Medtem pa v ozadju, ko se ljudje čudijo nutrijam, privatizira elektro sektor in nastavlja svoje ljudi.
Tja se bo zagotovo vrnil po neuspeli avanturi v politiki.
Čisto podobno našim levakom, ko vzamejo besedo iz konteksta.
Napisal sem, če še znaš brati, upam da ja, da je žalostno to, da je model zoprn večini ljudi, čim odpre usta. Tudi tistim, ki so ga pomotoma ali namenoma volili in jim je sedaj žal.
Ne bodite svetniki in pridigarji, ker niste.😉 Glih ta pravi se oglašate. Ta prvi, ki mešate politiko povsod.
Pred eno uro je g.Wankel napisal:
Žalostno.
Kaj je žalostno? Ne razumem. To, da je golobnjak zoprn, čim odpre usta? 🤔
pred 57 minutami je Jest napisal:
Res je zalostno, da politiko mesas to… Cisto ti je zameglila um… Upam le, da nisi ti tudi mnenja, da je Golob kriv za to katastrofo?
Jaz priznam, da ne grem nikamor in ne bom delal guzve gnece na cesti … Od mene velike koristi ne bi imeli… Sem pa doniral na nekaj koncev nekaj denarja
Nič mi ni zameglilo uma, ne se bat.
Pač ne prenesem tega modela. Če bi bil tiho, bi bilo velikokrat bolje.😉
Komu si pa ti šel pomagat Alex oziroma boš šel jutri? Sej ne da je fora, da bi vsak Slovenec šel komu pomagat, ker to pomeni da se na Koroško in Savinjsko odpravi 2 milijona ljudi pomagat. Dejasnko bodo zdaj bolj potrebovali denarno pomoč kot pa množico pomagačev. Prvi šok je mimo, kar se je dalo rešit so rešili, zdaj pa obnova. Za obnovo bo pa potreben denar.
Jaz sem šel pomagat italijanskem turizmu. 😉 Za obnovo pa ne skrbi, ko bomo delal kako soboto zastonj. Bo že Golobček kako pogruntal.😉
Saj bi šel človek pomagat a kaj, ko ta golobin model odpre usta, te mine vse skupaj.
Hehe, pa sej to je praksa tako Italijanov in Avstrijcev. Pri njih so kot kaže neki drugi prometni zakoni. Bodi vesel, da ni zajahal sredinsko črto, kar je še ena bolj inteligentnih idej naših zahodnih sosedov.
Ravno danes sem se peljal po avtocesti do Verone.
Večinoma divjajo preko omejitev tam Avstrijci, pa Švicarji.(verjetno austrijanci I švajcarci) 😄
In tu pa tam kak naš Janez in Hrvat. Ja, pa tudi kak Madžar se najde. Ostali pa večinoma okoli omejitev, električarji na skrajnem desnem pasu 120,. Kamionov ni bilo, vožnja tekoča, brez enega samega zastoja. Res je super vozit po njihovih urejenih tropasovnicah.
Raje vozim do Milana kot pa od Kopra do Ljubljane. Pa še prej verjetno pridem.
Danes sem si za drobiž tole kupil. Včasih pride prav
Meni najbolj uporabno orodje. Za popravljati izvrtine za magnete na kitarah, za pobrusit kak višek lesa, za razširiti kako luknjo, za poliranje prečk... Skratka, zelo, zelo uporabno orodje. 👍
Pri nas na obali je bilo že v petek vse zabito na cestah. Da ne govorimo včeraj v soboto. Do Strunjana smo se cijazili tri četrt ure. Ja, bilo je nekaj tujcev, a večina je bila celincev. Tudi parkirišče na plaži v Strunjanu je bilo že ob 9 uri okupirano. Kaj bo šele jutri. 😬
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Itak, da je na obali zadnje dni vse zabito. In verjetno je vsem kristalno jasno , da gneče ne delajo domačini. (brez ankete).
So pa dobro izrabili ostali ta most, ki jim ga je vlada dala zaradi solidarnosti in okupirali v celoti obalo. Pol Slovenije je solidarnostno na obali. 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani