Skoči na vsebino
Te?ave pri vleki prikolice
Napisano

Ja to?no tako... in ?e so gume slabe ne ustavljajo prikolice tako kot bi morale zato ?e bolj pritisne na kljuko in posku?a poriniti avto, kar rezultira v dalj?i zavorni. ?e bi bila masa prikolice nalo?ena na avtu (se pravi bi sila te?e kazala pravokotno navzdol na gume) se to ne bi poznalo tako pa sila pri zaviranju rine vzporedno brez sile te?e in ma? dalj?o zavorno saj gume na avtu ne uspejo opraviti naloge.

Ne vem Jures sam v avtu ima? otroke, prikolica je te?ka, avto precej la?ji od Mazde in to se vse pozna. Raj se odpovejte enega izleta pa kupi ?e letos bolj?e gume pa bo? veliko bolj miren predvsem pa varen.

Sploh se ne gre za denar Boss...prevozil sem ?e mnogo s prikolicam, in verjemi da je skoraj edina naloga teh gum nosilnost in premik.

?e se zgodi da moram prtegnt bremzo, jo moram tudi takoj spustiti saj se teza preseli na kljuko in je avto nevodljiv - sprednji konec se dviga in bremze hitreje blokirajo zaradi manj?ega upora te?e na avtu.

Gume prikolice nimajo skorajda druge vloge kot tek po cesti, lastna teza pa jo ustavi skupaj z avtom 1,2,3, to ni tako kot avto da bi se drajsala in ustavljala ali zvijala. Enostavno zablokira in se ustavi odmah, reakcija mora biti pa hitra ker ti lahko avto crkne zaradi padca vrtljajev, ni isto kot bremzanje z ma?ino, ker motor obremenjuje? 2x - zvije se lahko izklju?no ?e gume niso blokirane, se prej prevrne, tu pa je na kljuki vrtljiva roka.

Najhuje ali najnevarneje pri prikolici je veter ali bo?ni direktni trk nekoga....se mi je tudi ze zgodilo da sem gumo na 1cm zelez, ki je gledal iz betonske ograje podrajsal imn mi je kasneje spustila na cesti - ni?...sam flp flp flp je delal :glare:

p.s. Najneumneje pa so izumili italijani - svoj zakon - prepovedano prehitevanje s prikolico v Severni Italiji!!!!

Kreteni, ?e do benetk se lahko cijazi? pol 50-60 na uro za kamioni!

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kupi? Golfa 2 1.6D in namontira? gume TIGAR pa je ?e karkoli pe? dra?je :hohoho:

s cvi?kom not :)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kaj a tolk je to drago :blink:

Z avtom (dieslom) si pod 7? pa v 45 minutah pride?. No sej pol je pa? jasno zakaj se tolk malo ljudi odlo?a za javni prevoz.

?e smo realni - od?tej ceno avta, ceno registracij, zavarovanj, gum, servisa...........

ampak ja ni poceni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To ni ?ist res... prikolica z neustreznimi gumami lahko zelo hitro "pomete", hitreje kot si kdo misli. Recimo drse? (lahko tudi vla?en) asfalt, avto ima dobre gume, ki lepo prjemljejo skozi ovinek. Ker je ob?utek dober, hitrost relativno nizka se ti niti ne sanja, da bodo slabe gume na prikolici popustile in bodo zdrsnile.

Sploh je pa problem pri bo?nem vetru, kjer je obvezno, da gume dobro dr?ijo. Ne vem sam jaz osebno se s plasti?nimi gumami ne bi glih zajebaval, ker ?kode je lahko bistveno ve? kot je vrednih tistih 110? za druge gume. <_<

Aja pa ne pozabit na zaviranje... zaradi slabih gum na prikolici se lahko zavorna pot bistveno podalj?a saj morajo gume avtomobila prevzeti te?o zaviranja cele prikolice. In hitro je lahko razlike tudi 5-6m ali ve? to pa vemo kaj pomeni, ?e je krizna situacija.

naletna zavora zablokira gume prikolice...NO ABS only :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mi smo se vozil na original Tigarcih ?e leta 2000, pa je ki?ta letnik 1983. Potems mo kupil druge, ki so pokale po teko?em traku. Sedaj se vozimo na 5 let starih z oznako C in je mir. Tukaj jaz neb tok kompliciral na temo ,3 leta stara guma je ?e fu?, kot nekater radi govorijo......

Pa? zavedat se je treba gajbe za seboj. Jaz ?e nisem nikoli sli?al ali do?ivel da bi prikolca zdrsnila iz kakega ovinka ali podobno, po mojem se prej prekucne.

to?no tko....no jaz mislim predvsem preparelost z leti, ki bi lahko jakost boka zje.....sicer je pa ?e rezerva not :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Snel gumi in ?el sedajle do vulkanizerja. Desna guma ?ist ok 15/10 gramov, leva pa ki je to?no pod klopjo ki se vedno nalo?i 55/10 gramov - po moje se bo kar poznalo

Druga?e pa so te gume tako mo?ne (nosilnost 800kg na eno) - poltovorne, in je rekel majster to nikoli ne rata jaj?asto, le trdo - moje so ?e ?isto a na prikolici to ni taka panika, na kombiju bi bila pa smrt.

?ez poletje in zimo bo breme ?e na teh gumah, spomladi pa nove (ki so zelo poceni za kombi 185 R14C- od 55? naprej :bravo: )

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Ma blesav UTD! :hudicek::vskalo:

ti raje za?ni za kak dober klub navijati :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

jaz redno hodim v LJ z vlakom, dasnes ob 15.03 spet :bravo:

Pa zadnji? ko sem dal avto na plin, Celje - zidani Most - ZM - Ljubljana in nato Bus do Medvod :D

2,5 ure 8?....se ne spla?a, ?eprav je to u?itek, ker povezave izven velikih mest so slabe. ?e najbolj?a se mi zdi je Jesenice Ljubljana (za delavce in ?tudente) A spet ?e ima? slu?bo za be?igradom, Vi?u...spet si bos.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Jest je mac guru :bravo:

ampak se vedno trdim da microsoft racuna 350e za service pack. (NT 6.0 na NT 6.1, XPji so bli NT5.0)

service pack ni nova verzija..... :huh:

ampak popravki znotraj iste verzije......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Kot sem napovedal prevzem pobude in messi cik cak...6:1 ze vodmo. Pa sahtar ne igra slabo super tekma bolje kot tista angleska cajanka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Jebemti shahtar misli resno. Se Villa igra obrambo, a po moje po pol ure se bo slika obrnila.

Dobra tekma po desetih minutah :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Sem probal male obroke ve?krat na dan pa sem dosegel sam to, da je blo na konc meseca 5kg ve? in me je panika zagrabla pa sem nehal.

Sej sem pol poslu?al, da bi moral nadaljevati in da bo ?lo dol jaz pa hla? nisem mogel ve? zapet. Kaj a nej bi testiral a bo al ne bo pa novo garderobo kupu pol bi mel pa ?e ve? te?av nazaj spravt? Ne vem, nisem ve? pameten okol tega in sem ?el nazaj na mal hrane pa ?port. Tko vsaj nekje vzdr?ujem tistih 108-112kg.

Jaz sem enkrat probal samo solato in vodo in prisel na 76kg :bravo: ampak tega je nekaj ?asa nazaj zdaj sem skor skoz na 82kg...pri 1800mm

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Berluskoni ?eli Lepega u Milan, naj ga kup, bo mev 2 komada, 1a solerja, Realu bo pa ekipna igra kon?n prnesla ?eleni uspeh! :danzoman:

Ga nujno potrebuje!

Namre? Ibra se je vrnil po treh igrah prepovedi in takoj fasal nove tri tekme prepovedi - Kreten od igralca, naj bo ?e tako dober fuzbaler ima luknjo v glavi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Drug teden bom ?e tko gu?va, zdej so pa ?e sa praznike neko kurbarijo naumil, da se bo delal. Mi je vso voljo pobral... :closedeyes:

Rabite delavce?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ma jutri bom se zategnu ?e do vulkanizerja pa da mam pol mir za nekaj ?asa. Letnik 2000 je sama 1100kg + roba...ampak se neverjetno dr?i...nemci pa?. Adrijine tega letnika so baje ?e gnile v podnu...

Pa? vzdr?ujem kar je treba :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No da ?e tole povpra?am - a mislite, da je pametno na prikolici l.2000 z originalnimi gumami, ki so stalno pod obremenitvijo (tudi pozimi je notri spravljena krama) centrirati gume?

Na gumah od novega ni nobenih ute?i....vendar so gume namenjene tovoru - za poltovorne 100/102Q

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Glih jem jabol?no pito made by my wife..... :ljubezen::notworth:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

da ni kj noseca?

ze 4 mesce? brez skrbi smo dali ze par PMSjev skoz

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

o ma ma....ampak va?n da na?i rastejo jo?ke :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

joj fantje.......

ugotavljam da imam 4 sede?e samo ?e za vrtec..:) in pozimi zato je pa dovolj ena kureta, ki ne rabi kaska in podobno za druzinske podvige ala tole:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4608287&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4661405&show=1

Jaz sem samo ?e v MX5 (imamo pa ?e mini 4 sede?nika)

?e bo ?lo tako naprej da Exeo samuje so 3je dobri avti nesmisel in bom razmi?ljal v tej smeri (Jo?a kupi?? :harhar: )

najve?ja prednost Exea je da lahko kupim Audi A4 l.2000 ali ve? za 3.000? in mi ostane navigacija, feltne z gumama, webasto in akustika :jupiii: avto pa ?e vedno ne zgubi na ceni :notworth:

ampak spet samo na glas razmi?ljam

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sem v resnih dvomih sedaj glede avtov.......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Vi2 sta pa mal zavila v enosmerno...al se hvalita? :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Jures, dejstvo je da sva oba konkretno pristranska, ampak kateri od slednjih je pa znan kot Nr.1 fuzbalski trener ta hip na svetu, pa naj ti kdo drug pove, ?e men ne verjame?! :harhar:

Vse si povedal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.