Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

?e je treba kje referendum je potreben tukaj.

Vsi, ki ste navdu?eni nad sat. cestninjenjem upam, da niste navdu?eni sam zato, ker ?ivite po principu "da ja ne bi sosed, kaj ve? koristu kot jaz".

Po zadnji informaciji, kje pri?la od dokaj zanesljivega vira razmi?ljajo o ceni km AC okoli 10-12 centov. Se pravi od Lj do morja in nazaj bi nekje zara?unali okoli 25?. 4x taka pot bo cena letne vinjete.

Tenko bomo piskali in se o?itno spet selili na stare ceste, kjer bodo ljudje umirali v takih ?tevilkah kot pred uvedbo vinjet nakar se bodo vsi ?udili zakaj je tako.

AC-smo gradili zato, da zve?amo varnost in omogo?imo ljudem da v normalnem ?asu pridejo do svoje destinacije.

?e pa govorimo o pravi?nem sistemu pa imam ?isto enostavno re?itev. Elektronska vinjeta, ki sicer zara?unava prevo?ene kilometre vendar v letnem merilu samo do dolo?enega zneska. Recimo 100? je maks.

Kako bi to zgledalo: recimo da bi po cenah iz zgornjega odstavka ?el v enem letu 2x na morje bi pla?al 50? elektronske vinjete, ?e bi ?el 3x 75?, ?e pa 4x ali vs?krat pa je cena kon?nih 100?.

S tem bi prepre?ili beg vozil na stranske ceste in ?e vedno bi bilo za tiste redke uporabnike sistem lahko dokaj pravi?en.

O tem govorim, tu ni 'dejansko bom pla?al toliko kot rabim' tu je dejansko bomo VSI mastno pla?ali!

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

in kaj si zrihtu? lahko na pm

m? kj ?ele?a, lumini tut bakreni ?lebovi bodo dobri, bo tamal u?e dol pobrav, ?e pa ?e mal po?aka? pa ?e kluke pubere...

ima bakar?

Sestri so ze nalagali grust ki ga je fasader pripeljal dan pred izvedbo. K sre?i je fotr ?el ma?ke nafutrat.....uni pa veselo not metal

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kosovni odpadki so in se cigani cel dan vozijo s kombiji in tam?ki v prvi pa sumljivo ?ekirajo vsa dvori??a. :vskalo:

pri nas tud, pa so letos dali ta velike kontejner, ker se je folk pritozeval da vse razme?ejo - jok vse naokol pometal ven razbral in tako pustili. Kok brezbri?en folk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

PPMS........ :angry2:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kolikor jaz na?e uporabljam bom veliko na bolj?em. :P

Vse vpra?anje cene - lahko bo? ko gre? 2 x v LJ in nazaj pla?al 1/3 vinjete. Sistem ima svoj namen - ter vpra?anje katere ceste se bodo ovrednotile - tokrat ne bodo samo avtoceste - bodo tudi hitre ceste in ve?ji odseki!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Here we go...

me pa zanima ali bo ta oddajnik vezan na avto ali uporabnika....

tiste, ki so stalno na cesti bo tole ornk upalilo, bi rekel da bodo spet stare ceste o?ivele, vlada po moje res ne razume ve? ?loveka le blagajno in re?evanje DARSa

http://24ur.com/novice/slovenija/e-cestnin...ov.html#comment

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Danes ni blo lune, a kogarkol vpra?am je slabo spal. Sosedi so mel ob 3 lu?, jaz sem skor prebedel no?.... Le kaj je bilo? ?kratki....

sosedska stra?a.....

je pa danes dan zdravja.... :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Dobro je....zadnja in zvezna vrsta dajejo gole....Real here we come!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

U?er me je CR7 spet spravlju ob ?ivce, ker dejansko ekipa ni slaba, sam ?e nekdo vse ?oge sam zastrelja proti golu, pa magari s sredine igri??a, pol bojo ?e velikrat takratko potegnil! :hudicek::whatever:

lepi ima problem, ker je tokrat z murinjem ekipa na prvem mestu ni ve? samo on...

je pa res da se zna vklopiti v podaje - ?e ho?e

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Kak?en Real - Schalke??? To bi namre? pomenil, da bi Real (najverjetnej?i nasprotnik njihov je iz Katalonije) premagal va?e Unicefarje! :whatever::harhar:

aja hudi?a ni ve? ?reba pozabu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

mam rezervirano Cupro pa kup dela :vskalo::vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

To pa ne bo dr?al - Toma? je ?e pred ?asom eno predelu na LPG :harhar:

uuuu ga bom vpra?u za kontakt.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Inter se pa ne more ve? zdej takole vle?t...proti Bayernu so imeli preblisk, a povozil jih je Milan v soboto, sedaj ?e ?alke...dost njih v LP...

Upam na Real - Schalke!!!! Sam Raula ne vem ?e bojo dali na zelenico Madrida.....psiha...ko Fabregas na Nou Campu

Od vseh iger je najve? pokazal prav Schalke, ko je ?el njihov valjar proti golu interja so dobesedno asfaltiral makaronarje....:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Po CX-7 je MX-5 verjetno prva na plin v Sloveniji

Range 1100km :D

Opis in izku?nje sledijo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Torej, kaj ho?e? po?et v lajfu :blush::hudicek:

davi ljudi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Car and user
Napisano

Ta ma?ina je v golfu od sestre - karavan in v Seat Ibizi, ki smo jo degustirali v soboto...

Lahko si predstavljate razliko.......izklju?no zaradi te?e in upora...

Je pa bica zrasla v pm, ?ez 4m ima, moja prva je mela 3,8m...

?e to - poraba 3,8L na 100 z TDI 1.2/75KM ma?ino s povsem dovolj navora 180nM za tak avto in poraba 4,7 s 1.6 TDIjem :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano

http://www.youtube.com/watch?v=92bY44yCPlE

tole pa je :hudicek:

prau? da Maja K. ne bo dala ve? ?enske teko?ine k di?i po vanilji... mo?kemu :hudicek::hudicek::hudicek:

sori ampak je podn komad za ?ile rezat :/ in to furamo na E.S 2011 :vskalo:

no sej to sem reku....ko Christina Agilera ki se pa?i v mikrofon

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano

Kok pa tamala raztura, upam da zmaga to na?o EMO, pa morda ?e kaj ve?! :danzoman::ljubezen:

Meni osebno ?e eno slovensko pa?enje ........................ne zna peti pa ?e se ubije?, zgleda pa :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano

evo za vas da se boste mal ogrel pred poletjem .. neki novga

ogledov pa tud ?e ni velik :blush::hudicek:

a ni to pevka Mr. President? ...coco jambo pa to, sej je isti ?it

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

http://www.mimovrste.com/artikel/248002031...link-tl-wa5210g

To je to ?udo, na vsaki bajti mam enga in vle?e ko pra**** veter, sneg de? mu ne pridejo do ?ivega. Dobra stran pa je da ni samo point to point ampak je lahko tudi AP ali klient.

Tako da sem naro?il ?e 1 ga bom fiksiral na prikolico in et voila....ni hudi? da ne najde? koga v rovinju - ?e samo mesto Rovinj ima RovinjWifiopen :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

svetijo pravilno (ampak leca je ocitno cudna, in zdaj vem zakaj na licht test je mazda s xenonkami delila zadnje mesto z avensisom, ki je mel navadne halogenke)

zato me zanima moznost naknadnje vgradnje pri ajvarju

ja pol ti ne bo nova xenonka naredila bolje, ker le?a ostane....

spomnim se na cx7 da je svetilo samo pred avto pa sem potem sam dvignil na narisane (pravilne) ?rte na zidu....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

ajvar kaksna je situacija zdaj s xenonkami?

ker nova mazda 6 ima zanic luci (prenizko svetijo), sam po drugi strani pa na tehnicnem zna bit problem...kaj predlagas?

pa se to ko ze stane? sem pozabu

to se re?i na roko...mal dvigni pa je, tehni?nega ma? 2015.

Sam ne pretiravat - je pa res da na mazdah svetijo dobesedno v tla, ko sem v exeota sedel sem mislil da svetijo v nebo, pa svetijo ?isto pravilno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Pri dohodnini je tako. Dr?ava zahteva svoj %. Ker se dohodnina obra?unava na konc koledarskega leta, se med letom dolo?i akontacija dohodnine, ki je naravnana tako, da ne kreditiramo dr?ave, torej je nekoliko manj?a kot bi sicer dejansko bila. Zato je mese?no odvajanje iz dohodka nekoliko manj?e. ?e je to zmanj?anje za 15?, se na leto nabere za 180? dopla?ila. Gre zgolj za neprijeten ob?utek, ker moramo naenkrat se?i v ?ep za celo leto za nazaj. Tisti, ki pa so zaradi raznih razlogov prepla?ali dohodnino v teku leta, so dejansko kreditirali dr?avo, ki je njihov denar obra?ala eno leto. Seveda je pri vra?ilu dohodnine stopnja ugodja ve?ja, ker nekaj "dobimo" in zamegli dejstvo, da je denar, ki nam pripada bil brezobrestno nalo?en pri dr?avi.

vendar dohodnina ni nekaj fiksnega, je odvisna od tvojega bruto OD, in koliko bo delodajalec odvedel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Skoraj sam na vlaku Celje - Ljubljana. Kaka uzivancija :bravo:

Se o ceni 6,6 ojra...to je tok kot z dizlom.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mercator "akcije"
Napisano

V diskontu pijac je 0,80 v espinu pa 0,35 seveda njihova a pijace (in vse ostalo so 1a) mi2 sam se tam kupujeva. Ne samo da je poceni zelo dobro je

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.