Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 13 minutami je Alex napisal:

Malo si mimo ustrelil, kar se tiče večernega  brenkanja in plačila na roko.😊 Ja, tako je bilo konec 80-ih do nekje 94. leta. Dan danes poteka nastop tako, da moraš organizatorju pred nastopom  predati spisek komadov, ki jih boš ta večer izvajal (tako svoje kot tuje). To zahteva naš famozni, sprivatiziran in bolj mafijsko obarvan Sazas. Kot band, duo, trio, posameznik moraš imeti poseben račun za nakazilo. Potem "akaš kak mesec, da ti nakažejo denar. Od tega plačaš davek. 

To je malo drugače kot pri raznih privatnikih, zobozdravnikih, notarji in podobnih tičih, kjer res vse poteka bolj" po domače". 

Ja, zato vedno pravim, da je težko in nepošteno stvari posploševat, sploh dokler ne poskusiš sam. SAZAS, to je spet ena pijavka kapitalističnega sistema. :( Kaj pa razni glasbeniki, ki brenkajo na ohcetih, pojejo na pogrebih,  ... plačujejo davke in SAZAS-u pa ostalim kolektivnim organizacijam?

"V Republiki Sloveniji so to: SAZAS (Združenje skladateljev in avtorjev za zaščito glasbene avtorske pravice Slovenije), SAZOR GIZ (Slovenska avtorska in založniška organizacija za pravice reproduciranja GIZ), ZAMP (Združenje avtorjev Slovenije), AIPA (Zavod za uveljavljanje pravic avtorjev, izvajalcev in producentov avdiovizualnih del Slovenije, k.o.), KOPRIVA (društvo za kolektivno upravljanje pravice do pravičnega nadomestila za tonsko ali vizualno snemanje, k.o.) in IPF (Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije, k.o.)."

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 19 minutami je Shrek napisal:

Popravljam te, Janez. 

Kot dijak sem 4 45 vstajal. Ko sem končal srednjo šolo, je bila JNA... Na faks pomislil nisem zaradi oddaljenosti...in prihodkov staršev. 

Sedaj je karta za vlak zastonj, mi smo ohoho mesečno plačevali...

Sam sem bil tudi vozač iz okolice Lj. in imel sošolca 5 min stran od šole, ki je zamujal točno tako, kot si napisal. Vozači se mi zdi, smo šolo jemali nekoliko bolj resno, ker smo se morali že potrudit, da smo do nje prišli. 

Tudi sam sem šel po srednji šoli v JLA. Najprej naredil sprejemne za faks, potem pa za eno leto v Srbijo, v Titove Užice. Ko sem prišel iz vojske, sva šla z očetom v nedeljo na avtomobilski sejem, kjer sem si s prihranki kupil prvi avto, 14 let starega VW hrošča J1200 l.1976, za 2.900 DEM. 😊

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Zdaj smo pa odprli debato. 🙂 Kaj je pravično in kaj ni, kaj je zakonito in kaj ni, kaj je moralno in kaj ni. 😀

Je pravično, da študent s hribov, ki mora vstajat ob 4.45, doma diha čist zrak, je zdravo domačo hrano, na drugi strani pa študent, ki živi 5 minut peš do faksa diha 24 ur onesnažen zrak, in je v glavnem industrijsko predelano hrano?

Marsikaj bi bilo treba reformirati, pa še prej razšravfati do temeljev. Ampak nikoli ne bodo vsi zadovoljni, predvsem tisti, ki bodo izgubili privilegije, bodo glasni in se pritoževali. Celo še več, samo zaradi foušarije mladim zdravnikom bodo starejši dobro plačani zdravniki stavkali. Tukaj so se mi pa zamerili. Da ne govorim o tem, da po novem za 80€ na uro kar na enkrat ne bo več problem najti družinskih zdravnikov, ki jih v teoriji ¨ni. ?zmeden? Ste videli tistega modela s koncesijo na TV, ki bo šel delat v to ambulanto, medtem ko še ne ve točno, kako bo zaradi tega uredil s sojo ambulanto.🙃

Takoj za zdravstveno reformo bi bilo po mojem obvezno zaostriti in spremeniti davčni sistem. Tako pa je danes oddajanje stanovanj in sob na črno nacionalni šport, tudi večerno brenkanje se v glavnem plačuje na roko in tako krade država. Se motim? Je to posledica socializma, kapitalizma, morda perjadi, ki je na oblasti? Ali je samo nemorala, dvoličnost in nepoštenost tistega, ki brenka? 😂

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ni mi jasno, zakaj niso pristojni (ministrstvo, ZZZS, ZD) začeli reševati težave, ko je prvih nekaj 10 ali 100 zavarovanih ljudi ostalo brez osebnega zdravnika (to je 10 do 20 let nazaj)? Zakaj šele sedaj, ko je brez zdravnika že 6,5% zavarovanih ljudi? 🙃

In zakaj ni ukrepal gospod, ki je bil pred 2-mi leti celo nekaj tednov istočasno minister za zdravje in predsednik vlade? 😯

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Alex napisal:

Jaz preberem samo tisto, kar me zanima. In še temu verjamem delno 15%, preostalem delu pa nič

To ti pa 100,00% verjamem. 👍👍👍 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 51 minutami je Alex napisal:

FB_IMG_1672909188400.jpg

Svobodna kot ptica. :) 

Da ne bo pomote, tudi mene moti nepotrebno zapravljanje denarja in izgovori v smislu "vse je bilo zakonito". Bodi tiho ali pa bodi načelen. :)  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Alex napisal:

Tej levi, ko so na oblasti, se vedno obnašajo kot maharadže. Ima, može se. 😊

Ko so bli desni, pa je bil Falcon ves čas v hangarju oziroma prevažal izključno človeške organe? ?zmeden?

Zakaj ga že imamo, vzdržujemo in imamo zaposleno posadko? ?zmeden?

Greš na smučanje v Dolomite z avtobusom ali s CX-30? 😀

NECENZURIRANO.SI

Ne le, da se bodo diplomati cepili med prvimi in to s cepivom Pfizer, ki je uradno še vedno namenjeno starejšim in kroničnim bolnikom. Vlada ga...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filmi
Napisano (urejeno)

Včeraj zvečer sem pogledal film "Ves denar sveta" oziroma "All the Money in the World" 👍 :) 

WWW.IMDB.COM

Alles Geld der Welt: Directed by Ridley Scott. With Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg, Romain Duris. The story of the kidnapping of 16-year-old John Paul Getty III and the desperate...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Boss napisal:

V teoriji drži, v praksi pa ne toliko. Problem je to, da ob nizkih temperaturah in relativno vlažnem zraku bi to trajalo predolgo, tudi 2 dni. Vmes pa nase vleče med drugim tudi saje kurišč. Sploh je fino, če maš v bljižini soseda, ki kuri na drva al pa bohnedej na premog, ker v takem primeru je sušanje zunaj no go. Če pa posušiš v slabih štirih urah s pomočjo lahnega vetra, tako kot mi je ratalo včeraj, je pa to terna.

V praksi, če je sončen mrzel dan, recimo -5 stopinj + veter, je za sušenje. 👌 V takih pogojih je zrak običajno izredno suh, sploh če ga sonce ogreje za nekaj stopinj.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Včeraj je bil v Lj čudovit dan. Sem že skoraj bicikel ven zvlekel, ker je bilo res lepo in na soncu celo zelo toplo za ta letni čas. Mi je pa ratalo perilo zunaj posušit, kar mislim, da je bilo tud prvič v življenju za konec decembra.

Perilo se tudi pri temperaturah pod minus zelo dobro suši (sublimacija). 🙂

https://skandal24.si/lifestyle/ne-susite-perila-v-zaprtih-prostorih/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano (urejeno)
pred 39 minutami je Alex napisal:

Tega z mazdo 6 ne razumem najbolje? 🤗

Počasi sem se navadil na M6 z atmosferskim G165 in po praznih AC pridem hitreje, kot mi napove navigacija. 😀

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano (urejeno)

Močna Barcaffe s posneto smetano kuhanega mleka iz mlekomata. Zadaj pa Mazda 6, ki je na AC vedno hitrejša. :)

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)

Ni Mazda, ampak en drug stroj. :) Ena slikca njegovega obiska iz 2006, ko se je usedel v otroški foteljček ter užival v irski kavi.

image.png

WWW.DELO.SI

Tovarno je zapustil zadnji model boeing 747, ki ga je razvil ameriški Slovenec Joe Sutter.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Slivka napisal:

Kaj pa, če je vse res?

Vse ravno ne, ma če je polovica, je veliko...

WWW.REGIONALGORISKA.SI

Občinska svetnica na listi Gibanja Svoboda v Ajdovščini Nada Pirjevec je po poročanju...

Če pa kaj, potem je logično, da občinska svetnica določene politične stranke deluje v skladu z usmeritvami in programom svoje politične stranke. Sicer naj bo tudi pred volitvami samostojna neodvisna kandidatka, ne pa da se prišlepa v občinski svet na račun stranke, potem pa dela po svoje.  😲 🤣

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SPYSCAPE.COM

The Sultan of Brunei’s Unbelievable Car Collection

In kje živi ta revež? 🤣

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Spomnim se, kako je v srednji šoli profesor fizike dejal, da je zrak odličen toplotni izolator. Seveda, če je zrak ujet v majhnih prostorčkih (po možnosti čim manjših) in ne more prehajati ven-noter. In med listi časopisa ali v kartonu je zrak ujet.

Karton, kartonska plošča, celulozna,lepenka

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 33 minutami je Alex napisal:

Se ne bi branil tega, kar mi je Janez določil. Prava makina.👍

Mimogrede: Bogi Petrol. Revčki imajo izgubo in ubogi delničarji tudi. Toliko o solidarnosti do navadnega človeka. Navadni vojni dobičkarji. 😡

Ni bilo zato, ker je makina. Ampak zato, ker ima še edini ročni menjalnik. 🤣

Alex, a nisi ti za kapitalizem? Tvoje izjave so pa take, kot bi prišle iz ust Kordiša.😉 🤣

Res niso bogi (Petrol), ampak tako kot je delala prejšnja vlada, se enostavno ne dela! In kdo bo to ekonomsko neumnost (1l bencina = 1€, za vsako ceno, čeprav ne gre), plačal? 😩 Podobnih min je prejšnja vlada naslednji nastavila kar nekaj.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Tole za 2023 sem "ukadel" iz zadnjega Avtofokusa, za vsakega Mazdaša nekaj, upam, da ga bo tudi kdo kupil, Avtofokus :) 

za @NevLado

image.png

za @Slivka

image.png

za @Bini

image.png

in za @Alex

image.png

Ostali pa se bomo morali zadovoljiti s kakšnim drugim ciljem. 😀

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.