Skoči na vsebino
Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

V debati o kretenskih kolesarjih sem omenil, da bi predvsem vozniki avtov potrebovali dodatno izobra?evanje na temo kako se prehiteva kolesarje. Tudi danes je moja trditev spet dobila potrditev, da je na mestu.

Na najnevarnej?em ovinku znamenite morav?ke ceste (oster nepregleden ovinek, vrh klanca, naselje, omejitev 50) me je ?el en buksl prehitevat z mo?no neprilagojeno hitrostjo, pri tem ga je precej neslo na nasprotni pas in je skoraj tr?il v nasproti voze?i avto - le ta je moral zapeljat s ceste da nista po?ila. ?e bi, bi pomedla tudi mene.

Pomoje da je bil solo voznik. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Edini normalen dan za kolesarjenje je bila sreda v minulem tednu, ko so bile temp.  podnevi - 3?C in se je dal normalno vozit ker je bila gmajna zmrznjena. Danes sem nekaj probaval pa je bilo dreka do nezavesti in samo drselo je.

U k... naj gre tole globalno segrevanje, ?e novembra nenormalne temperature, zdaj pa zgleda da bo pomlad ?e do bo?i?a. :vskalo:

Tako da tole je ?e za v razkurnik in razpizdnik. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Enostavno ne bi upal, ker da grem jaz z avtom gor, nasproti pa sanka? dol pridrvi k strela.  sramezljiv

Tisto se je dogajalo zeelo zgodaj zjutraj - ?e v popolni temi ko smo ?li plezat Kamarco. Ko sem ugotovil za kaj se gre, se ni dalo ve? obrnit razen na vrhu pri domu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

V preteklosti smo imeli vsaj 1x na leto kak?no ?urko na Veliki planini v ?asu pred bo?i?em. Zima, megla in tema je idealna situacija za trening orientacije, ker se zgubi? za ?alo tudi ?e si stalen gost na omenjeni planini.

?lanek o odisejadi turistov:

https://www.gore-ljudje.net/novosti/150881/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ko sem bil jaz let od moje tamale, me je o?e pripel s sanmi zadaj za VW Hro??a (?elezni odbija?) 

Pa ?e ti poizkusi z avtom. Z mojo mazdo6 po sanka?ki progi do Doma pod Stor?i?em sem pred leti pripeljal v metrskem snegu, bila je kot bob steza, je bilo treba pazit da z ogledali nisem drgnil po snegu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V strmej?ih odsekih bi znal biti problem oprijem zadnej gume - bi kopal. Ko sem bil ?e sposoben z biciklom vle?i kolesarsko prikolico, je zadnje kolo v kak hud klanec spodrsavalo celo na asfaltu - zelo gladkem in zelo umazanem in mokrem.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moje prepri?anj je, da je procentualno ?tevilo kretenov enako v skupini kolesarjev, motoristov, avtomobilistov..

"Drive like an asshole" je ?love?ka zna?ilnost in ne zna?ilnost prevoznega sredstva. Razen seveda ?e nisi lastnik avdija ali bemveja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Koliko je padlo/porastlo ?tevilo motoristov v zadnih letih? Pa je ?elada obvezna. (?eprav za nekatere ne vem zakaj jo nosijo, saj nimajo kaj ??itit - vsebina prazna)

Sploh pa v mestu je ve? mo?nosti za bli?nja sre?anja tretje vrste kot na vasi, in s tega vidika ?e ve? potrebe po ?eladah. A zdej naj pa ena koko? na poti od frizerja zapelje meni pred avto pa razma?e mo?gane po vetrobranu in jaz bom imel zarad tega travme ker kao u mestu pa ni potrebe po ?eladi.

Da pa se vozi v temi s pri?ganimi lu?mi, za to kolesarji ne potrebujejo dodatnega izobra?evanja, samo ?trafat jih je treba.

Dodatno izobra?evanje potrebujejo vozniki avtov, ker je ve?ina okoli tega kako se pravilno prehiteva, povsem neizobra?ena.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

.Sem malo poguglal ceno teh continentalk in pri tej ceni bi Me pa kar zmotila taka obraba.

S 40ojroti niso najdra?je. So tudi cenej?e kot zobni implantanti.

Danes kon?no temperature pod nulo in s tem prijetno ?kripanje zmrznjenih gozdnih tal pod gumami na poti proti Slivni. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Bi jaz prisel gratis plinarja polnit :)

Glede na to, da se vse to dogaja na Gorenjskem, obstaja velika verjetnost, da so vsa ta pestra dogajanja posledica, da se je nekdo tega spomnil pred teboj. Eksplodiralo je pa tam, kjer var?ne? ni vedel, da za vrtanje v plinsko napeljavo ne sme? uporabljat vrtalke s krta?nim motorjem. :lol:  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Bil,bil... Zacetek leta 2013 in konec 2012 imel 25kg ve? kot sedaj (in to te?o z +/- 2kg dr?im zadnjih 5let). S tem se ni za hvaliti,ker ne da je zdaj super, ampak je takrat bilo preve? vsega slabega na jedilniku.

?e samo dejstvo, da te je pobralo za ?etrt centa, ka?e na to, da je tvoj sedanj na?in ?ivljenja nezdrav.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Si ruknil kakega Meninca?  :mi pijemoo:

Ko odide oskrbnik v dolino, odide tudi Meninc  :(

?ez zimo je dom odprt za vikende in takrat de?urajo ?lani gornjegrajskega PD. In, sramota, nekateri od njih o Menincu ne vedo ni?. Ravno prej?njo soboto sem poizkusil naro?iti omenjeno pivo, pa je ?lovek ki je stregel, mislil, da ga zaje... Potem sem mu na telefonu pokazal fotko meni tako ljube pija?e da je sploh videl kako izgleda Meninc.

@ Nejc. Koliko zdr?ijo ti ne vem povedat ker so to moje prve tako mehke gume. Kolikor vem pa da jih poleti na?eloma ne uporabljajo, verjetno prav zaradi obrabe. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ima? prav, mar bi se dr?al alsfalta.

?e en dogodek, baje da je izjemno te?ko podnevi sre?at divje svinje. V?eraj to?no opoldne je ?etica sedmih okroglih in lepo rejenih divjih pujskov korakala mimo mene ene 20 m stran.  Zadnji dve leti je planina dobesedno preorana od svinj in ?e bo ?lo tako naprej, kmalu ne bo kje pasti. Lovci bi se res lahko malo bolj zmigali, saj prihaja ?as kolin. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prvi leto?nji sneg. Ni ga bilo veliko, ene 3cm debeline pa ?e to po delih, ampak vseeno prijeten ob?utek vozit po njem. 

Cilj je bil Menina planina, za popestritev pa "bli?njica" ?ez ?avnce. Poleti smo se pod Menino naklju?no dobili z Velkavrhom & co. ki so z bicikli ?li po prej omenjeni bli?njici, sam sem ?avnce napadel naokoli po cesti. Takrat mi je dru??ina na analizi ture ob piru  pozabila omenit, da bli?njica ni vozna navzgor zaradi naklonine. Danes sem poizku?al po njihovih kolesnicah in preklinjal, ker sem 95% poti kolo rinil. 

Nove zimske gume so se dobro obnesle na s snegom pocukranem spustu z Golega vrha, malo slab?e pa, ko sem na eni od zamrznjenih mlak preizku?al trdoto ledu - precej bole?e za del telesa "kjer hrbet izgubi svoje dobro ime".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ja sej to je fora - izpust metana navadnemu folku ne more? zara?unat 

Moti? se. Metan se da krasen izra?unat in tudi zara?unat, ker se ve, kolk ga je bilo proizvedeno za kilo mesa in liter mleka. To?no se ve katera pasma in ob kak?ni prehrani koliko metana proizvede. Tudi slo. biotehni?ka fakulteta ima podatke na osnovi lastni raziskav. Ampak seveda o tem ne smemo, ker kmetijski lobij je nedotakljiv.

Metan je samo faza 2 do katastrofe. Do nje pelje faza 1 - to so izpusti CO2 ki bodo dvignili temperaturo toliko, da se stali permafrost. Takrat bodo izpusti metana od na?ih kravic ?e samo pi... dim v primerjavi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Metan je 30x huj?i toplogredni  plin kot CO2, in potem nekateri namesto avta propagirajo kolesarjenje, pri slednjem se ga pa proizvede enormne koli?ine.

Ne resno. Planeta Zemlja ne more uni?it ni?esar (razen sonca na koncu njegove ?ivljenjske dobe), "civilizacijo" bo pa metan.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.